Kilian:..já se taky hlásím prosím o číslo účtu
I já.
Chudák Linda! 🙈CT hlavy by možná ukázalo víc než běžný RTG? To si tak myslím, jako laik…ale chápu, že je s velkým koněm náročné všechno, a to fyzicky, duševně a hlavně finančně. Přispěla bych Vám, když by Vás to neurazilo, co mi péža dovolí. Když tak mi napište SZ s č.ú. 🙋♀️
když by Vás to neurazilo,
Já klidně taky. Přispěju. Nebylo by to poprvé. Dokud jsem výdělečně činná.
sutrik:Už pondělní vyšetření ukázalo, že hnis není z rány, ale opět z čelistních dutin. Nebylo pro množství hnisu možné ani endoskopicky určit, odkud teče. Paní doktorka použila slovo exploze hnisu, že ho měla všude.
Teď už je jasné, že to bylo stále ze stejné maxillární dutiny. Dnes tam už byl spíše jen hlen a zbytky po výplachu.
Pro doktory je to velká záhada, kde se tam hnis vzal. A k tomu tak rychle a v takovém množství. S touto komplikací se ještě nesetkali, kór po hladkém průběhu trhání zubu, kdy se podařilo zub vyndat celý.
Rána po vytrhnutém zubu je krásně zgranulovaná, “neprotéká” to z huby do čelistních dutin. V krvi to není, sliznice v maxillární dutině vypadá dobře. Jinak je Linda v pohodě, žere, nemá teplotu ani další příznaky.
Jediná možná teorie je, že je “nakažený” i kořen vedlejšího zubu. Rentgen ale nic neukazuje. Budou dělat další za týden. Vlastně bych byla radši, kdyby na důvod sice nepřišli, ale bylo to úspěšně přeléčené výplachy a antibiotiky. Na trhání dalšího zubu už nemám, a to jsem si teď brala půjčku ☹️
Na jaře se vybíralo Horsaně na Zoráně - viz vlákno O všem a o ničem - kdo chtěl, přispěl a bylo to k něčemu.👍
Pokud chcete, pošlete mi SZ a č.ú., přispěji vám.
Není problém domluvit se a udělat tady sbírku. Když vidím, na co všechno se vybírá na Donio a ti lidi to ani nepotřebují. Zatímco vy sutriku ano. 👍🍀
..já se taky hlásím prosím o číslo účtu
Holky, jste úžasné. Moc vám všem děkuju. Musím to s díky odmítnout, styděla bych se. Pokud se něco fakt nepotento, tak to snad zvládnu. Ale děkuju. Dojalo mě to.
Kilian:..já se taky hlásím prosím o číslo účtu
I já.
Sarah01:Není problém domluvit se a udělat tady sbírku. Když vidím, na co všechno se vybírá na Donio a ti lidi to ani nepotřebují. Zatímco vy sutriku ano. 👍🍀
Sbírka by mohl být problém (i když novou legislativu nesleduji ). Ale do toho, kam podle častku jednotlivec, nikomu nic není.
sutrik:Holky, jste úžasné. Moc vám všem děkuju. Musím to s díky odmítnout, styděla bych se. Pokud se něco fakt nepotento, tak to snad zvládnu. Ale děkuju. Dojalo mě to.
Není proč, však to někomu oplatíte. Třeba jinak. Dobrého není nikdy dost.
SZ prosím na orionka II, tam jsem registrovaná.
…myslím, že vůbec není proč, kdybychom nechtěly, tak nenabizime…
A pak, třeba já to nechci zadarmo. Až bude kobylka v pořádku, přijedu si ji pohladit. Já jsem hrozně vypočítavá.
Šutříku, já tomu rozumím, sama bych to taky asi kousala…cítila se všelijak a byla dojatá…na druhou stranu se přeci už nějakou chvíli tady známe 🤷♀️ až to vydýcháte, pošlete nám prosím tu SZ 🙏
Já si to taky vyberu a přijedu (vlakem, busem) si bělušku Lindu pohladit 🙋♀️
Orionka:Sbírka by mohl být problém (i když novou legislativu nesleduji ). Ale do toho, kam podle častku jednotlivec, nikomu nic není.
Já taky neměla na mysli oficiální sbírku, tu jsme tady nikdo nikdy nezakládal. A vím, co všechno to musí splňovat.
sutrik:Holky, jste úžasné. Moc vám všem děkuju. Musím to s díky odmítnout, styděla bych se. Pokud se něco fakt nepotento, tak to snad zvládnu. Ale děkuju. Dojalo mě to.
Když čtu podobné peripetie, tak mě fakt mrzí, že jsem taková “ socka” a nemám ani korunu nazbyt, co bych mohla nabídnout jako podporu.
Takhle mi bohužel nezbývá nic jiného než držet palce…🍀
Já taky neměla na mysli oficiální sbírku,
Přesně tak. Na Zorana to taky nebylo nic oficiálního. Kdo chtěl, tak přispěl. Přes SZ jsme měli číslo účtu a už to jelo.
Hele myslím si, že platí vše, korunky nebo držení pěstí. Aspoň druhá strana ví, že v tom není sama. Šutříku držte se. Chápu jak to máte nastavené, jsem na tom podobně, ale občas přijmout pomocnou ruku může prostě ulevit.
Já bych se taky přidala.🙋♀️
Já jsem na tom teď bohužel podobně, vyplivlo mi dlouhodobě zdraví.
Takže se zatím také uchyluju k držení palců, resp. k modlitební podpoře ❤️🙏
Nemáte někdo nějaké veselé drby? Jsem od včera zase v háji, spustila to návštěva souseda, kterého Chloupě miloval, vždycky jsme ho pak všichni vyprovázeli domů, nebo jsme šli ještě na krátkou společnou procházku, na které jsme se všichni smáli…i Chloupě.
Některé jeho věci jsme dali do útulku, postroj a vodítka jsem uklidila do skříně, ale pelíšky jsou pořád tam, kde byly. Stejně jako miska na vodu, do které ještě pořád doplňuju vodu, i když vlastně nevím proč. Ne proto, že bych si myslela, že se jeho duše či co vrací, možná stejně jako u těch pelíšků to místo nemá zatím jiný účel. A možná mi prázdná miska nedává smysl? Nevím, prostě to dělám.
Chtěla bych vědět, kdy se to zlepší, a zároveň vím, že to nejde urychlit, že se to musí odžít a prožít, že truchlení je v pořádku, že to znamená, že jsem ho měla ráda, že byl skvělý.
Taky jsme se koukli na nabídku pejsků, je moc brzy, já jsem i vyčerpaná, ale některé zjevy nás rozesmáli - třeba čínský chocholatý. Přesně takhle jsme si Chloupka vybrali, byl jako štěně neskutečně směšnej, taky jsme byli připitý, měli jsme neskutečný záchvaty smíchu. Taky to jeho frkání, co začal dělat před rokem dvěma?, když něco chtěl, když mi to trvalo…dlouhé, významné frknutí, muž říkal, že si nemám stěžovat, že to má po mně. Ještě o něm nemůžu moc mluvit, o jeho odchodu ano, ale o něm jako takovém, o zážitcích to ještě nejde. Dostalo se nám spousta účasti, od lidí co ho znali a věděli, že jsme prostě smečka.
Vím, život jde dál.
Nereagujte na to, na ty veselý drby, to jo, ale zbytek…to já jen tak.