Smradi včera našli na zahradě zapomenutou hračku,co byla doteď zapadá sněhem. A zatímco já byla ve sprše….🤣
Příspěvky uživatele
janaa
Určitě to není takovej hegeš jako jiné granule, nejsou tam luštěniny….ale třeba já fakt nechci,aby moji psi měli většinu krmný dávky brambory a batáty,fakt ne
Taky jsem v sobotu dávala spoty, v neděli jsme byli cvičit právě ve zmińovaném Českém ráji a u potoků. A tenhle týden má být všude opravdu teplo
Krásnej blonďák,tak hodně společného štěstí
Hele,to nikdo netvrdí, stejně jako sanicel,med. houby,je to prostě jen podpora organismu,který s tím bojuje. Myslím,že největší šanci to má ve chvíli,kdy se vyřízne nádor bez metastáz,tak jako následná podpora. Raka to samozřejmě nevyléčí, to nic z téhle škály přípravků
Od energy je přímo Annovet na zhoubné bujení
Hele,upřímně,já bych nechtěla chodit se zvířetem k čerstvému absolventovi,co si sebevědomě otevřel praxi. Protože vystudování čehokoli je jen základ, teprve praxe dělá mistra. A na to jsou kliniky určitě bezva. Jen tam pak záleží na vedení a chování těch,co vedou a učí.
Ad feny,já kryju vždycky ve čtyřech,pěti letech. Do tří let jsou bloncky úplně jeblý. Ve čtyřech už mají za sebou taky tři sezony honů,tudíž je pro mě prověřenej ten zdravotní základ, co se žádnýma testama nezjistí. Minimálně vím,že pohybový aparát, plíce,srdce jsou v pořádku,když zvládá takovou zátěž. Před krytím dělám jen odběry krve, abych měla jistotu,že je v daný okamžik vše,jak má. A když se teba te´d podívám na devítiletou Adélu,tak si jsem jistá,že by březost zvládla s přehledem i teď (samozejmě se nechystám jí krýt), daleko lépe než některé dvouleté gaučačky s kondicí nula nula nic
Doron:Tak my si zlomenou nohu, přece platíme 🙂
Třeba CT vyšetření stojí samoplátce ( člověka) max.4 000 kč a na klinice Jaggy si za něj účtují 25000 , tak asi tak..
Za císařský řez u ženy, zdravotní pojištovna uhradí 25 000kč i s desetidenní hospitalizací a císař pro fenku nad 20kg stojí taky 20 000 kč, sám o sobě.
Jsem se na to schválně koukla..Ještě najdu tu zlomenou nohu🙂)
Asi je to v Praze strašně drahý..
Tak ale to je přesně o tom výběru. CT včetně anestezie člověk sežene za 5,10, nebo těch 25 tisíc…a tak je to u všeho
Doron,tak si tam najděte veta,který vám bude nejvíc vyhovovata objednávejte k němu. Určitě mají nějaký rozpis služeb. U nás na veterině jsou 3 lékařky, chodím ke dvěma,k třetí bych šla jen,kdy by nebylo odkladu,prostě si nesedneme,na tom není nic neobvyklého.
Ad ten převaz,to nezvládnte kvůli psovi? Nespolupracuje? Jinak není těžké se to naučit
Já mám opačnou zkušenost. Jasně,malý štěnda občas něco zničí, ale nejvíc demoliční období, pokud přijde,nastane tak od půl roka do roka. Pak se to uklidní. Prostě s věkem přichází kreativní nápady,co malý štěně nenapadnou,je taky víc energie a sebevědomí tyhle skopičiny dovést do konce😜
OCD není nevyléčitelná nemoc. Pes po operaci může žít naprosto normální život. Takže vetovi se nedivím,že nechce utratit mladé zvíře,co má smůlu na majitele a chovatele. Ale nepochybuju,že když se bude snažit,veta sežene
Nenahrazuju ničím. Už jsem takhle měla jednu čubu,co byla z vnitřností hysterická (já je chápu,taky jsem😄) a nijak jí nescházely. Oni i ostatní dostávají směsky s vnitřnostma jen výjimečně (celý kus by mi nesežral nikdo). Ale ostatní je namleté ve směsce s masem sežerou, Cáca radši nebude žrát. Asi ví,co dělá
Ano,je to k ničemu. Resp. je to prostě preventivní rozbor,který člověk může udělat jakémukoli zvířeti bez ohledu na krmení,věk….
Mimochodem,to,že pes nežere vnitřnosti nebo prostě něco jiného,je normální. Taky tu mám čubu,co by vnitřnost nevzala do huby, a rozhází celou misku,aby vypreparovala pidi částečku čehokoli takového. Prostě vnitřnosti nedostává
Hele,já napsat do nějaký barf skupiny,jak krmím,tak si lidi budou rvát vlasy,že to nejde. Protože to budou stejný fanatici,co před dvaceti lety tvrdili, že na mase psa zabiju😂 fakt nemám peníze,čas,náladu dávat každej den jiný maso, přílohy,zeleninku,vitamíny,oleje,bylinky….
Pokud nemá pes problémy,je zbytečné dělat nějaké rozbory, stejně ukážou v mnoha ukazatelích jen stav v hodině odběru. Pokud krmíte pestře, není důvod,proč by měl mít něčeho nedostatek, to už by ve výživě musela být nějaká opravdu hrubá chyba,a pak by se to projevilo na psovi v reálu. Tak se koneckonců projeví i velký nepoměr vápníku a fosforu u velkých rostoucích štěňat.
Tak že ne, “barf” rozbory nedělám. Preventivně dělám krve až veteránům, to ale s tím nemá nic společného, a fenám pokud se je chystám krýt.
Tak to je teda fakt mega akce, to organizačně zvládnout musí být na palici
Doron:Teďka mi teprve došlo, že mám strašně málo psů !
Krásná smečka🥰
4 jsou ještě doma😀
Klonování v praxi😂
Nj,co na to říct jinýho,než že každá je úplně jiná😀 i když některé jsou tedy jiné méně😂
Hele klasika. Já třeba rozeznám goldeny, ale rozeznat flaty,když jich je víc pohromadě,to taky nedám. A jezdí ke mě cvičit smečka tolerů, a ty tak nějak začínám rozeznávat teď, když je jim necelej rok,jinak jsem říkala,každej si přivolá svojí lišku…modrej obojek zaostává,růžovej zdrhá…😀