Pramení kousíček od hranic v Rakousku, je tam u toho takovej malej domeček …. a dál pak v lesích je to zatím pořád jen potůček, pak potok. Hezký říční dítě.
Pramení kousíček od hranic v Rakousku, je tam u toho takovej malej domeček …. a dál pak v lesích je to zatím pořád jen potůček, pak potok. Hezký říční dítě.
Já vím, ale to se kurnik nemůže ovládnout a nekazit téma, které může být přínosné nejen pro mě, ale i pro někoho dalšího, kdo bude třeba stát před podobnou otázkou?
Já jsem schopna jim zajistit teplotu stejnou, jakou by měli v hale a pak, až by šly ven, tak jim ji postupně snižovat, aby si zvykly . I proto se do kurníku zavedla elektřina, aby, když budou třeba náhodou extrémní mrazy, se mohlo lehounce zlepšit tepelný - ani ne komfort, protože vím, že nemůžou mít velký rozdíl mezi vnitřkem a vnějškem, ale prostě, aby se to malinko vylepšilo, když bude zapotřebí. A tím pádem bych jim mohla - po dobu, kdy budou muset být v kurníku zajistit to stejné, co měly ve slepičárně - ba naopak s větší možností se pohybovat.
těch nebohých tvorů vystavením zimního období a to rovnou z klimatizovaných hal.
🙂 kdybyste četl pořádně, došlo by Vám, že se právě na toto ptám. A co jste udělal Vy? odpověděl jste mi? Nikoliv, optal jste se - s dovolením použiji Váš výraz - pomateně, neb zcela bez souvislostí, proč nepomáhat lidem s odkazem na mou reakci ze zcela jiného, naprosto nesouvisejícího fóra. . Z této Vaší reakce žádná rada nevyplynula a nevyplývá. Máte se mnou dozajista nějaký vnitřní problém. Chápu. Ponechte si ho, já ho respektuji, ale žádám Vás slušně, abyste nadále svými poznámkami na kohokoliv neplevelil toto téma. To co jste napsal výše, vezmu v potaz a děkuji. nashledanou.
asi jo, asi bude, ale je mi tak nějak fučík , když informace nulová, ztráta času, energie. Jsem ráda, že megi a aldamax dají konkrétní zkušenost. Jestli už to není o těch zcela nahatých slepičkách, jít by to mohlo. Hlavně aby se tam dámy nehádaly, když nějakou dobu budou v tom kurníku - což by ale byly stejně po příjezdu, bez ohledu na to, zda léto, nebo zima. Aspoň jsem to tak, četla, že je lepší je nechat chvíli čistě jen v kurníku, aby se naučily, kde mají zázemí, vodu, žrádlo a bezpečí.
Supr, díky moc, takže by to jít mohlo, bude s tím asi víc práce, protože budu muset hodně čistit kurník, když tam nějakou dobu budou bivakovat, jak je jasný, že to zaprasí, ale to není problém, mám zdroj hoblin.Snad se tam moc nebudou hádat, když se budou de-facto sžívat. Když bude nejhůř, topení tam připravené bude, takže se bude moci lehce temperovat a postupně snižovat ta teplota, aby si zvykaly na to, co je čeká venku. Stopro budou z haly zvyklé na výrazně vyšší teploty. Říkám si, že prostě pak zkusím otevřít ten kurník, o víkendu, kolem poledne a nechám je chvíli venku, budu je dozorovat, abych viděla co a jak a pak je zaženu zpátky domů. Ale spíš si myslím, že asi ani ty první dny nebudou mít samotné zájem se nějak rvát ven. Plus přesně to, co říká Megi - budou mít bohatou stravu, aby měly čím si topit. Si pořád říkám, aby jim člověk neublížil…….pak si představím tu konzervu a dojdu k názoru, že všechno lepší, než plechovka.
Výborně, tak tímto děkuji za Vaše příspěvky a předpokládám, že tímto jsme to ukončili. Díky moc.
Ano, coj e komu do toho, když ani netuší, co činím, nebo nečiním.
Ale to je jedno, pokud se nemá jak vyjádřit k dotazu- třeba to udělá a poradí, tak pak ho prosím, aby zde zbytečně neplevelil. Je to reálný dotaz a ráda bych se dobrala toho, jak to vidí ti, kteří o tom něco vědí.
co to? Teď vám úplně nerozumím - tenhle můj příspěvek, který citujete , je z jiného vlákna a ke slepicím se nevztahuje. Pokud máte na mysli to, že bych měla pomáhat těm, národům, které si vypěstovaly závislost na AI - tak to nechápu, jak bych jako já, na rozdíl od pomoci pár slepicím - mohla dokázat. A pokud máte na mysli pomáhat lidem jako obecně, tak podotknu, že vůbec netušíte, co ve svém životě provozuji, takže ani netušíte, zda pomáhám a jak, či nikoliv.
edit a mohl byste se prosím tedy vyjádřit k tématu tohoto fóra?
Jo, to by dávalo větší smysl, ale i tak - je léto, vlk má nyní jiné možnosti, než aby musel nutně jít k lidskému obydlí a lovit tam. Pořád je to o mnohem větším riziku, než když si půjde do lesa. tohle bylo za bílého dne - pro skutečného vlka mi to nedává smysl.
taky myslím, jako kometa, že jste to chtěl napsat obráceně?
že by se ten vlk, když tam jde grupa lidí, pro toho psa vracel? Zahlédnu-li toho mrtvýho pesana, jsem tím pádem vlku nadohled taky, je blbost, aby takhle riskoval, když se tam pohybuje skupina lidí, to prostě fakt nedává smysl. Nevím, prostě mi to přijde fakt přitažený za vlas. Kdyby v zimě, ale teď v létě?
Jako, že nene?? Nene myslím na to, že Ti to hned nabízí??? Ble-ble-ble
, že tedy bourají staré haly, takže to ty klece asi ruší.
🤣
No ale myslím, že slepicím, na rozdíl od pana Vasila by to bylo jedno. Navíc slepice je prase, takže by to za chvíli vypadalo mnohem hůř. (vím, že pan Vasil je taky prase, ale ne tak velký, jako slepice)
tak jo, Ovus píše, že mají vlastní odchov nosnic v moderních halách.
edit tak nene, dál píšou - obohacený klece.
No, jestli že si dospělý, čtyřicetiletý lékař- tady v Čechách, kde by mohl člověk tak nějak u tohoto typu člověka předpokládat, že má ještě zachovány nejen zbytky rozumu, ale rozum celý, po rozchodu s manželkou povídá s AI a ptá se, co má dělat…………….. tak špatný, špatný. Že to tak mají asiati a emeričani, kteří jsou pro mě osobně mentálně někde jinde než Evropa, která si ještě zbytky toho rozumu pořád uchovává, to mě nepřekvapuje, ale u českýho doktora, tedy člověka vzdělaného, v tomto věku, v zemi, která vždycky oplývala selským rozumem, švejkovstvím atd. ……. to mě celkem překvapilo, hodně.
tak to ruším svou objednávku dřív, než jsem ji zadala. Chtěla jsem objednat 6x luxusní večerní róbu pro slepice. Kdyby přijely v zimě, aby jim nebyla zima 😀
Takže dovču si vzít? 🙂 abych mohla zajistit řízené procházky? Já s tím tak nějak asi i na pár dní počítám. Hodlám se jim po příjezdu celkem věnovat, nebude problém pak nařídit třeba otvírání kurníčku až kolem poledne, do tý doby se můžou batolit po kurníku, i tam bude voda a zobání, nějaký prostor na pohyb tam taky mít budou.
Mám v plánu je po příjezdu tak dva-tři dny nechat úplně zavřený - je tam okno, dvířka jsou z makrolonu, takže světlo taky pustí, navíc tam bude světlo, takže jim můžu svítit , aby měly dostatek světla a nebyly v přítmí. Tohle bude, bez ohledu na dobu, kdy přijdou, aby si zvykly dámy, že tady je zázemí a dlábes a věděly, kam se vracet. O svetrech jsem taky slyšela, ale tady narážím na své schopnosti, nic jim neušiju, neuháčkuju, leda bych objednala u Efe nějkaou 6x večerní pletenou róbu pro slepice, když umí tak luxusní kabelky, tak by pro ni havelok pro pipiny mohl být brnkačka 😀 . Měsíc, měsíc…. než zarostou………. no to je otázka v tuhle dobu….. člověk je nechce trápit, ale pak tam skočí ta konzerva…….. kdyby přežily to nejhorší, budou si pak užívat v luxusním resortu, výlety po okolí a tak.
Já rozumím. Ale kdyby moje rozhodnutí, kde kupovat vedlo k tomu, že takové nakládání se zvířaty zanikne, tak to dělat nebudu. Jenže tady jde o ty vajíčka, takže to bude furt a furt dokola bez ohledu na to, zda je lidi vykoupí, nebo ne. Pořád to bude koncentrák a pak konzerva.
Na tom seznamu, odkud jsem čerpala byl OVUS uváděný jako, že klecový. Jdu se podívat, já právě vycházela z toho, že je to zakázané až od 27, takže to ještě někde jede, protože to nechají až na poslední chvíli.??
No ale každopádně - jsem schopná slepicím z velkochovu zajistit v tuhle dobu v takových podmínkách aklimatizaci bez velký újmy? Je to lepší než směr konzerva?
No, tak to vidíte.
Tak si říkám, kam to v budoucnu povede.
Já bych Vám to řekla, ale nejni to ani ftipný, a bohužel ne ani slušný. ☹️
Jdu se poradit, či srovnat si myšlenky. Pídila jsem se, kdy v mém okolí budou k odprodeji “striptýzky” tedy ty nebožačky oškubaný z klecových chovů. Bylo mi řečeno listopad, prosinec. Což mě trošku překvapilo, že je v tuto dobu prodávají, páč holky asi budou vypadat dost divoce, peří asi nic moc……. to na zimu není ideální. Ale asi je tedy prodávají.
A teď ten dotaz / dilema.
* Mám šanci jim nějak poskytnout bydlení tak aby nestrádaly? V létě je to jiný, ale v tuhle dobu? To by byly celou dobu než se zapeřej asi zavřený v kurníku?? /není problém v případě potřeby ho temperovat/.
* Jak dlouho to trvá, než jim to nový peří naroste? A vydržej to tam v tom kurníku ? Logika mi říká, že když byly do té doby v kleci, tak i malej kurníček není malej, jak ty prodávaný, ale je stavěnej tak, aby tam malému počtu slepic nebyla zima - je furt lepší, než předchozí klec, nebo … konzerva, že jo.
* Dalo by se to zvládnout? Logika mi říká, že pro ty slepice asi všechno lepší, než ta konzerva???
Poradíte mi? Nebo nevíte třeba - máte větší přehled, o místě kolem Rakovníku, Kladna, Slaného o jiném výkupu, než je OVus, kde jsem se ptala a kde by měli prodej v lepším termínu ?? Chtěla bych opravdu jen z klecí, ne z haly, nebo volného chovu, chci fakt ty z nejhorších podmínek. Počkám si, to není problém, na druhou stranu mám tu úvahu, že kdyby to šlo, tak byť by třeba trochu strádaly - nevím právě jak moc - tak i to by pro ně bylo lepší.
Co myslíte??