To se pak dozví celej chov, že už mám! to budu křičet do celýho světa! 🙂
To se pak dozví celej chov, že už mám! to budu křičet do celýho světa! 🙂
No soudnej si to právě nikdy nekoupí, protože si nebude přidělávat problémy, to čeká na ty druhý.
Zvědavče - to mě mrzí, vím, jak to bolí. Nedivím se, že jste se neozývala. No na tohle prostě neexistují potřebná slova. Je ale dobře, že máte Uška - je barevným opakem. Na té první fotce vypadá jako kus velkého psa, nebýt té druhé, řekne si, pane jo, to je obr pes.
Držím palce slepičce, aby se “nahodila” a dala do pořádku. Já ešče nejsem slepičářka, ale! Už mám krmítka… pítka… dvířka életrický… slepice budou!
Jo, no já bych to těch xyzž bulů taky nešla, nelíbí se mi - osobně, jen, že kdyby mi prostě osud přihrál do cesty psa, který mě potřebuje, tak nekoukám jak vypadá, ale právě přesně jak píšete, zda ho zvládnu, zda nebude nebezpečný pro okolí. Taky nemám na picbůmovu správnou výchovu, stejně jako na pastevce, tak si pižlám ty svý žižly - a germány. Stokrát jsem si říkala, jestli bych po těch rezatejch kožíšcích vlatně uměla ještě třeba obyč teroše 😀 Jsem rozmazlená.
někdy budeme číst o nutnosti profackování mladého pána… 🤩
vono to i tak nebude jen tak, páč je slaďouš cukrkandlovej. Ačkoliv vlastně co kecám? Cukrkandl necukrkandl, kdyby mě rafnul, tak mu jí člověk pleskne ani neví jak 😀 😀 . Chtěla bych vidět, až půjde do výběhu s Enjoyem, jak slibuje Horsana, to bude podiveníčko, že svět se netočí kolem mladého pána, že von se svět zastaví 😀 😀 😀
Ale ty lidi naprosto netuší, fakt ne. Pamatuju si, jak moje kolegyně sháněla štěně pro tetu svou…. co práce nám dalo vymluvit těch milijoun ščenátek……..bulloidních.
tak vzhled by mi byl celkem buřtíček, ale ta povaha a asi i zdraví?
Žiš - to je Princ! úplně slyšim Párpl rejn, párpl rejn…. 😀
Je dobře být někdy šílený. Právě proto Vám ho přihráli do cesty. Jinde by tu šanci nejspíš nedostal. Já nevím, jak ostatní, ale oni stopro taky - ale já děkuju - za něj. Vám i těm, kteří do toho s Vámi šli a starali se s takovou intenzitou, že to vyšlo. Že je z něj dneska smrad rozcapenej, kterej musí dostat facana, aby se uzemnil. Enjoya na něj, ať mu vokáže, kde je smradů místo ve výběhu 😀 😀 ❤️
To je najkrajší zadnica akú znám! 😀 a ty záda. kdyby na tý třetí fotce nebyly vidět rány, můžete směle tvrdit, že to je zcela jiný koník!
a jo! Sem úpablb.
No těmto já už taky bohužel ne. Je chvályhodný, že se majitelka hned takhle rozhodne vychovávat a cvičit,to bezpochyby, ale prostě tito psi to mají už prostě, dle mého, jinak, nevěřím, že nemůže dojít k průseru přes dobrou výchovu, socializaci, výcvik, zabezpečení.
Jak jsem i klasickýho picbůma říkala, že to je skvělej pes, když ho má v rukou někdo, kdo ví, kdo na to má, kdo je chápe, rozumí jim, tak tady to mám prostě jinak, je to neodhadnutelný mix. A v tom má podle mě pravdu Megi- jak se picbům mixne, je to špatně.
JO! Máte vždycky geniální nápady. Já bych klidně i to samostatný vytištění na vestičku ráda zaplatila, aby nebyly zbytečný státní náklady.
Omlouvám se za O.T. -zdravím, zvedavce - ráda Vás zase vidím po delší době.
Já si taky říkala, že emerický stofárd, půl ročku? Ale úplně přesně se v těch bullech už dlouho neorientýruju.
Já si taky říkám, ale…… zatím to nevypadá, pokud by to mělo přijít takhle pozdě, bude to zase průšvih. U nás to bylo předloni?? Spálilo to všechno i ořešáky úplně nahoře ☹️
🤣
Tak úplně nekynologicky - ta čtvrtá fotka- to je nádhernej výhled!
mrzlíci nás teprv čekají
myslíte, že přijdou? Ventusky mi říká, že do osmáctýho května se teplota v pět ráno nikde nedostane po pět stupňů - asi dva, tři jednotlivý dny, jinak je to všechno výš jak těch pět.
A ano, zajistit zvířata lze poměrně snadno, pokud mám pár zvířat a zázemí. Zdědím nebo koupím usedlost, kde mám možnost těch pět oveček mít u baráku. Nebo zázemí nemám, pak je musím vybudovat. A nebo je budovat nechci či nemůžu, a pak nemám ovce.
Nepotřebujeme vydělávat, stačí nám, že víme, co jíme, a máme to levnější či dostupnější než v obchodě.
Přesně tak.
A co si budem, stěhovat se kvůli tomu na dědinu do baráku se salaší lesakm asi taky nebude.
Však jo, ale určitě pokud chci chovat pro výše zmíněné, tak pro to halt musím něco udělat. Já taky nechci přijít domů a tam najít slepice natrhaný jak starej kalendář. nechci, aby je něco slovilo, tak je zajistím. A když nechce totéž malochovatel ovcí, tak taky musí udělat víc, než jen nezbytné. Třeba i to, že tam halt musím zajet. A nebo doufat. Já bych doufat nechtěla, takže bych tam minimálně zajela. A já teda bych i vylepšila ohradu co nejvíc bych dokázala.
No já to mám nastavený tak, že bych takhle ty slepice zajistila i kdyby to nebyly slepice-mazlíci, prostě chci, aby to zvíře žilo dobře a v bezpečí. Kdybych chtěla mít ovečky, musela bych to taky nějak udělat - kvůli vlkům a nenechavým lidem, kvůli tomu, že bych nechtěla, aby mi ovce utekly z blbý ohrady, jako se to stalo na chalupě, kde jsem pak dvakrát odchytávala cizí ovci na kolejích, když jsem ji tam našla při venčení.. Chci-li chovat musím na to prostě mít podmínky a ta zvířata zabezpečit. Pokud to neudělám , tak ale pak holt musím počítat se ztrátama - a to já teda nechci. My si tady zvykli za staletí, že pohodička klídek a tabáček a můžem to mít punkově. (zase , já bych neměla ani tak, ani kdyby tu nebyl vlk, právě kvůli lidem, kvůli tomu, že ovce může vběhnout na silnici, něco způsobit, měla bych zajištěno) No tak ale se to prostě změnilo.
to všechno a mnohem víc se mohlo stát. Bez ohledu na vlka. A proto jsou lidi nakrklí - vlk akorát ukazuje, že na to lidi pekli a ono to nějak procházelo.
JO, JO, JO
A opakuju, jsem pro smysluplnou regulaci stavů vlků. Ale to je ještě daleko.
a taky souhlasím.