Tak dámy zpráv o ODVLHČOVAČI chtivé - jsem tu.
Včera slavnostně spuštěn. A z prvního podání jsem nadšená. Dobře se přenáší, není těžký, sama jsem si to zprovoznila - nic složitého. Za tři hodiny, kdy běžel - nastavila jsem na zkoušku, aby to po 3 hodinách samo vypnulo - sundal vlhkost z 58% na 55% a ze třetiny naplnil nádobku na vodu. Ze sklepa nahoru ho slyšet není a vlastně si neuvědomuju- to zjistím dneska - jak hlučně běžel, když jsem byla přímo ve sklepě u něj, nevnímala jsem to, takže bordel to rozhodně nedělá, hlučný to teda není nějak extra, ale zaměřím se na to. Jsem zvědavá, jak to bude , až ho spustím na delší dobu, co dokáže. Líbí se mi ta možnost pustit to na požadovanou dobu. Má to taky hadičku, takže to pak udělám tak, že vodu bude odvádět přímo hadičkou do kanálku, když bude ve sklepě. Chci ho zkusit pak nahoře v šatně a v koupelně - kde sice máme okno, ale chci vidět, jaká je tam běžná vlhkost - to on ukáže na displeji, kolik je aktuální vlhkost v místnosti a člověk vidí, jak se to pak snižuje. Má i funkci sušení prádla, kdy se nastaví k prádlu a urychlí sušení a odnímá z prádla vlhkost, což musí být fajn právě v malých bytech, s blbým odvětráním.
Prozatím z mýho prvního pohledu je to dobrá investice, uvidíme jak to bude po delším užívání.
Jestli jsem sem nedávala odkaz, tak tady
https://www.lidl.cz/p/tronic-odvlhcovac-vzduchu-tle-200-b3-rozbaleno/p100406729?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=brd-sea_comb_base-all_notset_ao_shop_nf_sl_ao_p-seznam_dotidot-Bydlen%C3%AD+a+vybaven%C3%AD&utm_content=brand_Zvlh%C4%8Dova%C4%8De+a+odvlh%C4%8Dova%C4%8De+vzduchu_Odvlh%C4%8Dova%C4%8D+vzduchu+TLE+200+B3+rozbaleno_100406729&utm_term=lidl+odvlh%C4%8Dova%C4%8D+vzduchu+tle+200+b3+rozbaleno&cid=7338713&sznaiid=3753664882417664051&sznclid=kfj1rKClpaKnpaKioaOmoaSgpKKkpKCm7eWsoKapoqSmoqGpo7-ip6Tt5fSsoKapoqSmoqGpo7-ip6Tt8qyg1deppaHToNSmoaeo1NTToNPUptSg1NTSoqGmpKah1Q&et_uk=a3f74a4211fe4087ad4cdc480124f6cb
Až pojedeme na chalupu, nebo tam pojedou známý, tak to spustím i tam, je to starý dům, vlhkost tam pochopitelně je, tak uvidíme, jak si mákne. každopádně, pokud bude dlouhodobě běhat takhle dobře, jako včera po spuštění, tak bych ho s klidem doporučila - jako řešení pro Bobču do bytu stopro. Nevyřeší to, aby se ta vlhkost nedělala, protože to by bylo na stavební zásahy logicky, ale odtáhne jí to tu vodu napomáhající plísním a dalším komplikacím. Jo a spotřeba není veliká, spouštěla jsem to hned po příjezdu domů, dokud svítilo sluníčko, abych - kdyby to bylo o hodně velké spotřebě, pak večer nevybíjela baterky od solárů, ale naprosto v pohodě, čekala jsem dardu, ale nedostala jsem se výrazně nad běžnou spotřebu. Kouknu do papírů, kolik to bere.