Tož jsem to radši ovařila, tím spíš, že to nejsou moje zvířata a kdybych něco pokazila, bylo by to blbý. Nasekala, povařila, ochladila, podávala a oujé to bylo radosti. A k mojí radosti se matka taky pěkně nacpala, což jsem ráda. Jsou furt v tom chlívku bývalým, snažím se domluvit se sousedkou, že bychom je ubytovali u nás v alcatrazu, aby mohly už být venku.
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 22.07.2026, 13:51:23
Asi vím, jak Vám je, můj první ohařík - tam to bylo stejné, šli jsme k veterináři, protože se mi něco nezdálo, pes byl v pohodě, dělal kravinky…… a odcházela jsem s prázdnýma rukama. Ano je to šok, velký šok. Já si po tom prvotním šoku pomáhala tím, že to trápení je na mě, že on se tomu naštěstí vyhnul, protože jsem dostala šanci se rozhodnout dřív, než trápení přišlo. Držte se. Je dobře že u hrobečku můžete už mluvit, je dobře, když pláčete a je dobře, že sem píšete. Cokoliv co duši pomůže aspoň na chvilku, tak je dobře.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.07.2026, 12:22:10
Já vůbec vlastně nechápu jednu věc, jak to, že když vet správa rozhodne o odebrání, že se někam můžou zvířata vrátit. Když jasně bylo dáno, že podmínky byly příšerný.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 22.07.2026, 10:16:23
Jasně, jde, ale opravdu je to přece o plemeni - když si budu chtít brát lovečáka, sáhnu přesně po tom, jak to má janaa - kombinace pobytu venku a doma s tím, že důraz na hodně těsný kontakt s lidmi, potřebuju, aby ten pes byl se mnou na myšlenku. Pak se to projeví při té práci - když čtete popisy toho, jak její psi- teda feny, pracují -tak to vychází právě z tohodle, jak fungují od štěňátka. Nevezmu si psa z kotce. Čuvač to má v popisu práce jinak, to se nedá porovnávat. Tam se klade důraz zase na něco jiného.
Vytáhnu pro svůj dotaz tohle téma - budu mít zase na pár dní na starosti krom slepiček i kuřátka. včera jsem zpracovávala maso pro psy, stáhla kůži z kuřecích stehen, pokrájela - pro slepice.
Chingis - to je krása divočina!! Můžu se zeptat - klidně do SZ - kde se dá takový kout najít? Až jednou, jednou pojedeme na dovolenou, že bych měla překvapení pro pana stavitele. Nebojte, na návštěvu bychom nepřijeli 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 21.07.2026, 11:47:51
Ty jo, Vy jste ale šikovná dochtorka! To je dokonalý řešení! Já si právě říkala, jak jste ji držela, když jste to oddloubávala. Hodnej kámoš, hodnje. Tak hlavně, že se to posunulo, snad se to podaří pořešit, dáte vědít?
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 17.07.2026, 20:20:34
Plesiosarus bahnivý má převeliké štěstí, že žije v místech, kde tomuto vzácnému tvoru umožní jeho přirozený vývoj 🙂👍 .
Ani nevíte, jak tento vzácný snímek potěší oko laika, který již nevěřil, že ještě stále existuje tento vzácný druh, jenž byl vytlačen jeho vzdáleným, bohužel dnes velmi rozšířeným invazivním příbuzným pohybujícím se pouze a výhradně v interiérech. /což mi připomnělo naši bývalou sousedku o dvě patra nad námi, která se svým dítětem nikdy nebyla venku - a pokud ano, bylo to hodno zaregistrování jako zázrak - a chlapec jezdil na odrážedle jako duchem stižený sem a tam pouze v bytě. Ano to dítě za to nemohlo, my sousedé taky ne. Jeho matka po upozornění, že to není k vydržení, odvětila, co s ním má jako dělat 😲 , chudák dítě. A proto si vážím všech rodičů, kteří svoje děti vychovávají normálně a dopřejou jim býti dětmi vč. uráchanýho a zabahněnýho oblečení. /