Aktuálně: 1 892 inzerátů281 804 diskuzních příspěvků20 119 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 05.05.2026, 09:51:22 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 05.05.2026, 09:49:44

Já si taky říkám, ale…… zatím to nevypadá, pokud by to mělo přijít takhle pozdě, bude to zase průšvih. U nás to bylo předloni?? Spálilo to všechno i ořešáky úplně nahoře ☹️

Zrzavci
Zrzavci 05.05.2026, 09:36:28 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 04.05.2026, 17:14:57

🤣

Zrzavci
Zrzavci 05.05.2026, 09:35:33 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 04.05.2026, 16:26:34

Tak úplně nekynologicky - ta čtvrtá fotka- to je nádhernej výhled!

Zrzavci
Zrzavci 05.05.2026, 09:22:22 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 05.05.2026, 09:14:17

mrzlíci nás teprv čekají

myslíte, že přijdou? Ventusky mi říká, že do osmáctýho května se teplota v pět ráno nikde nedostane po pět stupňů - asi dva, tři jednotlivý dny, jinak je to všechno výš jak těch pět.

Zrzavci
Zrzavci 05.05.2026, 09:14:03 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 05.05.2026, 08:51:28

A ano, zajistit zvířata lze poměrně snadno, pokud mám pár zvířat a zázemí. Zdědím nebo koupím usedlost, kde mám možnost těch pět oveček mít u baráku. Nebo zázemí nemám, pak je musím vybudovat. A nebo je budovat nechci či nemůžu, a pak nemám ovce.

Nepotřebujeme vydělávat, stačí nám, že víme, co jíme, a máme to levnější či dostupnější než v obchodě.

Přesně tak.

A co si budem, stěhovat se kvůli tomu na dědinu do baráku se salaší lesakm asi taky nebude. 

Však jo, ale určitě pokud chci chovat pro výše zmíněné, tak pro to halt musím něco udělat. Já taky nechci přijít domů a tam najít slepice natrhaný jak starej kalendář. nechci, aby je něco slovilo, tak je zajistím. A když nechce totéž malochovatel ovcí, tak taky musí udělat víc, než jen nezbytné. Třeba i to, že tam halt musím zajet. A nebo doufat. Já bych doufat nechtěla, takže bych tam minimálně zajela. A já teda bych i vylepšila ohradu co nejvíc bych dokázala. 

No já to mám nastavený tak, že bych takhle ty slepice zajistila i kdyby to nebyly slepice-mazlíci, prostě chci, aby to zvíře žilo dobře a v bezpečí. Kdybych chtěla mít ovečky, musela bych to taky nějak udělat - kvůli vlkům a nenechavým lidem, kvůli tomu, že bych nechtěla, aby mi ovce utekly z blbý ohrady, jako se to stalo na chalupě, kde jsem pak dvakrát odchytávala cizí ovci na kolejích, když jsem ji tam našla při venčení.. Chci-li chovat musím na to prostě mít podmínky a ta zvířata zabezpečit. Pokud to neudělám , tak ale pak holt musím počítat se ztrátama - a to já teda nechci. My si tady zvykli za staletí, že pohodička klídek a tabáček a můžem to mít punkově. (zase , já bych neměla ani tak, ani kdyby tu nebyl vlk, právě kvůli lidem, kvůli tomu, že ovce může vběhnout na silnici, něco způsobit, měla bych zajištěno) No tak ale se to prostě změnilo.

to všechno a mnohem víc se mohlo stát. Bez ohledu na vlka. A proto jsou lidi nakrklí - vlk akorát ukazuje, že na to lidi pekli a ono to nějak procházelo.

JO, JO, JO

A opakuju, jsem pro smysluplnou regulaci stavů vlků. Ale to je ještě daleko.

a taky souhlasím. 

Zrzavci
Zrzavci 05.05.2026, 08:42:31 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 05.05.2026, 08:32:12

Aj Leonu asi, vezmem jej dnes krv na ACTH.

tak já v tichosti držim palce.

Fčéra jsem byla sbírat u sousedů bobky do záhonů, Zoranko musel škytat, vyprávěla jsem o něm při sbírání ve výbězích. Oni tam mají taky nějaké posbírané pozachráněné. 

Zrzavci
Zrzavci 05.05.2026, 08:21:44 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lenacia z 04.05.2026, 18:08:38

Sára, chlap nenosí věnečky. Leda ty z cukrárny 😀 

Zrzavci
Zrzavci 05.05.2026, 08:20:48 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Chingis z 05.05.2026, 08:14:42

A pokutu a pokutu a pokutu a veřejný práce  a veřejný práce a veřejný práce, aby si ta Dorota příště rozmyslela si psa pořídit. 

Zrzavci
Zrzavci 05.05.2026, 07:31:40 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesakm z 04.05.2026, 22:34:06

chovatelé bez živnosťáku tak jeda kulový.🐑ML.

No ale……… mně přijde normální, že chci-li si chovat zvířata čistě pro svou potřebu, je to čistě na mě, že si je musím zajistit. Víte kolik nás stál ten můj SA - neboli Slepičí Alcatraz? Počínaje pořádnou betonovou podezdívkou, trámy na konstrukci, pletivem, střešní krytinou nad částí výběhu, pořádným cihelným kurníkem s podezdívkou, életrickejma dvířkama…………. hodně, fakt “zbytečně” hodně. ale nebudu mít zbytečný obavy, když u slepic nebudu, budou si moc pobíhat, budou venku, ale - BUDOU ZAJIŠTĚNÝ. Jedno jestli slepice vs. liška, dravec shora, kuna, nebo ovce vs. vlk, nebo nenechavec.  Já bych prostě ani ty ovce nenechala nezajištěný proti šmejdovi, kterej mi ji ukradne.  

Zrzavci
Zrzavci 04.05.2026, 22:33:20 xxx:xxx.79d6:6a28
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesakm z 04.05.2026, 22:25:19

No a v tom se prostě budeme asi lišit. Já bych takhle zvíře nechovala, abych ho neměla na dosah, ale někde z ruky. Ani slepice jsem takhle na rozdíl od kolegyně, která je chovala na chatě a jela tam jednou  za… ( a pak se nestačila divit, že je má pomordovaný a nakonec to zabalila) , nechovala a že bych na té chalupě ale sakra podmínky měla. Leč neměla bych prostě ta zvířata pod kontrolou, nevěděla bych, co se s nimi děje. Já neříkám, že to děláte špatně. Je mi jasný, že ovce člověka nepotřebují a tak jako podobně, ale pro mě by to  zkrátka nebylo. I bez vlka. Takže i když by se bývalo pár oveček na chalupě taky šiklo, protože  “sekačka” , tak jsem je nikdy nepořídila, protože samota a mohl by si tam pro ně někdo chodit jak do sámošky, neviděla bych je, nevěděla, co se děje. Vlk tady prostě je a musí se s ním počítat, tedy zvířata zajistit. Vlk není zavlečený druh, byl tu vždy, patří do téhle části přírody, proč bychom ho měli zase vymlátit?

To rušení v plném proudu - co mám kolem sebe lidi s ovcema -ať už jich je jako máte Vy, nebo třeba patnáct, jako náš známý z jihu, nebo velké stádo, jako má soused na chalupě, nikdo zatím nic nerušil. Tedy soused redukoval, ale to čistě jen kvůli věku.

Zrzavci
Zrzavci 04.05.2026, 15:14:44 xxx.xxx.226.6
Anonymní:

Ty vaše odpovědi jsou zase vysoce profesionální. 

Můžu se zeptat proč  se Vám nelíbí, že se kometa ptá na detaily- umístění, plemeno, a jak chtějí krmit? Mně to přijde logické, že bez toho by odpověď nebyla správná? Asi se krmí jinak to zvíře, které je celé dny na pastvě a jinak to, co nevystrčí čumák z chléva, nebo ne? A asi taky, pokud se už něčím krmí, tak se asi bude přidávat siláž v jiném množství, než pokud to má být jen ta siláž /a to je asi špatně?/ Já se ptám, protože mně to přijde logické, že se nedá bez těch údajů odpovědět pořádně. Jak to tedy vidíte Vy? Kolik mu má zadavatelka dávat?  

Zrzavci
Zrzavci 04.05.2026, 14:34:13 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 04.05.2026, 14:27:39

a jeditííí, von je Pinďa takovádle starostlivá maminka?? 😀 😀  Ten pohled na druhý fotce 😀 😀 

Zrzavci
Zrzavci 04.05.2026, 13:24:41 xxx.xxx.226.6

Já ještě neměla čas a příležitost to poslouchat.

Já štěně do školky  beru proto, aby mělo dostatek kontaktů se štěňaty, což mu po odchodu z domova logicky chybí. Páč v tu dobu by přirozeně ještě bylo doma a učilo se žít se psy a ne s lidmi. Ovšem řízených kontaktů se štěňaty, kdy to opravdu hlídám já sama a neváhám okamžitě zasáhnout, bez ohledu na to, jak se k tomu staví majitel psa, který šikanuje, nebo hůř-lektor, který to vede. . A ten řízený kontakt se vztahuje, pochopitelně i na dospělé psy -tam mnohem víc. Nemám ráda - pokud se ti psi neznají, pochopitelně - takový to hromadný venčení, kdy páníčci pokuřují, povídají a psi jsou bez dozoru, jen se lítá jako pako a pak se jde domů, majitel ščastný, jak “zadarmo” pořídil venčení. Měli jsme, když byl štěndo můj první ohař takovou skupinku , kde byla stejně stará štěnda - asi čtyři?? - náš ohař, howawartice, labroš a ještě někdo menšího plemene, myslím teroš, to byl ranař 😀 😀 . Ale tam šlo opravdu o řízenou socializaci a všichni jsme s těma štěńatama byli na příjmu a sešli jsme se vždy ráno, my už měli s Ešátorem odcvičeno a tak si mohl jít zablbnout se stejně starými štěňaty a pod dozorem. Za tohle jsem byla tehdy moc ráda, žádný školičky nebyly. Když má člověk smečku, má to jednodušší.

Těch šest let je za mne asi moc velký rozptyl - já to teda nemám úplně ideální na stáří - protože, jak píše Ph-mám teď domov důchodců 🙂 , ale tak to tehdy situace přinesla. Já měla v plánu starší fenku, která Rumíčkovi nahradí Bubinku, která odešla, no a přišlo pubertální stádo fleků. Nicméně jeho příchod byl  možný proto, že Rumíček byl už excelentně funkční.Kdyby ne, tak to bych bývala opravdu řvala, že tohle nejde.  Prostě mám-li skvěle vychovaného jednoh psa, pak můžu pořídit toho druhého. Pokud mám dostatek času.  Navíc v šesti letech je zase ten domácí pes leckdy - pokud doma už druhý pes nebyl - zvyklý na to být jedináček a pak může být těžší to sžívání. 

Zrzavci
Zrzavci 04.05.2026, 13:10:34 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 04.05.2026, 12:55:05

díky, fakt jsem vůbec netušila, o čem to je, teď jsem koukala.

Zrzavci
Zrzavci 04.05.2026, 11:53:31 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 04.05.2026, 11:27:12

Moc díky, to jsem vůbec netušila. Takže jsou na to i nějaké cviky? A béčko třeba?

Zrzavci
Zrzavci 04.05.2026, 11:18:32 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 02.05.2026, 08:14:57

Jo já beru Jimlín mezi ty dobrý útulky.

Zrzavci
Zrzavci 04.05.2026, 11:17:05 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 04.05.2026, 09:51:54

a jak se právě ta parestézie projevuje? Se přiznám, že vůbec neznám, o co jde.

Zrzavci
Zrzavci 04.05.2026, 11:10:38 xxx.xxx.226.6

. A ze ich sakra zerie, muhehe 🤗

a pamatujete, jak nežral skorem vůbec? To se to pěkně protočilo! Ale ano vlastně,  v podstatě vyrostl vůbec hrozně, jak jsem dělala ten článek a porovnávala ty fotky, tak jsem na těch prvních viděla opravdu hříbě, tam bych jako laika rozhodně nečekala , že tomu zvířeti je už rok, byl na ten věk “zakrslý?”  A pořád ho vnímám, jako prtku malou, proto mě zarazilo to, co kamarádka říkala.

a tak si z nich robi dobry den 😉

jejda jejdáá, to von si hraje na velkýho pána, co?

Zrzavci
Zrzavci 04.05.2026, 09:50:59 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 04.05.2026, 09:28:19

parestezie

pupik malá :-/ to jsem ani netušila, že má, jak jste to diagnostikovali?

Zrzavci
Zrzavci 04.05.2026, 09:40:06 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 04.05.2026, 09:22:57

Heh, jak je ten čas relativní - Horsaně to přijde jako dávno a nám ostatním, jako že to ani tři měsíce není. Každopádně pro mě je to ne malý, ale sakra velkej zázrak, co se za tu dobu s ním stalo.