Megi a Vy fšicí ostatní. Dneska jsem si při psaní jedné odpovědi emilové uvědomila jednu věc. Hrozně, hrozně důležitou. A chci, abyste si ji taky uvědomovali, protože se z ní můžete těšit.
Ta knížka je totiž kouzelná. A nejni to naše dílo, je to její dílo. Víte proč je kouzelná??? Protože ona dokázala neskutečnou věc! V týhle debilitní době, která nejni radostná, dokázala koncentrovat v jednom čase a v jednom bodě (naše republika nejni nějak veliká, že jo) tolik těšení se a radosti, najednou, že to prostě nejni normální. Je to úžasný a já, když jsem si to uvědomila, mám z toho hroznou radost. Hroznou, fakt hroznou radost. Kolik dní, už se kolik lidí po republice těší a nebo už i má radost, když má knížku v ruce! A já vim, vim, kdo to zařídil. To mi pro změnu přišlo na mysl až teď.
Byl to maličkatej kosourek v tiskárně. Obyčejně mourovatej, ale neobyčejnej. To totiž nejni jen tak nějakej kocourek, to je bytůstka. Opravdu, museli byste ho vidět. Moc milá, něžná, laskavá a celá svítí láskou. Jako že fakt, tohle nejni nějaký růžový psaní, víte , že ho ode mne nelze moc čekat, ale takhle on prostě působí. Megí může dosvědčit, že jsem o něm furt mlela do teleféna. Já jsem z něj byla úplně štajf, hyn a unešená. Takže to von tu knížku vočaroval, abychom měli fšicí takovouhle radost. Je to totiž kočíšek!Tak! A už to vim. Kočíšek to byl. 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 15.12.2023, 09:28:33
Si můžou stoupnout fšicí za naše ohaře a kocóra, páč ty jsem teda šidila zdatně. Ešče, že maji pánika, ten je ve štychu nenechal 😀 . Už mi doma zvířata řikaj Slibotechno, protože to bylo dycinky : Ohaříci, dneska to ještě vydržte…zítra…
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 14.12.2023, 13:56:36
asi bych taky byla ráda, že se vůbec našel.
no tak to jasně, žiš to bezpochyby, ale kdyby jim někdo omlátil hlavu o stůl a vědělo se o tom obecně, tak by si to příště rozmysleli. Všichni.Ty spolky jsou občas opravdu něco příšernýho - spousta lidí to dělá bez ladu a skladu, nebo vyloženě pro prachy……. NE VŠICHNI!! to ne, ale i takhle to je, ze psů se stal kšeft ve všech aspektech jejich životů. ale spousta těch nán, co to vezmou pod kudlu po týdnu vůbec nepřemýšlí tímhle směrem. A že to po týdnu klidně vezmou.
co se bude dělat v případě, že ten spolek nebude schopný ten čip dohledat, ale pes čipovaný bude?
Není úplně ojedinělé, že pes je čipovaný, či má třeba i tetování, byť i špatně čitelné, ale je-li pes tetovaný, tím pádem jasně s PP stačí zavolat na klub a dá se hledat - a spolek toto neřeší.
To už bude platit jen krátce.
a nevěřte tomu, že to čipování tady ten stát dotáhne do konce. dyk nejsoiu schopní zprovoznit registr.
Assil díky za cewe - objednávno!! a RONJO, KDYŽ TO STIHNETE OBJEDNAT DO ZÍTRA, TAK STÍHÁTE VYZVEDNOUT PŘED VÁNOČKAMA. já jsem to objednala s tím, že i kdyby to nevyšlo, bude brzo svátek, tak to taky můžu zazářit 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 14.12.2023, 13:04:06
Tooo si myslím, že nene vždy, protože jestliže je kastrované sedmiměsíční štěně - prasárna sama o sobě veliká - které do té doby v nabídce nebylo, mají ho tam čerstvě, tak……… tak těžko.
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 14.12.2023, 12:51:23
No mezi spolkama se bude hledat asi hůř než mezi útulky. Já se divím těm spolkům v jedné věci - kastrují bezhlavě a nedochází jim jedna podstatná věc - že se i po jaký době může najít majitel psa - ukradnou ho, zaběhne se, někdo ho v dobrý víře někam odveze a předá do útulku u sebe v bydlišti……. atd. A pak původní majitel psa dohledá a zjistí, že mu ho kastrovali. STÁT SE TOHLE MĚ, TAK JE ZAŠLAPU DO ZEMĚ.Skončej u soudu a nedoplatí se - bez ohledu na pes s PP -drahej, nebo bez PP. Aby jim konečně došlo, že mají používat hlavu jako hlavu a ne jako zátku do krku.
Jasně, sny se mají plnit nejen o Vánočkách. Já si ten sen plním právě v těch psích bábrdlích útulkovejch. PP psa mám taky, protože ščenátko potřebovalo přijít, aby mě zachránilo, a pako flekatý, taky s PP, to aby mě zase dorazilo 😀
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 14.12.2023, 12:23:12
Já jenom k tomuhle:
Psa z útulku už bych dneska nechtěla, právě proto, že kastrují strašně brzo,
Pozor, to tak není všude, a právě útulky jako takové tohle šmahem, myslím, nedělají, tohle šílenství je hlavní záležitostí některý soukromých zařízení /možná většiny, ale některé spolky to také nedělají. Já bych pořízení sekáčového pesana z tohodle důvodu nezatracovala, protože najít se určitě dá. Myslím, že zrovna třeba místo, odkud má Plaka teď toho svýho tlusťocha pruhatýho 😀 /Pepíno promiiň!/ bude takovým spolkem, kde nejsou zmagoření? Dá se najít, určitě dá. Tak jen jsem to musela napsat, aby se to nebralo obecně jako šmahem.