Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 04.01.2024, 17:13:48
Zkoušela jsem jednou nahrát aport z vody a začátek a konec jsem prostě nestihla, takže video nakonec bylo k prdu.
No přesně, když něco učím, potřebuju být soustřeďovaná na toho psa, na čas, na prostor , na to co se děje a řešit ešče Hollywood, děte mi s tím někam. 😀
Já jsem stará osoba. Nedovedu si představit, že se psem cvičím a ještě to stihnu natáčet. jasně , je mi jasný, že nedržím kameru, ale pak to obnáší to, že buď jsem omezena prostorem a musím pochodovat tam, kam míří kamera a nebo musím mít k ruce někoho, kdo mě natočí. A to chce navíc taky investici, abych to měla na co natočit.
Co může být dobrý je to, že je možné ukázat zpětně natočenou chybu, to jako jo. Ale to už mi přišlo lepší, když byla lekce s živým výcvikářem, který měl ten koment hned a na místě a ta lekce se ještě natáčela, aby bylo možno se k tomu vrátit..
Nevím, prostě jít na cvičák mi přijde nějak praktičtější. Jsem prostě stará. Jako jasně, jakej je rozdíl mezi učením se matiky z knížky a kurzem takhle, ale! předtím i potom, co jsem do knížky koukala mi - moudrý! profesor byl schopen věci vysvětlit naživo (nemoudrá profesorka ani naživo nefungovala 😀)
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 04.01.2024, 14:47:26
Budete se divit, ale i tací jsou. A ono stačí, že jsou majitelé, kteří svým psům nedopřejí skutečné vyvenčení. Tedy pes stráví celý život jako ten vodící pes a šmidra. to byste myslím nechtěl. Nemluvě třeba o psu asistenčním, který byl pořízen pro mentálně postiženou dceru a jeho život je víc než pochmurný, protože nikdo v rodině není skutečně psí člověk. ti psi jsou kolikrát skutečně jen a pouze kompenzační pomůcka. To byste myslím nechtěl. Já pro svého psa rozhodně ne.
Edit - a protože psy a zvířata opravdu miluju, budu na stáří radši osamnělá, či s tím robotem, než aby u mě trpělo živé stvoření. Tomu se říká empatie, nikoliv pindy.
Já se s dovolením taky přidám opožděně s poděkováním a přáním toho nejlepšího pro vás pánové. A krom zdraví, štěstí a pohody přeji upřímně i hodně úspěchů. Zasloužíte si to.
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 03.01.2024, 07:01:17
Nejlepší dáreček pod stromečkem, nejlepší dáreček na světě. Jak tó, co je v piškůtech lepšího než třeba v konině?
Nevím to, nevím, to nevím to, ale vím, že Bubišková to má taky tahle přesně. Když bude v ledvince maso, tak jako jo, dobrý, dobrý, mňam, ale - přesně, jak tam bude pičkůtek, tak očička září a přichází naprostý ščestí pro zrzavou důchodkyni.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 02.01.2024, 11:56:22
Tak to berte ode mě jako omluvu, mrzí mě to.
Fíkovnice, ale to nejni povinnost si knížku koupit. Neřešte to.Já jsem teď se čtením už dost let na štíru proto, že není čas, není kdy a kdybych četla večer v posteli , dopadne to špatně, protože neumím přestat a pak bych spala ještě míň, než spím teď. Nejsem ten člověk, co dokáže usnout s knížkou v ruce, potřebuju vědět, co je na další stránce, jak skončí kapitola, jak začne ta další…… a máme pak tři hodiny ráno 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 02.01.2024, 09:25:16
(Pro zadavatele - ne, takto se to nedělá.) teď nevím - ešivá je to míněno na ten můj příspěvek?
No nám to fungovalo a funguje. U všech ohaříků, co byli/jsou doma. Musí pes teda dobře vidět 😀 Ale fšicí brali a berou, že to je jen v rámci cvičení, kupodivu i potrhlá Talimůra.
Výhodou domácích pamlsků je, že jim to můžete ujídat. Divili byste se jak moc tohle zvyšuje v očích psa hodnotu pamlsků. 🙂
A já si občas namyšleně myslím, že už k pamlskům vím úplně všechno ! 😄 Prdlajs! Díky Chingis!
Já k téhle inspiraci přidám ještě svou - nevím zda a kolik lidí to napadne, že není vůbec marné odměňování z pusy. Nejsou k tomu vhodné všechny pamslky, že jo. Ale takovej kabanos z pusy psovoda psu upuštěný, dělá velké divy třeba při učení se zastavovat před silnicí, to máte vidět ten ÍPO pohled. Přesně tohle “podání” pamlsků mi u mojí první Bubinky pomohla tenhle cvik vypilníkovat.
Jinak k tématu pamlsků pro zadavatele - nevím zda to tu zaznělo - je dobré mít v pamlskovníku pestrou směsku, která taky způsobí, že pes je na odměny natěšenější, protože neví, kdy to přijde. A taky pes nemusí být vyloženě pamlskovací typ psa, možná upřednostní jinou odměnu, či jinou formu podání pamlsku.
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 02.01.2024, 08:56:15
Já miluju mapy.cz! Jednak pro to, co píšete a pak pro to, že mi dokáže najít i výborný spojední hromadnou dopravou! Kolikrát mi to našlo i to, co nebylo v jízdních řádech, když jsem si to zadala.
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 29.12.2023, 05:32:30
Zdravím v novém roce, Dajo,
recenzi lze napsat na stránkách megibuk.cz , tam, kde jste knížku kupovala. A když si na stránkách kliknete na menu a vyberete položku Obchod, uvidíte tam hned tu knížku. Kliknete na ni a dole pod zeleným políčkem Přidat do košíku, je o kousek níž nápis Popis a hned pod ním Hodnocení. Když na to kliknete, můžete psát.
Ohňostroje jsou naprosto debilitní záležitost. Což píšu jako majitel psů, kteří zatím nic neřeší. Ale zvěř - jak jsem měla příležitost vidět - to řeší velmi. Od pernatců po srstnatce. Takže každý, kdo rád odpaluje, si může tu rachejtli, tak jak je výše doporučeno, narvat do řitního otvoru a tam si to ku své debilitní radosti odpálit. Aby si to užil.
Nechat psa vyběhat na volno po širých lánech kde nic nehrozí není
si trochu nekoresponduje s tímhle, co píšete:
Když je na volno, ráda lítá daleko do polí a jakmile uvidí zvěř nebo i letícího ptáka, běží po něm daleko až ji nevidíme,
Nevidím-li psa, nevím, co se děje a může hrozit cokoliv. Od toho, že strhne zvěř, a to ji vlastně ani strhnout nemusí, stačí, že ji štve a kupř. březí srna to pak neustojí a rázem tu máme dvě mrtvá zvířata - matku a nenarozený plod. Až po to, že mi psa - možná oprávněně střelí myslivec. A to záměrně nemluvím dál o tom, co pes štvoucí zvěř té zvěři způsobí, aniž by ji dohnal.
Tudíž, když jsem si přečetla, co jste napsala, nebudu ztrácet čas tím, abych odpovídala na to, jak a co pes zvládne a co udělat pro to, aby to zvládnul.
Někdy - ne často! - by neškodilo, kdybychom my majitelé psů viděli dál, než za pelech našeho vlastního psa.
Trickyvoo , Kilian - aj to jsem ráda, že se Psížišek neopozdil a stihnul to. Doufám, že to stihnul ke každému, kdo si knížku objednal? Snažily jsem se s Megí na maximusa.
Musím říct, že takhle rychlý advent jsem ještě nezažila 🙂 . Byl zcela jiný, než jsem zvyklá.
Pevně doufám, že se vám všem knížka líbí a pokud si najdete čas a napíšete k Megi hodnocení - upřímné, pravdivé - počítám s tím, že nějaké výtky budou, budu ráda, protože zpětná vazba je důležitá. Rády bychom s Megi, aby došlo třeba i na druhý díl - pokud bude zájem - a tak uvítáme vaše postřehy.
Krásný zbytek svátečních dní a do nového roku - jen to nej, nej, nejlepší, zdraví, štěstí, pohodu a ať se svět kolem uzdraví.