Tak ona se chudera sesypala, hmm. Nějak mi to nepřijde, že bych měla cítit lítost nad někým, kdo pracuje ve zverimexu a chová se takto, čouda jedna hnusná.
Tak ona se chudera sesypala, hmm. Nějak mi to nepřijde, že bych měla cítit lítost nad někým, kdo pracuje ve zverimexu a chová se takto, čouda jedna hnusná.
Buggyro a další - ty rukavice mě inspirovaly k dotazu. Spíš do budoucna, páč mám za to, že u dospělýho vesnickýho sekáče nedosáhnu už v tomhle směru ničehož. Ale - jak se učí koťátko, že když se chceme prát, musí to brát s citem?
Děkuju za potvrzení. On by mě můj vet v takovém případě vedl sám, kudy jít, protože není zastáncem zbytečného a nemusela bych dlouze přemítat. Ale říkala jsem si, zda se na to popsané dívám správně.
Na tom pracujeme, ale protože sem nesystematická a mám prt času, tak jako nic. Zatim, ale my to jednou dokážeme. Když to uměla andulka, proč ne půlka kocůra.
Fčera mi asistoval při drcení větví a zjišťoval, kterýno jeden, kudy se ten drtič zapíná. Našla jsem ho na drtiči, jak ošmatlává tlačítka, pako jedno. Naštěstí nejdou zapnout jen tak.
No a já tady přemítám, jako laika - co ta nemalá částka přinese- přinese řešení v případě mrtvičky? Přinese řešení v případě Librely? přinese řešení v případě nádoru?
Co myslíte? Může to vyšetření napomoci léčbě? U Librely je řešení - počkat, nedávat. U mrtvičky podpůrná léčba a čas a u nádoru - je léčba? Neposoudím jako laik , zda to dává smysl to vyšetření udělat.
No můj kocour- teda pardon, moje půlka kocoura, má celkem slušný přivolání, umí sedni a vypadni a hopiky sem a hopiky tam a loví klidně potkany. Tak nevim, jak se domluvit na tom selektivním lovu. Bytový je taky - 8/24 😀
uvědomuji si, jak je moc fajn, když je chlupáč zdravý a veselý 🌷
Jo a jo a jo. Pro mě je tohle hrozně moc, když budu zbombardovaná z práce a přijdu domů a tam je ta banda dvou idiotů, v pohodě, metající kozelce radostí a jdeme ven a je nám dobře, a fšicí si to užíváme, tak to je prostě úžasnost.
A Běloušek na tý první fotce moc hezky čučí.
Se jen zeptám - to jste s nimi 24/24?
Taky bych chtěla bejt tak šikovná a trpělivá jako tady ten pán, páč se mi to moc líbí (vím, dá se koupit, ale tohle prostě má to navíc, že člověk za to nevydá ani korunu a možná to i ty kočky víc baví z toho kartonu, než ty umělé věci?? Každopádně pro trpělivce šikovnýho je to snadná záležitost.
Doron je překvapivě razantní 😀 😀 😀
Dík Varaxi. On ten hnůj nebude čerstvý. Je ho tam hromada, hodlám ho dát primárně do spodních vrstev. A ta sláma, blbě jsem to napsala, je to starý balík sena, ty záhony jsou vyšší, taky to půjde dolů, jako zakládací vrstva. Myslíte, že by se semena prodrala až nahoru?
Ta sláma -to je teda pěknej humáč, jak to můžou tedy podestýlat zvířatům? :o
A fčéra jsem si naštěpkovala plnej vozík - jeden z mnoha, štěpky. Jsem šikovná, mám krásnou štěpku.
😀
To je podlý! 😀
ale….. hm…. inspirativní. 😀 😀
Ja som uz vcera vedela, ze ta prechadzka v dazdi bola nasa posledna. A som rada, ze mam na ňu taku spomienku.
Jo, bývá to tak. Bubi den před tím než odešla, šla s námi ještě ven, a třeba je to právě pro to, co píšete, aby člověku zůstaly hezčí vzpomínky na poslední chvíle.
Horsano, držte se.
Přesně, vytírat, vynášet koše, mýt nádobí, desinfikovat, uklízet venku, vevnitř……… svině by makala, až by zčernala únavou. A bez nároku na přestávku, pití, jídlo……..
Taková baba by dostala náramek na nohu a veřejně prospěšné práce v nejbližším domově důchodců, jen by to hvízdalo. A jaképak stížnosti, že máme málo lidí ochotných pracovat ve veřejných službách.
Drahá Buggyro, já myslím, že je vás fakt škoda tam, kde jste. Proč proboha ti nahoře takhle nepřemýšlí, když ty možnosti tady jsou.
Slintavka a kulhavka je jednou z nejnakažlivějších infekčních chorob na světě. Vylučuje se slinami, močí, trusem, mlékem a přenáší se kontaktem s nemocnými zvířaty, vzduchem (např. v mírném klimatickém pásu, až na vzdálenost 60 km nad pevninou, případně až 300 km nad mořskou hladinou[1]), dále pak mechanicky na povrchu zvířat, člověka, nástrojů či dopravních prostředků. Nemocnost dosahuje 100 %, úmrtnost je u dospělých zvířat nízká (do 5 %).
Já si to jako koňolajka myslím taky. vycházím z toho, že třeba pes, když je v určité situaci , tak taky zatuhne, radši nedělá nic, - tzn. s ošetřovatelem, radši zatuhne, není tam, ale s paničkou může komunikovat a komunikuje, že nelíbí. myslím, že si , Horsano nevyčítejte a nezhoršujte si to ještě o tohle.
Horsano, mám obrovské otlaky z toho jak usilovně ty palce držím. A Vy se držte!
Nene, nejlepší je uklízení bytu 😀 😀
Zvedavec, Ančovička - já myslím, že Selka má na mysli to, že se tehdy lidi tak moc nikam neštvali. Ani nemohli, když sekali pole, museli jet v tempu, v kterým to vydrželi celej den, aby tu dřinu vydrželi. Musím teda říct, že sekání pole je pro mě velkovýkon a velká dřina, kdo kdy sekal kosou ví, jedete, jedete a máte před sebou ten obří prostor a máte třeba teprve desátou - řadu. Brrrr. Obrázek se mi líbí taky. Tak třeba si to tak zařídíme jednou na důchod, dámy? Co?
JÁ HLÁSIM, ŽE SEM FČÉRA NATŘELA PODRUHÝ VŠECH ŠESTNÁCT DÍLŮ NA ZÁHONY A MOŽU SESTAVOVAT A PLNIT. A mám sehnanej hnůj a slámu!! Od koníků, i mi to pán přiveze na lžíci. A juchééé. Sám se mi nabídnul, tak mě to potěšilo, je to pro mě takový zase malý znamení, že člověk na tu vesnici zapadl, že není vyloženě náplava. Z dílny jsem ovšem domů po tom natírání šla jak golem kříženej s tou otěhotnělou bělicí, kdy jedním z předků byl navíc chromej tučňák. Záda sou načtvatý. Ale to nevadííí, budu mít záhonky. A taky!!
Pozorte , mám další krok ke slepičkám - sloupky na voliéru už mám. Tetkonc objednám pletivo dokonce a tak se to začne snad hýbat. Taky už mám svůj vlastní drtič na větve, tak si budu sama vyrábět štěpku, co to někde draze kupovat, posbírám po sousedech větve po zimním ořezu a budu štěpkobohatá!