Odpověď na příspěvek uživatele list z 24.07.2026, 14:57:23
Ona je fakt máma. Je to moc hezký. No a právě jsem si říkala, že tam u nás by si teď mohli v pohodě vegetit, už jsou i schůdky do kurníka, takže by se v pohodě dostali prckové nahoru, vybavení kurníku taky mám, jediný co uvnitř chybí tak natření hřadů a trusník, ale to je jedno, protože ona je s nimi stejně pořád na zemi. Lígr na dvířka by se udělal hned, stejně jako lígr na voliéru. Tak uvidím, zda sousedka na to přistoupí. zatím nic. Dala jsem do placu lahev prosecca, tak jsem zvědavá 😀
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 24.07.2026, 14:40:02
Navíc se ukázalo, že samotný příběh byl následně oficiálně vyvrácen
tak jsem se ale vůbec nesekla, pěkně si to vymysleli, aby to zdramatizovali. Jak typické,přesně jak jsem psala. No a to už tady novinky, nebo, kdo to psal, to už nenapíšou, protože ono se to nehodí, hodí se vyvolávat kolem toho zvířete strach a paniku. Ble.
Odpověď na příspěvek uživatele list z 24.07.2026, 14:31:51
tak jo, provedu. No a kdyby byla fakt morna ledová, tak to zrealizuju zjara až.
Teď se snažím alcatraz nabídnout sousedům pro odchov kuřátek, aby mohla ve voliéře chodit už ji ven, jinak budou ještě jakou dobu zavřená :-/ Už povyrostla a je na nich vidět, že by objevovala svět. Je hezký se dívat na kvočnu, jak si je večer svolává, jak se tam u ní ukládají, pípají a pak to ztichne.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 24.07.2026, 13:39:38
Já to nebudu otvírat, nebudu, nebudu, stekla bych se ešče dvěstěkrát, než už jsem. Moc bych si přála, aby soudy začaly být v tomhle ohledu víc vnímavý. Pudeš sedět, o chlebu a vodě a budeš u toho makat ty šmejde, aby sis odpracoval, když už nemůžeš odčinit.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 24.07.2026, 13:49:24
Ano, tak. Já myslím právě ten cafrňousek od pramene. Je to tam úžasný, já když budu mít čas, najdu tu fotku. To bylo tak úžasný místo, klidný tichý, ta řeka se teprve rodila, čistá ,fakt moc hezký.
Odpověď na příspěvek uživatele list z 24.07.2026, 13:37:39
Dobře, provedu, díky. Kurník právě nemají nějak velký, protože ten počet bude vždy takhle nízký, má to základy - podlaha v základu zateplená, je to v závětří, dole budou hobliny, to budu měnit asi každý den??. Taky bude jasně záležet na tom jaké bude konkrétní počasí, kdyby to byl listopad, nemusí to být ještě vyloženě divočina.
Odpověď na příspěvek uživatele list z 24.07.2026, 13:24:16
že kdo se tu chce bavit, si tu drží nějakou “přezdívku”
jo, přesně.
Jsem se trochu s tím “přitápěním” ztratila - takže myslíte, že když bude mrznout, tak ani tak to nezapínat, prostě nechat čistě jen teplotu v kurníku? Já měla na mysli, kdyby mrzlo, tak to po tu dobu, co tam budou zavřený, dát na nulu a jak se bude blížit vypuštění na tu zhruba třeba hodinku, tak to postupně snižovat.
Odpověď na příspěvek uživatele aldamax z 24.07.2026, 13:12:18
Díky moc, já jich chci vzít šest, takže to vychází přesně, jak píšete. Děkuju moc. A praxe je taková, že si tam člověk do tý slepičárny dojede a řeknu jim, že chci šest kousků a jestli mi to můžou takhle, jak říkáte, vydat?
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 24.07.2026, 13:02:05
Pramení kousíček od hranic v Rakousku, je tam u toho takovej malej domeček …. a dál pak v lesích je to zatím pořád jen potůček, pak potok. Hezký říční dítě.
Odpověď na příspěvek uživatele list z 24.07.2026, 13:00:57
Já vím, ale to se kurnik nemůže ovládnout a nekazit téma, které může být přínosné nejen pro mě, ale i pro někoho dalšího, kdo bude třeba stát před podobnou otázkou?
Já jsem schopna jim zajistit teplotu stejnou, jakou by měli v hale a pak, až by šly ven, tak jim ji postupně snižovat, aby si zvykly . I proto se do kurníku zavedla elektřina, aby, když budou třeba náhodou extrémní mrazy, se mohlo lehounce zlepšit tepelný - ani ne komfort, protože vím, že nemůžou mít velký rozdíl mezi vnitřkem a vnějškem, ale prostě, aby se to malinko vylepšilo, když bude zapotřebí. A tím pádem bych jim mohla - po dobu, kdy budou muset být v kurníku zajistit to stejné, co měly ve slepičárně - ba naopak s větší možností se pohybovat.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 24.07.2026, 12:03:48
těch nebohých tvorů vystavením zimního období a to rovnou z klimatizovaných hal.
🙂 kdybyste četl pořádně, došlo by Vám, že se právě na toto ptám. A co jste udělal Vy? odpověděl jste mi? Nikoliv, optal jste se - s dovolením použiji Váš výraz - pomateně, neb zcela bez souvislostí, proč nepomáhat lidem s odkazem na mou reakci ze zcela jiného, naprosto nesouvisejícího fóra. . Z této Vaší reakce žádná rada nevyplynula a nevyplývá. Máte se mnou dozajista nějaký vnitřní problém. Chápu. Ponechte si ho, já ho respektuji, ale žádám Vás slušně, abyste nadále svými poznámkami na kohokoliv neplevelil toto téma. To co jste napsal výše, vezmu v potaz a děkuji. nashledanou.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 24.07.2026, 11:22:33
asi jo, asi bude, ale je mi tak nějak fučík , když informace nulová, ztráta času, energie. Jsem ráda, že megi a aldamax dají konkrétní zkušenost. Jestli už to není o těch zcela nahatých slepičkách, jít by to mohlo. Hlavně aby se tam dámy nehádaly, když nějakou dobu budou v tom kurníku - což by ale byly stejně po příjezdu, bez ohledu na to, zda léto, nebo zima. Aspoň jsem to tak, četla, že je lepší je nechat chvíli čistě jen v kurníku, aby se naučily, kde mají zázemí, vodu, žrádlo a bezpečí.
Odpověď na příspěvek uživatele aldamax z 24.07.2026, 10:59:16
Supr, díky moc, takže by to jít mohlo, bude s tím asi víc práce, protože budu muset hodně čistit kurník, když tam nějakou dobu budou bivakovat, jak je jasný, že to zaprasí, ale to není problém, mám zdroj hoblin.Snad se tam moc nebudou hádat, když se budou de-facto sžívat. Když bude nejhůř, topení tam připravené bude, takže se bude moci lehce temperovat a postupně snižovat ta teplota, aby si zvykaly na to, co je čeká venku. Stopro budou z haly zvyklé na výrazně vyšší teploty. Říkám si, že prostě pak zkusím otevřít ten kurník, o víkendu, kolem poledne a nechám je chvíli venku, budu je dozorovat, abych viděla co a jak a pak je zaženu zpátky domů. Ale spíš si myslím, že asi ani ty první dny nebudou mít samotné zájem se nějak rvát ven. Plus přesně to, co říká Megi - budou mít bohatou stravu, aby měly čím si topit. Si pořád říkám, aby jim člověk neublížil…….pak si představím tu konzervu a dojdu k názoru, že všechno lepší, než plechovka.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 24.07.2026, 10:22:00
Ano, coj e komu do toho, když ani netuší, co činím, nebo nečiním.
Ale to je jedno, pokud se nemá jak vyjádřit k dotazu- třeba to udělá a poradí, tak pak ho prosím, aby zde zbytečně neplevelil. Je to reálný dotaz a ráda bych se dobrala toho, jak to vidí ti, kteří o tom něco vědí.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 24.07.2026, 09:26:24
co to? Teď vám úplně nerozumím - tenhle můj příspěvek, který citujete , je z jiného vlákna a ke slepicím se nevztahuje. Pokud máte na mysli to, že bych měla pomáhat těm, národům, které si vypěstovaly závislost na AI - tak to nechápu, jak bych jako já, na rozdíl od pomoci pár slepicím - mohla dokázat. A pokud máte na mysli pomáhat lidem jako obecně, tak podotknu, že vůbec netušíte, co ve svém životě provozuji, takže ani netušíte, zda pomáhám a jak, či nikoliv.
edit a mohl byste se prosím tedy vyjádřit k tématu tohoto fóra?
Odpověď na příspěvek uživatele J z 24.07.2026, 09:20:41
Jo, to by dávalo větší smysl, ale i tak - je léto, vlk má nyní jiné možnosti, než aby musel nutně jít k lidskému obydlí a lovit tam. Pořád je to o mnohem větším riziku, než když si půjde do lesa. tohle bylo za bílého dne - pro skutečného vlka mi to nedává smysl.
taky myslím, jako kometa, že jste to chtěl napsat obráceně?
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 24.07.2026, 09:05:40
že by se ten vlk, když tam jde grupa lidí, pro toho psa vracel? Zahlédnu-li toho mrtvýho pesana, jsem tím pádem vlku nadohled taky, je blbost, aby takhle riskoval, když se tam pohybuje skupina lidí, to prostě fakt nedává smysl. Nevím, prostě mi to přijde fakt přitažený za vlas. Kdyby v zimě, ale teď v létě?