Odpověď na příspěvek uživatele eva z 10.06.2026, 13:26:39
nikdo neví, proč to je…
však co všechno nyní dýcháme? Schválně - kam mizí všechna ta ojetá hmota z pneumatik?? Zamyslel se nad tím někdy někdo?
Jakou vodu pijeme, co jíme. My ještě máme dobrý základy, ale generace po nás? A to nemluvím o hektolitrech energtáků, které se dnes pijí, jako běžná věc. U nás soused poměrně mladý kluk - syn je velmi hyper a prý v tom může hrát roli právě velké množství energeťáků, které do sebe dříve lil. a smysl by mi to dávalo. Když si jdeme koupit ráno kávu na pumpě, každý, opravdu každý, kdo se tam z určité generace řidičů zastaví, všichni jdou do chlaďáku a sáhnou okamžitě po tomhle sajrajtu. Nikdo si nevezme normální pití
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 10.06.2026, 13:26:36
Na ja, ale když slepici do bytu nejde, no. A na chalupě by prostoru bývalo bylo, ale co s holkama v zimě. A stopro by mi je tam někdo třeba přes týden ukradnul, to jsem nechtěla. Věděla jsem , že to jednou prostě klapnout musí.
No takže my si tady počkáme pěkně…. to je fajn, že to nebude za dvacet let, to je jen dobře, protože to už bych pro samou sklorézu nevěděla, na co to čekám 😀
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 10.06.2026, 12:58:06
Já vím. Když mi odešel srdcový král, všechno jsem zaklapla, přestala jsem tehdy psát, nemohla jsem , vlastně jsem nemohla nic. A to jsem měla ještě Bubišku mou. Nechtěla jsem ani další štěně, protože jsem věděla, že prostě mu nedám to, co by mělo dostat - to vnitřní těšení se, spojení, radost z toho všeho……. páč v tom kráteru nebylo nic, zhola nic. A já jsem se trápila víc a víc. No a pak na mě drahá polovina udělal to šméčko - já už to psala mockrát. Že jako on chce. A tak jsem kývla s tím, že psa mu vychovám, bude jeho……..já na to nemám, uvnitř je tma. Tak přišel Štoudev - jak mu pak “říkala Bubi” v článcích, které následovaly. Říkala jsem mu, že mě to mrzí, že vůbec nevím, jak to s námi bude…..a pak Štoudev - neboli Rumíček - kašpar největší - začal dělat hrozný blbinky, když mě rozesmál, přitlačil na pilu a dostal mě tam, kam mě měl dostat.
Jsem dneska moc ráda za to šméčko, protože to bylo to, co mě zachránilo, abych se nesežrala bolestí a smutkem.
Moc Vám přeju Bambule, aby přišlo nějaký šméčko - klidně od Centrální distribuce - který pomůže. Ono to tak nevypadá v danou chvíli, sama to vím, ale pomůže. Držte se.
Dnes mam dovolenku, zasla som si so Skipkom na kavu do parku, ako velka pani a navlecena do siat. Sportovych, ruzovkastych. Nesmrdiacich a cistych, aaach, krasa. Nepristanu mi, ale citim sa v nich dobre.
Nene?? Nene! Takový věci se dějí!!! 😀 😀 Nevěřím!
Ba ne, věřím a je to dobře, člověk někdy potřebuje být jak člověk. Úplně děsně si to užijte.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 10.06.2026, 11:25:38
Dokud nebude Zrzavci takto psát životopis do práce
😀 😀 představila jsem si to 😀 😀
, zvlášť když se na to Zrzavci sama ptala,
a já jsem se ptala? Na co? Já mám dneska hodně rozstřelíno -pobíhám a potkávám se, tak je možný, že jsem se ptala, nevím na co, ale já mám za to, že jsem jen osvětlovala, že by to nebylo spravedlivý k Verun , když jiní taky můžou. A co by nemohli - to myslím obecně, tedy co by nemohla Verun.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 10.06.2026, 10:29:46
No, já to vím - tedy myslím, že vím, že Vám to vadí, to jste klidně mohla napsat. Však, každý člověk jsme prostě jiný. Já jsem si vědoma toho, že to ne každému sedí, psala jsem to jen, že mi to přišlo nespravedlivý vůči Verun.
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 10.06.2026, 09:42:43
No ale jasně že! Však ten princip je pořád vlastně stejný. v jednoduchosti je krása- tím nemyslím fugnovat jak primitiv, naučit základ a fertig, ale učit právě jednoduchou formou a posléze i složitý věci.
Jako já se přistihla, že dost často na malý dítě mluvím stejně jako na psa (stůj, zůstaň, čekej a tak).
v klidu, úplně v klidu, mohla by Vám vyprávět moje kamarádka, která přijela k nám v době, kdy jsme měli Tali poměrně krátkou dobu a drilovalo se a drilovalo. Protože nemám ráda volně pobíhající psy po společných prostorách domu a čokly vystřelující z baráku s řevem, tak mám psy učené tak, že:
vyjdu ze dveří bytu - sednu a čekám
sejdu schody z patra - sednu a čekám
u vchodových dveří sednu a čekám, až se po otevření ozve k noze, nebo jdeme.
drilovalo se a drilovalo, protože ta megera flekatá byla příšera příšerná 😀
Jdeme takhle s kamarádkou ven, že si posedíme v kavárně, sejdeme ke vchodovým dveřím a protože vona jako nic, tak jí velmi důrazně zdůrazním, co že to má dělat. SEDNI! 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.06.2026, 09:29:13
Houby, prostě klikr. To je jednoduchý, však s jůesej s klikrem pracovali - a moc dobře! - s autistickými dětmi. Pak to zarazili, že to není dost jako lidský. Debilové emerický, hlavně, že ty děti měly zájem komunikovat.
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 10.06.2026, 09:14:23
Joooo, to jsem fakt ráda, že to fungá!! Ten "límec", jo to máš pravdu to bude Pepča, kupovala jsem to v nějaký nečekaný časový nouzi, kdy něco bylo s Bubiškou a potřebovala jsem něco, kdyby bylo nutno, na ni to fungalo dobře, byla stará, už to nevohnula. Tak jsem ale fakt moc ráda, že Boubeles s tím funguje a nemusí mít megafon. Mám ty vajca - musíme se domluvit. Já jsem původně myslela, že Ti to hodím cestou z práce, až pojedu, ale………..to jako nejni dobrej nápad, páč v tomhle počasí je nemožu nechat v autě a já parkuju na kraji Prahé a zbytek cesty MHD.
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 10.06.2026, 08:26:02
A čekačka na dětského neurologa, klinického psychologa nebo foniatra, který má vybavení na vyšetření neverbálního dítěte jsou minimálně půl roku i rok.
TOHLE JE HROZNÝ, HROZNÝ, čas se vrátit nedá, krucinál. No ne, já vím, že prostě může člověk plakat, dupat a nezmění nic, ale je mi to moc líto, společnost místo aby se vylepšovala, tak je jí to fuck.
Stejně jako Buggyra - klidně bych platila vyšší daně, kdyby kuwa ty daně šly na takovéhle věci a ne do koryt korytníků. Moje sestra pracovala skorem celý život v sociální sféře - hlavně jako sociální pracovnice v nemocnici. A takovýhle lidé - ne proto, že je to moje sestra 😀 , ale díky ní vím, o čem ta práce je, stejně jako práce kterou dělá třeba Verun, to by se mělo platit zlatem. Ne kravaťák s uříznutejma botama do roviny, kterej vymyslí to, co už šestkrát bylo vymyšleno a ještě to při tom s prominutím… ne, budu slušná, pokazí. Já se omlouvám všem za tento emocionální výbuch, v podstatě bych s tím měla asi odtáhnout do politiky, ale tohle je věc, která mě přes všechny krávovinky, který píšu, nebo provozuju, neskutečně trápí.
Tak a končim, něco pozitivního?….dobře vokážu vám svou vosamocenou Pivoň. Křehkou to krásu. Nejni to asi nic moc ale všechno lepší, než pozitivní test na HIV
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 10.06.2026, 07:06:34
Z kolečka po odbornícich (které vůbec sehnat je problém) a boje se systémem, pro které je moc speciální, aby se s ním poradil, ale zase málo speciální, abychom se dostali k nějaké funkční systémové podpoře, jsem zestárla o x let
Tohle mě neskutečně štve - a to jsem slušná. Jako dítě jsem si představovala, když jsem vnímala, jak jde pokrok dopředu, že až budu jednou velká 😀 (stejně nejsem, nevyrostla jsem), tak že už to zdravotnictví bude naprosto supr, bude se umět pomoci každýmu /jasně, ne se vším/ - myšleno, že bude naprosto široce dostupné pro všechny a ne, že někdo na to bude mít a na někoho se bude dělat sbírka atd. atd. a že bude hodně doktorů. Že se vrátíme do středověku - jasně přeháním, ale všichni mi rozumíte - to mě nenapadlo ani náhodou. Hrozně mě to štve, protože ty možnosti jsou u spousty věcí jsou, ale……….. pro normálního člověka naprosto nedostupné. Jak to, že vysoké školy každoročně opouští značné množství lékařů a voni nejsou? Odborníci nejsou???
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 10.06.2026, 07:43:59
a nepomohl by v tomto případku takový ten tlustý měkky límec? Já jsem pořídila - vůbec, vůbec nevím kde - vypadá to - nebo to možná i je?? jako takový ten cestovní límec na spaní do autobusu, do auta, ale má to patentek, kterým se to zapne - teď jsem to půjčovala Fatii, kdyby to vyfotila, může to ukázat, je to tlustý, měkkoučký, a myslím, že tenhle typ pesana se přes to neohne? Záleží na tom, co se tím má chránit.