u nás (stále ještě na sněhu a ledu a v mínus jednom stupni) brzy ráno prozpěvovali dva kosáci. Dneska poprvé
u nás (stále ještě na sněhu a ledu a v mínus jednom stupni) brzy ráno prozpěvovali dva kosáci. Dneska poprvé
hlasuji za Yarise - i doga se poskládala do kufru. Najeli jsme v Yarisech spoustu kilometrů - od Skotska po Itálii… nikdy žádná potíž (když pominu to, že si jedna paní v silném autě nevšimla semaforů a slisovala Yariska mezi ni a auto stojící před námi - ale i to odnesly jen plechy). Našeho prvního Yarise dojezdili naši mládežníci - bez chyby jezdil celých jedenáct let a ještě byl prodán a dál jezdil…
Toyotě jsme věrní a nemáme jediný důvod nebýt. Doufám, že jsem to právě nezakřikla a že Chrudoš bude dál spokojeně sloužit (Chrudoš = C-HR)
a teď Yoda - i na kabát výjimečně došlo, neb zima byla velká. A taky je vidět, jak dlouze přemýšlí, jak se dostat za potok, když namočení tlapátek on tuze nerad (nakonec bez potíží skočil suchou packou tam i cestou zpátky)
ta čtvrtá nemá Yodu - to je vyhlídka z hrádku Jezdec u nás za humny, bylo krásně, a mrzlo mocmoc
souhrn týdne - tedy bez úterního Hamru, ten už vyšel… Takže lesy za humny a dnešní Trosky
nejprve nepsí - u té osmé to zdálky opravdu vypadalo, že tam sedí někdo v zimním maskování… a on smrček
nemá náhodou z Cácorky být již brzy moudrá matka?? 😄 Vypadá ta tvoje smečka pořád úžasně mladistvě, na to, že jsou to občas veteránky.
takže nakonec je to reklama ?? Asi ano…
byl tady sympatický nápad, zdali by šly vložit k fotkám popisky. Jsem místní fotkový šílenec, dávám jich do diskuze hodně - a byla bych ráda, kdyby mohly dostat textík. Hlavně u těch výletních by se to hodilo - a nejen mně. Dík.
tady jsou dneska vysloveně hice… jenom mínus pět. Jsme po první procházce, a já si tu už pracuju… a psisko po snídani spokojeně spinká
Doron:Yoda je lučištník 😅
Hlavně, že oko zůstalo na svém místě ;)
on v tom byl vlastně nevinně - i on se divil, jaká nádhera obrovská se mu podařila vytáhnout z ledosněhu… Dobře to dopadlo, holt to vypadá u nás na drobné domácí násilí 😄
Coudas:To byla taky varianta. Pak jestě Bílý Štolpich 🙂 Jen je to tam dost do kopce.
Oba Štolpichy známe jak své boty - a ráda mám i vodopády na Černé Desné a krátký výlet ledopádový by šel kolem vodopádů na Jedlové. Míst je krásných hodně - ale taky se někdy musí pracovat 🙃
A to ještě čeká jeskyně ledových víl… a brtnické ledopády za ní
Coudas:Myslím si, že to ty slepice 2x denně ráno večer vydrží, ty mrazy netrvaj už takovou dobu, jako dříve. A jestli budete mít zateplenej kurník, tak tam ta voda vydrží rozmrzlá i nějaký čas. Ono ty pravidla “musí mít nepretržitý přístup k vodě”… jaknto dělali kdysi🤔 a ty zvírata taky něco vydrží…
Přemluvila jsem manzela na výlet. Nádrhera. Že vylezeme na skálu ale vymyslel on, že prej hezký fotky. No ale když tam vylez i starší pán (pres 60 určitě) tak co já bych ne! Naprostá paráda, krásné dopoledne. Ořešník a vodopád Štolpich. Ledopády mi telefon nezachytil, slunce se opíralo moc a je to přesvětlený.
nádhera. Zvažuji na zítřek údolí Hájeného potoka od Bártovky… Ale Ořešník my taky moc rádi… a je to inspirace veliká…
já dostala před chvílí od Yody přes hubu… Blbnul, vytáhnul z pod ledosněhu velikou roztřepenou větev a jak se konec náhle uvolnil a vymrštil, trefil mě těsně pod oko. A to byl ode mě docela velký kus. Dvě ranky skrz a líp mi drží na nose brýle 😄
lupus4:Dnes na toulce se psem kolem Otavy, volavky, kormoráni (na vodě), hoholové…atd. najednou velký neklid - orel mořský na inspekci 😉
v tom z lesa vylítl a napadl ho pár káňat - ke kontaktu nedošlo ,( nejblíž byla tak na cca m) otravovali ho tak dlouho než mi zmizeli za obzorem…
to je krása - stejný zážitek jsme měli loni kousek od Jablonného v Podještědí.
Jinak v Liberci na krmítku včera špaček… A dneska skorec u místy zamrzlé Černé Nisy (ale oni tam nejsou vzácní)
u nás dnes už “jen” mínus dvanáct. Hvězdiček plný nebe a měsíce ubývá den za dnem… Krásně bylo ráno venku.
takže dnešní popolední. Chrastenský vodopád je jasný. To stoupání na vyhlídku vůbec nevypadá tak děsně, jak blbě se šlo… i počátek sestupu je vidět. Jinak bylo překrásně - těsně pod nulou, takže se psí kabát nesl celou cestu v batohu.
to zase byla procházka 😄 Plán byl jasný - za krásného poledne obejdeme okruh Děvínský rybník, Chrastenský vodopád, Krásná vyhlídka a pod Širokým kamenem se vrátíme pod Děvín - zříceninu nad Hamrem na jezeře. Celá cesta je po rovině, jen na Krásnou vyhlídku se musí vyfunět 70 výškových metrů (na dvěstěmetrové trase).
Děvínský rybník byl vypuštěný. Chrastenský vodopád nezklamal - vypadal skoro jako dokonalý ledopád. Ale stráň na Krásnou vyhlídku vykáceli. A tudíž jsme nahoru lezli (přiznám se, že já často po čtyřech) mezi pařezy, rozrytou strání, větve ukryté pod sněhem… pes se na nás smál shora - ten to vyběhl svižně. Cestu dolů jsem volila po větších skalnatých blocích po pozadí. Šlo to rychle a bylo to snad i bezpečnější, než držet v těch vývratech balanc… Psík už si užil - celou dobu na volno. Kupodivu jinak hodně zazvěřený les byl zcela pustý - asi je mráz vyhnal někam do bočních údolí
ještě k pipinám. Před Silvestrem jednu kosici zranil asi krahujík. Z rány koukalo hodně prachového peří, nevypadala moc dobře… ale postupně kosice začala víc lítat, její stav se hodně srovnal. Aktivní a dost dominantní, většina ostatních kosic jí šlo při krmení z cesty (máme kosáků na zahradě asi 15). A najednou mi v těchto dnech přišla taková podivně hrbatá, vůbec se mi nelíbila… a až dneska mi došlo, že jí chybí spodní peří na velkém kusu zad a jak je velký mráz a ona se načechrá do koule - tak na rozdíl od ostatních kosáků není koule, ale křivule… neb nemá co čechrat. Uvidíme, jak bude vypadat až se oteplí
my ráno mínus šestnáct. Dělám dneska aktualizace studijních plánů z domova, takže jsem ráno jen vyhodila Yodu na zahradu (šli jsme spolu nasypat na všechna krmná místa pipinám) a vyrazíme ven “za teplíčka” hned po obědě. Prostě si užijeme sluníčko - a k práci se vrátím až začne zase teplota významně klesat. Jsem ráda, že si můžu práci rovnat podle potřeby.
Elisak:Já objevila v Decathlonu se sundavacíma prsty a palcem. A jsou celkem fajn. Když člověk potřebuje na chvíli s něčím manipulovat…
podobné má manžel na focení. Já používám slabé jezdecké - ale stejně je na vyndávání pamlsků většinou sundávám. Ale já jsem exot - pokud není hodně pod nulou, rukavice nosím jen k vodítku a stejně je často i v zimě sundávám. Pokud nemám v ruce oslintané vodítko (ano - je to špatně, ale já se s Yodou občas o vodítko tahám) a kovové karabiny obalené sněhem (mám dvě spojená vodítka - jedno s amortizérem), tak rukavice nepotřebuji vůbec
Coudas:Na Jizerce bylo v noci -27, psali. Kolik asi musí bejt na Smrku…
tepleji - Jizerka jako mrazová kotlina mívá tradičně nejmíň širokodaleko… U nás bylo tepleji než u vás - ráno “jen” mínus čtrnáct. Teď už je pod sedm… a klesá to rychle.