Z Ifauny jsem se nadobro smazala……..
Z Ifauny jsem se nadobro smazala……..
Anonymní:Dneska mrknu na ten Laboklin, v pondělí to pošlu. Všem děkuju za zkušenosti... Navíc jsem zjistila, že na genetiku jsem úplně blbá 😆
Graying/šedivění
kouknetě jak "odebrat vzorek"...🙂
Buggyra:Potomky neznám, znám se jen s Arocem :-)
Ale v aktuálním tématu Vybělování má tazatelka jednoho potomka.
MYslím, že téma vybělování je i této zadavatelky. /podle toho cobíka?/
Arbora:No, tak toto tú "hnedú" definitívne vylučuje, pretože kôň z odkazu má oboch rodičov bielych. Buďto ho zapisoval nejaký odborník, ktorý nerozozná vybelujúceho koňa, alebo sa stal zázrak, ktorý nie je možný. Prípadne ten gaštan znamená grošovaný, nie je hnedý.
i dva bílí rodiče mohou mít hnědého potomka(heterozygotnost a když každý rodič dá jednu alelu, dá každý tu recesivní , bílá se nekoná) , to že se narodil hřebec Aroca hnědý a má hnědé potomky a pak je bílý je v pořádku, tu barvu tam má, jen jí bílá přikryla...
z fotky zadavatelky nelze nic vyluštit, to světlé je sluníčko nebo to probělávání, stačí vytrhnout hřívu a poslat do labokinu a bude mít hned jasno do měsíce , cca do 2 tisíc,?
Arbora:Najlepší indikátor sú rodičia. Ale rýchlosť je individuálna, sú kone, ktoré ešte v dvoch sú takmer čierni.
Napríklad, Caravaggio ako odstavča:
v dvoch rokoch:
a foto, na ktorej má 8/9:
https://www.jbis.jp/horse/images/0001226634_1/
Jasné, pokud koník mění barvu jako chameleon, je nasnadě, že sebude něco dít...
U dvouleťáka by už bylo víc patrné, že vybělává , než pár bílých chloupků...mám hnědku a má po trupu zřídka občas bílý chloupek, a nemyslím si, že bude vybělovat i když je 12.5% Shagya.
No ,mě nevadí, ale i zároveň trochu vadí....vrabčáci lezou do žlabu a samozřejmě tam kadí,kadí i do napaječky, nad žlabem a solným lizem si vlaštovky udělaly hnízdo, než ho postavily, bylo všude , na můj vkus, dost blátíčka, ale vydržela jsem to, teď jen aby nekadily přímo do žlabu nebo na sůl....vrabčáci se přestěhovali do stáje z haly, když jim tam vyschnul zdroj zrní, obsadili hnízda vlaštovkám a dost odrzli. Po příletu vlaštovek bylo ve stáji dost rušno, pár hnízd si vrabčáci ubránili, takže teď tam sedí vlaštovka, vlaštovka, vrabčák, co si hnízdo vytunil senem-hrůza, vlaštovka....občas hovínko schytám i já a průlety vlaštovek do stáje okolo mojí a kobylí hlavy taky nic moc, bojím bojim, že do mě narazí.Venku na stáji hnízdí jiřičky....víc mě teda ale štvou ti vrabčáci, co se vrtají v nasypaným ve žlabu...