Aktuálně: 2 697 inzerátů245 895 diskuzních příspěvků18 812 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 19.05.2025, 23:57:55 xxx.xxx.220.9

Ke kurkumě a její funkčnosti, používá se s pepřem…píšou už snad všude

já si kupovala nedávno kurkumu na eshopu dům bylinek, měla jsem ale malý problém s balením, který se ukázal, že tak má být (malá dírka v hliníkovém obalu na ústí plastové nádoby pod víčkem)a při tel.  rozhovoru při reklamaci (velice vstřícní ) se mě pán zeptal, zda to mám na vaření nebo k léčbě, protože ta na vaření nemá standardizovaný obsah kurkuminoidů a není obohacená o extrakt (víc kurkuminoidů) a není vhodná na léčbu. 

https://dumbylinek.cz/vitaminy-mineraly/1403/curcumin-344-mg-120-kapsli

https://dumbylinek.cz/adventni-kalendare/2655/kurkuma-extrakt-180-mg-kurkuminoidu-180-kapsli

https://dumbylinek.cz/bio-produkty/1138/bio-kurkuma-prasek-500-g

Verun
Verun 19.05.2025, 22:37:19 xxx.xxx.220.9

Pro poníky bych doporučila botky Equine fusion… je jich několik druhů, koukněte na you tube jak se navlíkají a.t.d. jak se měří velikost je u odkazu, boty slim jsou většinou užšší

https://www.aurashop.cz/p/trekingove-boticky-equine-fusion-r

https://www.eqfusion.com/how-to-measure

cena je za jednu botu! změřte kopyto , zjistěte velikost a zkuste bazoš….já mám velké 13 nepomůžu.

kobyle dávám už měsíc Zeolit ,  Dromi píše pro eliminaci rizik spojených s jarní pastvou(mám ale jemný práškový z koňských bylinek). u schvácení má vliv i přebytek bílkovin(žádná vojtěška a ) Kobyla šla na plnou pastvu včera🤪

Verun
Verun 15.05.2025, 10:04:00 xxx.xxx.220.9

moje kobyla má všechny 4 bílé a černá kopyta….s bazmekama ze sluníčka jsme se potýkali i skoro rok v kuse, musela jsem i ATB i.m. a masti(Belogent-mast i krém, Tetra-delta, Pederipra )už jsem měla i podezření na poškození jater (jetel zvrhlý)…asi nejvíc se  mi osvědčilo preventivně mazat zinkovkou(nechávám si dělat 40% v lékárně) do ohbí spěnek, ne ve vrstvě, ale rozmazat na jemný film a zakrýt nohy před sluníčkem. 

dvojitá stěna? nemoc bílé čáry? nadbytek cukrů- pastva, žádná práce…takové skryté přichvácení. hladomorna, náhubek….mě kobyla taky tloustne ze vzduchu, ale o to víc se jí věnuju, aby mohla svobodně papat. 

Verun
Verun 14.05.2025, 22:18:12 xxx.xxx.220.9
Buggyra:

Včera jsem strouhla černému jen tak okraje kopyt, tvar kopyt už mě tolik netrápí (vypadalo to u jednoho na náběh na špalek, ale hezky to kovář srovnal do tvaru), ale měsíc po strouhání aby měl takhle olámanou stěnu… Jako jo, kovář toho moc nestihl, protože černý sebou házel, tak jsme udělali ta kopyta spíš tak jako cvičně a rychle mu to nechal být, takže možná toho moc nevzal, ale stejnak, klíčí ve mně podezření, jestli náhodou nebude mít černej tu rohovinu nějakou slabší, taky když má ty hnáty všechny bílé (jojo, moooc jsem chtěla koně s bílejma hnátama…). No, má to zarovnané, olámaná rohovina je očištěná, co bude dál, se uvidí, udělala jsem slavný “mustang roll”, tak snad to chvíli vydrží, aspoň do výstavy by teda mohlo, ehm.

Při tom, jak byl černej nepříčetnej při úpravě kovářem jsem zůstala docela koukat, že včera celkem na pohodu (je fakt, že při čištění kopyt předtím jsem ho musela trochu srovnat…) - nehodlala jsem si vyhodit plotýnku, takže jsem rovnou dávala na stoličku, a vypadalo to, že to snad od chovatelky dokonce zná (žeby žeby? Kromě ohlávky a vodítka, že by znal i něco dalšího?!). Dali jsme na stoličku i zadní, stál jak beran, to jsem nečekala. Tak mám super radost, že je s tímhle v pohodě, protože když jde na stoličku, je půlka vyhraná 🙂

světlá rohovina není slabší …už jsme to tu někde rozebíraly.

Rohovina korunky má vnější  a střední vrstvu pigmentovanou(u bílých kopyt ne) a vnitřní vrstva je bílá i u tmavých kopyt(jsou i celopigmentované), myslím, že když se podíváte zespoda, budete si myslet že je to bílá čára(je to bílé) ale to je ta vnitřní světlá rohovina a až za ní je opravdu bílá čára(která je spíš žlutá) -lamelární spojení ,je to spíš podle mě taková  rýha.  U bílých kopyt si musíte dát pozor, odkud budete mustangrol dělat.

Jestli se rohovina olámala, tak se suknila-byla přerostlá, může být i způsobeno falešným chodidlem(nad “živým”  chodidlem(ne že by to bylo jako maso, je plně funkční)  je staré chodidlo-zadržená rohovina, která zkresluje délku stěny, ku chodidlu…proč nemáte fotku? 😉

Verun
Verun 12.05.2025, 21:09:17 xxx.xxx.220.9

Rozmíchala bych to v tekutině(já nevím, třeba mátovej , heřmánkový, průduškový čaj?voda… ) , nacucla do stříkačky a šup do koně, za to pak odměnu…udělat z toho cvičení. začít můžete, jen třeba s tím čajem, odměňovat  a pak tam fouknout i prášek a velká odměna… + žlabové krmení. 

Verun
Verun 12.05.2025, 08:44:00 xxx.xxx.220.9
Horsana:

Capo urcite dakuje.

Mno, caka nas poriadny maraton, ale hoci na drahe to bojovnik nebol, inak vyzera, ze je. 

Boli ho vsetko, zatial.

Ale to preboli, casom.

Capo ma aj pribeh, ale je rovnako bolestny, ako Capove nozicky a ani sa mi nechce o tom pisat, lebo je to jedno, menej ho to boliet nebude.

A berie lieky, bez obav. Som prvy clovek, s ktorym za dva tyzdne vysiel von. Ze chodi, hoci kadeako, bol celkom sok.

To je test “chcenia zit”, mrcinka sa vyvlecie za stajnu na pruzok travy a to uz clovek pozna, s kym ma tu cest.

Pred mnohymi rokmi som tam vyvliekla Bonitu, ktoru sme rovnako ako rysavca ziskali darom a ktora tam doskakala o troch nohach. Priserny pohlad, stvrta noha ohnuta pod bruchom.

Potom sa rozhliadla a dala sa, skakajuc o troch nohach, skumat okolie. Dnes ma 29 rokov a beha ako gazela.

Capo zistil, ze v padokoch su kone a skriekal tak strasne, ze som skoro ohluchla 🙄 A pasol sa a chodil 🙂

Kiez mu to vydrzi 💪

Navracet koně do života by mě strašně bavilo a naplňovalo, ale chybí mi ropný vrt.🙄

Tak aspoň koukám do inzerce a představuju si-kdyby na to bylo,kterýho bolavýho chudáka-už od pohledu , bych nejraději odkoupila a dala dohromady. Tuhle možnost Vám závidím. 😏 

Verun
Verun 11.05.2025, 21:57:44 xxx.xxx.220.9

JH , dnes navečer rorýsi,honička kolem paneláku s klasickým pokřikem…jednou nám jeden přistál u dětí v pokojíčku, je to divnoptáček, hlavu jako draveček, skoro bez nožiček. 

Verun
Verun 11.05.2025, 20:49:23 xxx.xxx.220.9

někdy může být za tím vším lekáním oční vada- krátkozrakost, dalekozrakost…jako u lidí…

Verun
Verun 10.05.2025, 21:50:44 xxx.xxx.220.9
Vahine:

Jen ještě, jako další námět: dávám běloušovi od Caniny Canhydrix Gag( myslím, že dostává  občas? kůru Yoda, ti mne inspirovali) a občas prostřídám se Slávkou zelenoústou a přikoupila jsem od Krmivahulin sypkou žraločí chrupavku a dávám ji do tobolek. Běloušovi vadí i tobolky z hovězího kolagenu, tak mám jiné. Musím mu něco dávat, když nedávám, křupe nahlas, jinak ne…tak to musí nějak fungovat.

Teda držím palce, aby případnou Librelu psice snášela dobře 🍀

Gag střídáte se slávkou? ale gag slavku obsahuje(v 10%)  

čistou slávku bez dalších příměsí kupuju  tady…https://dumbylinek.cz/tierlieb-sb/3276/tierlieb-koncentrat-slavky-novozelandske-100-pro-kone-psy-kocky-900-g ;;

Librelu už měla 2x
( 4dávky  a 2dávky) , nemyslím si, že je to poslední možnost až pro starého psa, dá se s tím ovlivnit třeba schopnost rehabilitace, když je kloub v háji (artroza ) a je třeba rehabilitovat jinou oblast…než kloub. Podpořit udržení svaloviny , pro stabilitu kloubu .  

Verun
Verun 10.05.2025, 10:36:09 xxx:xxx.aea4:52ac

Teď před měsícem.co jsem byla na kontrole po jarní operaci menisku,mi vet na mojí obhajobu.že do psa cpu horem dolem všecko možný i nemožny rekl,že je to k ničemu.že jediné co pomáhá jsou inj. do kloubu-asi kmenové buňky. A říkám a ani Bonharen? Prej taky ne….ani do koně. 🙄 Už druhej vet…půjdu teď v po. se k vetovi domluvit na Librelu,tak budu mít otázky.(Doporučil operující vet)

No stejně pořád něco dávám, teď hydrol.kolagen,zkousela jsem i boswelii od Dromy, ale psina měla masivní krvácení z dásní…nevím zda to bylo k tomu nebo se v noci drápla . praštila…. boswelie může způsobit krvácení. V zásobě mám čertův dráp,mletý kořen.Dávala jsem koňskej Harpagyl a tam se mi i zdalo, ze to funguje.Doporučená byla i  Librela.  Dávala jsem Coxatab měsíc v kuse.  (Firodyl). Ještě mi zbyla “zelená slávka” na další kůru. Je třeba u jednoho  vydržet nějakou dobu(dva měsíce)aby byl vidět nějaký výsledek. U CBD jsem taky nic nepozorovala.

Verun
Verun 07.05.2025, 12:58:59 xxx.xxx.220.9
Buggyra:

Já taky ne 🙂

hele i koně nikdy úplně 100% neodčervíte, jen snižujete množství parazitů na “únosnou mez” …co máme my lidi v sobě nechci ani přemýšlet…jsme taky savci, jako každý jiný, se střevem. 

Verun
Verun 02.05.2025, 17:37:56 xxx:xxx.5130:7244

Já snad budu to nebohé ptáče exhumovat😂🙈

Verun
Verun 02.05.2025, 15:12:46 xxx:xxx.5130:7244

🙃Já ho měla v ruce..bylo už ztuhlé.jestli očekáváte vole tam kde ma být.tak u ztuhlé mrtvolky je tam,kde zrovna působilla gravitace v době rigoru..

Verun
Verun 02.05.2025, 11:31:34 xxx:xxx.5130:7244

Dneska ráno na parapetu holub…nepoznám jestli původní nebo nový nájemník opuštěného květniku.

Verun
Verun 02.05.2025, 11:28:19 xxx:xxx.5130:7244
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 02.05.2025, 05:53:33

Volátko mělo.plmé….

Verun
Verun 01.05.2025, 22:40:22 xxx.xxx.220.12

Tak a mám po koukání…dneska bylo jedno mládě mrtvé, holub opusil hnízdo a druhé vypadlo, společná fotka,  asi hodinu po tom holub odletěl, šla jsem se podívat a našla mrtvé mládě, holubi už se nevrátili. …mladí po smrti, staří v čudu. Mladí najedení byli, měla plná volátka. Asi prostě ten odpolední úpal…

PS: na stromě u Kauflandu v JH (vzrostlý dub) sedí Alexandr velký(toho nikdo nesundá) …byla jsem svědkem lovu úžovky, ta žába kvákala jako o život(prohrála) …nejlíp se měl náš pes. Dneska teda den práce a zamilovaných…🙄

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Verun
Verun 30.04.2025, 12:54:41 xxx:xxx.5f92:49a
Anonymní vývrhel:

Ti si ale tyto vzkazy nepřečtou. 🤣🤣 Vydra svléká ropuchy z kůže. Na jaře bývají dna rybníků posetá ropušími kůžičkami. Vypadá to jako ropuší apokalypsa když jsem to poprvé viděl.

Ropucha žije v rybniku?nebo si je tam jako ta vydra nosí?když i ryby si nosí na břeh?

Verun
Verun 29.04.2025, 21:06:27 xxx.xxx.220.12
»
Odpověď na příspěvek uživatele anekapace z 29.04.2025, 19:19:03

se chci zeptat, má to pravidla zapřahat samotného koně jako podsedního  nebo je to kvůli hříběti.  ?