Aktuálně: 2 776 inzerátů261 569 diskuzních příspěvků19 169 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 07.10.2025, 10:14:15 xxx.xxx.220.9

Není to jejich rodný rybník.prileteli minulý týden. Nejdřív jedna mladá pak dvě mladé a stará. Na dolním rybníku jedná stará labuť byla už delší dobu. Teď jsou tam dvě..mám pocit že se nějak střídají…že by manželský trojúhelník?🤔😁…a včera todle….nemohl to udělat orel?Liška by kousala i kosti.vic by to asi roztahala.

Verun
Verun 07.10.2025, 10:07:32 xxx.xxx.220.9

Tak dneska ráno plnej box bobků.jak  já je dneska tak ráda viděla.i kdyby měla nasráno v napaječce🙈😂

PS:ten entero mulgat ji vždycky nahulím celej.říkal vet.

Verun
Verun 07.10.2025, 00:32:10 xxx.xxx.116.186

Labutí tragédie…přiletěly mám na rybník postupně tři mladý, šedivý,je s nima jedná dospělá

Na druhém rybníce jsou dvě dospělé. Myslím že i jedna chybí…nebo si to nějak střídají různě po rybnících..a dneska koukám .co to leží na poli…jedna mladá….že by jako Liška 🦊?

Obrázek Obrázek
Verun
Verun 07.10.2025, 00:18:22 xxx.xxx.116.186

Kobyla měla dneska nějaké bolení bříška…stála ve výběhu jako píchlé kolo.sotva si vzala vítací jablíčko. Do stáje se táhla se jako smrad a v boxe nezavadila o seno ani pohledem…

v břiše ticho….prostě průser na obzoru…

Dostala entero mulgat…nechala jsem ji odpočinout a pak vodila.nechala ji proklusat.jednou se vykadila..dala do boxu…kobyla ležela.stála ležela.nabídla jsem ji vodu s mešem.obyč vodu… V břiše se to začalo pomalu hýbat.začala mit zájem o seno(prostě jsem ji tam nechala síť se senem aby nežrala slámu) dopila vodu s mešem ve žlabu…a já pak už musela odjet na noční… poslední info…kadí.žere…

No můžu jen domýšlet z čeho to má…žere ty žaludy…změna počasí….zapomněla se napít.

Tydle situace mě strašně vyčerpávají, snad se to zachytilo včas.

Verun
Verun 04.10.2025, 08:46:37 xxx.xxx.116.186

Že koně žerou .to co je v literatuře psáno jako pro koně jedovatý jsem se chca nechca už smířila…ožírají větve kde čeho.loupou kůru když můžou …sbírají kde co. 

Moje kobyla na žaludech.tráva tam pod stromy není.ale hlavu má furt u země ..

Obrázek Obrázek Obrázek
Verun
Verun 03.10.2025, 09:25:21 xxx:xxx.c0c1:13e5
Ladd:

U nás tuším. V sobotu 20.9. k večeru přelétalo na obloze velké hejno vlaštovek, mířily přímo k jihu. Od té doby jsem těch asi 7 zbylých které vždy k večeru lovily vysoko nad střechami již neviděl. V pondělí pak přišlo to ochlazení, měly to načasované.   
Zbylo jen pár jiřiček, ty neregistruji od 26. 
Tak zase příští rok..

Ještě v neděli pár vlaštovek pilo z našeho rybnika…koukám tam na ledňáčky jak ,ke vzteku mého manžela, mu tam plení plůdek amura. 

Verun
Verun 02.10.2025, 20:50:04 xxx:xxx.c0c1:13e5
Saga:

Já s tímhle taky nemám žádnou praktickou zkušenost, jen vím, že to existuje, ale to je asi tak všéécko. Jak vlastně ta vajíčka vypadají? Jako rýže? Nebo menší? Já vůbec nevím, jestli bych si toho všimla, když ani nevím, co mám vlastně hledat, a nikdy jsem to neviděla? Odčervuji 2 x ročně, dle doporučení vet, když se k nám holky nastěhovaly a neznala jsem předchozí odčervovací schéma, odčervovala jsem podle koprolky. Pak už jsem jí nedělala a dle vet najela na schéma na jaře pyrantel, těsně před zimou moxidectin, pak druhý rok jaro i před zimou ivermectin, letos jaro zbytek ivermectinu, co jsem tu ještě měla, a teď před zimou ještě nevím, musím napsat vet, pojede k nám řešit ten sarkoid, tak snad mi něco přiveze. Repelentuji prakticky pořád, až teď jsem toho nechala, jak se ochladilo, tak mám asi 10 dní bez repelentu.

A z jiného soudku, včera dojel po 10ti týdnech kovář, vystrouhal, po schvácení ani stopy, přestože mi koně poslední cca tři týdny solidně bečkoidní, protože žaludy (těch naštěstí nebyla taková úroda) a lískové oříšky🙄(těch byla nadúroda první rok za dvacet let, co mám herky) a ty dvě kanimůry jen lozí pod ořešáky a louskají🙄. Naštěstí už to dochází, obojí, žaludy i ořechy, tže budou mít brzo po hehe, aktuálně mají jen seno a vodu, žádná pastva ani příkrm, tak snad přijde “tuhá” zima a budou zas jako modelky.

Dneska jsem koukala na koně na pastvině .a říkala jsem si ,co hledají pod tou lískou…aha, tak už to vím…ty potvory žerou oříšky?  žaludy tam mají taky🙈.

Verun
Verun 01.10.2025, 16:14:44 xxx.xxx.220.9

Odčervovací pasta působí od 4 týdnů po 12 tydnů podle toho jaký dáte …..fenbendazol .ivermectin. moxidectin….

Natřít repelentem .aby na ně ty mouchy ty vajíčka vůbec nenakladly.

Co hřebínek všiváček.kdyz už to tam je. Nedělat to ve staji …

Stále vidím zastřečkovaný žaludek a mrtvého koně….🙄

Odčervovak si objednám i u psího veta.nemusi to být zrovna terénní koňskej vet. Když ho tam mam .zavolá mi a já si ho vyzvednu…

Verun
Verun 30.09.2025, 22:02:32 xxx.xxx.220.9
šavlozubka:

Všem marodům přeju brzké uzdravení.

Dneska se mi nevycházkuje vůbec dobře. Včera jsem si střihla anabázi telefonátů s institucemi a propadla do pocitu naprostého zmaru, že ani to venčení mě netěší. Navíc jsem mladému pánovi objednala nový postroj na výlety. Několikrát jsem ho pečlivě změřila, velikost vybrala podle tabulky velikostí a on je mu malý. Achjo. 😢  

OT:mám doma  taky asi dva nepadnoucí “psí oblečky ” Protože  jsem líná to vrátit ?😂…změřeno taky poctivě.ale bulík  je dost atyp…a stejně mi to zase nedá a koupím další.jednou se to povede.

Verun
Verun 30.09.2025, 19:52:36 xxx.xxx.220.9

Tak já nic podezřelého na kobyle nenašla…uf. Asi u nás nejsou.

Já myslela.aspon koním.natří nohy nebo odkud to můžou spolknout…

Verun
Verun 29.09.2025, 21:08:35 xxx.xxx.220.9

Co jsem měla.kobylu na pastevku 2 zimy.tak zkušenost je taková:že stojí u baliku . do přístřešku pokud nebude dost prostorný nebo průchozí se dostanou jen někteří.pokud bude seno v přístřešku je to průser ….víc krmných mist .zpevnene plochy.prostorny přístřešek.

Když se ostatní koně rozhodnou spát venku v blátě  sněhu bude váš taky…přístřešek bude prázdný. Sám tam nebude …půjde se stáde.

Voda by měla být nezamrzlá, my měli přírodní zdroj…povrchový pramen a pokud možno tak. aby koně museli aspoň trochu chodit…oni v zimě toho na pastevku moc nenachodí.tak to dekování není od veci.ja kobylu dekovanou neměla.chybela denní kontrola stavu deky na koni.tak raději nic.

Mít možnost boxu během zimy na pastevku.kdyz se něco posere je jistota.

Verun
Verun 29.09.2025, 20:37:46 xxx.xxx.220.9

Koupila bych  oboje. Přední zadni se s tím dají oblepi…prodat dál  můžete vzdycky.Zase taková raketa to není.a máte něco hmatatelneho.nejakou věc. Jsou výdaje které jen zaplatíte a musíte věřit….

Verun
Verun 29.09.2025, 09:51:09 xxx.xxx.116.186

U BOT kamaší jde hlavně o technologii Welltex.keramická vlákna v látce odrážejí teplo zpět(prokevení)….použivá se hlavně u koní , i  lidi mají(hlavně bederní pásy)já si na koleno dávala na noc koňskej na hlezno…dlouhodobě s tím zkušenosti nemám. Občas jsem  kobyle nohy balila.ale nekulhala tak nevím jaky to mělo efekt. U kamaší na koně sepíše.že se na to má zvykat.

Verun
Verun 26.09.2025, 00:43:33 xxx.xxx.220.9
Bodlinka:

blavor je super, něco mezi slepýšem a olgoj chorchojem. a přes zimu spí v 10 stupních, což je pro mě ideál zvíře.

akorát není úplně snadno dostupný

Blavor je “beznohá ještěrka”…taky jsem si ho málem donesla z kroužku. Donesla jsem si tenkrát jen   žebrovníka…blavor už neprošel.i když jsem přesvědčovala. že se umí krásně smát.ma takovou tlamičku.myslim že je maji na Hluboké v zoo.

Jinak můj seznam byl taky velký. Prošel kanárek.korela.morčata.křečci.králici(podmínka.ze se ale  snědí)no tak Bob a Bobek měli aspoň hezkÝ půl rok.jezdili semnou i na Lipno s babičkou a bědou.a dalši Bob a Bobek taky… psa jsem si taky domu dotáhla od cikánů,ale soused mi ho ze zahrady za barákem pustil a byl fuč…spousta přiotrávených holubů.jen jeden přežil a odletěl.pak jsem taky k jiskerskému slibu dostala sovu,puštíka(prostě ho chlapy u mamky v práci někde našli a sebrali.samozřejmě že to dělat neměli)…když začal lítat po bytě a houkat šel do zoo…

Fretka byla až do vlastního bytu.ale jelikož je opravdu cítit(vykastrovaný i vyžlázovaný-tenkrat to ještě šlo).dostal kamaráda a šli do voliéry.První pes z útulku..druhy pes.treti pes i koně jsem zvládla..ale až jako dospělá. A asi 15 druhů strašilek.ty už nemám.

Zapomněla jsem na rybičky a andulku..v období zakladní školy…