Demence to znám zas u pesana, někdy to byly galeje ale přesně, žral, nic ho nebolelo občas i měl hravou. Jen ta hlavička neposlouchala, tak rodina posloužila. Zrzek je frajer, moc mu držím pěsti a vám taky . Co bychom pro ty naše miláčky neudělali, žejo. Děkuji za povzbuzení.
Ano, má, pečlivě ho naše kočičí MVDr prohlédla a kde co zkontrolovala. Ale taky řekla, že bohužel může být problém věk - bude mu 14. Že některé kočky stárnou rychleji. A Matýsek toho už prožil hodně včetně coronaviru.
On sežere teď cokoliv, fakt cokoliv, jakékoliv maso - hodně, konzervy, vánočku, sýr, paštiky, ale hubne. Škvarečky zkusíme a tresčí játra jsem mu koupila a Kattovit recovery + royal canine recovery. Uvidíme, snad aspoň přestane hubnout. Je to o nervy, když vidíte místo Matese anatomický exponát.😪
Tak krve dopadly tak nějak nejednoznačně, játra a ledviny v pořádku, vše ostatní také, jenom ta štítná žláza hodnoty pouze mírně zvýšené, (kolem 70), vet čekali vyšší hodnoty . Mates dostal léky, nejnižší dávku 1x denně také tabletu felimazolu 1,25mg . Po cca 23 dnech znovu kontrola krve.
Doufám, že pomůže a kocour začne přibírat nebo alespoň přestane hubnout. Už je jen kost a kůže a to žere fakt hodně. Přemýšlím, co mu dávat jako kalorickou bombu.
Zařadila bych to k našemu “ kámoš, ne žrádlo!!!” A to u čehokoliv živého, nejen u pejsků😉
👍👍👍, samý úsměv, Yoda svými úsměvy umí zlepšit den. Krásně zhrnuto.
Právě, paní doktorka vždycky říkala, jsi krásný, ale ti šlechtitelé se na tobě chudáku podepsali.
Řekla bych, že největší problém jsou zuby.
Já kupuju Lukullus nebo prostě podobné, za studena lisované, granule, lepší pocit - nezvětší skoro objem. Ale kluci je mají jen k snídani, pokud chtějí. Oběd a večeře je už maso a tak. Díky tomu, že papají chrstku, tak popravdě neřeším co jsou zač.
.
To budou basenjíci, úplně k sežrání, moooc se povedli. Jak psala žínka, to by bylo pusinek 😍😍😍
Gustav je takový Patapúf, prostě roztomilouš. Ale na druhou stranu, všichni ryzáčci mi vždy připomenou knihu mého dětství- Divoký koník Ryn. A dcera řekla, že je to celý Simba🙈 .
Ale jinak Alf👍👍👍
My máme v Jeseníkách zvonků dost, k tomu pěnkavy, sýkorky, vrabce, stehlíky , a spousty jiných barevných a uštěbetaných návštěvníků. Pár šplhavců, straky, ale zas ani jeden kos a letos ani nic vrána.
Děkuji za info, je úžasné nakouknout pod pokličku👍. Když jsem ještě bydlela v Brně, tak jsem měla stejného veterináře jako i chovatel a cvičitel (nebo jak se jmenují🙈), velké smečky malamutů či haskounů. Už když jsme se potkali u MVDr a on tam měl víc psů, tak to byl zážitek sledovat, jak diametrálně odlišně k nim přistupuje. U něj to bylo o 100% důslednost. Ještě jednou děkuju a prosím víc takových povídání
Jůlinka, Cherrynka, Satáně a Kejný na nedělním výletě. Paničky prý jsou skoro zbytečný, ale mají řidičák, tak nás vzali s sebou🤣. Bylo krásně a parta se vyblbla, my trošku pokecaly a nohy unavily.
A ještě rébus, - ta hromada chlupů je Jůlinka - hledej hlavu😉
Barzojík v nouzi je většinou zvíře, co je buď zdravotně nebo psychicky na tom špatně anebo si ho původně pořídil deb.. a je nesocializován, rozmazlen či jinak zkažen. To je z bláta do louže, ale šlo by, spíš se domluvit s nějakou chovnou stanicí a vzít si staršího nosáče od nich.
»
Odpověď na příspěvek uživatele
Xerxova z 17.01.2025, 06:40:19
Supr nápad, tleskám a děkuji, že tomu budete věnovat čas a energii
No první varianta má tu nevýhodu, že radioaktivní kočka je dlouho v izolaci a to by Matýsek nedal, je to cíťa. Já bych auto dala, jsem magor. Tak hlavně, ať se nám diagnóza potvrdí.
A děkuji za reakci. 👍