Zrzavci:No jo, no, 37,5 je ale nejúčinnější teplota. Jste doma, nemusíte psát písemku, ale žádný velký vomezení nemáte 😀
Pak už jsem to zkoušela jinak, ale k dokonalosti už jsem to nepřivedla. 😄
Zrzavci:No jo, no, 37,5 je ale nejúčinnější teplota. Jste doma, nemusíte psát písemku, ale žádný velký vomezení nemáte 😀
Pak už jsem to zkoušela jinak, ale k dokonalosti už jsem to nepřivedla. 😄
lesnizinka:To jsem tuším slyšela od vícero lidí😛 I se divím, že nás to nenapadlo všechny🤔😀
Děti napadají různý vylomeniny a zvlášť to, o čem jim rodiče řeknou To nikdy nedělej!, tak to chtějí zrovna vyzkoušet. 😄
Zrzavci:Sarah! Bože - teploměr přece - to víme od ZŠ, patří do čaje pouze při teplotě čaje 37,5°C😂 Pak to plní velký přání. 😀 to vám měl někdo říct.
Njn, ten čaj je při teplotě 37,5 vlastně už studený.
lesnizinka:Rtuť…myslím, že v každé rodině, se minimáně tři tuťové teploměry rozbily😏 Ano, chvíli sme si s rtuťí hráli, taťka jen říkal: opatrně, rtuť je jedovatá. Teď, po tomhle článku jsem si to tedy vyhledala. Z rtuťi jsou jedovaté výpary a to pro lidi, co s ní denně pracují, ne kapka z teploměru😉Otrava rtutí při požití - rtuť se trávícím traktem nevstřebává, hrozí jen posrání😛
Já jednou jako dítě chtěla zkusit, jak moc horký je čaj. 😂 Teploměr samozřejmě praskl a rtuť se do čaje vylila. Samozřejmě jsem ho nepila.
Daja:Nene jen ať tady u nás a u Vás sněží, konečně sníh a mráz. Tady ráno bylo -14 stupňů, jupí👏.
Njn, letošní zimu protopíme majlant. Ale příroda bude spokojená.
Zrzavci:nebyly to petardy ze supermarketu,
no a to navíc! Já jsem to nijak nečetla, takže podrobnosti nevím.
ta slušná část lidí, pochopila, došlo jí to, uvědomila si to, vzala to za své, ta druhá, bezohledná, to pálila za jakoukoliv cenu a leckdy natruc.
Podle toho, co zaznělo ve sdělovacích prostředcích, tak to byla pyrotechnika kategorie F4. Všude se uvádí, že je na to potřeba nějaké osvědčení, ale…dá se to objednat na e-shopech a je otázka, jak moc to osvědčení e-shop vyžaduje a jestli to jde zfalšovat. A nebo jestli to třeba lze koupit legálně někde v zahraničí, třeba v Polsku.
U nás na východě zatím nic a už nechci, pěkně si to na západě nechte. 😀
Bobca:Já včera byla na tom ušním…Nic nenašla,a já stejně na to ucho slyším míň..Dělali mi audio,sestra v té kabince říkala že na levém o 16% a na pravém o 12% slabší,jak před 4 rokama..Doktorka,že je to stejné….už si tam nemám nic dávat..Je to lepší,to jo,už tam nešumí,ale chvíli slyším,chvíli né..lupe tam ještě,když smrkám-není většinou co..ale na kašel mě to nutí.v krku škrábe..Prý,jestli nemám reflux(žáha mě pálí tak jednou za půl roku)..Musím sito vyguglit,nebo ví o tom někdo něco??
Jó, a z dětství a školy obecně,mám hodně malé střípky vzpomínek…spíš žádné..
Reflux má dnes docela dost lidí, já ho mám taky, i dcera a další z rodiny. Prostě špatně funguje jícnový svěrač a projevuje se to vracením obsahu žaludku do jícnu a pálením žáhy. Někdy je to dost nepříjemný. Já si na to občas beru Omeprazol, běžný přípravky proti pálení žáhy, třeba tablety Rennie mně nepomáhají, vadí mně ta mentolová příchuť. Měla by se dodržovat nějaká dietní pravidla, ale ne vždy si to člověk hned uvědomí, když ho ta žáha zrovna nepálí. Já třeba nemůžu jíst větší množství ořechů, těstovin, brambor a pečiva, i co se týká hlavního jídla k obědu, tak jen menší porce.
Varaxi:Jasné, to chápu. Taky jsem na tom s časem stejně. 🙂
S Vámi se mi dobře povídá. Mám Vás ráda. Teda - neznám Vás osobně, tak těžko říct, ale mám ráda, jak se projevujete. Jste prostě milá.
Jé, děkuju, to potěšilo. 😊
Nad tím dotazem paní majitelce e-shopu se budu muset víc zamyslet, tak si na to musím vyhradit víc času a nějak diplomaticky to zformulovat. Teď mám v hlavě úplně jiný věci, a to hlavně to, jak se v pořádku a bez nervů dostat zítra do Brna, už od včera z toho mám osypky, uf. 🙄
Buggyra:Vtip je v tom, že takto smýšlející lidi vůbec v obchodech, kde si nemohou ověřit původ nití, nenakupují. Takže otázka “jak ověřit” je položená špatně. Nakupuje se tam, kde je už ověřeno. A jinde ne.
Ano, to já vím, že se nakupuje tam, kde už je ověřeno. Ale jak se teda ověřuje předtím, než do toho obchodu poprvé vlezu? Já taky nenakoupím všude jen proto, že si řeknu, že to holt zkusím. Jo, nejjednodušší je asi se přímo zeptat, taky to někdy dělám. Některý e-shopy to mají vyvěšený přímo na stránce, o tom už tady byla řeč, ale některý to tutlají až tak, že není šance to zjistit.
Myslím, že ji nechce prodat. A baví ho ty telefonáty. 😄
Trickyvoo:Ježíš, že to není zdravý mi bylo jasný, ale vůbec by mě nenapadlo, že to je na evakuaci.
Když jsem byla v 7. třídě, tak učitel nechal v chemii kolovat lahvičku s rtutí (naiva), kluci si samozřejmě trošku odlili a pak si s tím hráli tak, že rtuť ve třídě zatekla do spár v parketách. Už nevím, jak se na to přišlo, ale třídu jsme museli vyklidit a muselo se to nějak vyčistit, dělala to specializovaná firma. Škola ale evakuovaná nebyla a po těch letech na sobě žádný negativní účinky necítím.
V zimě do práce na padleboardu? Hm, to je dobrej. 👍
N:Jsem voják a vím jak vypadá příprava na obranu a jak na útok. Tohle nevypadá na obranu..Prozkoumejte manuály vojenských operací a porovnejte je z plány z dneška. Víc říct nemůžu, ale v případě vyslání vojáků NATO na Ukrajinu si myslím, že se vše dozvíte brzy.
Proč zase tak kecáte? Pořád si sedím na rukou, ale už se neudržím. Q se ptá PROČ, na to jste vůbec neodpověděl. A těžko může někdo z nás prozkoumat manuály vojenských operací, že? Člověče, vraťte se občas do reálnýho života.
Doufám a moc mu přeju, ať co nejdřív páníka najde. 🍀
Teď jsem na FB zaznamenala zprávu, že v útulku v Bulharech umřela odrovická fenka Kostička. Podezření na nádor mozku, vyšetření CT se už nedožila.
Varaxi:V HM nekupuju.
Dřív to bylo jednoduché, Pietro Filipi měl všechno vypsané. Zkrachovali, no.
Nosím oblečení z dřívějšich dob, něco mám od švadleny, něco ze sekáčů a swapů. Něco málo si sama ušiju. Pár věcí jsem dostala, dítěti kupuju použité z bazoše nebo od známých.
A když jednou za deset let nakupuju v obyčejném obchodě, naposled svatební šaty, tak to neřeším.
Spodní prádlo a punčochové zboží česká výroba. Plavky mi ušila paní, co jsem ji našla přes Facebook. To jsem se tam ještě proklikala, je to sedm let a pořád jako nové.
Látky se dají sehnat vyrobené v ČR normálně, akorát člověk musí chápat, že třeba bavlna se tu nepěstuje, tudíž část toho zpracování musí proběhnout jinde. Tam není jiná možnost.
Prosím, napište. Velice by mě vyjádření té paní zajímalo. Sama jí chci napsat, ale ještě jsem se k tomu nedostala.
Díky. Nevím, jestli to stihnu hned, protože toho mám do konce týdne až moc. Možná zítra v mezičase, v sobotu mám výstavu v Brně, takže je to teď poněkud hektické.
Já jsem dřív taky hodně šila, fakt skoro všechno, kromě triček a džínů, hlavně dětem…všechny bundy, košile, kraťasy, letní kalhoty, tepláky a mikiny. Bohužel dnes to už moje záda nedávají.
assil:Vtip je v tom, ze když elektroautu dojde někde na cestě šťáva, tak musí přivézt generátor na nabití a ten často bývá dieslový, takže ekologické elektroauto pak jede na ropu. Tady je jen přidáno, že si ho jako táhne rovnou za sebou.
Je to stejný jako vtipy o tom, že má elektroauto výfuk v ekektrárně a v dolech na lithium.
Prostě reakce na některý fanatiky z řad uživatelů EV a že jich taky je.
Fanatici jsou i na druhé straně. A to mám sama benziňák a nic jinýho nechci. Ať si každý jezdí, čím chce.
Doron:Tak ono je to nakonec jedno, kdo mu to přeje a komu je to líto 🙂, na věci to nic nezmění.
Ale zdá se mi teda, že jsou lidi hodně radikalizovaný a polarizovaný, úplně se už bojím někde něco číst nebo nedejbože napsat.
Je to takovej celospolečenskej jev, nikdo nechce diskutovat, všici chtějí vyhrát a protivníka nejlíp zadupat do země, přejou si navzájem to nejhorší.
Já letos na fb dost upřímně napsala, že sousedům děkuju za větší ohleduplnost a že to u nás proběhlo v pohodě a nasrala jsem obě strany, příznivce i odpůrce ohňostrojů.🤣
Lepší je nereagovat, vlastní zkušenost. Já jsem napsala, že je to zábava nevzdělaných a neempatických. 😂 To byla smršť.
Já se té paní Gautam přímo zeptám, jak to je a pak to sem hodím.
A jak to vy zjišťujete, odkud a přes co to ten materiál na oblečení všechno jde? Fakt mě to upřímně zajímá. Protože já mám pocit, že v některých případech je to fakt nezjistitelný. Třeba to HMko, oni to fakt snad ani nevědí. 🤔
Sardullah:Si pamatuju i školku… tam teda školku v přírodě mlhavě, ale jinak dost.
Já taky. Hlavně ty nekonečný hodiny prosezený u jídla, který jsem nechtěla. 😂