mám trochu jiný dotaz - setkali jste se někdo s tím, že vám plemenná kniha “schválně” zdržuje vystavení PP? Po tel. dotazu, kdy nám doručí PP, je nejdřív řečeno, že snad do 14 dnů. Volala jsem po dalších 3 týdnech a dověděla se: “až to bude, tak to bude, třeba v únoru”. Je mi celkem nepříjemný odpovídat majitelům štěňat, že stále nemám, a že to nemám jak ovlivnit…
Nevím teda, jaký máte plemeno, ale u nás se jednu dobu stávalo, že PP chodily až skoro v půlroce věku štěňat. Mně přišly brzo, ještě před odchodem štěňat do nových rodin, ale přidala jsem paní do obálky úplateček. 😉
No jako máte můj obdiv… já mám “jen” tři a je to záhul. I když on je velký rozdíl vychovat si to od malička a převzít dospělce s už zažitými neduhy - a že každej z nich minimálně jeden má…
Tak Španělsko je asi jiný kraj, jiný mrav. Ale objevují se na internetu i jiné prapodivné věci…. Krimi příběh z Jeseníků - hrozných to a nebezpečných hor ( Bohužel jsem tam nikdy nebyla, ale představuji si je jinak ). V 90. letech tam zmizel mladý pár, narazil ve starém lomu na nelegální pilu, kde zpracovávali na černo kácené dřevo, které pašovali do Polska. Ten gang byl velmi nebezpečný. Místní o tom věděli, ale orgány nekonaly. Celé hory tehdy prohledali, ale po páru se zem slehla. Vykopali je zavražděné až po 14. letech. Pokládala jsem to za hodně divné, ale ne nemožné. A ejhle, další podobný pár zmizel tou dobou v nebezpečném Adršpachu…..a mladá dívka na Šumavě…..( to už jsem ani nečetla ) - divoké 90. byly ještě mnohem divočejší !!
To je smyšlená historka, na youtube jsou o tom videa, jedno tvrdí, že se to stalo v roce 1992, druhé že v roce 1995 a ve videích je plno nesrovnalostí. Ani pamětníci neví o tom, že by se tady něco takového stalo. Známá je vražda 7 lidí z roku 1967 nějakým Josefem Svobodou ve Vlčicích u Jeseníku a nebo zmizelá Karolínka Planá. Přímo v Bruntálu se staly dvě vraždy, bylo to v roce 2004, čerpadlářka a servírka, stalo se to během 2 týdnů, oba pachatelé dopadeni a odsouzeni. Jeseníky nejsou o nic nebezpečnější než Krkonoše nebo jiné naše hory.
Mně napsal na messenger jeden spoluobčan, já že cena je 30 tisíc a on na to, že to má na dva nájmy. 😄
A jedna moje známá, která se angažuje v hnutí Extinction Rebellion, tvrdí, že všechna zvířata by měla zadarmo. Na to jsem odvětila, že až bude zdarma veterina, čipy, elektřina, krmivo, voda atd., tak klidně budu dávat zadarmo.
70 milionů je tam na škody třetím osobám - to když nabouráte vlastní vinou cisternu s petrolejem, ona shoří, a vezme s sebou půl parkoviště dalších aut. Nedejbože i nějaký život, to je pak nevyčíslitelné a rodina pozůstalých se může na pojišťovně slušně pohojit. Takže proto tam jsou takový částky na povinnym ručení, to je v cajku, tak to má být. Vyplacení těch milinů je potom řízeno legislativou a jsou na to nějaké závazné předpisy (nevím, zda i ohledně výše náhrad).
Vy jste čerpala z havarijka (to samozřejmě nemá limit 70 melounů, ale nějaké max. statisíce podle stáří vozu a připojištění), tam se cukají, a to chápu, to se jim fakt nevyplatíte 😀 Lepší jsou ti, co nehavarují a nebo pak nečerpají z pojistky.
Co se týče výpovědi ze strany pojišťovny, tak já tam teda nějakou výpovědní lhůtu mám, to samozřejmě pro případ, že bych si musela hledat jiné povinné ručení. Vzhledem k tomu, že je to legislativou nařízená záležitost, tak tady si pojišťovna tak úplně nemůže dělat, co chce, ale nevím, co vám to vlastně vypověděli a za jakých podmínek…
Jo, já chápu, na jaký škody je uzavřená tak vysoká částka a nerozporuju to, stát se může všelicos, že jo. Na to havarijko jsem měla limit 220 tisíc, to jsem nevyčerpala. Tehdy mně v pojišťovně paní řekla, že mně prostě na další pojistný období zvednou splátku. 11. 8. přišel dopis o výpovědi pojistné smlouvy k 19. 9. , ještě jsem si zašla na pobočku a tam mně paní řekla, že se jim prostě nevyplatím. 😄 Novou smlouvu by mně uzavřeli jen na povinný ručení. Což mně ale vzhledem ke stáří mýho auta paní nedoporučila, doporučila mně jít ke konkurenci. Což jsem udělala a novou smlouvu už mám. A jen doufám, že ty miliony nikdy čerpat nebudu. 🙏 Protože třeba by mě pak už nechtěl nikdo pojistit. 😄 Ne, vážně, nechci aby to vypadalo tak, že jezdím jak pirát silnic, stalo se to u obchoďáku, což se stává dost často, mýmu známýmu se to stalo i v Rakousku, dceři u Kauflandu, prostě na těch parkovištích ty přednosti a parkování a vůbec. Já jinak jezdím hodně opatrně a občas fakt hodně koukám, že i v obcích se běžně jezdí osmdesátkou a 50 jedu jenom já.
Počkat, to teda uhradili tu škodu a pak vypověděli smlouvu? To můžou, no.
Jestli vypověděli smlouvu a ještě neuhradili tu opravu, tak to by mrkali, jak bych jim to osolila.
Jo, škodu uhradili a smlouvu vypověděli asi měsíc po tom. Mně je jasný, že můžou, mají to v podmínkách. Ale proč teda nasazují ty limity tak vysoko, když člověk těch 70 milionů do té pojistky za celý život vložit přece není schopen. Ve mě to prostě vzbuzuje pochybnosti, že pokud by se fakt něco vážného nedej bože stalo, tak jestli by ty miliony vyplatili. A taky je rozdíl, když vypoví smlouvu pojišťovna a když to udělá pojištěný. Pojišťovna ji může vypovědět kdykoliv a žádná výpovědní lhůta neběží, peníze se nevracejí. Pojištěný musí platit ještě další 3 měsíce a pak navíc zaplatí pokutu.
Sardullah, Vy nemáte děti?. proč mám z Vaší odpovědi pocit, že vůbec netušíte, jaké potřeby takové dítě má ohledně hygieny, o ostatní práci ani nemluvím…a kocour čůrá do postele🤦…existuje hierarchie hodnot..
Tak vy byste se kocoura co nejrychleji zbavila, zatímco jiní tady by hledali nějaké řešení, jak situaci vzládnout, když už ten kocour doma je. Já teda kočku nemám a ani bych ji mít nemohla a nechtěla. Mám psy a i kdyby mně 💩 na hlavu, tak je pryč nikdy nedám.
Hele to není nic ojedinělýho…dokud platíš a nemáš pojistnou událost, tak je to všechno zalité sluncem a pak když mají platit oni, tak v horším případě hledají proč a jak plnění nevyplatit…v lepším případě plnění vyplatí a pak tě “vykopnou”.
A není to jenom u aut…můj známý měl úraz…měli hradit za úraz plus za hospitalizaci v nemocnici plus ještě za pracovní neschopnost…takový to xy korun za den a tahá se o to s nima už pár měsíců…ale zapomněla jsem se zeptat, co je to za pojišťovnu. Ale říkal, že teď už to bude dávat k soudu.
No, tak to potěší teda. Když se uzavírá pojistka, tak naslibují hory doly. Jako já si myslím, že pojišťovny celkově musí děsně vydělávat. Lidi do nich nacpou mnohem víc, než se vyplatí na plnění, a navíc ty naše peníze různě investují. Jasně, zadarmo to dělat nebudou, ale dnes už se nedivím, že spoustě lidem po povodních nic nevyplatili.
Mě nejlíp zabírá, když mi oznámí, že hovor je nahrávaný, já jim oznámím, že si hovor taky nahrávám a ať mi laskavě řeknou, kde vzali moje telefonní číslo…vždycky zavěsí😄…tenhle tejden mi volali z “klientského centra”…ohledně nějakýho pojištění…to jsem se ještě zeptala “z klientského centra které společnosti” a bylo po rozhovoru.
Vidíš, to je taky výbornej nápad. 👍
Jinak mimochodem měla jsem povinný ručení a havarijko u Kooperativy, limit byl u povinnýho ručení 70 mil. a u havarijka 220 tisíc se spoluúčastí 10 tis. V lednu jsem měla ťukanec u obchoďáku, dala jsem to do autorizáku, ti samozřejmě vyměnili to, co mohli, a škoda se nakonec vyšplhala na neuvěřitelných 70 tis. A co udělala pojišťovna? Ano, hádáte správně, vypověděla mně smlouvu. Prý se jim nevyplatím. 😂 OK, beru. Ale měli by to sdělit už rovnou při uzavírání smlouvy, že sice smluvní jsou nějaký limity, ale v reálu to vůbec neplatí.
Blíží se Vánoce a konec roku, to zas budou blbnout i různí pojišťovaci po telefonu. Už jsem na ně nachystana. Až se mě zeptají, co na to říkám, tak jim řeknu, že jim jde jen o to lidi oškubat a až přijde plnění, tak skutek utek, a slušně je pošlu tam, kde slunce nesvítí.
Včera jsem si koupila novinku od Lenky Chalupové, číst budu o víkendu, už se na nic moc těším.
Zapomněla jsem napsat, že tento týden jsem ji dočetla. Myslela jsem si, že je celý román fantazií autorky, a ono ne, je to podle skutečnosti. Tak neuvěřitelný mi to připadalo. Takže doporučuju. 👍
Mně je třeba úplně jedno, jestli by mě ostatní chovatelé sežrali nebo ne. Na FB ve skupině o štěňatech jedna ženská psala, že chovatelé s PP by měli prodávat za stejné ceny jako ti bez PP, aby ta poptávka po bezpapiracich nebyla vůbec. 😀
Upřímně, trochu jsem nepochopila, proč se s tím u psů dělají takové tajnosti. Koně nebo kočky na prodej mají cenu uvedenou.
To nevím, já jsem tady nikdy neinzerovala a na iFaune jsem tehdy cenu uvedenou měla. Já se jen snažím vysvětlit, jak to některé CHS mají, že nabízejí jen přes FB. Věřím, že někdy to být nepříjemný může, zvláště když se člověk cenu dozví, až se třeba jede na štěně podívat. Určitě v tom ze strany některých CHS je záměr, netvrdím, že ne, holt chovatelé jsou taky jen vzorkem populace a i mezi nimi jsou lidi různí. A to i takoví, kteří to prostě mají jako živnost a hlavní zdroj peněz. Jediná rada je od takových nekupovat. Jako pořizuju si parťáka na cca 15 let, tak musím počítat s tím, že to nějakou námahu a čas vezme. Já jsem se snažila zájemcům i vyjít vstříc, co se týká rozložení plateb, třeba i na tři splátky a způsobem, jak to vyhovovalo jim.
Dnes se hodně “inzeruje” na FB, tam to má největší dosah, na Bazoši nebo jinde chovatelé už moc nenabízejí. Jenže nabízet k prodeji zvířata se tam nesmí, FB to odstraňuje. Takže se to dá obejít jedině tak, že se napíše např. Kluci a holky čekají na své rodinky. Cena se pochopitelně uvádět taky nemůže. Mně odstranili po roce (!) nabídku na posledního pejska, kde jsem měla uvedeno “k rezervaci” a bez ceny.
Dá, ale musí se hodně shánět a telefonovat a psát, protože u inzerátů na PP často ceny nebývají a člověk, který se nevyzná, nemá jinak šanci. Bezpapíráka koupí na první dobrou bez toho vopruzu.
Mně to nepřišel zas takovej vopruz, když jsem začínala. Ale je fakt, že lidi kolem plemene jsem už znala a nevadilo mně čekat půl roku na stěně ze spojení, který jsem chtěla. Lidi dnes čekat nechtějí a nevadí jim, když psa koupí na ulici.