Aktuálně: 2 685 inzerátů263 394 diskuzních příspěvků19 192 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 05.09.2025, 11:08:29 xxx.xxx.11.197

Hlavně na kůži delfína nic takovýho, jak na videu, není. Žijí na ní sice nějaké mikroorganismy, co tak vím, tak nějaké sinice, ale ne tady takové škeble či co to je. Navíc obě ta zvířata vypadají animovaná a leopardovi jasně autor přisuzuje lidské vlastnosti, když ten kouká za delfínem jak nějaký člověk, jen zamávat. 

Sarah01
Sarah01 05.09.2025, 10:24:41 xxx.xxx.11.197
Daja:

Tak to byla špica, ale vzadu v mozku mi zvoní zvoneček jestli je tohle vůbec možné, spíš asi AI, ale hezké to je.

To je určitě AI. Takových reelů je na FB spousta.

Sarah01
Sarah01 05.09.2025, 10:23:37 xxx.xxx.11.197
janaa:

Tak tos mě pobavila

To byl přece záměr. 😄

Sarah01
Sarah01 04.09.2025, 22:07:47 xxx.xxx.162.253

A člověk by si řekl, že poslanec musí být chytrej a vzdělanej, že?

Sarah01
Sarah01 04.09.2025, 16:47:51 xxx.xxx.162.253
assil:

Jj, to takhle koupíte psovi pěknou interaktivní hračku, kde je nejen poklička, ale i šuplíček … 😀

A otevře ho? Tak to musíme ještě trénovat asi. 😄

Sarah01
Sarah01 03.09.2025, 20:17:46 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 03.09.2025, 17:40:32

Vás jsem tady dlouho neviděla, moc hezký fotky. 👍 Taky bych chtěla mít tak hezký plány, bohužel to běhání mně vyjde tak maximálně jednou týdně a to je žalostně málo, potřebovala bych víc. Snad v zimě, jestli nebude moc sněhu. 😊

Sarah01
Sarah01 03.09.2025, 16:26:57 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 03.09.2025, 16:11:16

Pod pokličkou. 😂 To člověk kolikrát úplně žasne, jak si všechno možný dokážou otevřít.

Sarah01
Sarah01 03.09.2025, 14:00:58 xxx.xxx.11.197
Tenurri:

To já vím, a dokonce jsem měla i snahu to vysvětlovat ostatním, ale bylo to docela marný…a vzdala jsem to. Občas snaha druhé strany byla, ale kolikrát to bylo ještě horší ve smyslu
“Jacku,….Jacku….Jackuuuuuu….ááááno…a sedni….sedníííííííí sedni jackuuuuuuuu, hoooodnej Jack” a odměnila ho ve chvíli kdy už stál a koukal jinam (vždycky trvá na tom, že mu za to musí dát něco dobrého).
 takto vypadá prosím pěkně povel babičky 😀

No, je to celkem naprd, když příbuzní tu výchovu takhle kazí. Asi bych jim řekla, ať si s ním raději jen hrají a to ostatní aby už nechali na mě. 

Moji už vědí, že v podstatných věcech už se poslouchá jenom maminka. 😄

Sarah01
Sarah01 03.09.2025, 13:27:24 xxx.xxx.11.197
acher:

Učím,že nesmí nic doma honit,že drůbež,kozy,králíci,kočky nejsou na hraní.Pohybují se mezi zvířaty od prvního dne a kdybych je nechala,že je mohou honit,pronásledovat,tak později jim těžko budu vysvětlovat,že se to nesmí.Pastevec prostě musí mít jasná pravidla od počátku.

Ano, to bude individuální podle toho, na co jsme si toho psa pořizovali a co už máme doma, to právě tady u zadavatele nevíme. Já jsem jenom chtěla říct, že nemá smysl cvičit dvouměsíční štěně a dělat z něj cvičenou opičku. Všechno pomalu, postupně a s radostí, klidem a trpělivostí. Svět se nezboří, když mně půlroční pes nelehne na povel, ale zvládne třeba v klidu si nechat ostříhat drápky nebo vyčistit uši. Mimochodem zkusila jsem při ošetřování toho hotspotu, jak o něm píšu jinde, ošetření se souhlasem a ono to fakt funguje. 👍

Sarah01
Sarah01 03.09.2025, 12:54:19 xxx.xxx.11.197

a také co nesmí

Já naopak učím nejdřív, co po něm chci, co by dělat mělo. Co dělat nesmí, pochopí později samo. Asi záleží i na tom, co chce zadavatel s pejskem dělat. Třeba to lehni učím zpočátku v podstatě jen v souvislosti s odpočinkem, na nic jinýho to nepotřebuju. Odložení je potřeba až na vyšších zkouškách a klidy se dají trénovat i vsedě. Takže se to dá cvičit klidně později. Stejně přijde puberta a to pak má člověk někdy pocit, že štěně nechal odmala růst jak dříví v lese. 😄

Jo, ještě dodám, že naučit psa čůrat a kakat na povel je taky k nezaplacení. 👍

Sarah01
Sarah01 03.09.2025, 12:19:49 xxx.xxx.11.197
bambule:

To bych zase netvrdila, učím psa sedni a přivolání jako první věc. Třeba sedni u krmení, ano někomu se to zdá zbytečné, ale třeba já osobně nechci, aby po mě pes skákal, když pokládám misku na zem. Sedni před přechodem pro chodce, sedni před dveřmi než odemknu atd. Přivolání je jasné na tom se shodneme. A neříkám tomu výcvik, ale spíš výchova. 

Tak já taky nechci, aby po mě pes skákal. Ale dvouměsíční mimino na to podle mě má času dost. Stejně když odněkud přijdu, tak má takovou radost, že se ještě počůrá, tak proč ho ještě stresovat tím, že musí v klidu sedět. Nejdřív prostě přivolání a štěně hodně chválit, až přehánět, klidně u toho dělat opičky. Není nic horšího, než když za váma štěně venku, když ho pustíte na volno, nejde a zdrhá pryč, protože ho prostě už nezajímáte. Sezení jsem učila později následně v rámci přivolání pamlskem a rovnou k noze. Pak už to i tu té misky šlo líp. 

Sarah01
Sarah01 03.09.2025, 10:39:31 xxx.xxx.11.197

A na co to potřebujete? 

Podle mě je základ přivolání, to bych trénovala hned, jak si štěně přivezu domů. 

Sarah01
Sarah01 03.09.2025, 08:11:55 xxx.xxx.11.197

Teď jsem si přečetla na FB toto, odkazy nedávám, protože je sama nečtu, takže kopíruju z příspěvku spisovatele Jana Tománka:

“Státní dluh je nyní 3500 miliard - to znamená, že každý dlužíte 320.000,- (včetně vašich dětí) Na začátku Babišovy vlády to bylo 1640 miliard, tedy Fiala s Babišem dokázali za 6 let zadlužit tuhle zemi stejně, jako vlády za předchozích 30 let! A ještě jedno číslo - myslíte, že ten dluh nesplácíte a je to jedno? JENOM jeho obsluha (tedy úroky) stojí ročně 100 miliard - tedy KAŽDÝ z vás ročně vyhazuje do koše 10.000,-, které vám Vláda sebere. Mimochodem těch 10.000 je samozřejmě i za vaše děti, které nepracují a důchodce.”

To je teda strašný. Věděla jsem, že se ten dluh zvyšuje, ale že až takhle. 🙄 

Sarah01
Sarah01 01.09.2025, 17:52:47 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 01.09.2025, 16:19:43

Mně by teda hodně vadilo, kdyby se nemohlo svobodně cestovat a to jakože fakt hodně moc. A jakákoliv cenzura by mně taky vadila, vadí mně i to málo dnes.

Mimochodem po roce mně na FB napsali upozornění, že odebírají můj příspěvek pro podezření, že prodávám zvířata. 😄

Sarah01
Sarah01 01.09.2025, 15:12:19 xxx.xxx.162.253
trojAAAcko:

Já do teď ještě nepochopil proč mají politici tendenci směrovat pořád nějakým směrem - Východ / Západ. Vždyť politika by měla být nejen o spravování území které mají na starosti, ale udržovat i dobré vztahy se všemi za účelem obchodu a prosperity ne? Já poslední dva týdny sem tam kouknu na Sládka a jeho rozhovory z 90. let a v jednom říkal, že je hloupost jít jen jedním směrem a, že na Západě na nás nikdo nečeká. Vždyť to dává smysl, to je jako dát v mizerném zaměstnání výpověď a jít do nějaký prestižní firmy kde jsou dvojnásobné platy a říct, že chcete práci. I s Čínou nebo Thajskem by se dalo taky rozject nějaká spolupráce a zkusti z Číny vysosat nějaký peníz. Hlavně i takovými vztahy ikdyby jen obchodními se pak dá lépe vyjednávat při konfliktech. Jenže pro mnohé je asi lepší poslouchat dokola jak Východ je špatný a Západ ráj a od Nerudové jak komunisti tady 40 let vraždili. Přitom na tom ubohém Východě není jen Rusko, Čína, ale dokonce i Japonsko se kterým se už moc nespolupracuje díky přehnanýmmu GD, o Indii se moc nemluví, ale, že ekonomicky na tom taky nejsou nejhůř tak se málo ví asi nebo já nevím. Indie taky investuje miliardy do vesmírných misí, i do militarie a nejsou tam jen ti Indové z call center a IT podpor.

No přesně tak, proč třeba nemůžeme být ve střední Evropě, že jo?

Sarah01
Sarah01 01.09.2025, 15:09:07 xxx.xxx.162.253
Janae:

Jsme malá země, nemáme jinou možnost než spoléhat na někoho jiného. A době kdy Lavrov přjde na mírové jednaní s CCCP na tričku a v Rusku jsme vedení na černé listině jako nepřátelský stát čislo jedna je vystoupení z NATO hloupost.

Za poslední roky se do naší armády dalo více peněz než kdy jindy,ono se zapomíná, že peníze na zbrojení nejdou někam do NATO, ale do naší armády. Takže  zbrojíme stejně, jako by se zdrojilo bez NATA, spíše více, protože nás NATO nutí a ještě jsme máme spojence, kteří se zavázali nás bránit.

A vystoupení z EU je další hloupost, stále ještě z EU více čerpáme než do ní dáváme, však se podívejte koplem sebe, každá blbost se pořizuje z dotací EU, loni jsme čerpali asi o 9 miliard více než jsme do EU dali. A další věc, pokud nezůstaneme jednotní tak nás velké státy převálcují, EU usnadňuje zahraniční obchod, při vystoupení EU by jsme si ekonomicky hodně pohoršili. Osobně bych brala i euro a doufám, že ho v dohledných letech přijmem, opět to velmi usnadní obchod, jako firma už stejně větší zakázky řešíme jen v eurech a i pro osobní život by bylo euro jednodušší. 

Jak je to s naší armádou zase vím moc dobře. Kdyby všeobecně mezi lidmi k ní nebyl odpor jako důsledek minulýho režimu (což i chápu), tak to s ní nemuselo dopadnout, jak to dopadlo, a už to nikdy nedoženeme. Ono je to moc hezký, že se někdo zavázal nás bránit, ale já tomu nevěřím, minulost mluví za vše. Navíc stejně jsme jaksi skoro první na ráně, takže to tak jako tak odneseme, kdyby něco.

Co se týká EU a eura, tak jednodušší by to bylo, to určitě, ani na sousední Slovensko bychom si nemuseli měnit peníze. Ale co se týká těch dotací, tak že se z nich pořizuje každá hloupost, mně teda vadí. Cyklostezky máme a cyklisti po nich stejně jezdit nemusejí, rozhledny se stavěly i tam, kde nebylo nikam vidět, to jsem zažila i na vlastní oči a spousta se jich musela už zbourat, protože na údržbu už jim EU nedá nic. 

Pro mě ale toto u voleb není priorita, žít můžu s eurem i bez. Co já chci hlavně, tak aby se už začalo něco dělat s oficiálním registrem čipovaných psů a především aby se konečně začal pořádně vymáhat zákon proti týrání zvířat a aby konečně za toto týrání byly rychlé a adekvátní tresty. A pak jsou tady ještě další věci, ale to by tady bylo nadlouho.

Sarah01
Sarah01 01.09.2025, 13:45:25 xxx.xxx.217.40
Ariska:

Mam už nějaké zkusenosti a nechci zpet na “východ”. Jsme malá země.

Vic nechci rozebírat vzhledem k některým lidem zde.

OK, děkuji. 

Já si právě myslím, že každá země se má bránit sama a nespoléhat na někoho jiného, v minulosti to vždycky dopadlo špatně. Na druhou stranu je asi pravda, že v nějaké další válce by to asi bylo jedno. Co se týká EU, tak popravdě nevím, má to asi své výhody i nevýhody.

Sarah01
Sarah01 01.09.2025, 13:12:10 xxx.xxx.162.253
Ariska:

Tak jsem zvědava, jak je tato skupina tolerantní.  Já budu volit Spolu, chci zůstat v NATO a EU.

Četla jsem tu něco o euro, např. ODS se zatím staví negativně k euru. Green deal byl podepsaný za vlády ANO.  GD není ideální, bohužel, s tím souhlasím.

Někdy mi připadá,   že lidi čtou jenom titulky a různé výkřiky a neověřují si informace. A to není dobře.

A proč chcete zůstat v NATO a EU? Jen se ptám, zajímaly by mě podrobnější důvody.