Aktuálně: 2 339 inzerátů269 866 diskuzních příspěvků19 343 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 27.10.2025, 06:49:46 xxx.xxx.162.253
Verun:

Nejlepší je roksorový drát(ocelová tyč do betonu) a na to plechovka.

Jé, já to blbě pochopila…jakože zabetonovat. 😅 To by ta zahrada vypadala.

Sarah01
Sarah01 27.10.2025, 06:46:35 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 26.10.2025, 23:36:37

A proč domestikovat další divoké zvíře? Lidem nestačí to, co už mají? To, co třeba za ty roky domestikace stačili i notně zkazit? Proto ta tečka. Že se tak dělo kdysi hodně dávno, s tím už dnes nic moc nenaděláme, ale dnes snad jako lidstvo bychom měli mít dost rozumu na to, abychom svou rozežranosti neprznili další divoká zvířata. Myslím si, že to ani nepotřebujeme, na lov myší je koček dost. A plemen psů je taky dost na to, aby si každý našel to svoje.

Sarah01
Sarah01 26.10.2025, 21:54:45 xxx.xxx.162.253
Varaxi:

Jsme v tématu o zoo, takže to je spíš soukromé chovy vs. zoo, ne soukromý chov divokého vs. domácího zvířete. 

Ona ta moje reakce byla spíš na toto: Každé zvíře chované lidmi bylo původně “divoké zvíře” pokud tedy vím. 

Jinak co jsem tak četla o tomto zvířátku, tak ani v zoo se mu moc nedaří. 

Sarah01
Sarah01 26.10.2025, 19:56:15 xxx.xxx.162.253
J5:

To možná ano, ovšem zrovna v případě ženetky určitě ne do té evropské. Ony totiž jedinci divoce žijící evropské populace ženetek jsou potomky rádoby domestikovaných ženetek dovlečených, jak jinak než lidmi, jako atraktivní alternativa koček, tj. pro likvidaci hlodavců. Každé zvíře chované lidmi bylo původně “divoké zvíře” pokud tedy vím. Tím samozřejmě nechci omlouvat dost možná nevhodné podmínky chovu této konkrétní ženetky.

Reagovala jsem na odkaz, kde se píše o ženetce savanové a ta žije v západní Africe. O žádné jiné v mojí reakci není zmínka. A divoké zvíře patří do přírody, tečka. Srovnávat chov tohoto zvířete v domácích podmínkách s dnešním chovem jakéhokoliv domestikovaného zvířete je úplně mimo. Domestikace dnešních domácích zvířat probíhala tisíce let, třeba dnešní psi mají do svého předka sakra daleko a nejen oni. 

Sarah01
Sarah01 26.10.2025, 17:00:08 xxx.xxx.162.253
Xerxova:

po obědě jsme stihli procházku v lese za aprílového počasí - sluníčko se střídalo s poletujícími vločkami sněhu, a občas prudký poryv větru trhal listí ze stromů. Teď už je ošklivo - pršosněží, fučí, je temno a teplota spadla na tři stupně… Pes ulehl na pelech, opřel záda o radiátor a pravil, že ven ho už dneska asi nikdo nedostane 😀

Má recht, mně to připadá jak v dubnu, u nás dokonce i padaly kroupy. 

Sarah01
Sarah01 26.10.2025, 16:58:55 xxx.xxx.162.253
assil:

Ale můžete, někdy předloni to novelizovali, zrušily se ty nesmyslný podmínky a v podstatě tam je jen jak to má být hluboko a použít dezinfekci.

Já mám psy taky na zahradě a nikomu jsem to nehlásila. Ale asi je rozdíl mít tam za ty roky cca 10 psů už rozložených, než několik desítek psů čerstvě zakopaných nebo se různě na dvorku povalujících mrtvolek. Očití svědkové tvrdí, že to bylo hrozné, já to pravda neviděla. Ale když si celá ulice stěžovala na děsný zápach, a to prý nebyly jen exkrementy, tak to asi úplně normální nebylo. 

Sarah01
Sarah01 26.10.2025, 13:59:57 xxx.xxx.162.253
Anonymní:

Soukromé chovy nejsou zárukou kvality 👎

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zenetka-savanova-pozirala-ze-stresu-sama-sebe-nyni-je-v-peci-jihoceskych-zoologu-40545751#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

A proč by v tomto případě měly? Vždyť je to divoké zvíře a to jako takové patří do přírody.

Sarah01
Sarah01 26.10.2025, 10:27:50 xxx.xxx.162.253
Verun:

10 mrtvolek ale nebude celá kolonie…někde ještě budou…pátrala bych kde bydlí opravdu….může to být i u sousedů.

Jj, taky myslím, že u sousedů budou. Oba sousedi mají slepice a tady někdo psal, že kde jsou slepice, tam budou i potkani. Soused vlevo dává jed, ten vpravo nevím, to je magor, se kterým se nedá mluvit. Já mám ten dřevník u plotu s tím sousedem nalevo, tak myslím, že se tam otrávili a ke mně přišli chcípnout. Měla jsem tam uskladněný za dřevem i balík polystyrenu, to byla velká chyba, právě v něm bylo to hnízdo. Teď jsem už všechno vyklidila, není tam vůbec nic, jen palety na podlaze. Za poslední 2 roky jsem vyhodila tolik věcí, který manžel schovával s tím "že by se to třeba někdy mohlo hodit", za celých 20 let se nehodily. Plánoval postavit na zahradě ještě kůlnu na nářadí, už je na ni i hotová betonová deska. Zjistila jsem, že žádná kůlna není potřeba, ze všech těch věcí zůstala jen míchačka a ta se vešla v pohodě do garáže.

Sarah01
Sarah01 26.10.2025, 07:07:09 xxx.xxx.162.253
Daja:

Plně souhlasím s acher. Taky doma plno pastiček různého tvaru a různé návnady, po pozemku nemám jed, ale kdyby u nás byla invaze dám a ano ten co koupím. 

U nás neskutečně mě sere krtek a to doslova, máme tak zdevastovaný pozemek , že to svět neviděl. Co my už vše vyzkoušely na krtka a nic nezabere😈.

Můj soused má jakýsi odpuzovač krtků, v určitém intervalu to pípá. Tvrdí mně, že to nepomáhá, ale já teda od té doby krtky na zahradě fakt nemám. Zato mě štvou ti potkani. Dobrých 10 mrtvolek jsem z dřevníku vyklidila, ale všude nas.áno, dřevo neskutečně smrdí, naštěstí ho tam už moc nezbylo, tak honem ztopit. 

Sarah01
Sarah01 26.10.2025, 07:01:21 xxx.xxx.162.253

U nás se do postele nesmělo, ale jak nechávám v noci dveře do ložnice otevřený, kdyby se jim chtělo čůrat, tak pomaloučku polehoučku a hlavně nenápadně 😀 se do postele nasáčkovali.  

Obrázek Obrázek
Sarah01
Sarah01 25.10.2025, 21:41:49 xxx.xxx.162.253
assil:

No právě, ani za dvojnásobnou vraždu dvou náhodných lidi nedostal maximum. Já už o našich soudech nemám iluze. Psa na pozemku si zakopat můžete a nikde není řečeno kolik, to si jistě obhájce obhájí a ten zbytek, no nevím.

Iluze si taky nedělám, ale doufám. A hlavně mně jde o to, aby se jí nevrátil jedinej pes 🙏 a aby dostala zákaz chovu. A hlavně aby to někdo kontroloval, protože už prej zase má psa a taky koně.

Sarah01
Sarah01 25.10.2025, 21:38:08 xxx.xxx.162.253
impact:

My byli teď v tom kempu v Hostýnkách a ten majitel, takový starý pán, se mě ptal kolik mám těch psů? Tak jsem se smála a říkám málo. Tady osm a doma zůstali tři. A on se na mě zamračil a povídá: "Takovou jsem měl kamarádku. Vždycky mi tvrdila, že má čtyři pět psů a pak jsem ji viděl v televizi, že jí stopadesát zabavili." 😆

No, asi měla spoustu známých z doby, kdy ještě byla tzv. normální.

Sarah01
Sarah01 25.10.2025, 21:36:32 xxx.xxx.162.253
impact:

Kámoška z řad běžné veřejnosti má jednoho mlaďocha v dočasce už víc jak měsíc. ❤️

Na FB teď nabízeli do dočasky odchovaný štěňata a pak pejsky, kteří se léčili s těmi kožními zraněními a nemocemi. Nabízela je myslím ta paní Zuzana Horká, která byla přímo u toho, když je odebírali. A ještě jeden útulek nabízel dva pejsky, myslím Kapka pro tlapky.

Sarah01
Sarah01 25.10.2025, 19:38:20 xxx.xxx.162.253
assil:

Za psy 5 let, když za dvojnásobnou vraždu je 9? Nějak se mi tomu nechce věřit, to bude max podmínka.

Jenže ten kluk je mladistvý a může dostat max 10, víc ne.

Tady u té ženské si myslím, že reálně těch 5 dostat může. Pokud nepřistoupí na dohodu. Těch psů bylo 168 plus ty mrtvoly a kostry na pozemku, počet teda nevím, to snad zazní u soudu. Jo, vím, že většinou se za týrání psů dávají podmínky, ale dva už v poslední době taky šli sedět, jeden na rok, druhej na 16 měsíců.

Sarah01
Sarah01 25.10.2025, 15:14:54 xxx.xxx.162.253

My jsme psům do boudy dávali dřevitou vlnu, teda té předchozí generaci, která ještě vegetila na zahradě. Po seně se nám zdálo, že jim slzí oči, a slámu jsme neměli, tady jsou všude jen louky, obilí se nepěstuje, prostě podhůří. 

Sarah01
Sarah01 25.10.2025, 11:04:49 xxx.xxx.162.253

Netuším, jestli už to tady náhodou neproběhlo, ale jak je možný, že zdr. pojišťovny tvrdí, že jsou letos v mínusu? Znamená to teda, že na zdravotní péči vydají víc, než se vybere od pojištěnců. Jak je to možný, co se stalo?

Sarah01
Sarah01 25.10.2025, 09:41:40 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

No já chtěla napsat, že když už to jde k soudu, tak doufám,  že jí ty psy co nejdříve “odeberou” i papírově a uvolní se pro adopce…že nebudou “hnít” v útulcích ještě několik let.

Zrovna teď se nabízejí do dočasek. Tak jim fakt moc přeju, ať už tam zůstanou. 🙏

Sarah01
Sarah01 25.10.2025, 09:09:19 xxx.xxx.162.253
Vahine:

Jen ať jdou bručet a ještě by k tomu taky potřebovali oba docházet k chocholouškovi, jestli to pomůže….🤷‍♀️

Každopádně uvidíme, jak to dopadne. Prý pokud nepřistoupí na dohodu a to doufáme, že ne, když pořád trvá na vrácení těch odebraných pejsků a pořád si myslí, že nic špatnýho neprovedla, měla by jít bručet aspoň na 5 let. Na jejím pozemku našli spoustu zakopaných uhynulých psů a dalších několik už odebraných se nepodařilo zachránit. Je to strašné, ona musí mít v palici slušně vymleto, když jí vůbec nedochází, co provedla. Těch psů se nedokázala vzdát, protože je milovala, tak je svojí “péčí” radši zabila. 😢

Sarah01
Sarah01 24.10.2025, 18:00:04 xxx.xxx.162.253

Já dnes nevylezla ani na zahradu, ačkoliv plány byly. 😄 Venku je 5 stupňů, ale dost fouká a místy i mrholí.