Aktuálně: 2 324 inzerátů269 707 diskuzních příspěvků19 342 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 23.01.2026, 16:04:21 xxx.xxx.162.253

Mně ten hobby horsing přijde dobrý tak pro děti. Dcery majitelky jednoho mého odchovu ty koníky na tyčce mají a občas s tím venku blbnou. Myslím si, že pro zábavu ve volném čase to není špatné, aspoň ta děcka nesedí furt u tabletu nebo mobilu. Že to srovnávají ti odrostli puberťáci s nějakým hobby skiingem je podle mě úplně mimo, navíc ničí sjezdovku. Bych je, být tím provozovatelem, pěkně hnala. 

Sarah01
Sarah01 23.01.2026, 15:45:40 xxx.xxx.162.253
lesnizinka:

Mamka měla taky jedli a v obyvču má max 22st a to jen ten týden přes Vánoce. A visel jak zdechlina, viděla jsem ho, blbě vypadal hned po svátcích. Všichni ostatní, co ji měli taky, nadávali stejně, už jsme to tu řešili. První kavkazské, co se sem vozily, vydržely krásné dlouho. Teď začne usychat ve chvíli, kdy ji dáte do stojanu. A stejně tak vůbec nevoní. Snad je řežou už v létě👎

Já ji měla krásnou. Ale je uřezaná na farmě tady na severu na konci listopadu. Takže vydrží opravdu dlouho.

Sarah01
Sarah01 23.01.2026, 12:35:05 xxx.xxx.11.197

Na jižní Moravě je prý ledovka, nehody na silnicích. Tady je teda na rozdíl od včera zataženo, ale neklouže to.

Sarah01
Sarah01 23.01.2026, 12:33:44 xxx.xxx.11.197

Měla jsem jedli a myslím, že by ještě vydržela, teď stojí ve sněhu na zahradě, občůrává ji Dráček. 😀

Sarah01
Sarah01 23.01.2026, 11:31:47 xxx.xxx.11.197

Včera jsem se po letech znovu podívala na Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny, režíroval Mel Gibson. Doporučuju. 👍

Sarah01
Sarah01 23.01.2026, 06:49:10 xxx.xxx.11.197
Plaka:

Dobrej je na tyhle aktivity i kong wobbler. Plus všechny výše zmíněné rady, vděčná je i PET lahev s mirně odstřiženým hrdlem a pamlsky do toho. Pokud teda nemáš plastožrouty.

Bohužel mám plastožrouty a rovnou dva.  Ale něco vymyslím a určitě pořídím tu lízací podložku, teda tři. 👍

Sarah01
Sarah01 22.01.2026, 10:01:15 xxx.xxx.11.197
BaLu:

Mně z toho vyplynulo, že metoda úplně špatná není. Ale nemůže to být jediný důkaz. Viz ten případ, kdy nejprve jeden pes neoznačil shodu ani opakovaně, ale po roce! jiný pes, psovoda Křápka, shodu označil. Vůbec se to táhlo celým filmem, že Křápek dělal se psem shodu na objednávku. 

Hodně moc mě překvapilo, že případy se znovu neotevřou i přes tyto poznatky. A taky mě dost šokovalo, že soud nepřipustil svědectví svědků, kteří mohli tomu jednomu obviněnému potvrdit alibi a ten byl na základě jen té pachovky odsouzen. 

Jak lehké je zlikvidovat člověka…

To souhlasím, že to úplně špatný není, ale jak už tam bylo řečeno, používají se špinavé hadry, psovod si vzorky zakládá sám a pak třeba i nevědomky psa ovlivňuje. Pro mě vlastně ani nebylo jasný, jestli u toho označování vzorků bývá třeba za sklem více lidí. Měl by u toho být i státní zástupce a všechno by se to mělo natáčet na kameru tak, jak v případě rekonstrukce činu. A ano, neměl by to být jediný důkaz a na základě tohoto jako nepřímého důkazu by ani neměla být možnost člověka odsoudit. Podle mě je těchto zpackaných případů hrozně moc, jak už tam zaznělo. I když třeba odsoudili nějakýho člověka, který už měl za sebou nějaké krádeže, tak přišít mu navíc ještě vraždu, to je hrozné. Přesně, likvidace člověka a i kdyby ho v budoucnu odškodnili, tak část života je nenávratně pryč.

Sarah01
Sarah01 22.01.2026, 09:52:31 xxx.xxx.11.197

Když už je tady řeč o hračkách, máte někdo tip na nějakou interaktivní blbost na doma, když se nedá jít ven? Něco, do čeho se dá třeba schovat pamlsek a pes ho musí nosem nebo tlapkou nějak dostat ven? Potřebuju něco bytelnějšího, aby to vydrželo zacházení trhlými psy, třeba ze dřeva. Co jsem našla, tak je z plastu, to by vydrželo tak max jeden den. Čmuchací kobereček máme a dávám mu rok, maximálně dva. 😄

Sarah01
Sarah01 22.01.2026, 09:47:17 xxx.xxx.11.197

Včera jsem byla jen na kratší procházce a vzhledem k počasí se fakt nedá všude chodit, ani v lese. Sluníčko a vítr cestičky uhladily do klouzací ledovky, jeden kopeček jsem musela sjet po zadku. Takže dnes musíme najít jinou trasu. 

Sarah01
Sarah01 22.01.2026, 06:57:20 xxx.xxx.11.197

Dívala jsem se včera. Musím teda říct, že mě to dost šokovalo…kolik lidí musí být odsouzených nespravedlivě na desítky let jen kvůli nepřímému důkazu v podobě této metody. A smutný je, že případy znovu otevírat nebudou, protože se jim to znovu šetřit prostě nechce, ať už je zavřený skutečný pachatel nebo ne. Děs běs. Jenom mě to ještě více utvrdilo v přesvědčení, že naše justice hluboko zamrzla v minulosti a jen tak se z toho nevyhrabe.

Sarah01
Sarah01 21.01.2026, 14:38:26 xxx.xxx.11.197

To se mně jednou stalo na procházce s předchozí smečkou, mladší fena byla děsná žárlivka, tak se s tou starší předháněly, která ke mně doběhne blíž. Přišla jsem o brýle, tehdy jsem je ještě nosila, a pod okem jsem měla obrovskou modřinu. V práci jsem musela vysvětlovat, že mě manžel opravdu nemlátí. 😀 Nebylo to samozřejmě poprvé ani naposled, poté jsem při stejné situaci skončila s podvrtnutým kotníkem, který mě ještě cca rok dost bolel. Jsou to holt zlatíčka. 😄

Sarah01
Sarah01 21.01.2026, 14:33:48 xxx.xxx.11.197
honzapm:

Ale vy se přece nejmenujete Jitka?! 🙂 

Fakt trapný.

Sarah01
Sarah01 21.01.2026, 14:33:29 xxx.xxx.11.197
BaLu:

Nedívali jste se včera na ČT 2 na film - dokument “Pachová stopa”?

Díky za připomenutí, zapomněla jsem na to, chtěla jsem se dívat, někde na to byla upoutávka, snad to bude v iVysílání.

Sarah01
Sarah01 20.01.2026, 20:22:06 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Mě už to teď sejří defakto komplet…zima, tma (i když už se den prodlužuje, tak furt vstávám za tmy a z práce přijedu za tmy) a teď ještě ta debilní ledovka, případně krusta na sněhu, případně ledové střepy…

Teda u mě je to každoročně…od tý půlky ledna a ten únor, to je pro mě období za trest…jsem votrávená, nic mě nebaví, nic se mi nechce, ven se musím pořádně oblíknout, permanentně zapomínám čepici a rukavice…🙄

Jako včéra se mi to s tou čepicí pěkně vymstilo…já mám na Ginu posouvací vodítko, takže si prodloužím, zkrátím jak potřebuju, to zajišťuje kovová posuvka…no a včera jsem i Gině to vodítko prodloužila, což běžně nedělám, takže posuvku jsem měla blíž u ruky než obvykle a madam klasika…zatáhnu, tak jdu směr panička a obejdu jí…já standardně provedu manévr rukou nad hlavou s vodítkem, abych teda nebyla zamotaná a mrdla jsem se tou kovovou posuvkou do mého zmrzlého čela…jsem normálně myslela, že jsem si tam udělala díru…😄

Ani mi nemluv, mě už ta zima s odpuštěním se.e. Jako jo, je čisto, psi taky. Ale to je jediný plus. S náladou to mám úplně stejný, nic mě nebaví, nic se mně nechce, čepici si vezmu vždycky, ale rukavice nikdy a pak mrznu, cesta do práce a z práce mě totálně vyčerpává, jak pořád fouká. V neděli jsem musela umýt auto, protože tak zasviněný jsem ho ještě nikdy neměla, přes okna už nebylo vidět a na otvírání kufru už nešlo sáhnout. A co se týká topení, tak letos jsem se málo zásobila a dřevo už šlo pěkně nahoru. Protopíme majlant.

Sarah01
Sarah01 20.01.2026, 16:22:18 xxx.xxx.162.253
lesnizinka:

Nerozporuju, já zkušenosti nemám, máme auta garážované, já jen, co tak kolem sebe vidím😉

Teda dneska s tím vichrem u nás hnus🙄 Byla jsem ráno u slepiček(a oveček, ale ty se bojí) dostaly vodu. I ovečky, jenže jinak jim nemám co dát. Slepičky včera dostaly fakt velkou hromadu zbytků a bylo mi líto, že ovečky ode mě nic. Pak jsem si vzpomněla, že v létě byly rády za jabloňové větve, tak jsem jim je slíbila. Takže po obědě, jak skončil tenis v telce, šla jsem do domku dát Mackovi jídlo a teplé mléčko, ustříhla jsem větve ovečkám a pipkám jsem ještě vzala misku čočkového salátu, co zbyl z turnaje🙂Musela jsem si je ještě užít🙂večer sousedi už přijedou domů. 

Já mám auto taky garážovaný, ale do práce jezdit musím a tam jaksi firemní garáže nemáme, jen parkoviště. Tam bych asi prostěradlo nevytahovala. 😀

Sarah01
Sarah01 20.01.2026, 07:26:56 xxx.xxx.11.197
Sardullah:

Mě by teda nepřekvapilo, že se na to někdo chytne.

Já to prostě vidím kolem sebe, že tady žiju v nějaký pejskařský bublině, ale že tohle není reál.

Když vezu opravdu laickou veřejnost, která buď měla psa s PP před hodně dlouhou dobou, nebo vůbec a ani takového psa nemají v rodině a nebo někdo ze známých, tak představa kolik stojí pes s PP je hodně mimo mísu.

Takový běžný odhad ceny…"co to máte za pejska?"…"to je pyrenejská horská psice…Bella a Sebastián (takhle upřesňuju Ginu)"…"a to máte s papírama?"…"jo je s papírama"…"no tak ta musela stát fůru peněz… tak deset tisíc, ne?"…..

No asi tak…představa lidí o ceně papírovýho psa je často zkreslená a i těch odhadovaných deset tisíc jim za psa přijde hodně.

Já mám psy v cenové relaci takovej ten nižší průměr…za Ginu i za Máťu jsem dávala 25 tisíc a to už se dost lidí hroutí, že teda 50 tisíc jsem dala za psy…prostě když se to takhle sčotne, tak jim to fakt přijde za bambilion…za čokla na mazla…

Zase musím říct, že mi přijde, že se zlepšuje povědomí o PP…ne teda, že by se lidi nějak změnili v názoru na to k čemu jsou “papíry”, ale tak nějak se začínají bát, že naletí podvodníků a množitelům….jenže tím ta pozitiva končí a myslím, že inzerát s jezevčíky za 6000,- s PP je jen důsledek, jak nachytat ty lidi, kteří teda už i na ten PP začínají koukat a nachytají třeba i těch lidí víc…

Já na dotaz, jestli je “s papírama” odpovídám, že záleží na tom, co myslí těmi papíry. Protože očkovák je pro některé taky papír, že jo. Oni lidi často vůbec nevědí, co to ty “papíry” jsou a jak vypadají. Některým, když je ukážu, tak docela koukají a uznají, že to opravdu vypadá jako lidský rodný list. Většina neznalých má představu, že je to nějaká složka papírů bez ladu a skladu. Jinak co se týká bubliny na vsi, kde bydlím, tak to jsou taky zážitky. Sousedi z ulice si pořídili labradorku s PP (mimochodem umřela loni ve věku 8 let, nechutně tlustá) za myslím 17 tisíc. A sousedka odnaproti mi to tehdy sdělovala, jako že to nechápe a jak je to šíleně drahý. Kdyby věděla, že moje feny byly obě za 25, tak by ji asi kleplo, radši jsem jí to neřekla. 😀 Lidi na vesnici hlavně ti starší prostě byli zvyklí, že jim psa dal zdarma nebo za nějakou protislužbičku nějaký soused. Moje babička to vlastně mívala úplně stejně, ale zase si pamatuju, že žádnej pes se nějakýho vysokýho věku nedožil, buď ho přejelo auto, nebo umřel na nějakou rakovinu.

Ve skupině na FB, kde bývají zveřejňované očekávané nebo narozené vrhy GR se pravidelně objevují ženské, které se tam do chovatelů navážejí a tvrdí, že jakákoliv štěňata by měla být zdarma, že tento chov je obrovský byznys. Nepopírám, že u některých chovek to opravdu byznys je. Ale očekávat, že něco cokoliv bude v tržním kapitalismu zdarma, je nesmysl. Mně ta štěňata veterinář taky neošetří zdarma a zdarma pro ně nemám ani mlíko na dokrmení, pleny, deky, startovací granule atd. atd. Nakonec psa zdarma už nedostanou ani v útulku nebo nějakým spolku. Jinak já si myslím, že ta různá štěňata za 6 tis. tady v inzerci budou takový ten podvod typu musíme ho poslat přepravní služnou, zaplaťte, a nebo, a to asi spíš, pošlete zálohu a nakonec žádný štěně ani nebude.