Aktuálně: 2 701 inzerátů262 864 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 21.05.2025, 06:32:12 xxx.xxx.11.197
lesnizinka:

To jsem právě chtěla napsat Sardullah. Ano, já se pohybuju mezi lidma, kteří to mají přesně, jak jste popsala. A když pak spustí tady tu mantru o tom, jak je to tu všechno naprd, otevírá se mi kudla v kapse. A chápu, že jsou lidé, jak píše Sardullah, kteří z různých důvodů na tom nejsou finančně dobře, ale o těch ani nemluvím. Moje mamka do té skupiny taky patří, i když důchod se jí za 10let, co dostala 9 tisíc výměru zvednul nad 20tisíc a to už je sakra poznat. Taky má nás, děti, co jí platíme dražší věci do baráku, vozíme ji na výlety a obědy, nákupy, aby jen tak neživořila, ale ještě si užila hezký život. A ona je taky zvyklá strašně šetřit. 

O válce jsem psala já, to je z naší kroniky. Tohle nahlédnutí napsal pán a je to z první republiky. 

No, s první republikou se to vůbec nedá srovnávat. Asi víte, jak tehdy běžní lidi bydleli. Moje babička ještě v padesátých letech bydlela v ulici, která nebyla ani vydlážděná, ani vyasfaltovaná, pořád bahno, a záchod měli tzv. suchý, prostě kadibudku. Neměli auto, ani televizi, na tu občas chodila koukat celá ulice k jedněm bohatším sousedům. A kdepak telefon, ten měl ještě na začátku osmdesátek v obci doma jen starosta (tehdy teda předseda MNV) a vedoucí pošty. Dnes jsou lidi často dost rozežraní (netvrdím, že všichni), hlavně ve městech. U nás je dlouhodobý problém s parkováním, na FB města si lidi neustále stěžují. Jenže dojít si na parkoviště 100 metrů od domu už se jim nechce, chtějí parkovat pěkně pod okny. Mluvila jsem s místostarostou, do parkovacího domu by se muselo investovat 50 milionů, město by si na to muselo půjčit a pak by pochopitelně parkovací místa v něm byla placená, to už lidi nechtějí. Prostě by chtěli všechno zadarmo, státe starej se. 

Jinak pro člověka, kterej žije sám, je to všechno určitě těžší táhnout, to bez debaty. Ale taky říkám, že může bejt hůř a jsem vděčná za to, jak to je, a klepu na dřevo.

Sarah01
Sarah01 20.05.2025, 19:15:38 xxx.xxx.162.253

Taky mně to připadalo jako podvod, už je to smazáno.

Sarah01
Sarah01 20.05.2025, 17:03:49 xxx.xxx.162.253
lesnizinka:

Kdysi jsem asi sem, dávala výtah z naší kroniky, kolik si ve válce lidi vydělávali peněz a kolik stálo jídlo. S tím, že všichni kňourají jak se mají zle(nevím, asi český folklor) Teď čtu biofarmu z Beskyd, kde majitel píše: „Hodně lidí začalo u jídla přemýšlet a není jim jedno, co konzumují, protože všechno, co jíme, vstupuje do organismu a nějak ho ovlivňuje. Také jde o chuť. Konvenční kuře, které žije krátce, prakticky nemá žádnou chuť,“ říká. Připomíná, že lidé dnes utrácejí za potraviny mnohem méně peněz ze své mzdy než dříve, ač jsou bohatší. O tom svědčí i zápis jeho předků v rodové kronice z doby před druhou světovou válkou. Ceny potravin jsou dnes čtyřikrát nižší. Dřív byl život mnohem drsnější a útraty za potraviny tvořily asi 70 procent mzdy. V dnešních cenách bychom za jedno vejce platili 17 korun, za máslo přes 600 korun a kilogram mouky 80 korun. Máme se dobře,“ myslí si. Takže dávám pro zajímavost a proto, že to nebyl jen můj výmysl😉

Jenže dnes máme konzumní společnost a lidi chtějí všechno a hned. Prostě je jiná doba…lidi chtějí na dovolenou, nejlíp do zahraničí, chodí do fitka, dělají drahé sporty, i kdyby jen rekreačně, skoro každá rodina má 2 auta atd. atd., o bydlení ani nemluvím.

Sarah01
Sarah01 20.05.2025, 16:42:56 xxx.xxx.162.253
assil:

Tohle asi nebyl podvod, ale chybně vystavený PP od AKC a pak nějak vystavili správný, ale majitelka používala pořád ten starý chybný.

Samozřejmě nešlo o záměnu dogy a čivavy, ale je na tom pěkně vidět erudovanost rozhodčích na výstavách, ani jeden nic nepoznal.

Koukala jsem v těch zápisech, že někteří rozhodčí požádají o rozšíření posuzování o další plemena, splní jakousi zkoušku a je hotovo. Kolikpak asi může jeden posuzovat plemen, hmm. 

Sarah01
Sarah01 20.05.2025, 14:34:51 xxx.xxx.11.197
assil:

Ještě k těm výstavám něco se zápisu ČMKU

S chybným PP byla fena v Německu zaregistrována, uchovněna a dosáhla v plemeni, do nějž nepatří, i vynikajících výstavních úspěchů.

Tak jsem to nakonec nenašla, ale je teda nejen s podivem, ale až šokující, co všechno majitelé PP psů zkoušejí za podvody…kříží jezevčíka s borderou a normálně požádají o PP nebo dlouholetá chovatelka nechá všechny psy i feny v době říje společně a ani nezaznamená, že fenka je březí a že se narodila štěňata. 🙄

Sarah01
Sarah01 20.05.2025, 12:44:28 xxx.xxx.11.197

Pro ty, kteří nechodí na FB, ještě dám rodinnou fotku z klubovky. Zprava Cherry, její mamka Nika, polorodá sestra Izzy, Cherrynky dcera Becky a synoveček Barney.

Obrázek
Sarah01
Sarah01 20.05.2025, 07:06:57 xxx.xxx.11.197
Doron:

Psi většinou nežerou trávu, ale pýr, on je léčivý a detoxikační. Je to taková ta dlouhá tráva, já si ještě nedávno myslela, že jsou to takový ty plazivý bodláčky..😅

Moji se pasou každý den 🙂.

Jack si dělá takovou dietu, já bych na něj dala.

Asi i k vetovi bych zašla, ať máte klid.

Jsem docela velkým odpůrcem krmení krmné dávky z ruky, jednak si myslím že je to nezdravý ( trávicí trakt si neodpočine a nevyprázdní se) a druhak psi  při cvičení sežerou to, co by jinak nesežrali, je to už tak blbě napodmiňovaný, dělají to automaticky a někdy i jen tak ze slušnosti, protože to chcete.

Framík si dnes na vycházce radostně běhal pro pamlsky a pak jsem zjistila, že je nenápadně fluše.😅

Možná, že Jack je teď  přetažený, vzestup testosteronu, městské prostředí, výstava, háravky, hodně podnětů, hodně cvičení, hodně nároků, hodně stresu. On asi bude citlivý pes.

Já bych dopručila takovou regerační pauzičku, navařit kuře s mrkví 🙂 a zařadit dlouhé vycházky v přírodě bez programu. Vypadá to, že má trochu zavařenou hlavičku..

Taky se připojuju ke gratulacím !

Moji žerou určitě trávu, i s kořínkama. 😄 Budu muset vyset nový trávník asi. 

Sarah01
Sarah01 19.05.2025, 12:13:33 xxx.xxx.162.253
Vahine:

😃 prostě nová chuť a vůně….a konkurence mezi sebou…máte doma veselo

Právě, konkurence dělá hodně.👍

Sarah01
Sarah01 19.05.2025, 10:50:02 xxx.xxx.217.40
Tenurri:

Otázka, jestli to je nechutenství. To by asi nechtěl jíst nic? Jakmile se mu to jídlo něším “vylepší” tak to sežere 😀…ale abych mu s takovou za chvíli nesmažila wagyu stejky.

Granule ne, syrové maso ne, ale vařené kuřecí prso, nebo piškoty, sušené plíce, to jooo, to by si pán dal.

A děkujeme, pro mě je úspěch, že jsme neudělali ostudu v kruhu 😀

Njn, tak pokud si pan hrabě vybírá, tak to je něco jiného. 😄

Já včera vytáhla pytlík granulí, co jsme dostali na výstavě, všichni potřebují trošku přibrat, tak dávám i odpolední svačinku a buchty se mně včera upéct nepodařilo, měla jsem práci na zahradě. Granule nic moc, Delikan a ještě seniorské a oni se o ně málem porvali. 😂

Sarah01
Sarah01 19.05.2025, 10:36:19 xxx.xxx.217.40
Tenurri:

já teď budu asi za úplného vola 😀…ale nerozumím s čím by to pomohlo?

Jakože, kdyby po procházce/výstavě/akci dostal energy kuličky, tak by pak neofrňoval nad jídlem? 
Mu je totiž špatně když nežere (to zvrací šťávy), když sežere větší množství trávy (to dělá i z frustrace, nebo nudy), nebo když se hodně napije z řeky (tam si myslím, že bude problém, že to vždycky celé rozťape, voda je pak špinavá a on si v tom hraje a chytá to do tlamy). 

Já mu do jídla dávám občas probiotika, když vím, že nás čeká něco náročnějšího (+ máme doma enterozoo, pivovarské kvasnice, calopet pastu), ale když už se mi ofrňuje i nad masem a dal by si radši piškotky, tak teda nevím…

Tipuju, že Vahine měla na mysli rychlé dodání energie. S nechutenstvím to asi nepomůže. 

Na fotce mu to se ségrou moc sluší, gratuluju🌼.

Sarah01
Sarah01 18.05.2025, 18:15:14 xxx.xxx.162.253
Vahine:

Super, tak držím palce. Dračí krev by pacce neudělala “film” proti vodě? Střihová úprava? No Vy jste si dělala dřív kurz, nebo se mýlím? Příště se těším na fotky před a po🍀😉

Dračí krev dávám, ale ono se to, když prší, stejně rozmočí. Asi by to chtělo nějakou nepromokavou botičku.

Já mám právě ty stříhací semináře už tři, ale chce to pořád stříhat, aby člověk nevyšel ze cviku. Doma sice mám tři chlupáče, jen bych občas potřebovala, aby je někdo vykoupal místo mě. 😄 

Sarah01
Sarah01 18.05.2025, 18:01:53 xxx.xxx.162.253
Vahine:

Sarah, tak jak u Dráčka ta packa, už to s límcem bledne, už se to kapku hojí? 🙏

Ano, je to o hodně lepší, tlapka už není tak zarudlá. Ven do toho deště ale nemůžeme, aby se to znovu nezapařilo, tak jsme byli jen občas na zahradě, když na chvíli přestalo. Jinak jsem se tento víkend věnovala cizím pejskům, měla jsem tu jednoho zlatého kluka a dvě smetanové holky na střihovou úpravu. Fotky bohužel nemám, ale příště na to nesmím zapomenout, ať mám taky nějakou dokumentaci. 🙂

Sarah01
Sarah01 17.05.2025, 23:01:33 xxx.xxx.43.24
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 17.05.2025, 22:55:39

Paráda 👍, já bych za tu dobu dala tak max 30. 😁

Sarah01
Sarah01 17.05.2025, 20:21:21 xxx.xxx.43.24
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 17.05.2025, 20:16:00

Máte tam hezký počasí, tady celý týden nic moc. Kdyby nepršelo, tak by už taky byly rozkvetlé kopretiny. V úterý to vypadalo, že jich budou lány.

Sarah01
Sarah01 17.05.2025, 19:00:33 xxx.xxx.43.24
BaLu:

Ale víte co se říká? 

Studený máj, v stodole ráj.

Pokud zase všechno nezmrzne, jako loni. Pokud je teda myšleno tím rájem ve stodole i ovoce.

Sarah01
Sarah01 17.05.2025, 18:02:50 xxx.xxx.43.24

U nás je teď 5 stupňů a prší celé odpoledne. Což je teda dobře, tráva už byla hodně suchá. Ale jinak teda fakt zima, musí se pořád topit.

Sarah01
Sarah01 16.05.2025, 20:03:58 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Ale stejně bych si přála, aby se změnilo.

No obávám se, že se to změní tak max k horšímu.

Bohužel, taky si myslím. Chystají se alternativní tresty, ve věznicích nejsou místa. A zvířata, ta budou vždycky až na posledním místě. ☹️😢