Aktuálně: 2 362 inzerátů269 972 diskuzních příspěvků19 349 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 02.08.2025, 11:30:49 xxx.xxx.162.253
Chingis:

Přesně na tohle myslím pokaždé když o nich čtu. Pokud si to správně pamatuji, tak v roce 21 jí hrozilo odebrání stovky psů a po čtyřech letech, dá se předpokládat volného množení, jich odebrali “pouze” o šedesát víc. Těch, co to peklo přežili je menšina. 

Musela jich spousta uhynout, to si taky myslím. Fena GR nehárá 2x do roka, ale i tak. Před těmi 4 lety podle těch videí Blesku ani nevypadali ještě v tak hrozném stavu, jak dnes. Myslím ty kožní choroby a kousance. Otázka je, jestli už i tehdy je různě nerozvážela po těch svých nemovitostech. Pokud ona sama si nebyla vědoma toho, co způsobuje, tak je strašné, že úřady vůbec nekonaly. A to prý několikrát do roka občané i obec posílali různé žádosti, chovatelé ze zahraničí taky a nic se nedělo. Pak se divíme, jak to tady v tom bananistanu vypadá. Zákony máme, ale nic se nevymaha, nikdo nekoná. Zrovna minulý týden jsem se dostala do hádky se synem, který pořád věří tomu, že státní orgány se starají dobře, já bohužel už nevěřím. Kdysi jsme tady měli hodně velké problémy s jedněmi sousedy, to už jsem asi psala i na iFaune, došlo i na fyzické napadení mého manžela. A PČR řešila špatně zaparkované auto, tehdy jsme platili i pokutu. Prý by řešili, až by došlo k těžkému zranění nebo zabití.

Sarah01
Sarah01 01.08.2025, 23:32:05 xxx.xxx.162.253
Irma19:

Já jsem četla něco o uhynulých psech v mrazáku…

Nějak mi to pořád hlava nebere. Původně jste psala, že štěňata neprodávala, protože se bála, že o ně bude špatně postaráno. Ale tohle??

To přece musela sama vidět, že jsou psi nemocní, podvyživení, umírají…

Ano, neprodávala, hromadila. A prý jí to vůbec nedocházelo. Snad Diogenuv syndrom, ale asi i ještě něco navíc. Mně to taky hlava nebere, že to neviděla. Prý snad už v roce 2016 měla kolem 30 psů. I to už je podle mě přes čáru pro jednoho člověka, to prostě nemůže zvládat. Navíc dle informací je dnes naprosto bez prostředků. Dřív asi na tom byla hodně dobře, když si přivezla několik psů že zahraničí. 

Sarah01
Sarah01 01.08.2025, 21:47:29 xxx.xxx.162.253
assil:

Ne, takový chovatel by brzo skončil, protože je to proti řádu ČMKU i FCI.

Jé, teď koukám, kdo to přišel, kdepak jste tak dlouho byla?

Sarah01
Sarah01 01.08.2025, 21:46:02 xxx.xxx.162.253
assil:

Ne, takový chovatel by brzo skončil, protože je to proti řádu ČMKU i FCI.

Jenže pokud by si ho chovatel nechal doma v šuplíku a majiteli to bylo fuk, tak na to vlastně žádnej orgán nepřijde. Akorát to nedává smysl. Proč by si člověk kupoval papírovýho psa bez papírů, levnějšího ho mít nebude. Takže logicky je to zase jen výmluva nějakých množitelů.

Sarah01
Sarah01 01.08.2025, 21:06:32 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 01.08.2025, 09:58:35

Byly tam i horsi veci nez hroby.

Takže nepohřbený ostatky…to je teda horší, než jsem si myslela. 😢 

A ten Jack (Little Violet"s Ever so Clever) rok narození 2011 taky nepřežil, že? Mluvila o něm jako o Jackynkovi. 🤦 

Sarah01
Sarah01 01.08.2025, 15:15:17 xxx.xxx.162.253

Spolek Kapka pro tlapky z příspěvků koupil na koupání pejsků vanu a bojler. Retrívři prý budou potřebovat častější péči. Tak aspoň k něčemu ta pomoc je. 👍

Sarah01
Sarah01 01.08.2025, 15:07:08 xxx.xxx.162.253
Arosek:

Alenko ta fena spis nemela sanci. Ted v zari by ji bylo byvalo 13 … 

Sanci maji jeste zvirata narozeny 2017, mozna 2016. Dal se obavam ze nic ☹️

No, asi ne. ☹️ 2017 je moje Julinka, to je 8 let, ach jo. 

Sarah01
Sarah01 01.08.2025, 14:25:59 xxx.xxx.162.253
Zrzavci:

Kometa, Sarah- nevím víc, než je psáno, já to tu mám totiž bez zvuku. Takže víc nevím. Jen jsem to dala jako varování, že magorů kolem přibývá mílovými kroky, už nejen traviči, ale i takovýhle magoři. Nikdy, ani na chalupě, která je na samotě, jsem psy samotné na zahradě nenechávala. nenechávám ani v novém domově. brr.

Tak to já bez dozoru taky nenechávám, to je jasný. Ale pořád jsou lidi, kteří si myslí, že pes prostě patří na zahradu, takže když se mu něco stane, tak nic neví. Já mám i ve smlouvě, že štěně do kotce a na zahradu neprodávám a co myslíte?

Sarah01
Sarah01 01.08.2025, 14:22:48 xxx.xxx.162.253
šavlozubka:

Jako po včerejším “incidentu”, kdy mě chlapík přesvědčoval, že mám mladýho pustit si pohrát a já odmítla s tím, že vážně pubertálního jelimana nepustím, když xy zrovna hárá a týpek na to, že však to je příroda a byly by krásný štěňátka, se nedivím asi ničemu. Že je mladej ještě děcko nebo že dotyčná čuba je váhově i velikostně poloviční? Lidi prostě nemyslí. 

To už mně taky kdosi na procházce řekl. Potkali jsme lidi s fenkou GR bez PP, já jsem šla s Dráčkem a známá té majitelky hned Jé, tak se domluvte a budou krásný štěňátka. Ani jsem nestačila nic říct, majitelka hned, že žádný štěňata nechce. 

Sarah01
Sarah01 01.08.2025, 14:19:57 xxx.xxx.162.253
kometa:

Tak já jsem se jednou zeptala, proč ta úžasná štěňata BOC nemají papíry. No, protože když si kupovali matku, tak je odmítli.😲Že je na pasení ovcí nepotřebují.

Jako fakt existuje chovatel, který za těchto okolností fenku prodá? Nechcete PP, tak si ho neberte?

To je podle mě blbost. Proč by si kupovali psa s PP, když papíry nepotřebují? Nechápu.

Sarah01
Sarah01 01.08.2025, 14:17:02 xxx.xxx.162.253

Taky tomu moc nerozumím, ani z té reportáže nejsem moudrá.

Podle výpovědi té majitelky to nevypadá, že by byla všechna stejně stará, protože mluví o tom, že nejdříve uhynula ta nejmladší. Nevíte někdo, co je to za plemeno?

Sarah01
Sarah01 01.08.2025, 11:42:36 xxx.xxx.162.253
Doron:

Viděla jsem nějaká videa z útulků a tam nevypadali tak špatně.

Aby bylo jasno, vůbec to neomlouvám, jen přemýšlím, co se jí to mohlo zrodit v hlavě. Já mám takovou analytickou povahu a potřebuju vždycky co nejvíc informací abych to mohla pochopit. Když to chápu, uklidňuje mě to 🙂.

Pro ty chovatele, co jí prodali psy to tedy musí být taky strašný.

Asi bych v jejich situaci jednala trochu mimo meze zákona.

Video, který jsem viděla dnes, je strašný. Má to na FB útulek Tlapky na cestě. Několik odrostlejších štěňátek, všichni vyhublí na kost, všude po těle demodex, jizvy, otevřené rány, vypouklé oči. Dodneška bych asi ještě pochopila, že ta ženská byla nemocná, ale jakžtakž se snad snažila. Po dnešku už ne. Nevím, co se jí zrodilo v hlavě, ale ty psy ráda neměla, ani náhodou.

Psala mně jedna známá, že PP fenku, dovoz ze zahraničí, matku její fenečky, nenašli. 😢

Sarah01
Sarah01 01.08.2025, 09:53:16 xxx.xxx.162.253
Arosek:

Ne, nevypadaji dobre. Ani nahodou. 

1 - ty fotky co se dostavaji ven nejsou ani zdaleka to nejhorsi co tam bylo.
2 - hodne toho skryje srst - nevyhoda chlupatych psu. Na kratkosrstych by to bylo videt vic.
3 - add povahy - opet nevyhoda retrieveru. Ona je vylozene nebila, nikdo je nemlatil, rvali se jen mezi sebou o zradlo. Slabsi nebo nemocne kusy nemely sanci. Ale povaha retrievera je bohuzel takova, ze proste lidi miluje, i kdyz se boji, i kdyz je nejisty, i kdyz … Oni proste tu vazbu na cloveka maji v krvi. 
4 - to ze maji dobry vztah mezi sebou navzajem - kdyby to bylo jine plemeno s nizsim socialnim citenim, davno by se navzajem vyrazne zredukovali. Opet tu hraje obrovskou roli typicka goldeni povaha.
5 - to co se naslo na pozemcich si radsi ani nechtejte predstavit. 

A ano - poslednich par generaci uz je hodne nakrizenych napribuzno - ti psi jsou jak nas Saggi, proste retriever bonsai. Nakolik tam hraje roli fakt, ze pred cca 10 lety tam jeste pobihali jezevcici se neodvazuju hadat, ale muze to byt jeden z faktoru. 

Jani, a teď tam žádnej jezevčík nebyl?

Já vím, že se nemůžou ještě některý info zveřejňovat, ale už jsem napříč FB četla o tom, že na pozemku jsou hroby uhynulých pejsků. Bude se to tam nějak prohledávat, mají k tomu orgány nějakou kompetenci?

Sarah01
Sarah01 01.08.2025, 08:47:17 xxx.xxx.162.253
Zrzavci:

https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/domaci/meli-jen-pres-sest-kilo-nyni-retrivri-z-mnozirny-na-brnensku-nachazeji-novy-domov-363561?sznclid=aQANVFhaW19cX1BYWVlaUV1aXllZWFFQFR1UWF5bUF5dUF5dUUdfWlwVHQxUWF5cWlBfXVhbXEdcWV0VClQsXSsrWlpfXypfXSoqUFFcK1xZW1ldKCsrKlheUCooWA&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_vert_ab=0&dop_vert_id=int1&dop_req_id=Venk8KuIkol-202508010555&dop_id=113718180

Já bych trestala, až bych brečela. ne tu dotyčnou, ta fakt prostě neměla šanci, ale okolí a orgány. Měli by volat k zodpovědnosti ty konkrétní pracovníky, kteří tam tehdy pracovali. Aby si to každý příště rozmyslel, to takhle odpálit.

Já nevím, neznám ji osobně, ale lidi, kteří ji znají, tvrdí, že věděla moc dobře, co dělá a prý současnou situaci pořád zlehčuje, že se nic moc nestalo.  Otázka je, jak a jestli vůbec může být nějak potrestaná. Psi jsou pořád jejím majetkem, tak se hrozím toho, že by jí je snad měli vrátit zpátky. Prý jsou to ve více případech kříženci, ne čistí retrívři, i když z retrívra mají povahově asi hodně. Nejspíš, to jen odhaduju, kříženci s jezevčíkem, které tam údajně měla mít taky. Je to teda strašný, že to orgány nechaly nárůst do takových rozměrů a jo, stát by to měl zaplatit, i když to defakto zaplatíme my všichni.

Sarah01
Sarah01 01.08.2025, 08:39:47 xxx.xxx.162.253
kometa:

Chtějí za něj dostat zpátky tolik, co zaplatili. Předpokládám. 10 000 mi přijde přiměřená cena za vořecha. Když jim namluvili, jak ušetří, protože jinak by dali kolik? 25 000?

+ jim možná už doma leccos sežral, teda kromě krmení.

Mně to za nevychovanýho puboše přijde moc. To někdo koupí? Tipuju, že jedině blázen.

Sarah01
Sarah01 01.08.2025, 07:31:42 xxx.xxx.162.253
Zrzavci:

Tohle nejni stofárd ani náhodou, to je křižovatka.

A teď ráno jsem viděla přesně odraz takto inzerovaných zvířat. Stáli jsme u pumpy, šel tam týpek s picbůmem…………. na parkovišti opodál se objevila holka s pomerančem a co myslíte? Nejdřív se picbůmovi klasicky ztopořil ocásek a pak svého kynologicky nepolíbeneného majitele co? No ano! Odtáhnul. Kroutily se mi z toho, co jsem viděla, ledviny a chtělo se mi řvát : “do prd………..e!!!” Holka se naštěstí zaparkovala za nějaký auto. Ubít, prostě takový lidi ubít, aby si nikdy už nemohli žádný zvíře pořídit. Pumpa je na sídlišti, takže mít takovéhou souseda je sen každého z  majitelů psů.

Asi takových bude čím dál víc. Ještěže u nás nevytáhnou paty z toho sídliště, samozřejmě lidi na sídlišti lituju. U Lidlu je oplocené psí hřiště a pokud je tam někdo s takovýmto psem, nikdo jinej už tam nemůže. Děsný, jak lidi zblbli.

Sarah01
Sarah01 31.07.2025, 21:26:43 xxx.xxx.162.253
BaLu:

Když jste to takto rozepsala, tak je to něco jiného, než předchozí příspěvek, z kterého jsem získala určitý dojem na který jsem reagovala. Jste hodná a obětavá, že jste ho doprovodila do konce života a nebyl na to sám. 

Máte pravdu, jsem nějaká negativní. Nějak se mi to všechno s..e, tedy kazí a komplikuje. Život je složitý. Omlouvám se vám a vlastně všem. 

Je to blbý teď všeobecně pro hodně lidí, hlavně teda pro ty, co žijí sami. Držte se. 

Sarah01
Sarah01 31.07.2025, 18:46:44 xxx.xxx.162.253

Kopíruju příspěvek z FB mojí známé, má to uvedeno veřejně, ale kdo nejste na FB, tak si to asi nepřečtete:

“Kamarádi, dnes s Vámi nebudu sdílet radostný příběh mého Kolbyho. Chtěla bych se s Vámi podělit o včerejší zážitek, musela jsem to v sobě zpracovat a teprve dnes o tom můžu napsat. Velice mě zasáhla kauza odebraných retrívrů z Odrovic, proto když jsem zjistila, že 13 z nich je v útulku kousíček od nás ve Výčapech u Třebíče Kapka pro tlapky, spolek, rozhodla jsem se, že jim samozřejmě alespoň trochu pomůžu, objednala jsem granulky, konzervy, dezinfekce a prací potřeby a včera jsme se tam s manželem vypravili. Na ten pohled a zápach, kdy jsme vešli už nikdy nezapomenu🥲🥲🥲 Myslela jsem, že máme před sebou štěňátka, takhle velikostně totiž vypadal náš Kolby cca ve 4 měsících, jen daleko tlustší 🙈🙈 většina z nich jsou dospělí psi, pár z nich okolo 9 měsíců, nikdy nebudou mít normální výšku zlatého retrívra, protože se množili příbuzensky mezi sebou, mají na sobě obrovské lysiny vypadaných chlupů, jsou vyhublí, něco nepředstavitelného🥲🥲🥲 Jedna fenečka se zrovna probouzela z narkózy, kdy jí museli odebrat celé oko🥲 další po zákroku, kdy měla zarostlou osinu, takže obrovský otok celé tváře, další fenka má ještě mlíčko , nikdo nevěděl komu která štěňátka patří, tak je nechali prostě u některých kojících fen🥲 Neumím slovy popsat, co se v nás odehrávalo🥲🥲 Paní, která se o ně obětavě stará, říkala, že psychicky se za těch pár dnů velice zvedli, pořád mají víru v člověka, touží po pohlazení, pomazlení a když je vezme ven, je to jako pytel blech😍 Nepíšu tenhle příspěvek jako lynč na “paní chovatelku” ačkoli je tohle pro mě neodpustiltelné, i když vím, že je psychicky nemocná, tohle se prostě nemělo stát 🥲🥲🥲 Píšu Vám to proto, že vím, že je tady spousta lidí, kteří milují psy a že určitě pomůžete tam, kde je to potřeba 🙏🙏 Určitě spousta z Vás již pomohla, ale pokud byste ještě mohli, prosím za ně i ostatní pejsky, nebuďme lhostejní 🙏🙏🙏 Až bude čas, budou potřebovat nový domov a teď všichni potřebují hlavně veterinární péči a plné misky, oboje nikdy nezažili. Pokud můžete a máte někde poblíž útulek jako je tenhle, kupte granule nejlépe gastrointestinální, konzervy, dezinfekce i staré povlečení nebo ručníky se hodí. Pejsci se teprve učí co je to hygiena🙏 Samozřejmě každá koruna se útulkům bude hodit, náklady na vet budou astronomické🥲 Pokud jste dočetli až sem, děkuji Vám😊 S úctou a vírou v lepší zítřky.”

Sarah01
Sarah01 31.07.2025, 17:37:18 xxx.xxx.162.253
Bobca:

Já bych řekla molice..uvidíme,co na to Raduš..pokud je to lepkavé,tak i mšice…

Jo, tak to asi fakt vypadá na ty molice. Podle fotek, co jsem našla napříč na internetu.