Aktuálně: 2 487 inzerátů • 293 057 diskuzních příspěvků • 21 481 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 01.07.2025, 14:08:15 xxx.xxx.198.226

Jsem si ten odkaz proklikla jen kvůli tomu “narodilo se mládě jeřába”, protože jsem nemohla uvěřit tomu, že bych neslyšela o živorodém zvířeti, které se jmenuje stejně jako ten pták. A ne, nespletla jsem se… 

Třeba to ta AI začne psát lépe, až ji zapojí…

⋮
Buggyra
Buggyra 01.07.2025, 07:45:56 xxx.xxx.198.226

No vida, já se spálila, když jsme v sobotu vozili na ponících na Dětském dni. V neděli jsem pak byla na závodech, ale to už jsem byla omotaná molitanem (bezpečnostní vesta, sako a podobně), tak to jsem se sice nedopálila, ale po závodech jsem si stoupla za obracečku a dvě hodiny obracela seno.

Včera už to bylo lepší, už bylo seno trochu nařádkované, tak jsem ten hektar měla za hodinu a půl i s přesuny mezi plochami 🙂

Tak snad to dneska po ježdění dořádkuji a měla bych domluvit zemědělce na balíkování 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 30.06.2025, 14:53:10 xxx.xxx.198.226

Prosím obraťte se se svým dotazem na advokáta, ten vám ve vašem konkrétním případě dá zcela konkrétní odpověď. Záleží na tom, jak máte postavenou smlouvu, účel koupě, další ujednání, povaha zdravotních potíží, a tak dále. Konzultujte s odborníkem, který bude vědět, na co máte nárok.

Tato advokátka se na podobnou problematiku specializuje https://www.equichannel.cz/mit-ci-nemit-predkupni-pravo/

⋮
Buggyra
Buggyra 30.06.2025, 14:33:15 xxx.xxx.198.226

Sago, že já vezmu chlapa, motorovky, a přijedeme na návštěvu! 😀 Takový přístup majitelů lesa, to by se mu náramně líbilo!

⋮
Buggyra
Buggyra 30.06.2025, 12:41:01 xxx.xxx.198.226

Sago, nahrála bych si telefonické vyjádření majitele, že stromy můžete odklidit sami, a odklidila bych je do kůlničky 🙂 To se může dycky hodit.

⋮
Buggyra
Buggyra 30.06.2025, 12:39:20 xxx.xxx.198.226

Jen teda pozor, že potok má jistě vlastníka nebo příslušné povodí, ale strom jistě rostl na břehu, a břeh může (nemusí) mít zase jiného vlastníka. Za padlý strom odpovídá vlastník stromu… 

⋮
Buggyra
Buggyra 30.06.2025, 10:54:49 xxx.xxx.198.226

Kouknout na katastr a nahlásit padlý strom majiteli lesa. Nezmiňovat, že v potoce čvachtám koně, spíš tak jako že třeba tam chodím na houby nebo tak.

⋮
Buggyra
Buggyra 30.06.2025, 08:17:26 xxx.xxx.198.226

Tak králíkům pořiďte voliéru a máte to 🙂 Nemusíte dělat panelák pro králíky, můžete jim pořídit vilu se zámeckým parkem 😊

⋮
Buggyra
Buggyra 30.06.2025, 08:16:04 xxx.xxx.198.226

Zpravidla stačí, když se mu dostane nějakého komfortu k odpočinku, a odletí. Ale když mi pošťák u koní vartoval měsíc a lezl koním pomalu do žlabu i když jsem u toho stála, tak jsem ho lapla, a po známém holubáři jsem ho poslala do Polska (podle kroužku jsme dohledali klub). 

V paneláku se mohli zbláznit, že ho mám na balkoně (severní strana) v kleci, než jel známý na závody a mohl ho vzít s sebou.

⋮
Buggyra
Buggyra 30.06.2025, 07:57:01 xxx.xxx.198.226

Nám to posíknul, druhý den jsem obracela jen tam, kde toho bylo málo, nedopasky po výbězích. Včera byl třetí den, obracela jsem ty plochy, kde bylo hodně hmoty, a bylo to krásně proschlé, mašina s tím neměla moc práce, teda krom toho boje s nedosekanou trávou odspodu, holt jsou to členité pozemky (zahrady apod.), kde ta traktorová sekačka nezvládne vzít všechno úplně načisto u země. A dneska mám v plánu obrátit to všechno sakumprdum a snad zítra že by se to balilo nebo jinak uklízelo (možná budem muset do stohu ve výběhu jako volné seno). Myslím už dnes to bude krásně šustit 🙂

Uklidila jsem ke své radosti v sobotu pod střechu zbytek vojtěšky z loňského roku, který byl ve výběhu v našem skladovacím systému na paletách přikrytý autoplachtou, a kupodivu je moc pěkná, koně se na ni vrhli s vypoulenýma očima, já se bála, že jak se pod tou plachtou různě paří v těch horkách a pak to kondenzuje, že to bude plesnivé, a ono ne! Tak super 🙂 Letos se mi vyplatilo, že jsem celý stoh průběžně obírala ze všech stran a ty balíky, co byly v kontaktu s plachtou, jsem vždy postupně odebírala, takže nestihlo zaplísnit. Jen jeden balík u země je durch, bydlely nad ním myši…

Loni jsem měla štěstí a zemědělec od Nymburka mi dal vědět, že mi vojtěšku věnuje za odvoz, tak jsem tam lačně jela dodávkou i přívěsem, a natlakovala jsem tu soupravu, že se plachta vzdouvala a okýnkem v dodávce nám vojtěška čouhala do kabiny 😂 ale dobře jsem udělala - celou zimu vojtěška krásně vystačila a vystačí do další sklizně! Jestli Nymburčan dá vědět, zase se k němu ráda vypravím! Malé balíky jsou boží.

Kolik tak my bychom z toho hektaru mohli mít balíků? Osm možná? To by bylo fajn 🙂 Část je pod lesem, tam hmota nic moc, část jsou ty nedopasky, tak tam taky kdovíco za výtěž nečekám 🙂 Tolik balíků by bylo terno, to by nám doplnilo současné zbytky ze zimy tak, že bychom nemuseli na další zimu dokupovat ani stéblo. My musíme se sekáním čekat vždy až bude mít zemědělec s traktorem čas na nás čudly. Přednost mají jeho lány 🙂 S vlastní (rodinnou) technikou je to jiná píseň 🙂 Sušíme si to pak sami a zase ho zavoláme jen na balení balíků. Posekat stálo 900,- to je hodnota tří koulí, když balení bude stát taky 900,- a vytěžíme z toho osm balíků, tak jsme dva v plusu 🤗

⋮
Buggyra
Buggyra 30.06.2025, 07:23:43 xxx.xxx.198.226

Ad teplo: jsem ráda, nechali jsme si v pátek posekat celý hektar najednou, takže mám co obracet - když vidím na váš popud, že má být vedro a bez deště celý následující týden, tak paráda, budu obracet ob den vždy jiné plochy, krásně to postačí a usušíme vše najednou 🙂 Přemýšlím, že bych si to mohla sama i sbalíkovat malým lisem, když už ho mám. Ale chce to dva lidi, jeden aby házel seno a jeden aby vázal balíky, no… Tak uvidím, jestli někoho ukecám 🙂  A v lisu možná bydlí sršni, takže to také budu případně muset pořešit. Musím někdy ráno, když je zima, lis odplachtovat a podívat se.

⋮
Buggyra
Buggyra 30.06.2025, 07:07:42 xxx.xxx.198.226

lž:
A problém asi s rybama, upravenou vodu tam nalít nemůžu.

Já bych řekla, že ryby spíš snesou trochu chlóru (v tom ředění s jezerní vodou a když hned vyprchá) než nedostatek vody, přerostlé sinice a tím pádem málo vzduchu… Jestli žijou v potoce, kam se svádí voda z kdejakého přepadu septiku (když nemáte vodovod, asi taky nemáte kanalizaci, hm?). Nemáte v okolí nějakého zemědělce, co by vozil nádrž kravá na pastvu? By mohl jednou týdně přivézt vodu vám, třeba také bere ze studny - by se muselo zjistit….

⋮
Buggyra
Buggyra 27.06.2025, 15:05:36 xxx.xxx.198.226

Mně je tohle asi jedno.

Buď je to dobrý člověk a bude se slušně chovat a bude ctít nějaký morál
x
není to dobrý člověk a pak se nebude slušně morálně chovat ani když mu nakážou operaci nebo sterilizaci nebo chodit s pytlem na hlavě.

Dětem 8-15 se dost zajímavě vysvětluje, když si do dámských sprch v bazénu dámy berou svoje 10leté syny… myslím, že bych zvládla i nějakého toho slušně se chovajícího člověka s chlapskou výbavou.

⋮
Buggyra
Buggyra 27.06.2025, 13:33:57 xxx.xxx.198.226

Já si nechala vlastní blbostí dneska ráno (když jsme vyháněli srnky) šlápnout na nohu koně. A pěkně se na ní otočil 😀 Ale já do nemo nejedu, o víkendu potřebuju odjet těžší závody, oni by mi na to určo dali ortézu nebo co. Meh. Zlomené to není, je to nárt, to bych prsty nehýbala. A beztak mám ty nohy teď od těch hříbat tak došlapané, že už ty kosti určitě zesílily a přizpůsobily se!

⋮
Buggyra
Buggyra 27.06.2025, 13:31:48 xxx.xxx.198.226

lesnizinko, nechte si také přivézt cisternu vody od vodáren. Můžete to nechat nalít do jezera… hm?

⋮
Buggyra
Buggyra 27.06.2025, 10:24:26 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 27.06.2025, 09:43:41

tady se asi nedá rozhodnout tak, aby se člověk zavděčil všem… Tak se v tom to lidstvo nějak plácá, něčí řešení uspokojí větší část populace, něčí řešení zase jen malou… Já bych to rozhodnout neuměla, nejsem v kůži těch osob - co když bych se cítila býti chlapem, ale moc bych se bála operace? Ale chtěla bych mít oficiálně mužské jméno, z různých důvodů…

⋮
Buggyra
Buggyra 26.06.2025, 11:29:48 xxx.xxx.198.226

“Předseda správní rady Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra, policejní prezident Martin Vondrášek navrhuje odvolat generálního ředitele Davida Kostku.”  (iRozhlas)

A tomu říkám šikovný souběh funkcí! 😄