Aktuálně: 2 475 inzerátů • 293 234 diskuzních příspěvků • 21 494 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 24.06.2025, 13:49:31 xxx.xxx.198.226

Bobčo, grady nebo gradiány, to je jiná úhlová jednotka. 

Je to stejný případ jako třeba mezi  °C a °F, stupnice má ty stupně od sebe jinak “daleko”.

Nebo jako rozdíl mezi délkovými jednotkami centimetry a palci.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Grad

Matně vzpomínám, že nám kdysi v matice zmiňovali…

⋮
Buggyra
Buggyra 24.06.2025, 13:45:34 xxx.xxx.198.226

Bobčo, to znamená, že bys mohla mít operaci ještě před rehabkami? Když na ně máš nejzazší termín až v půlce září? A nebo (nechci ani domýšlet) to mají tak, že nejprve rehabky (na co by pak byly, kdyby to po nich rozfrcali zase…) a pak operace?

⋮
Buggyra
Buggyra 24.06.2025, 10:18:46 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 24.06.2025, 09:10:49

A co chcete dělat? Nějaká rada?

Já jednoduše vím, že ho nikdo z nich nezruší, tak nemám z tohohle úhlu pohledu s těmi stranami žádný problém 🙂 Stejně tak nerozlišuji strany podle toho, jestli slibují nebo neslibují důchodovou reformu, protože to je něco, to se tady prostě neprosadí, tak mě to nechává chladnou. Eventuálně mě zajímají investice do zbrojení, protože to je něco, co se (jak vidíme) dá ovlivnit během jednoho funkčního, pak taky mě zajímá digitalizace třeba (podala jsem si přehled na OSVČ elektronicky, jsem zvědavá, jestli ho vůbec dostali), docela i politika zaměstnanosti. Taky nevím, zda i přes velkohubé sliby politici umějí něco udělat s maržemi řetězců, spíš to upe nevidím.

Jako člověk jen okrajově se zajímající o politiku (a možná spíš se vyhýbající) nemám komu co radit… A navíc sama nevím, koho bych volila. Takže musím počkat, s čím se kdo vytasí. Současná garnitura by měla obhájit svoje akce a nastínit, co teda chce dělat příští roky, ale mi přijde, že nějak svoje dosavadní působení prezentují jako přípravku na ty čtyři další roky, ale on jim asi ty čtyři nikdo nedá… Opozice zase vykřikuje, jak tam udělají málem revoluci, ale páky na to taky nemají.

Nakonec jsem z té vládní debaty (kterou jsem s jazykem na vestě dokoukala včera) nejsympatičtěji vnímala tu Konečnou, ta mluvila věcně a srozumitelně a nedělala si tam šašky, neskákala do řeči a vůbec mi přišla taková kultivovaná. Zbytek hospoda hadr. No jenže ona je jeden člověk, a co dělá její strana, vůbec netuším. Ani bych se nedivila, kdyby to bylo stejné hulvátstvo, jak ti všichni dokola. To se dnes asi nosí nebo co.

Já bych se spíš divila, kdyby do té politiky teď strčil nos někdo slušný. To by ho mezi sebou ani nenechali.

⋮
Buggyra
Buggyra 24.06.2025, 08:20:01 xxx.xxx.198.226

Když nekrmíte kočky venku a jen je ven pouštíte, tak není důvod, aby vám tam cizí kočky lezly. Co se kastrátů týče, neříkala jsem, ať jsou ty kočky kastrované. Byla to nadsázka, jestli to někdo nepochopil. Je mi jasné, že kočkoodpůrce si nepořídí hned několik koček domů, aby mohl odstrašovat ty cizí.

⋮
Buggyra
Buggyra 24.06.2025, 08:12:16 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 24.06.2025, 00:44:27

Přesně. Těším se, až ti, co vykřikují, že zruší, odmítnou, obejdou green deal, si tam sednou ke korytu, a za čtyři roky prohlásí “no víte, ono to nešlo, ty smlouvy a zákony už byly dávno podepsané vládou před námi, s tím se nedalo nic dělat” 😄 Ale teď jim na to lidi skáčou… 

⋮
Buggyra
Buggyra 24.06.2025, 08:06:04 xxx.xxx.198.226

Bobčo, tak to sis návštěvu náramně užila 🙂 To ti přeju! Jarušce poděkování, ta je opravdu hodná.

⋮
Buggyra
Buggyra 23.06.2025, 13:19:49 xxx.xxx.198.226

Můj taky igelity miluje a nekoná na ně potřebu… Dala jsem mu bublinkovou folii do jedné krabice, do druhé igelit zrovna takový, jako je na té posteli, nechápu, co se mu na tom líbí, strašně to elektrizuje a pak chodí s igelitem nalepeným na boku… 

⋮
Buggyra
Buggyra 23.06.2025, 07:04:08 xxx.xxx.198.226

Teď čtu, že byl nějaký US útok, letecký. Chodím si přečíst nejdřív sem, pak teprve možná nějaké zprávy. No pořád nevím, co se povídá.

⋮
Buggyra
Buggyra 23.06.2025, 06:58:08 xxx.xxx.198.226

Já tam třeba nechodím z toho důvodu, že sem chodím prokrastinovat mezi prací. A to znamená, že sem zaskočím třeba na deset minut, projedu si nové příspěvky, někde třeba odpovím a třeba ne, a zase jdu po svém. Během pracovní doby na chatu nejspíš nikdo není (nekoukala jsem) a hlavně na chatování nemám čas, mám čas si v práci během dne zkompilovat jeden dva větší příspěvky do diskuse (a to by mi chat mezitím utekl…) a nebo vždycky štěknout nějakou krátkou odpověď. Doma nemám čas vůbec lézt na internet za zábavou, tam musím řešit hlavně organizační věci, takže i kdyby tu v chatu kolem té osmé deváté večer někdo byl (asi spíš než ráno), tak nemůžu sedět a vykecávat, bohužel. Pro mě tedy nevyužitelné.

⋮
Buggyra
Buggyra 23.06.2025, 06:09:45 xxx.xxx.198.226

Tak jsme se s chlapem vydali odvážně prozkoumat hnojiště, na kterém jsme měli zasazené sazenice tykví a podobných plodin. Třepe se tam jediný zbytek ačokči, vše ostatní sklizeno 😀 Podle stopiček v hnojišti, přestože za oplocením, tam chodí srnka. Zbytek asi dokonali slimejši. Tak se zdá, že účinnější bude oplotit jednotlivé rostlinky, než hnojiště. Srnka si pletivo nadzvedne a prostě podleze. Sfiňa. Inu, udírna už je ve výstavbě.

⋮
Buggyra
Buggyra 23.06.2025, 05:56:43 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 23.06.2025, 02:04:49

Co se povídá o jaderném programu Íránu? Nevím.

Říkám si, jestli Izrael nenaskočil na Írán proto, aby si zachoval tvář poté, co se od něj sympatizanti začali odklánět po akcích v Gaze a na palestinském území.

⋮
Buggyra
Buggyra 23.06.2025, 05:51:44 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 21.06.2025, 08:53:44

Ano, myslela jsem to politické peklo 🙂 A přesně jak říká, bude těžké zvolit to nejmenší zlo…

⋮
Buggyra
Buggyra 20.06.2025, 14:11:13 xxx.xxx.198.226

Vidíte, mně slimáci nevadí 🙂 Ve vlasech už jsem měla kde co, myslím, že naposled švába 😄

⋮
Buggyra
Buggyra 20.06.2025, 14:01:27 xxx.xxx.198.226

Já CNN vůbec nesleduji, to na mě na YT vyskočilo, a v komentářích to tam psali, tak jsem si říkala, jestli to tak vnímá ještě někdo. Mně ta moderátorka přijde naprosto nemoderující, taková zoufalá… By mě zajímalo, jak to mají  zrežírované, jestli když se politici půl hodinu pořadu prohádají, tak jestli prostě některá témata režie vypustí… To byl nějaký hrozný skandál, že někdo někomu vypnul mikrofon, že? Já bych jim ho vypínala hned, místo “pánové, děkuji”, bych jim stiskla dálkové ovládání. Když se neumějí ovládat oni (Havlíček si to rejpnutí taky neodpustí… meh…), řídila bych to tam já. No ale zase by se mi mohlo stát, že slabší povahy by mi do toho pořadu nepřišly 😄 To je fakt.

⋮
Buggyra
Buggyra 20.06.2025, 11:34:39 xxx.xxx.198.226

Modrý granulky by slepicím ublížit neměly, četla jsem si příbalák. Jinak bych je nepoužívala…

Jinak ano, mít člověka na zemi, to je fantastické. Jednou se k tomu taky dostanu. Ale nechtějí na mě kouknout ani kamarádky… 

Já s kobylama nevycházím, kobyly kamarádky by mohly vyprávět, raději si jdeme z cesty 😀 S huculou ještě na pohodu, prakoně chápu, ale ta teplokrevná, to je jiný kafe, tam nemám šanci se nějak zavděčit.

⋮
Buggyra
Buggyra 20.06.2025, 11:22:24 xxx.xxx.198.226

hele fakt že jo, Okamůra hned najel na “bába si žehlí titul, určitě vyžehlí i dokumenty ministerstva” -  ten člověk je úplně mimo… No a o Macinkovi jsem si doteď nemyslela nic, ale teď se postavil hned vedle Tomia do jedné lajny. To je konec.

Včerejší předvolební debata.
https://www.youtube.com/watch?v=ybCuI-WWMWw

Ještě někdo si myslí, že ta moderátorka vkládá do svých prohlášení sympatie ke koalici?