Aktuálně: 2 487 inzerátů • 293 155 diskuzních příspěvků • 21 489 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 30.06.2025, 07:57:01 xxx.xxx.198.226

Nám to posíknul, druhý den jsem obracela jen tam, kde toho bylo málo, nedopasky po výbězích. Včera byl třetí den, obracela jsem ty plochy, kde bylo hodně hmoty, a bylo to krásně proschlé, mašina s tím neměla moc práce, teda krom toho boje s nedosekanou trávou odspodu, holt jsou to členité pozemky (zahrady apod.), kde ta traktorová sekačka nezvládne vzít všechno úplně načisto u země. A dneska mám v plánu obrátit to všechno sakumprdum a snad zítra že by se to balilo nebo jinak uklízelo (možná budem muset do stohu ve výběhu jako volné seno). Myslím už dnes to bude krásně šustit 🙂

Uklidila jsem ke své radosti v sobotu pod střechu zbytek vojtěšky z loňského roku, který byl ve výběhu v našem skladovacím systému na paletách přikrytý autoplachtou, a kupodivu je moc pěkná, koně se na ni vrhli s vypoulenýma očima, já se bála, že jak se pod tou plachtou různě paří v těch horkách a pak to kondenzuje, že to bude plesnivé, a ono ne! Tak super 🙂 Letos se mi vyplatilo, že jsem celý stoh průběžně obírala ze všech stran a ty balíky, co byly v kontaktu s plachtou, jsem vždy postupně odebírala, takže nestihlo zaplísnit. Jen jeden balík u země je durch, bydlely nad ním myši…

Loni jsem měla štěstí a zemědělec od Nymburka mi dal vědět, že mi vojtěšku věnuje za odvoz, tak jsem tam lačně jela dodávkou i přívěsem, a natlakovala jsem tu soupravu, že se plachta vzdouvala a okýnkem v dodávce nám vojtěška čouhala do kabiny 😂 ale dobře jsem udělala - celou zimu vojtěška krásně vystačila a vystačí do další sklizně! Jestli Nymburčan dá vědět, zase se k němu ráda vypravím! Malé balíky jsou boží.

Kolik tak my bychom z toho hektaru mohli mít balíků? Osm možná? To by bylo fajn 🙂 Část je pod lesem, tam hmota nic moc, část jsou ty nedopasky, tak tam taky kdovíco za výtěž nečekám 🙂 Tolik balíků by bylo terno, to by nám doplnilo současné zbytky ze zimy tak, že bychom nemuseli na další zimu dokupovat ani stéblo. My musíme se sekáním čekat vždy až bude mít zemědělec s traktorem čas na nás čudly. Přednost mají jeho lány 🙂 S vlastní (rodinnou) technikou je to jiná píseň 🙂 Sušíme si to pak sami a zase ho zavoláme jen na balení balíků. Posekat stálo 900,- to je hodnota tří koulí, když balení bude stát taky 900,- a vytěžíme z toho osm balíků, tak jsme dva v plusu 🤗

⋮
Buggyra
Buggyra 30.06.2025, 07:23:43 xxx.xxx.198.226

Ad teplo: jsem ráda, nechali jsme si v pátek posekat celý hektar najednou, takže mám co obracet - když vidím na váš popud, že má být vedro a bez deště celý následující týden, tak paráda, budu obracet ob den vždy jiné plochy, krásně to postačí a usušíme vše najednou 🙂 Přemýšlím, že bych si to mohla sama i sbalíkovat malým lisem, když už ho mám. Ale chce to dva lidi, jeden aby házel seno a jeden aby vázal balíky, no… Tak uvidím, jestli někoho ukecám 🙂  A v lisu možná bydlí sršni, takže to také budu případně muset pořešit. Musím někdy ráno, když je zima, lis odplachtovat a podívat se.

⋮
Buggyra
Buggyra 30.06.2025, 07:07:42 xxx.xxx.198.226

lž:
A problém asi s rybama, upravenou vodu tam nalít nemůžu.

Já bych řekla, že ryby spíš snesou trochu chlóru (v tom ředění s jezerní vodou a když hned vyprchá) než nedostatek vody, přerostlé sinice a tím pádem málo vzduchu… Jestli žijou v potoce, kam se svádí voda z kdejakého přepadu septiku (když nemáte vodovod, asi taky nemáte kanalizaci, hm?). Nemáte v okolí nějakého zemědělce, co by vozil nádrž kravá na pastvu? By mohl jednou týdně přivézt vodu vám, třeba také bere ze studny - by se muselo zjistit….

⋮
Buggyra
Buggyra 27.06.2025, 15:05:36 xxx.xxx.198.226

Mně je tohle asi jedno.

Buď je to dobrý člověk a bude se slušně chovat a bude ctít nějaký morál
x
není to dobrý člověk a pak se nebude slušně morálně chovat ani když mu nakážou operaci nebo sterilizaci nebo chodit s pytlem na hlavě.

Dětem 8-15 se dost zajímavě vysvětluje, když si do dámských sprch v bazénu dámy berou svoje 10leté syny… myslím, že bych zvládla i nějakého toho slušně se chovajícího člověka s chlapskou výbavou.

⋮
Buggyra
Buggyra 27.06.2025, 13:33:57 xxx.xxx.198.226

Já si nechala vlastní blbostí dneska ráno (když jsme vyháněli srnky) šlápnout na nohu koně. A pěkně se na ní otočil 😀 Ale já do nemo nejedu, o víkendu potřebuju odjet těžší závody, oni by mi na to určo dali ortézu nebo co. Meh. Zlomené to není, je to nárt, to bych prsty nehýbala. A beztak mám ty nohy teď od těch hříbat tak došlapané, že už ty kosti určitě zesílily a přizpůsobily se!

⋮
Buggyra
Buggyra 27.06.2025, 13:31:48 xxx.xxx.198.226

lesnizinko, nechte si také přivézt cisternu vody od vodáren. Můžete to nechat nalít do jezera… hm?

⋮
Buggyra
Buggyra 27.06.2025, 10:24:26 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 27.06.2025, 09:43:41

tady se asi nedá rozhodnout tak, aby se člověk zavděčil všem… Tak se v tom to lidstvo nějak plácá, něčí řešení uspokojí větší část populace, něčí řešení zase jen malou… Já bych to rozhodnout neuměla, nejsem v kůži těch osob - co když bych se cítila býti chlapem, ale moc bych se bála operace? Ale chtěla bych mít oficiálně mužské jméno, z různých důvodů…

⋮
Buggyra
Buggyra 26.06.2025, 11:29:48 xxx.xxx.198.226

“Předseda správní rady Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra, policejní prezident Martin Vondrášek navrhuje odvolat generálního ředitele Davida Kostku.”  (iRozhlas)

A tomu říkám šikovný souběh funkcí! 😄

⋮
Buggyra
Buggyra 26.06.2025, 11:16:29 xxx.xxx.198.226

vykřikují, jak milují své děti a pak dítě přijde, že je gay, lesba či nevím co ještě a rodič ho odsoudí, zavrhne

To taky nechápu.
Úplně vidím tu matku, jak si v těhotenství říká, že když se to dítě nepovede, bude nemocné nebo nebude mít nohu, tak si ho nechá, ale jak řekne, že je gay, tak ho kopne do zadku.

⋮
Buggyra
Buggyra 26.06.2025, 10:18:26 xxx.xxx.198.226

Nevím o vlčím chování pranic, soužijeme už tady nějakých 10-15 let, co je tu smečka či více, a přestože furt lítám po lukách a lesích, v zimě klidně i za tmy, tak jsem vlka jaktěživa nepotkala.

Zato jsem potkala prasata a jelena. A dost jsem byla ráda, že sedím v tu dobu na koni a dotyční si mě tím pádem moc nevšímají…

⋮
Buggyra
Buggyra 26.06.2025, 10:14:58 xxx.xxx.198.226

Mám za to, že dovolit psu lovit, pokud to není v rámci organizované aktivity nějakého loveckého (mysliveckého…) sdružení, je týrání. Jak té kořisti, tak případně podle následků i toho psa.

⋮
Buggyra
Buggyra 26.06.2025, 10:11:52 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 26.06.2025, 09:41:59

Dobře, dříve byla jiná doba, sice žena už směla pracovat a zastávat i společensky významnější funkce, ale pořád se bralo, že její hlavní role je držet vařečku a tahat kočárek. Dnes je doba jinde, každý to vnímá jinak, a chlapi jsou těžce ztracení s tímhle přístupem. A často se uzavírají do sebe a vnitřně trpí. Bavím se hlavně s mladými… Ale i staří si občas postesknou, proč dřív nebyla doba liberálnější a nenosilo se ve vztahu komunikovat i na důvěrnější úrovni. Samozřejmě že kultura v rodině na to má obrovský vliv, stejně jako vzory, které rodiče předají. Pak si říkám, že je pro děti kolikrát lepší, když se chlap v 50 sebere a jde žít s chlapem a s ženou si to vyříkají a pochopí se navzájem (a třeba ji i děti pak ochotně podporuje a tráví aspoň s dětmi čas…), než když ten chlap v určitém věku zahořkne, zabetonuje se v nějakých svých mindrácích, a vylejvá si to na okolí… Když teda vezmu řekněme dva protipóly.

⋮
Buggyra
Buggyra 26.06.2025, 10:05:26 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 26.06.2025, 08:27:29

Jo, tyhle zprávy vypadají už lépe, už to nejsou senzacechtivé výkřiky. Ale zase je to takový výřez toho, co se hodí. To tak asi má být.

S tím, aby Ukrajině byly pozastaveny veškeré přístupové procesy do všech mezinárodních společenství, dokud nebude po válce, naprosto souhlasím, přeci nikdo neočekává, že ve válečném stavu bude státní aparát fungovat standardním způsobem, tomu samozřejmě odpovídá i schopnost plnit různá kritéria těch společenství a podobně. To snad nikoho (teda kromě UA samozřejmě) nenapadlo, že by se v tom pokračovalo, zatímco obyvatelé půlky státu čelí přímému ohrožení.

⋮
Buggyra
Buggyra 26.06.2025, 08:47:14 xxx.xxx.198.226

To samozřejmě nemá, ale touha už ano 🙂 A ta druhá míza bude hormonálního původu, protože jakého jiného, ne?

⋮
Buggyra
Buggyra 26.06.2025, 08:10:26 xxx.xxx.198.226

Tak jsem včera slavně zprovoznila krutostroj MF-70 s obracečem sena, já měla takovou radost! Tak už můžu volat zemědělci, že nám může posekat. Když je to jak poobracet a nahrabat 🙂 To je super! Ten stroj má sílu jako pět poníků, tráva na tom půlhektaru je po prsa, z náplavové zeminy, takže na hrábích, to aby to člověk přehazoval přes hlavu. Stroj to zvládne levou zadní, vlastně teda dvoumetrovou přední, za čtvrtinu nebo desetinu času, takže radost nehynoucí!

⋮
Buggyra
Buggyra 26.06.2025, 08:05:35 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 25.06.2025, 15:55:59

Foto jsem dávala kdysi na iF, to ho měla holka krátce, ještě placatýho 🙂 Teď je čtyřletý, po kastraci, tlustý jako prase (o tom něco vím…), už chodí s náhubkem… Původ zjistím, měl by být papírový. Dneska s ním možná holka dorazí, včera se zdržela v práci. Ale dneska má bouřit, tak kdo ví… Jen teda se bojím, že původ bude nějaké Polsko…

⋮
Buggyra
Buggyra 26.06.2025, 08:02:47 xxx.xxx.198.226

Já myslím, že Amíci dost dobře předvedli, co by čekalo někoho, kdo by odpálil jadernou bombu. Tady šlo o nějaké teoretické podezření z porušování mezinárodních smluv a hleďme, jak to tam porovnali. Co teprv kdyby někdo fakt něco odpálil. Nedejbože teroristickým způsobem. To by to tam Amíci vykobercovali, co Amíci, celé NATO by tam frčelo udělat díru do světa. A všichni to moc dobře vědí. Vyjádřilo se k tomu náletu už Rusko? (hádám nějak ve smyslu “to ale Amíci neudělali dobře, s těma sirkama… takové věci by se dělat neměly, ne ne”)

⋮
Buggyra
Buggyra 26.06.2025, 07:39:27 xxx.xxx.198.226

sexuální preference to nepřenastaví 

To jsem taky netvrdila, ale prostě když se zblázní hormony a zrovna se to sejde, může vyplout na povrch spousta věcí, a nemyslím si hned, že by předchozí život toho člověka musel být nějaké předstírání. Taky existuje přátelství, že. A když se k tomu přidá příjemno z intimních záležitostí, i kdyby jen fyzické, člověk to snadno považuje za ten pravý vztah, zejména když třeba nemá srovnání (fascinuje mě, jak jsou pánové neuvědomělí, a to i ti starší, prostě si nastaví jeden metr na vztahy a dál o tom vůbec nepřemýšlejí, a když se o tom začnu s nimi bavit, tak jsou úplně auf, z jakýchže úhlů pohledu se dá na spoustu věcí koukat a jak se dá o věcech přemýšlet - proč ženské s chlapama ve vztazích nekomunikují? Jsou samy proti sobě… A chlapi si spolu o vztazích také nepovídají, hlavně o emocích vůbec ne, to je právě to - ženské si mezi sebou vykecají i co nevědí, ale chlapi tak akorát proberou fyzično a tím to hasne, málokdy se mezi sebou otevřou se svými starostmi a pochybami…)

⋮
Buggyra
Buggyra 26.06.2025, 07:31:31 xxx.xxx.198.226

To operování v létě, mám takový mlhavý pocit (fakt jako jen že mě to napadlo) jestli se to netýká operací v břišní dutině a hrudníku - jako že srdce, velké cévy a tak. Kvůli prokrvení, tlaku… jen tak dumám. Kosti snad v pohodě 🙂