Aktuálně: 2 487 inzerátů • 293 057 diskuzních příspěvků • 21 481 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 20.06.2025, 06:41:49 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 19.06.2025, 20:08:52

No tak snad abyste si to přečetla… Docela mě znejistilo, jestli vůbec můžu používat svůj titul, jestli tam není nějaká poznámka pod čarou, že zrovna v téhle formě studia si ho ke jménu napsat nelze 😂

Mimochodem, podvod je definován úmyslem získat pro sebe z toho nějaké výhody. Tady v tom případě tedy o podvod nejde, žádné výhody z toho neplynuly. Jde o obyčejný omyl.

Inu, ani politici nejsou neomylní. Vemte si třeba takového chudáka zrovna toho kryptobarona. Ten mám pocit ani netuší, odkud to přiletělo… kloním se ke skupině lidí zastávajících teorii, že je úplně blbý. Nějaký kámoš nebo náměstek mu něco pošeptal do ouška a milý hoch si to neověřil, a teď nestačí zírat. Já teda taky nestačím zírat. Pochybné financování volebních kampaní nechávají všechny v bohorovném klidu, kradení a dotační podvody ve velkém, to je ohraná vesta, veřejné zakázky přihrané kamarádům, koho to zajímá, ale tady se ještě ani nikdo nestihnul napakovat, a už je oheň na střeše. Zajímalo by mě, co se děje v zákulisí, že je potřeba to zahalit takovouhle trapnou kauzou… 

⋮
Buggyra
Buggyra 20.06.2025, 06:26:40 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 19.06.2025, 18:26:31

To je pravda.

A navíc se dá sousedům nabídnout, že jim ten přístřešek zastřeší tazatel. Sepsala bych s nimi nějaký pamflet, že mi od nich jde smrad na zahradu, že v reakci na to jim ten výběh zastřeším, když dodají materiál. Tím budu mít nejen doloženo před úřady, že jsem se VÁŽNĚ chtěla domluvit (první řešení je smírčí cestou), ale navíc budu mít od sousedů podepsáno, že uznávají, že jejich država vypouští obtěžující emise. Pakliže by zastřešení nepomohlo, protože jsou to takoví humusáci, že není šance, je s čím se obrátit na úřady.

⋮
Buggyra
Buggyra 20.06.2025, 06:23:31 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 19.06.2025, 21:02:16

Od návštěv v záhonech je odradíte snadno, přes záhony pletivo nebo síť. Já si takhle chráním záhony před slepicemi. U auta můžete použít zakrývací plachtu.

⋮
Buggyra
Buggyra 19.06.2025, 11:47:31 xxx.xxx.198.226

Fakt, nemůžou na nikom nechat nit suchou. Doufám, že se do ní budou kvůli tomu opírat političtí oponenti, to by tak odpovídalo úrovni naší politiky…

⋮
Buggyra
Buggyra 19.06.2025, 11:29:29 xxx.xxx.198.226

Pod pojmem řezanka si právě představím to, co míchají jakože k dodání hrubé vlákniny do krmiv, a to je zrovna materiál, který se mi teda nelíbí tak nějak obecně. Přijde mi to jako nasekané dřevnaté stonky nějaké vojtěšky a podobných rostlin…

Pokud je tím myšleno nařezané běžné luční seno, měkké, tak asi no problemo.

Vidíte, my zrovna teď krmíme takový blbý balík, který se ani nedá nabírat vidlema, jak jsou ta stébla krátká, rozpadá se to na prach. Koně jsou z toho unešení, no já méně, protože to právě hodně práší a nedá se s tím pořádně manipulovat, jak se to sype. - zkuste po okolí poptat, jestli někdo nemá takové seno?

Existují pro koně takové ty míče, které se naplní krmením, mají otvory, a jak to kůň koulí, krmení vypadává (u psa je to “kong”, ne?)? To by pro frísáka mohlo být ono - jak by to koulel, na zem by mu vypadávalo jen drobení, které by musel sbírat… by se i zabavil - jo vlastně oni musejí žrát s hlavou nahoře, že? Tak v tom případě by ten míč musel koulet po nějakém přebalovacím stole 😀 Taky by se dalo…

⋮
Buggyra
Buggyra 19.06.2025, 11:20:15 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 19.06.2025, 11:08:19

jop, akorát je to sudové čerpadlo, tj. počítá se s tím, že člověk stojí u zdroje té vody, tj. strčit do to toho sudu, nějako upevnit, aby se dalo točit klikou, a stát dole u potoka u sudu s vodou a točit - a hadicí přidělanou k pumpě vám voda pojede nahoru ke koním. S tím, že nahoře tu hadici musíte mít připevněnou (voda je těžká), aby to teklo, kam má (do nějaké napájecí nádoby).

Ale když máte életriku (závidím), tak neřešte a žeňte to pod proudem 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 19.06.2025, 11:17:22 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 19.06.2025, 10:54:29

tu se dává hadica 🙂 na hadicu nastrčit příslušnou šroubovací koncovku a tu koncovku zašroubovat tuhle do závitu na vršku čerpadla

Obrázek
⋮
Buggyra
Buggyra 19.06.2025, 09:40:41 xxx.xxx.198.226

Ano, nakazit se mohl v bazénu. Ano, pomůže slaná voda v bazénu (žije to ve sladké).

https://cs.wikipedia.org/wiki/Naegleria_fowleri

Tomuhle vyjádření odborníka bych věřila:
Jak se jí člověk nakazí? Vstupuje nosem, typicky při skoku do vody. Jiné cesty prakticky nefungují. Je to ovlivněno i teplotou vody. Améby se víc množí v teplejších, stojatých vodách, třeba v mělkých bazéncích nebo lagunách. Pochopitelně existují různé způsoby dezinfekce – ozon, chlor a podobně – takže pokud je voda hygienicky udržovaná a navíc chladná, výskyt améb je minimální. Ale může se stát, že i u dobře udržovaného koupaliště existuje nějaká kapsa s teplou vodou, třeba za obložením, kde se améby množí a odkud se občas vyplavují do hlavního bazénu. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-mozkozravy-parazit-v-bazenu-je-treba-zlikvidovat-zdroj-nakazy-sireni-ale-nehrozi-279211

⋮
Buggyra
Buggyra 19.06.2025, 08:54:01 xxx.xxx.198.226

Varaxi, to byl úžasný příspěvek (také čtu jen tady, tam nechodím), krásně jste to formulovala a mluvíte mi z duše. iF nezabírá již ani místečko, pouze uživatelé, se kterými se zřejmě už neshledáme, chybí mi Rif du Madon a Slon indický… 

⋮
Buggyra
Buggyra 19.06.2025, 08:49:16 xxx.xxx.198.226

Já o ručních čerpadlech vím dlouho, ale vždy mě zrazoval poměr výkon/cena. A ta použitá jsou většinou od nafty, oleje, to se mi nechtělo čistit. Toto je také určeno k čerpání olejovitých kapalin, takže jsem vznesla dotaz na prodejce, zda ho mají vyzkoušené i s vodou, je to z hliníku, mohlo by to tu vodu ustát, tak uvidím, co mi odpovědí. 60 litrů za minutu (litr za vteřinu?), takového výkonu skutečně s pětilitrovou nádobou vyrobenou z okapové roury nedosahuji 😀 (musím mít nádobu, která se protáhne otvorem v IBC)

⋮
Buggyra
Buggyra 19.06.2025, 08:40:56 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Skeeve z 19.06.2025, 08:38:38

Jů, to si koupím! Takhle levné nové jsem neviděla :-O (asi jsem dobře nehledala)

⋮
Buggyra
Buggyra 19.06.2025, 08:39:53 xxx.xxx.198.226

Záleží na tom, jak vysoko se ta voda musí tahat… 

Vůbec nejženiálnější by byla pumpa poháněná větrem jako v Tenkrát na západě 😀 To by bylo stylové!

Obrázek
⋮
Buggyra
Buggyra 19.06.2025, 08:32:41 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Peji z 18.06.2025, 23:14:23

Nejdřív to s tou sekačkou zkuste, uvidíte, jestli je to něco pro vás. Ten můj zahradní traktůrek dělá sečku, která v síti s menšími oky v pohodě vydrží, síťujeme poníkům, takže vím. Ono záleží na tom, jak dlouhou trávu sekáte. Z takového toho zahradního trávníku, který nenecháte vyrůst 5 cm, to udělá skoro kaši. Ale já sekám ve výběhu trávu 10-20 cm, a to nakňafe na vícecentimetrové kusy, pokud to teda nepřejedu dvakrát, ten úsek (to si pak nabere to posekané do bubnu znova a roztrhá to na fidloprčičky).

⋮
Buggyra
Buggyra 19.06.2025, 08:14:06 xxx.xxx.198.226

Normálně bych v tom prameni nebo toku dole vykopala jámu, do ní vložila kýbl, aby tam byla určitá hladina vody, dovnitř ponořila nějaký koš obalený textilií, aby bylo jakékoli zahradní čerpadlo chráněno před pískem a bahnem a do koše šoupla to čerpadlo. Bude se muset hlídat, jestli je v kýbli voda a po deštích asi vybrat bahno atd., ale je to takové “netahací” řešení 🙂 Jen teda ta elektrika, ta se někde musí vzít. Druhá možnost je ruční pumpa umístěná u koní a hadice vedoucí do kýblu v potoce.

⋮
Buggyra
Buggyra 19.06.2025, 07:26:21 xxx.xxx.198.226

Ale třeba jsem to špatně pochopila.

Asi ano, to bylo konstatování holého faktu, nikoli nějaké obvinění. Po revoluci si taky lidi zvykli stavět satelity, což je také forma individuálního ubytování.

Zrovna nedávno bylo v Černých ovcích, jak v pavlačáku v Prahé mají starousedlíci problém s Airbnb přístavbou v podkroví, kde se střídají hluční do noci aktivní mladí cizinci. Baba na vozíku si stěžovala, že je věčně rozbitý výtah. Ať žije svobodná ruka trhu…

Já čerpám hlavně z iRozhlasu. Koukám teda ještě na pár youtuberů, ale ti většinou neprobírají domácí politiku, i když teď měl pěkné předvolební video Lukefry - tedy pěkné pro lidi, kteří nějak vůbec netuší, která bije, a co se děje, ale je to takové pěkné shrnutí, co kdo kdy komu. No a pak Svobodný trh s Haničkou, tu mám moc ráda. A občas kouknu na Karla Havlíčka, ale poslední dobou mi přijde, že se točí pořád na tomtéž, tak to je nuda. Dřív jsem koukala na Jílkovou, ale i tam kvalita upadla. Dřív jsem koukala i na Bobo, jenže ona z dříve celkem seriozního přehledu udělala bulvární estrádu, tak bohužel. Velmi vzácně kouknu na XTV na Karol. Xavera s Holcem nějak nezvládám usledovat, oni si povídají hrozně monotónně a mě to nevtáhne, ztrácím pozornost…

⋮
Buggyra
Buggyra 18.06.2025, 14:33:03 xxx.xxx.198.226

Granulované seno se samozřejmě namočit dá, ale nedá se krmit ze sítě. Tady jde o to, že tu dávku toho namočeného granulovaného sena musí kůň v určitém časovém intervalu v teple zpucovat, jinak to zkvasí… Zatímco suché seno v síti může uzobávat průběžně.

⋮
Buggyra
Buggyra 18.06.2025, 14:30:28 xxx.xxx.198.226

Zrzavci, to je krása, no vy jste jiná dělnice, než já, to se musí uznat, máte to krásné. Já se ještě nebyla za těch 10 dní podívat na hnoji, kolik toho slimáci sežrali…

⋮
Buggyra
Buggyra 18.06.2025, 14:28:34 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele kž z 18.06.2025, 13:32:24

Já jsem ráda, že holky můžou běhat a shánět jídlo a tím se udržovat v kondici, odmítám lidi, co mi nabízejí na krmení pečivo a zbytky z kuchyně, a budu jim věšet pod nos lojovou kouli, to určitě.

⋮
Buggyra
Buggyra 18.06.2025, 14:26:28 xxx.xxx.198.226

Hehe, zrovna řeším, jak ten zahradní traktůrek tu trávu rozfrdlá na ten “mulč” a že se to moc nedá krmit 😀

Snadná pomoc, hoďte seno někde na plochu, vemte zahradní sekačku s košem, kam se posílá ta nasekaná drť, a přejeďte to rozházené seno tou sekačkou. A máte to rovnou i nasbírané do toho koše 😀

No, je to jen nápad 😂

Obrázek