Aktuálně: 2 701 inzerátů262 864 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 26.08.2024, 08:28:28 xxx.xxx.198.226

To může být kombinace faktorů, také to zvýšené sucho, třeba větší pohyb v těch místech s dítětem, …

Buggyra
Buggyra 26.08.2024, 08:26:57 xxx.xxx.198.226

Bertíček o víkendu odhopkal čistý parkurek, musím se pochlubit 🙂 Je to zlatíčko.

Buggyra
Buggyra 26.08.2024, 08:20:16 xxx.xxx.198.226

Mně se na tohle osvědčily zatravňovací dlaždice, plastové. Ale někomu jsem je tady v psím tématu doporučovala, a ten někdo říkal, že pro psy je to špatný podklad, že o to zakopávají a terén se pod tím vlní (a to skutečně vlní, jen prostě nám to pod koňma tolik nevadí). Vysychá to dobře a tráva tím prorůstá velmi ochotně, já jsem si to dala pod pochozí uličky u koní, kde je stálý denní provoz lidí, a tráva se po těch chodnících rozrostla dokonce i pod přístřešek, kam až ty zatr. dlaždice sahají, a kde předtím kvůli sešlapu a zástinu (a hl. suchu pod střechou) nikdy tráva nebyla. Jakmile tam naroste zapojený drn, už se tam bahno nedělá, vlhko nedrží, protože tráva to vytáhne a ten travní drn podrží dlaždici na místě.

U vás budou problematické ty stromy, nejen ten zástin, ale ořešák a ořešákové listí mají účinky proti ostatním rostlinám, takže nám na zahradách pod ořešáky také nic pořádného neroste. Jen takové ty trávy, co nemají přízemní listy, ale vyjede stéblo, vykvete a umře, je to řídké a nanicovaté. Zkusila bych kombo nějakého toho zatravňovacího povrchu (to můžou být i ty gumové dlaždice a nebo i ty zámkové betonové s dírama a nebo nějaká mřížka alá perlinka, pletivo, nevím, určo chytrý lidi něco vyrábějí) a dosevu tou směsí do stínu a dosypání nějakou zeminou odjinud, aby tráva nekořenila primárně v té zemině ovlivněné těmi ořešáky. A následně uklízet listí (což asi děláte).

Buggyra
Buggyra 23.08.2024, 15:07:50 xxx.xxx.198.226

Jo, tekutý pudr by mohl udělat přesně to, co jsem myslela s jílem 🙂

Mně nevadí ani vazelína ani kokosák, v podstatě ani s jedním nemám na koni praktické zkušenosti, já dostávám masti ze sádla 🙂

Buggyra
Buggyra 23.08.2024, 13:18:41 xxx.xxx.198.226

Horsano, děkuji, wiki píše “Vazelina je hořlavá polotuhá směs uhlovodíků s teplotou tání obvykle okolo 75 °C nebo trochu níže.”

Tak to mi řekněte, proč veškerá vazelína, kterou kde vidím používat, se roztopí na kůži a na sluníčku. Ta kosmetická je totiž naředěná lanolinem a dalšími přísadami, které snižují zjevně bod tání (asi aby se to dobře rozmazávalo?). Pro použití v těchto situacích by to tedy chtělo spíš nějakou technickou vazelínu, která na tom bude s tím bodem tání lépe.

Buggyra
Buggyra 23.08.2024, 13:10:34 xxx.xxx.198.226

Tak, nemusíte koupit křepelice s kohoutkem, můžete si koupit pouze násadová vajíčka 🙂 Třeba když budete vědět, že ta liliputí kvočna je spolehlivá a vydrží sedět 🙂

Bojím se, že zmasakrují cokoli, na co nejsou zvyklé od mala.

“morským prasiatkam” nemůžu se přestat rozplývat nad tím názvem, to je boží 😍

Buggyra
Buggyra 23.08.2024, 10:06:41 xxx.xxx.198.226

To asi nebude moře, spíš nějaká krasová oblast 🙂

Buggyra
Buggyra 23.08.2024, 09:41:16 xxx.xxx.198.226

Do paneláku jsme zamčíno neměli a dveře jsme nezamykali, stačila koule zvenčí - no a když jsme si zapomněli klíče, otevřel nám pes 😀

Buggyra
Buggyra 23.08.2024, 09:39:17 xxx.xxx.198.226

Jo soudruhové ve stádě jsou jiná. Ale hucul si fakt zvykne 🙂 Resp. aspoň ten hucul, co já znám 🙂 To je hrozné, když si to koně sundavají a ničí to.

Ještě že tyhle problémy nemáme. Kdybychom měli, máme možnost doma koně prostě oddělit a mít klid. Poníci by taky rozebrali cokoli, co by se dalo chytit do zubů 😀

Buggyra
Buggyra 23.08.2024, 06:26:35 xxx.xxx.198.226

A jak já džínovinu nemusím, tak ta taška se ale líbí i mně 🙂

Buggyra
Buggyra 22.08.2024, 15:39:21 xxx.xxx.198.226

jojo, to jsem měla teď o dovče, sms, že havarie vody a správce se potřebuje podívat na stoupačky u mě, jaký to má rozsah. Tak jsem se opupínkovala a odepsala, že samozřejmě ať se jde podívat, nemám problém (klíč má už léta u sebe v úschově). Naštěstí nebyl prů*er u mě, ale o partaj níž, no ale ten týden do konce dovči mi to leželo v hlavě, správce si pak se mnou už moc nedopisoval, jen zahlásil, že to bude vyžadovat rekonstrukci celé stoupačky a bourat se začne v následujícím týdnu 😂

To jsem už naštěstí byla doma a mohla zajistit během dne kočku, aby dělníkům neutekla na výlet. Dělníkům během mojí pracovní doby také pochopitelně otevíral správce a nebo jsem nechávala otevřený byt, už nevím, tak musela být kočka zabezpečená.

Buggyra
Buggyra 22.08.2024, 15:34:58 xxx.xxx.198.226

tak to jo, koně alergika i  na chemii, ještě krom hmyzu, to si fakt neumím představit…

Buggyra
Buggyra 22.08.2024, 15:33:27 xxx.xxx.198.226

Taky mám známou, co žehlí kalhotky a ponožky. A neustále si stěžuje, kolik s tím má práce. Já jen udiveně poznamenám, že tohle mě míjí, a ona mě sjede pohledem “jako bys krávě z huby vypadla” a mně je to jedno 😀

Žehličku vlastním, asi tak jednou do roka něco přežehlím, no a pak si v tom sednu do auta, a když vystupuji, tak jdu zase jako krávě z huby, tak o co jde…

Buggyra
Buggyra 22.08.2024, 15:31:02 xxx.xxx.198.226

No potkany slepicím, kdybych věděla, že nejsou potrávení a nemají nějaké ty nemoci, co slepice můžou chytit. A když ti potkani se dělí se slepicema o ty zbytky z kuchyně, tak asi nemají ty nemoci, protože to by pak ty nemoci měly i ty slepice a všechno. A potan je jistě kvalitní zdroj bílkovin, navíc, když je krmen těmi zbytky z kuchyně. Vsadím se, o co chcete, že potkan je kvalitnější krmení pro tvorbu vajec, než ty zbytky z kuchyně 😀 A ještě je čerstvý a plný různých chutných aminokyselin a vitamínů, případně výživných parazitů, a tak. Nakonec já jestli dostanu do rukou nějakou tu myš, tak budou slepice mít myš, on to pak zase takový rozdíl není 🙂 Abych uspokojila slípky, budu muset nachytat pět myší, no potkan by mi stačil jeden 🙂 No a když už vykrmuje paní potkany, tak to dá rozum, že je nebude chovat jen tak bez užitku. Potkan není pes, no ne.

Buggyra
Buggyra 22.08.2024, 12:41:32 xxx.xxx.198.226

No a co záclonové kalhoty? Vemínko je zrovna taková blbá intimní partie, to je pravda, ale takhle by se to dalo vyřešit. Normálně gumu kolem břicha ve slabinách, kolem kořenu ocasu a kolem každé nohy a jinak všechno zakryté v takovém “balonovém” střihu… hucul by si mohl zvyknout 🙂

Co já jsem čítávala muchařské litanie dříve, tak platilo, že jediná spolehlivá ochrana je muchařská deka. A začít s ní ještě než začnou pičury lítat a skončit až v mrazu.

Buggyra
Buggyra 22.08.2024, 12:37:34 xxx.xxx.198.226

Já chuť vajec taky nepoznám 😀 Ale holčině prý přestalo chutnat, když vidí, co do nich její panímáma sype. Tak dostala vajíčka ode mě, u které neví, co do slepic sypu (raději), ale vidí, že se pasou na zeleném a hrabou červíky a sluní se a to se jí asi líbí. Oni mají prý  u slepic taky potkany, jsou u potoka, tak nevím, jak to tam s tím jídlem je. Já bych potkany chytala do pastí a nosila slepicím, to by byly žloutky rudé. Mimochodem, nechytila jsem do živochytek jedinou myš, musím se do toho naplno pustit v zimě, teď v létě mě to ani tolik nepálí, slepice si nahrabou 🙂

Buggyra
Buggyra 22.08.2024, 12:30:24 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 22.08.2024, 09:43:32

Díky díky, já jak čtu “měkký salám”, tak vím, že toto ne-e 🙂

Leda bych do toho nastrouhala ten vídeňský párek 😀

Buggyra
Buggyra 22.08.2024, 12:25:41 xxx.xxx.198.226
kometa:

Rozpatlala bych jíl s nějakým mastným repelentem

Nestačila by obyč vazelína?

Když ta vazelína je jen tuk, tj. když se nahřeje, tak steče. Na intimních partiích se nahřeje hned, na těch vystavených slunci ještě rychleji.

Předpokládám, že jíl se na intimních partiích taky neudrží zrovna lehce, ale zase kdyby aspoň “ušpinil” a těm pičurkám se ten jílový prach lepil na pařátky a sosáky, ještě ve spolupráci s klidně repelentem a nebo klidně i tou vazelínou… no jen mě to tak napadlo, že prostě některá zvířata ty bahenní lázně proti pičurkám využívají, tak by mohl i koník.

Buggyra
Buggyra 22.08.2024, 12:16:46 xxx.xxx.198.226

Jo, jen ještě připomenout paní majitelce poníků, že se mohou schvátit i ze sena.