Já doufám, že se nezmění tak, že zmizí pořady jako Nedej se a Černé ovce. Oboje sleduji vždycky s očima přilepenýma na obrazovce, co se ještě dalšího u nás může dít…
Já doufám, že se nezmění tak, že zmizí pořady jako Nedej se a Černé ovce. Oboje sleduji vždycky s očima přilepenýma na obrazovce, co se ještě dalšího u nás může dít…
mám rozečteno, ale ……..sem prostě jen jedna, no
To je právě ono. Já se nestihnu podívat ani na videa, která bych ráda, natož číst. Snad kdybych tu knihu našla v audioverzi.
Já nečetla. Já vůbec moc nečtu. Ale máti četla a neustále mi tu knihu vnucuje. Já to tady popisuju, kdyby se někdo díval. Tak aby třeba chytnul inšpiraci. Včera jsme s holkama mluvili o tom, že když už je plán v sezoně vzít s vozíkem proběhnout toho černého, tak by to taky chtělo ho zatahat, tak že se na to vrhnem.
Světla v kruhovce svítí 😀 A vypadá to, že fungují! Tak ještě na Temu najít nějaká, která budou svítit, dokud neřeknu stop (tahle bohužel, jak jsem zjistila, umějí svítit po zapnutí pouze 25 s, pokud nejsou stimulována probíhajícím pohybem - v kruhovce to stačí, tam zpravidla budeme projíždět kolem těch světel rychleji, ale na jízdárně bych potřebovala něco, co svítí furtpryč, dokud to nevypnu. Tak uvidíme, co natrefím.
Přidávám se s kondolencí, nám kdysi odešla babička 18. nebo 19.12., tak to tenkrát také nebylo nic moc. Ale tím, že vánoce neslavíme, to na nás tolik nedopadlo.
Tak tak, já nečistím kocourovi záchod zdaleka denně a za druhé mi čerstvý vzduch v bytě vyhovuje. V létě nechávám okna 24/7 dokořán, teď je nechávám na provázku otevřená třeba na pět centimetrů, jen aby se hýbal vzduch. Teda “teď” úplně ne, “teď”, tedy poslední dva dny, je tedy mám i přes den zavřená. Jaké mám zdi, to netuším, moc se jich nedotýkám 😀
Já před vánocemi nenakupuji nic extra, ba bych řekla, že nakupuji i méně než obvykle, protože na svátky jsem pryč, tak na co mít doma zásoby. Dárky nevedu, rodina sice jo, ale já to prostě bojkotuju, takže jim nic nedám, tuším jsem vánoce zrušila, když mi bylo nějakých dvanáct a hrozilo tehdy, že bych dárky musela začít dávat, shánět, vyrábět, vymýšlet. Říkám, že co natrefím, jim dám kdykoli to natrefím, a abych se speciálně na vánoce nějak pachtila za něčím, co si musím pamatovat během roku, to mi můžou všichni… (zazpívat)
Jojo, ty jsem zahubila velice efektivně kdykoli se ke mně dostaly…
My jsme včera zapřáhli to zrzavé jedenapůlroční hříbátko, které by mělo ještě hopsat po pastvinách s kamarády a ne se učit pracovat, do saní 🥰 Teda prázdných, no… v lednu bude hříbátko rok a osm měsíců, tak třeba už posadíme na ty sáňky nějaké dítě. Teda chodil s námi po výběhu jestli čtvrt hodiny, nejdřív jen zavěšeného člověka do rozporky, pak ten člověk za sebou ještě táhnul sáňky vlastní rukou a nakonec jsme vítězoslavně protáhli řemen od rozporky provázkem od sáněk a člověk vzadu to držel, aby se to nevyvlíklo, takže koník jakože táhnul sáňky sám za sebou. Trochu koukal, ale ňamky v ruce byly tedy rozhodně zajímavější. Tak abych začala dávat dokupy tu velkou sulku, co na ní shnilo dřevo 😀 příští rok touhle dobou už může začít mladej trénovat na první vozatajskou reprezentaci.
Teď bych měla s otaháváním vlítnout na toho velkého černého, ale když mně se na něm daleko pohodlněji vozí zadnice, než šlape pěšourem vedle postrojeného… no ale plán zní, že v sezoně 26 už bude celý vozatajsky reprezentativní, takže bych do toho měla šlápnout, heh… Tak příští týden? 🙂
Inu to už hrdinové bývají 🙂
Třeba: odvážný, příkladný, hrdinný, obětavý? 🙂
Nevěnuji se úklidu ani během vánoc ani během roku. Spíš tak tu hmotu v bytě přemísťuji, sem tam se podaří přemístit něco do koše. Jenže já nevnímám ani tu sváteční atmosféru, takže i když můžu, nemám svátky ve znamení klidu a pohody, ale spíš normálnosti. U těch koní se musím otočit každý den, tak dokud fakt nevytáhnu paty z baráku a nejedu návštěvovat na jih, tak jsou to všední nebo “víkendové” dny jako kdy jindy. No a na návštěvách na jihu to jsou zase návštěvové dny jako jindy (jezdím i 6x do roka), takže jediný rozdíl je, že tam se stromek strojí (ne pro děti, ale pro kočky… 🎵bude i stromečeeeek, však dlouho stát nebudeeee, zelenej blbečeeeek🎶) a před štědrovečerní véčou se rychle nastrkají věci ze stolu na skříň, aby se druhý den ráno mohly začít zase jedna za druhou dle potřeby vracet (nebo všechny, když na skříň vyleze kočka a uklouzne to zadníma nohama na zem, rozbije brýle, rozsype slánku, psaní od příbuzných hodí do misky s vodou…).
u odpadu v kuchyni je celkem bezpečný přístup k vodě (kape kohoutek) a ještě se tam pravidelně vyskytují skutečně mušky, tak by mohli pavouci vegetit tam, ale tam je na ně asi moc světlo
Morčátko! Je úžasné 🙂 Já chci morčátka…
Taky mi předevčírem Kocour lehce pokašlal, tak jsem teda byla hodná a začala jsem zavírat okna. Holt vyvětrám až přijdu z práce, stejně netopím, tak je to jedno. Fakt je, že co jsou zavřená okna, tak je v bytě stejně teplo jako na chodbě v paneláku 😀 Z jedné strany mi přitápějí sousedi přes zeď, z druhé strany nikdo nebydlí, takže tam bude ještě větší klendra než u mě. Nechala jsem Kocoura spát u mě v posteli přes noc v teplém pelíšku a včera večer už byl spokojený a nepokašlával, takže zřejmě jsme zažehnali 🙂 jak se teplota venku zvedne nad nulu, tak ale zase větrám 😀 I teď při zavřeném bytě mám v pokoji 19 st., když nehřeším na oblečení a vezmu si tepláky a svetr, tak je příjemně, a na spaní úplně stačí. Víc času tam stejně netrávím…
Upřímnou soustrast 🌹
Dobře, tak ať se napije, však je ode mě, od kachny, ocákaná celá koupelna až ke stropu. Ale proč i přes tu mokrou stěnu jde dolů až do místa, kde ho sebere proud, to mi vysvětlete.
Jojo, přesně! Jak se začnu sprchovat, pavouci se vydají jako jeden muž k vodě… nechápu.
Koupila jsem si hovězí ze dvora zase a už je to rozdané a rozporcované, ale z nejlibovějšího fláku zadního si hodlám zkusit udělat řízky. No vidíte, vánoce jsou docela dobrá příležitost 🙂 Vývaru jsem vytáhla asi pět litrů z kostí a ořezů a spousty zeleniny, tak to je zpracované, další asi dvě kila jsme naložili na uzení, je to náš první pokus s hovězím, tak uvidíme, jak to dopadne 😄 To bude taky spíš až na vánoce, protože se to musí macerovat aspoň dva týdny a pak se musíme ještě dostat k tomu uzení. Mohla bych koupit do udírny i kapra při té příležitosti, když budou teď všude. Když už to bude zatopené, že. Tak na ten rezeň se těším teda. Slepice tedy budou zatím ušetřeny, nakonec pět z deseti prokazatelně snáší, dvě začaly přepeřovat (to si vybraly vhodnou chvilku…), tak uvidíme, jak to povedou dál. Hnědka Norrisová už zase snáší, píšu vedle v Teplákofce, pět vajec za týden… Na pětiletou (plus?) krasavu uprostřed zimy to celkem ujde.
Cukroví chci letos určitě upéct, na blešáku jsem chytla máslo za 30, takže výmluvy padly… A předsevzala jsem si, že upeču ten nejnáročnější druh z našich tří tradičně pečených, tak teprve až budou brabantské dortíky, budu moci upéci i něco jiného. Jednu vánoční štolu jsem už sežrala, já přes zimu taky nehubnu. Nepříjemné trochu je, že z těch tradičních vánočních dvou kilo nahoru mám jedno kilo už teď připsané, tak to nevím, jak to zvládnu udržet. Vánoční stromek nestrojím, dárky nevedu. Tak v tomhle punktu mám klid. No a taky mi nevadí cukroví péct třeba v únoru, když to nějak kolem svátků nestihnu 🙃
Dneska má přijet sedlář, haha, čekám telefonát, že na Island během polární noci nedojíždí, nebo tak něco 😀
No tak dneska už sníh nechybí 😂 Auto jsem přešla, protože jeho červená barva jaksi zmizela, ono teda jaksi celé zmizelo, když jsem se ho pokoušela najít ovladačem, tak se na parkovišti nic nerozsvítilo, teda asi jo, ale velmi tajně pod bílou duchnou. Ještě že jsem si včera přes sklo hodila igelitovou plachtu a dnes jsem mohla nadílku z čelního okna elegantně sejmout jedním tahem. Jedním tahem jsem to všechno shrnula na sebe… Takže ať žijou vánoce. Ale odpolko udělám radost novým holčičkám, zapřáhneme do sáněk! Jestli se teda do toho výběhu probijeme. Aspoň vyzkouším na autě 4x4.
Dá tennahoře, že to zase poklidně co nejdřív roztaje. Nebo dobře, nemusí roztát, když nebude zamrzat voda.
Vánoční výzdobu nevedu, asi před 14 dny jsem z pokojové palmy sundala loňskou výzdobu, protože jsem si dělala šicí koutek a palma už se ohýbala o strop bytu, takže palma šla vedle na zem (až zase doroste ke stropu, nevím, kam ji dám) a místo ní je menší kytka, lampička a šicí stroj. Řetězy a blikačky na baterky jsem šoupla do igelitky, je to příprava na letošního Mikuláše, pojedeme zase na nějakou akci, tak ať mám vše pokupě. Musím hříbě zvyknout na rolničky, už se mi čas krátí…
Lesnížínko, mamce kupte třeba něco šikovného pro slepice 🙂 Nebo jestli má jiná zvířátka nebo něco na zahradu. A jinak žrádlo nikdy nezklame, to je jistota 😀
K těm kočkám macecha: Tadeáš, Antonie, Růžena, Mařena, Fany, Tadeáška, Tečka, Jitka, Jarmila, Mamka z garáže, pět jarních koťat, co si nepamatuju jména (ale mají), šest podzimních koťat, která možná jména ještě nemají. Teď koukám, že tam nemám moc kluků, bohužel Malého Jidáše otrávil soused, Jeník (Žižka) zase (snad na jen půl roku) zmizel, Zrzunda, Zlatobýl, na jméno mouratě strakatého kocoura si nevzpomenu, byl pojmenovaný podle bílé šmouhy na ocasu podle někoho slavného…
Já jsem spíš kytkomorka, takže nakonec možná bych umořila i s dobrým úmyslem kdybych je vyjmula a někde skladovala…
No a jasná, příští rok zase určo budu dávat nějaké fotky, jak mi to pěkně kvete (teda pokud to pěkně pokvete, že…), tak se navzájem připomeneme 😀
Říkal zahradník, že je vyndavat nemám, že tyhle jsou “jiný”. Já je nechtěla, protože je s tím právě práce a nemám kde je skladovat (teplý sklep i byt, musela bych je dát do lednice k bramborám…), zahradník ze zahradnictví říkal, že právě vyndavat nemusím. Tak jsem mu říkala, no ale já je mám v kýblech, tam zmrznou! A on tvrdil, že je to v pohodě. Nesnažil se mi je prodat, dával mi je zadarmo. Tak já nevím. No tak uvidíme, co už, teď už je to jedno.