Aktuálně: 2 643 inzerátů263 637 diskuzních příspěvků19 194 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 07.04.2025, 11:04:26 xxx.xxx.198.226

Uvažuji, že pořídím menší (600l) nádrž na ten podval s kolečky a tu kubíkovku umístím pod okap nového přístřešku na seno. Kubíkovka je u uzávěru řízlá, chtěla jsem do ní dávat čerpadlo na vodu, které jsem kupovala s dobrozdáním od distributora, že se vejde do otvoru v IBC nádrži, ale nevešlo, o půl cenťáku. Tak jsem nařízla plast kolem uzávěru, aby se čerpadlo dalo vtlačit dovnitř. To jako funguje, ale tím, že se v nádrži vozí voda z chatičky, tak pak vrchem, i když to zašroubuju, voda při šplouchání vycmrndává, není to za cestu mnoho, ale vše je mokré, to mě nebaví. Také většinou kubík nemáme hnedle jak spotřebovat a stojí voda v té pojízdné nádrži, což je špatně, teplá tam a narůstají v ní řasy… Na podzim jsem to vše vydrhla, prolila savem a uložila… Takže bych koupila novou menší nádrž, se kterou bych mohla vozit v době, kdy nezaprší, vodu z chatičky, a tu velkou bych mohla používat klidně i se zelenou vodou v létě na zalívání, a nebo ji také zakopat, jako mám ty dvě zásobní, a využívat napršelou vodu na cokoli. Když ji zakryji nějakou tmavou folií, třeba by také pár dní vydržela pitelná, no tak nad tím tak lavíruju… Ale to bude hudba dalších měsíců.

Buggyra
Buggyra 07.04.2025, 10:50:46 xxx.xxx.198.226

Já nevím, co má černej v průkazu 🙂 Neřešíme, je černej, aby se odlišil od zrzavýho. Hnědej velkej už ve stádě je, tak to by se pletlo 😀

Edit: tak na evidenci koní má “tmavý hnědák” ;-)

Buggyra
Buggyra 07.04.2025, 10:48:58 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 07.04.2025, 10:40:29

No a nemáte kapacitu jim s tím nabídnout pomoc? Nebo třeba někdo jiný, kdo má odchov po Mirečkovi? Třeba by někomu stálo za to, vzít si pár korun na náklady a jet s dvěma pejsky na zkoušky, čistě pro praxi třeba… Teda vycházím z toho, že u jezevčíků jsou potřeba nějaké zkoušky nebo výstava. Jestli ne a stačí jen vyšetření, tak to by byli hloupí.

Buggyra
Buggyra 07.04.2025, 09:24:13 xxx.xxx.198.226

A proč si tenhle levnočlověk nevezme štěně z útulku? Záruky bude mít stejné a štěně bude skoro zadarmo a kdo ví, jestli ne blíž po ruce. A slepice zakousne úplně stejně účinně… Aspoň bude mít ve štěněcím věku všestrannou barf stravu 🙂

Já jsem taky levnočlověk a šla bych do útulku na první dobrou, protože právě chci psa skorozadara. Navíc ten pocit, že páchám nějaké to dobro, je přeci jen přesvědčivější, když si vezmu útulkáče než když si vezmu postiženáče z množky a budu vykládat, jak mi ho bylo líto.

Buggyra
Buggyra 07.04.2025, 08:41:19 xxx.xxx.198.226

Canka a kočičky, ani v zahraničí si nedá pokoj! 😀

Bosna - místňačka Macana nebo Kravica, myslím, že Macana - Kravici jsem nechytla před foťák, ta byla podle mě černobílá, proto ji dcerka ubytovatele pojmenovala Kravica. Macana je něco jako naše Micina, Micka 🙂

Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 07.04.2025, 08:03:49 xxx.xxx.198.226

Z čeho si postavili ti bobři hráz, když stromy stojí? :-O Asi ne z proutí, ne?

Buggyra
Buggyra 07.04.2025, 07:37:11 xxx.xxx.198.226

Kocour taky žere všechno možné, na syrové kuře se teda na mě koukal, jestli jsem nespadla z nějakého velmi vysokého stromu na znak, ale pečené, smažené, to mu jde. Taky rád česnekovou pomazánku, té se ho ale snažím uchránit. A miluje salám Herkules. Teď nedávno jsem koupila již krájený Herkules, co měli na pultě ve vaničce, a bohužel už podruhé se mi stalo, že byl jetý, prostě smrdí zatuchlinou, já jsem ho schopná pozřít pouze vysmažený. Ale Kocour říkal, že báječná pochoutka, tak mu, když si vzpomenu, dvě tři kolečka tady z toho hnusu dám, a on to pořád ochotně konzumuje, tak si říkám, že snad ví, co dělá. Už to dojídá… Já si mezitím koupila čerstvě krájený, který ten zátuch neměl, tak ten hnusozbytek zůstal Kocourovi na “přilepšenou”. Nevím teda, co ho k tomu vede, tohle jíst, ale když ho to baví… Jinak jsem čistý granulář, dostává RC granule pro kastráty nebo když je v akci, tak pro kastráty 7+. Dostává je v dávkovači, který musí koulet po podlaze, aby mu z toho vypadaly, což šetří moji peněženku i jeho postavu, tak se mi daří ho udržovat celkem málo kouloidního a ještě pro to získání potravy něco dělá. Také rád sýr, mascarpone, náhražky sýra (nakupuju levně), smetany, bílé jogurty, majolky, zakysanky, tvarohy, toho dostává zpravidla jen vylízat kelímek. Sýr musí dostat kdykoli si beru já, takže několikrát týdně 😀 Vejce ho nezajímá ani syrové ani vařené, ani žloutek ani bílek. Mléko ano, dostává vykapat zbytek každé krabice plnotučného, je to určitě aspoň 5 mililitrů za 14 dní 😀 Teď jsem s nějakým nákupem z Dr.Vet dostala kapsičku kostiček proti chlupovým koulím a čučím, že to asi funguje, pokaždé, když mu plním dávkovač, tak mu pár kostiček hodím, a tohle jaro zatím blil jen jednou 😂 A přitom jeho zelenec je okousaný na kost. Tak snad se tím jen něco nemaskuje a nebude z toho nějaká polízanice. Jo ale tuhle jsem přivezla hovězí z farmy, a to si teda dal syrové a pak kroužil kolem a vypadalo to, že mu vystřelí ocas do vesmíru, jak ho trčil nahoru, aby něco ještě dostal. Tak až budu porcovat na guláš. Taky jsem získala pro slepice sušené koňské maso, prošlé ze zverimexu, to nechám dva dny namočené bobtnat, aby se dalo krájet, a to teda prý taky může být, tak teď dostane občas i kus koně 😊

Buggyra
Buggyra 07.04.2025, 07:16:13 xxx.xxx.198.226

No on se mír jaksi rozhodně neobejde bez souhlasu jedné z válčících stran… 

Buggyra
Buggyra 07.04.2025, 07:02:29 xxx.xxx.198.226

Ten domeček je opravdu úžasný, zlatý ručičky, to se jen tak nevidí, paráda.

Já jsem o víkendu byla s koňmi na soustředění, pořídila jsem na poslední chvíli kameru, abych na ně teda po letech rajzování s koňma viděla, ale oni byli samozřejmě zlatí, hodní, stáli jak berani, a i jsme si troufli je dát na soustředění na pauzu čekat na hengr, zlatouši.

Soustředění bylo náročné, nějaké dvě hodiny v kuse chození s koněm na vodítku, z toho hodinu byl ten kůň pěkně veselý, tak jsme se přetahovali, holt mladý hřebec a kolem všude holkýýý a případně taky konkurence, které je třeba vysvětlit, že všechny ty holkýýý jsou jeho… Ale choval se více než ctnostně, je to zlatý kůň, musím pak poslat zprávu a fotky chovatelce, ať se potěší, bude ráda, že se s ním něco dělá, že nestojí někomu na zahradě jako okrasa… Na soustředku říkali, ať ho necháme hřebcem a vyběháme mu plemenitbu, no tak to určitě, na to mám čas a kapacitu a určitě se mi chce řešit, aby mi tady nefrnknul někde za koňmi, co vozí děti z táborů…

No takže tento víkend jsem na “zahradě” nesáhla na nic 🙂 Poslední cibule sazečky stále leží na tom zvýšeném záhoně, kam jsem je před týdnem zahodila 😀

Buggyra
Buggyra 07.04.2025, 06:17:53 xxx.xxx.198.226

To je teda zpráva po ránu… držím, co mám. 🍀

My jsme absolvovali krásnou pohodovou cestu na soutředění s hříbaty, trénink byl pilný, a tak hříbata naskočila do přívěsu a zabouchla za sebou, totéž zopakovali na soustředění, když jsme je tam odložili, abychom je nemuseli pořád dozorovat, totéž zopakovali před cestou zpět - nastupování a vystupování jako profesionálové, na hengru stáli jako mazáci, nevěřila jsem vlastním očím. No jen černej trochu na hengru hrabal, ale až budou kule šmik, tak už nebude mít proč 🙂

Černej se choval vzorně, v trailu na ruce překonal všechno, co jsem mu ukázala, práce ze země za měsíc a půl úplně neuvěřitelná, na soustředku ukázal to nej, co v něm uvízlo, opět jsem nadšená a nechápu. Kolem blejskaly kobyly (naštěstí ještě neví, co s tím dělat, ale…), já se držela v odstupu, ale celkem normálně na ruce mezi koňmi pracoval. Až pak výstavnictví nám nešlo, oni to mají tak, že se vystavovaní koně musejí postavit do řady na jízdárně a na předvedení se bere každý zvlášť, takže jsme toho hodně moc museli prostát, a to už s nervama nedával, tak jsem s ním chodila kroužky a cvičila ustupování na holeň a couvačky, ať se zaměstná, vůbec nedošlo k tomu, že by byl otrávený a protivný, stále velmi ochotný cokoli pro mě udělat, to byl sen. Snad něco nepokazím a jemu to nadšení vydrží 🙂

Buggyra
Buggyra 04.04.2025, 11:23:52 xxx.xxx.198.226

Bobčo, s těmi zády opatrně, jestli to bolí, nech to v klidu  a nelámej to přes koleno, já vím, že tě to táhne ven, na sluníčko, ale… od zad se ti můžou zhoršit zase nohy a však to znáš… Tak na sebe dávej pozor 🙂

Buggyra
Buggyra 04.04.2025, 08:58:54 xxx.xxx.198.226

OT: Já bych za sebe prosím ráda moc pochválila nadpis - málokdy se vidí, že někdo umí správně česky, potěšilo mě to, děkuji.  (překlepu s čárkou si záměrně nevšímám) Ať se tady ta čeština jen neopravuje, ale vyzdvihují se i správné příklady! 🌻

Buggyra
Buggyra 04.04.2025, 07:27:50 xxx.xxx.198.226

Slípce může být cokoli…

A nebo třeba na ni jde kvokání a zatím neví, co s tím. Mně jedna opelichanda teď pravidelně sedává na vejcích, vajec dost, tak to neřeším, ale prý to slípky dost vysiluje to kvokání. Jinak nevím, zda slepičky můžou u vás ke koním, může být, že ji nějaký přišlápl, a ona je teď pohmožděná, taky se mi párkrát stalo.

Buggyra
Buggyra 03.04.2025, 14:18:04 xxx.xxx.198.226

Já jsem objednaná na Velikonoce taky na brigádu na zahradu, budu stříhat vlky na jabloních, už se náramně těším… Jestli stisknu grešli, koupím jim teleskopické nůžky na větve, moje důchodka je má, a jsou bomba. Jestli nestisknu grešli, půjčím si je od ní, abych nemusela lézt na strom a jim ukázala, že investice má smysl. Já bych jim koupila nějaký levný šuntík, oni si koupí Fiskars…

Buggyra
Buggyra 03.04.2025, 13:37:03 xxx.xxx.198.226

Schválně si zkusím tipnout, že kohoutek. Ale jsem naprostá lajka. Odhaduji podle čouhajících peříček vzadu z chocholky 😀 Počkám si, až se vyjádří někdo, kdo hedvábky chová 🙂

Buggyra
Buggyra 03.04.2025, 13:28:38 xxx.xxx.198.226

Protože zvíře se střelí jateční pistolí pouze do bezvědomí a pro usmrcení musí dojít ještě k vykrvácení. Pokud se zastřelí smrtící zbraní nebo třeba uspí, vykrvení není potřeba, pokud se maso zvířete dále nezpracovává (přičemž po veterinárním uspání se zpracovávat nesmí).