Aktuálně: 2 781 inzerátů261 411 diskuzních příspěvků19 165 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fatia

Fatia
Fatia 24.11.2025, 11:03:40 xxx:xxx.9e17:8a15
Zrzavci:

stejně tak u slepic, byznys jede dál, slepičí podnikatel jen ušetří za likvidaci již nepotřebných pipek…

nemyslím. Když se nebudou podporovat množírny - čístá teorie, tak prostě zaniknou. Když se nebudou brát slípky vynesenky, oškubanky, tak to prostě pojede dál, jen umřou. Vždycky tahle mašinerie pojede dál, kdežto, když nebude u psů, koček z množíren odběr, tak to nebudou dělat, protože z toho nebudou mít peníze, jenže u těch slepic je rohnou, protože momentálně!! čistě jen momentálně, než přepeří, nenesou. To je ten důvod a vždycky bude, pojedet to kvůli vejcům, to je ten zdroj, ne přímo peníze, nejdřív vejce, pak z vajec peníze. A ty slepičky jsou mladý, rok, rok a půl, čekalo by je ještě hodně dní, než když jdou do konzervy.

Bramborová věž - za mě dobrý, jen kvůli nějaký nepříhodný věci, odešla nať dřív. I tak jsem měla- mám pěkný pevný brambory, který by byly na skladování, kdybychom je dřív nesežrali. Příště musím víc vytunit ty vrstvy, to už vím. Ale za mě dobrý a spokojenost.

Co ty vyvýšený záhony od toho pána? Kupovalas?

Teď o víkendu jdeme s Rumouškem na kontrolní testy toho srdíčka, pak začne už vlastně advent, takže by to šlo!!!! Ozvu se - kdyby ne, tak jsem pro samý starosti zapomněla a omlouvám se předem - stáří pracuje a v tom případku mě nakopni, prosím, telefonem, jo? Budu moc ráda.

S pipkami se vzdávám, já bych to měla jinak, těšila bych se čistokrevnými kraskami a toho vaječího byznysu bych se neúčastnila, ani takhle. Ale chápu, dlouhodobý sen, je třeba ho zrealizovat.

Bramborová věž… nechceš sepsat nějakou reportáž? Shrnout celý projekt od začátku, jaká byla skladba věže, co se osvědčilo, co ne… já bych to vážně chtěla zkusit, návodů milion ale ráda zneužiji tvou ověřenou zkušenost, navíc z podobných podmínek.

Záhony jsem nakonec neřešila, měli jsme šíleně práce kolem práce, dítěte, na zahradu nebyl čas a nějak ani nálada. Navíc máme v plánu zahradu upravit, vzít do hezky pořádně, tak nemá cenu teď budovat záhony, když není úplně jasné, kam je teď dát. Přes zimu chci vymyslet plán, od obnovy stromů, přes záhony… a pak se na to vrhneme.

Co Rumousek a srdíčko? Doufám, že vše ok a určitě se ozvi, boubina bude mít radost 🙂

Fatia
Fatia 20.11.2025, 16:54:40 xxx:xxx.12f:c1af
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 20.11.2025, 11:45:19

Není to trochu podobné vzít si štěně z množírny, aspoň zachránim to jedno? Nic se tím nezmění, ten byznys jede dál, stejně tak u slepic, byznys jede dál, slepičí podnikatel jen ušetří za likvidaci již nepotřebných pipek…

Z jiného soudku. Přehlédla jsem výsledek bramborové věže? Taky mám tenhle projekt na seznamu už dlouho, tak ocením nějaký report, jak to vlastně dopadlo?

A ještě z jiného soudku, nechcete někdy dorazit s ohaři na (aspoň trochu) civilizační procházku? Furt tedy jezdíme i kolovým vozidlem, tak žádný velký terén, ale dají se najít i procházky sjízdné…

Fatia
Fatia 26.10.2025, 11:30:26 xxx:xxx.6d7d:7a9d
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 26.10.2025, 10:35:25

A kde to, co píšeš, někdo říká? Tady jsem to nikde nečetla. Jestli někdy v minulosti nebo na jiné diskuzní platformě, proč to vztahuješ k této diskuzi? Neviděla jsem tu žádné třenice kvůli střípkům z tvého života. Nic tu nenabouráváš, klidně piš, sdílej, posílej fotky svých zvířat či stavebních prací. Někdo pochválí, někdo mlčí, někdo kritizuje. Ty víš, proč a co děláš. Jestli tě opravdu trápí, co si myslí nějaká poloanonymni (koňo) veřejnost až tak, tak prostě odpoj internet a trápení bude konec 😉

Fatia
Fatia 22.10.2025, 16:11:28 xxx:xxx.1bf3:cb4b

Co koně na staromaku..  letos jsem viděla koně a kočáry v italské Pise. V půlce července, 35 ve stínu. Ano, stáli narvané na tě stinejsi části ulice, ano měli vodu. Ale přesto mi jich bylo líto a vzpomínala jsem na ty probírané pražské koně, kde taky umí být vedro, ale pár dní, ne pár měsíců v kuse 

Fatia
Fatia 28.09.2025, 16:14:46 xxx:xxx.d7b4:fe89

My máme pěnovou podložku taky, ne teda v podobě puzzle, ale dítě je zrovna ve fázi obcházení nábytku a stejně se pohybuje hlavně tam, kde jsme my. Takže nejčastěji kolem gauče a konferenčního stolku a tam podložku nemám a ani nechci mít. Dneska jsem koberec setřela gumovou stěrkou na sklo a šlo to překvapivě dobře, ten kousek koberce takhle asi dělat můžu. 

Fatia
Fatia 25.09.2025, 13:44:11 xxx.xxx.168.54
megi-the-pes:

se to jmenuje hubice k vysavači s gumovou lištou

anebo 

Tohle funguje i na koberce?

Assil co je “takový to hrablo s dřevěnou rukojetí”?

Fatia
Fatia 25.09.2025, 11:01:12 xxx.xxx.205.210

Máme dlohosrstou psici, typ chlupů takové ty chuchvalce, co se shlukují v rohu místností. Nebyl problém, dokud jsme doma neměli skoro žádné koberce. S příchodem potomka nějaké koberce být musí, máme studenou podlahu. A z koberce ty chlupy nemůžeme dostat. Existuje nějaká vychytávka? 

Nám vlastně nejlépe funguje stáhnout chlupy gumovou botou (kroksy), při pojíždění nohou po koberci se takhle chlupy zmuchlaji do chuchvalce. Ale neexistuje nějaké lepší řešení? Nástavec na klasický lux? Jsem smířená s tím, že dítě prostě bude mít o chlup lepší život, ale i tak…

Fatia
Fatia 25.08.2025, 19:14:36 xxx:xxx.257d:a6c6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 25.08.2025, 18:29:27

Já se dotyčných nikdy neptala na konkrétní situaci. Je to prostě strašlivé. Jak se to dalo do pohybu,jednomu z děcek to snad skriplo nohu a už nedokázalo seskočit, zasypalo ho to. Od té doby jsem několikrát četla varování, že se to může stát. I drobná váha může rozvibrovat celou hromadu a klády se prostě posunou, sesypou… Taky mám pár fotek z hromady klad, psa, lidi… teď už si ani nesednu na to nejspodnější. 

Fatia
Fatia 25.08.2025, 17:40:18 xxx:xxx.257d:a6c6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 24.08.2025, 20:57:20

Nepouštějte psy (děti) na složené klády 👃 stačí je trochu rozvibrovat a už se sypou jak špagety. V blízkém okolí takhle děti na výletě vyběhly na hromadu dřeva… a jedno to nepřežilo. Je to vážně nebezpečné, ač hromada vypadá stabilně, tak nemusí být a stačí překvapivě málo síly k neštěstí.

Fatia
Fatia 21.08.2025, 16:15:37 xxx.xxx.205.210

Myslím, že soudy dnes už tolik nechrání zloděje, který prokazatelně vnikl na pozemek, viz případ z pražského zlatnictví před pár lety, kde majitelka zloděje zastřelila a nebyla obviněna, případ se vyšetřoval, jasně, ale ona neměla problém, že sebe a svůj obchod bránila. Případy, že si zloděj vymkl kotník, když potmě šlápl do výkopu na cizí zahradě, a pak vyžadoval finanční kompenzaci, asi nějaké proběhly, ale dnes by soudy pravděpodobně rozhodovaly jinak.

Nemám psici hlídače, na zahradě ji moc samotnou nenechávám, ale protože ona nechce. Není to ze strachu, že ji někdo otráví, ukradne. Nechci svůj život žít ve věčné naštvanosti na svět okolo. Mám fajn sousedy, kdyby se tu něco dělo, dají mi vědět a já jim. Lidi si tu nechávají nastartované auto, zatímco si vyzvedávaji balík v Alza boxu, u mě je svět ještě v pořádku a já se odmítám přizpůsobit světu, kde se běžně tráví psi. Jasně, vím, že se mi může přihodit nějaká nepříjemnost, ale může za to ten jeden lump, ne celá společnost. Všichni nejsou lumpove a zloději, většina lidí je normálních a v nouzi dokonce přátelsky nabídnou pomoc. 

Jezdím teď kočárkem a neminuly mě diskuze, jak maminky trpí, že jim bližní ani s kočárkem do tramvaje/autobusu nepomůžou. Opět, odráží to jejich vidění světa. Mě pomůžou, až pomocníky někdy musím odhánět, když se nikdo nenabídne sám, oslovím prvního vhodného kandidáta a on mi s úsměvem pomůže. To je můj svět, ve kterém žiju.

Fatia
Fatia 06.08.2025, 17:49:57 xxx.xxx.205.210

Boubina je na psy kontaktní až moc, když vidím psa, pripinam ji na vodítko, protože vím, že když bude moc blízko, už ji neodvolam. Pán tu má dvě dogy, samce. A ty když jsme potkali, tak teda kontaktní Boubina stáhla ocas a najednou se ke psům nehrnula. Nakonec teda pochopila, že i kůň může být pes a dobrý. Jinak klidně prostrkuje hlavu skrz plot k obřím psům, velkých se nebojí. Ale dvě majestátní dogy…

Fatia
Fatia 29.07.2025, 21:06:43 xxx:xxx.68ae:ca56
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 29.07.2025, 10:51:50

Upřímně, z tohodle já mám už teď hrůzu. Reálně nám hrozí, že zdedime jezevčíka. Nevychovaného, rozmazleného, kousaveho jezevčíka. S panickem papají z jedné vidličky, když páníček nedá nebo nedá dost rychle, schytá nepěkný kousanec. Venčí se na podložku, prý nechce čůrat venku (dle mého lenost páníčka). Někdy, často na návštěvě třeba, ani nepotřebuje podložku, stačí koberec nebo třeba sedačka. Jako ať si to provozují jak chtějí, ale páníček není zrovna v kondici a je ve vyšším seniornim věku, kdežto jezevčíková je mladice. A teď coby kdyby… nechci na to ani pomyslet. Já tu potvoru domů prostě nechci. Jezevčíka nechci, zkaženého jezevčíka opravdu hodně nechci. Doufám, že zdraví příbuznému vydrží, nerada bych sem jednou dávala takový inzerát. Situace na houby, už teď je mi z toho blbě.

Fatia
Fatia 29.07.2025, 20:55:07 xxx:xxx.68ae:ca56
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 29.07.2025, 11:54:36

To ziram, v decathlonu jsem byla se psem mnohokrát, naposledy před 14 dny na Sardinii, psice vždy na vodítku, samozřejmě, ale košík ne a nikdy se nikdo neozval, že by měla mít. Vážně v decathlonu musí mít koš? 😇 Košík v obchodě měla jen v ikee, a byla jediná, potkali jsme tam více psů a neměl žádný 

Fatia
Fatia 21.07.2025, 18:06:33 xxx.xxx.105.87

Na Sardinii samotné se Boe opět chovala jako profesionální cestovatel. Moře ji nepřekvapilo, jen vlny jí trochu vadili, ale nakonec se to naučila, mořskou vodu ochutnala a pak už nepila. Prvních pár dní to na pláži bylo trochu napínavé, měla těsně po hárání a okolo se sešlo zrovna dost samců, ale vlastně pohoda. Pak už úplná pohoda, největší problém byl, když při hře s jiným psem precvalali společně cizí či naší deku. Ale psí italští lidé to brali sportovně, jako my. Na Sardinii je v sezóně na spoustu pláží (nutno říct, že těch nejhezčích) psům vstup zakázán. My se psem jezdili striktně na psí pláže, ale ne každý to dodržuje. Psy jsme viděli a na těch nejvyhlášenějších a nejkrásnějších, kde je škrtlý pes už u vjezdu na parkoviště. Ale i ty psí jsou překrásné. 

Toulavé psy jsme na Sardinii nepotkali nikde, ale psů tam bylo dost, místních i od turistů. Vstup do restaurací, archeologických lokalit bez problémů. Nebyl problém ani v obchodě centru, narazili jsme i na jedno, kde přímo psali, že psi jsou vítáni. Boe nebudí takovou pozornost jako doga, ale i na ní občas z ničeho nic kolemjdoucí promluvil, pohladil, to se v ČR nestává 😇 víc než pes Italy (spíš Italky) lákalo mimino, s výkřikem bambiny se nám několikrát vrhly na kočár. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Fatia
Fatia 21.07.2025, 17:46:05 xxx.xxx.105.87

Tak report z cesty na Sardinii. Cesta v pohodě, Boe ve své kleci v kufru, zadní dvě třetiny auta byla navíc zastíněna termofolií. Měla tam šero a přijatelnou teplotu. Jeli jsme volným tempem hlavně kvůli miminu, tam i zpět 3 dny a 3 noci. Trajekt obrovský, v autech nesměl zůstat nikdo a my to ani neměli v plánu, Boe zvládala jako profík palubu, výtahy, lodní bufety i restaurace. Někteří spolucestující psi štěkali na lidi i psy, Boe byla jako dáma, takové ignorovala. Oproti informacím z webu loď neměla žádné vyhrazené místo pro venčení, takže na venkovní palubě občas louže, občas flek po sebranem hov… trochu eklhaft. Boe teda palubu tímto způsobem znečistila též, když ji vzala v noci ven část výpravy trpící mořskou nemocí. 

Obrázek Obrázek
Fatia
Fatia 14.07.2025, 08:14:20 xxx.xxx.19.112
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 14.07.2025, 00:46:50

Majitelé mají na zahradní opincii trny olámané. Tričko je dobrý tip, že mě to nenapadlo, čtu až teď, včera jsem odpadla, ale přes noc dobrý, vypadá to stejně jako včera. Dneska ještě na pořádném světle psinu prohlednu důkladněji. Včera jsem ošetřovala za šera s řvoucím miminem v zádech. Děkuji za rady všem 

Fatia
Fatia 13.07.2025, 22:32:40 xxx.xxx.19.112

A to nesmí se k tomu dostat, to je právě na dovolené trochu problém. Přes den jí ohlidam, stejně ji mám furt za prdeli. Ale v noci upadnu do komatu a nějaké blemcani mě nevzbudí. Navázala důvěrný vztah s opuncií, asi má v plánu vyrábět tequilu 😂

Obrázek
Fatia
Fatia 13.07.2025, 22:25:29 xxx.xxx.19.112
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 13.07.2025, 21:53:06

Boe to má tak velikosti dvacetikoruny. Koupání nebude zas takový problém, na moře ji stačí koukat, zvlášť, když jsou vlny 😂 takže ničím nemazat. V ČR budeme za týden, tak snad se jí to nerozjede nějak moc. Kdy je čas hotspot řešit na veterine? Máme nějaké pojištění, kdyby nebylo zbytí, samozřejmě půjdeme na veterinu i tady…

Fatia
Fatia 13.07.2025, 21:46:25 xxx.xxx.19.112

Prosím o radu, vyrazili jsme na jih, jsme u móře… a po týdnu se Boubině udělal hotspot na ocasu. Není moc velký, snad odchycen včas. Ostříhala jsem chlupy včetně okolí, vytrela betadinou, neredenou. Mám tu enterozoogel, ten asi ne, pak různé patlani na miminí zadky. Sudocream, bepanthen mast, framikoin. Mám jí to něčím potřít? Samozřejmě tu nemám límec, košík na noc nepomůže, aby si to neolizovala. Zkusit na to nějak přichytit ponožku třeba? Nebo radši nechat dýchat?

Obrázek Obrázek