Zrzavci:stejně tak u slepic, byznys jede dál, slepičí podnikatel jen ušetří za likvidaci již nepotřebných pipek…
nemyslím. Když se nebudou podporovat množírny - čístá teorie, tak prostě zaniknou. Když se nebudou brát slípky vynesenky, oškubanky, tak to prostě pojede dál, jen umřou. Vždycky tahle mašinerie pojede dál, kdežto, když nebude u psů, koček z množíren odběr, tak to nebudou dělat, protože z toho nebudou mít peníze, jenže u těch slepic je rohnou, protože momentálně!! čistě jen momentálně, než přepeří, nenesou. To je ten důvod a vždycky bude, pojedet to kvůli vejcům, to je ten zdroj, ne přímo peníze, nejdřív vejce, pak z vajec peníze. A ty slepičky jsou mladý, rok, rok a půl, čekalo by je ještě hodně dní, než když jdou do konzervy.
Bramborová věž - za mě dobrý, jen kvůli nějaký nepříhodný věci, odešla nať dřív. I tak jsem měla- mám pěkný pevný brambory, který by byly na skladování, kdybychom je dřív nesežrali. Příště musím víc vytunit ty vrstvy, to už vím. Ale za mě dobrý a spokojenost.
Co ty vyvýšený záhony od toho pána? Kupovalas?
Teď o víkendu jdeme s Rumouškem na kontrolní testy toho srdíčka, pak začne už vlastně advent, takže by to šlo!!!! Ozvu se - kdyby ne, tak jsem pro samý starosti zapomněla a omlouvám se předem - stáří pracuje a v tom případku mě nakopni, prosím, telefonem, jo? Budu moc ráda.
S pipkami se vzdávám, já bych to měla jinak, těšila bych se čistokrevnými kraskami a toho vaječího byznysu bych se neúčastnila, ani takhle. Ale chápu, dlouhodobý sen, je třeba ho zrealizovat.
Bramborová věž… nechceš sepsat nějakou reportáž? Shrnout celý projekt od začátku, jaká byla skladba věže, co se osvědčilo, co ne… já bych to vážně chtěla zkusit, návodů milion ale ráda zneužiji tvou ověřenou zkušenost, navíc z podobných podmínek.
Záhony jsem nakonec neřešila, měli jsme šíleně práce kolem práce, dítěte, na zahradu nebyl čas a nějak ani nálada. Navíc máme v plánu zahradu upravit, vzít do hezky pořádně, tak nemá cenu teď budovat záhony, když není úplně jasné, kam je teď dát. Přes zimu chci vymyslet plán, od obnovy stromů, přes záhony… a pak se na to vrhneme.
Co Rumousek a srdíčko? Doufám, že vše ok a určitě se ozvi, boubina bude mít radost 🙂