Aktuálně: 2 507 inzerátů • 292 956 diskuzních příspěvků • 21 477 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

⋮
Sardullah
Sardullah 13.03.2025, 17:58:14 xxx.xxx.189.104

Za mě teda Dick Francis, Agata Christie, Frýbová, Sehnerová a v neposlední řadě Zrzavcová.

Jako přečtu i něco jinýho…nejčastěji Kinga, ale to se přiznám, že jsou knihy, které přečtu jednou a vůbec nemám potřebu se k nim vracet ani po letech. 

Co teda nemusím jsou knihy fantasy. Ale mám ráda sci-fi…třeba Mariňáci od Roberta Fabiana a nebo čtivo od Lovekrafta.

Pár let zpátky jsem četla Hadrový panák od Daniel Cole…a musím říct, že zápletka super, ale nějak se mi to blbě četlo, často jsem se i vracela, protože jsem se nějak ztratila a co jsem teda měla jako nej problém…když čtu knihu, tak si ty postavy nějak představuju, takže když je o dotyčném řeč, tak mi naskočí v hlavě moje představa, jak ten člověk vypadá…tady absolutně nic, takže jsem se ještě ztrácela v tom, kdo je kdo…tak buď jsem už stará a nějak mi to nejde a nebo prostě jsou knihy napsaný způsobem, který mi nějak mozek nepobere.

⋮
Sardullah
Sardullah 13.03.2025, 17:19:03 xxx.xxx.189.104

Než dávat xy peněz za advokáta a soudy, tak to raději investuju ty peníze do toho, aby dotyčnému někdo pořádně rozflákal tlamu, popř. zlámal hnáty, dle míry provinění…protože podmínka je nic, odškodnění pokud je přiznané, tak je často nevymahatelné a když dotyčného zavřou na tvrdo, tak mu ještě ze svých daní budu platit ubytování a stravu ve vězení…..

Přijde mi, že současný stav udílení trestů fakt za chvíli povede k tomu, že kdo bude mít možnost, tak vezme spravedlnost do svých rukou…protože ty tresty mi kolikrát přijdou vůči oběti jako výsměch..

⋮
Sardullah
Sardullah 13.03.2025, 17:11:53 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 13.03.2025, 14:43:15

Poznala jsem, že je Žeryk učesanej🙂

chodil přítel-vždycky-běž ze psama!ale mě se nechce!a já-ale na to jsem se tě neptala🙂ehmm-nikomu to neříkejteale mě se taky často nechce🙂,ale jdu!

Mě když se nechce, tak nejdu…naštěstí mám psy, kteří se z toho nepotento. A někdy se mi chce a tak jdeme a já bych ještě šla a pyrenejka řekne “tak já mám dočucháno a jde se domů”.

U mě teda jsou psi víc vyřízení, když doma uklízím a nebo pracujeme na zahradě. Teď v pondělí jsem porážela broskvoň a v drtičce likvidovala větve, tak jsme to měli na celý odpoludne. Domů jsme zalezli po šestý večer…psi padli za vlast a i na večeři v osm jsem je musela budit…kam se na to hrabe nějaká procházka…berňucha pomáhal nosit větve, Gina nás bedlivě střežila v poloze ležícího střelce na dvorku….

⋮
Sardullah
Sardullah 13.03.2025, 07:43:36 xxx.xxx.221.216

Tak to já se pěšky orientuju docela dobře, ale tím autem…. 😵‍💫

⋮
Sardullah
Sardullah 12.03.2025, 22:20:31 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 12.03.2025, 16:52:07

Tak já si vždycky připravuju i trasu na papíře…vytisknu mapky, trasy, udělám si na papír body, kdy kde na který město jedu, kdy kde na kterým sjezdu sjíždím a podobně. Jak jsem už starší ročník, tak mám přeci jen vítr z toho, co když technika selže, navigace negude fungovat nebo se něco stane s telefonem, tak abych nezůstala někde bez pojmu, kam mám jet.

Můj manžel se mi kvůlivá tomu směje, protože on povětšinou dojede všude i bez navigace…ale když jsme jeli do Jizerek pro Ginu, tak to bylo furt “a kudy teď? koukni do těch svých papírů…” s tím mě teda trochu štval, protože to furt bylo keců…když bude nejhůř, tak zapnu navigaci a nakonec jsem navigovala já, podle mé papírové přípravy.

Ale tak já jsem zvyklá…jak se jezdilo dřív…vyfasovala jsem autoatlas a dělala navigátora.

Moje nejhorší noční můra bylo, když jsem jela k příbuzný na Sázavu a cestu znám, tak jsem si jen napsala asi dva sjezdy, abych to neminula a na pražským okruhu (či co to je) zavřeli tunely a byla jsem v zadeli, jak Baťa s dřevákama…tak nakonec jsem dojela, protože jsem věděla, že se musím dostat na dálnici směr Brno a zavěsila jsem se teda za autobus s brněnskou SPZ a za ním na tu dálnici dojela.

⋮
Sardullah
Sardullah 12.03.2025, 14:53:52 xxx.xxx.221.216

Tak mě naopak cukačky kolem komína nevadí…za ty léta už můj mozek řídí tak nějak automaticky, ještě pro jistotu hlídá ostatní účastníky silničního provozu a já zvládám myslet i na jiné věci…tam kde to znám se nemusím soustředit na cestu a zbytek bezproblémů zařídí autopilot v mé hlavě.  Jsem vyježděná, řídím už 34 let, denně za volantem, ale 99% toho naježděno po městě.

Mám spíš problém když jedu trasu, kde to neznám…vyžaduje to z mého pohledu velké soustředění, protože musím hlídat nejen provoz, ale i kudy mám jet…to jsem potom dost unavená, když dorazím dom. S navigací je to o fous lepší, protože já mám na silnici orientační talent nula.

⋮
Sardullah
Sardullah 10.03.2025, 08:29:51 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 10.03.2025, 07:57:11

V článku bylo, že si děti hrály na trampolíně a tam jí buldoček napadl… no jak se tam asi dostal, někdo ho na tu trampolínu dal a co se dělá na trampošce… skáče… možná na něj holka skočila, spadla a bylo vymalováno…

Takže nechci se zastávat buldočka, ale možná nebyl agresor, možná se jenom bránil a bohužel se blbě trefil zubiskama a možnà to způsobí trvalé následky.

Prostě taková hodně nešťastná souhra okolností.

⋮
Sardullah
Sardullah 08.03.2025, 22:09:13 xxx.xxx.221.216
Ariška:

Jsem majitelka už 2. shiby a znám pár chovatelských stanic shikoku. O dovozu z Japonska moc nevím.

Shib je celkem hodně, na výchovu nejsou vůbec tvrdí, chce to trpělivost , např. jedna paní skládá  všelijaké zkoušky. Moje fenka chodí normálně na volno, srnky prohání stejně jako moje bývalá kníračka a jinak je hodnější. Je to prostě normální pes. Akorát je náladová, měly jsme i období, kdy jsme spolu bojovaly, ale našla jsem si cestu, jak s ní komunikovat.

Hodně jsem se jí věnovala,  ale to mi přijde  nezbytné u každého psa. I z labradora může vyrůst hajzlík 🙃 

Hodně jsem se jí věnovala, ale to mi přijde nezbytné u každého psa. I z labradora může vyrůst hajzlík 🙃

Za tohle jsem dala palec nahoru neb to si myslím je pravda pravdoucí.

Moje fenka chodí normálně na volno, srnky prohání stejně jako moje bývalá kníračka

To byla nadsázka, že zlobí stejne. Mělo me napadnout, že se tady toho někdo chytí, když jsou tu všichni dokonalí.

No tady doufám, že to nadsázka byla, že má k tomu feňule tendence, ale že jí to není umožněno.

Jako paní nedokonalá si dovolím pounamenat, že pokud nemám jistotu, že můj pes je odvolatelný, přivolatelný, zastavitelný, tak ho bez jištění nepustím…afgán mohl na volno, protože byl odvolatelný i od běžícího zajíce, pyrenejka musí být pořád jištěná, protoýre není odvolatelná od vzdáleného křovíčka, protože má přivolání na 90%, takže z mého pohledu přivolání nemá…ale někdy si připadám, že já jsem asi divná, že spousta lidí to má jinak…

⋮
Sardullah
Sardullah 08.03.2025, 12:23:52 xxx.xxx.189.104
acher:

Rána u nás,jen malá část

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Já bych to ňuňala od rána do večera 😍

⋮
Sardullah
Sardullah 08.03.2025, 09:50:16 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 07.03.2025, 18:21:55

Tohle fakt nechápu…mám berňáka, který není konfliktní, psy má rád…dokonce ani nejde hned do kontaktu, zůstane stát opodál a kouká, co druhý pes, má přivolání i od psa a stejně pokud jdu po cestě, kde nemám přehled…zatáčky a podobně, tak ho vedu na vodítku nebo na flexy, abychom do někoho nevlítli nebo před zatáčkou poveluju k noze a nebo “pojď s námi”, aby neběžel napřed…ale pán má potížistu, evidentně bez přivolání a klíďo ho pustí i na místě, kde ten přehled nemá a tramtadadá….

Chápu, že všichni psi nejsou sluníčkový, sama jsem takovou čubu měla, ale tak se dle toho chovám…a člověk si říká, že tak to mají všichni s mozkem v hlavě, ale stále je vidět, že opak je pravdou. Navíc si myslím, že pro takového psa by měla být samozřejmost mít nasazený náhubek.

⋮
Sardullah
Sardullah 08.03.2025, 07:26:44 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 07.03.2025, 20:02:53

Jo špajzku máme taky… i když častěji se u nás říká špajz.  … resp. už jsem dlouho nikoho neslyšela tohle slovo použít. 

⋮
Sardullah
Sardullah 08.03.2025, 07:26:43 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 07.03.2025, 20:02:53

Jo špajzku máme taky… i když častěji se u nás říká špajz.  … resp. už jsem dlouho nikoho neslyšela tohle slovo použít. 

⋮
Sardullah
Sardullah 07.03.2025, 16:27:22 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 07.03.2025, 16:13:49

Tak špajdle jsem teda taky nikdy neslyšela…😄

⋮
Sardullah
Sardullah 07.03.2025, 16:24:53 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 07.03.2025, 15:53:16

Ach jo…další sorta lidí, co maj doma blbýho psa, jen proto, že se nesešli v životním stylu…temperamentu…akčnosti…🙄…ale vždycky je to vina psa, protože je blbej…

U nás má podobné smýšlení pyrenejka…už jako malá si o borderách myslela, že maj o kolečko víc. Vzala jsem jí jako štěndo ke kámošce na zahradu…borderák furt votravoval s házením míčku, naše madam si nakonec šla hezky hrát s jejich kocourem, protože na takovýho magora, co dělá nesmyslný věci a furt visí očima na paničce, jestli se náhodou nepůjde něco dělat, není zvědavá…no a když přijede dcera s těma svýma torpédama (teda z našeho pohledu), tak to se přivítá a za chvíli si raději zaleze do baráku…přitom si ťuká na čelo, co je to za blbý psy.😎

⋮
Sardullah
Sardullah 07.03.2025, 12:59:28 xxx.xxx.189.104

No ta inteligence je relativní…pro někoho právě poslušnost, možná schopnost se naučit bambilion povelů, triků a pod. , pro někoho je nej inteligence, když pes pracuje samostatně a nepotřebuje člověka, aby mu říkal, co má dělat…

Každé plemeno jsme vyšlechtili my lidi k nějakému účelu a i když spousta psů už se pracovně nevyužívá, tak ty vlastnosti mají pořád…zatím…

Bohužel spousta lidí si pořád vybírá psa podle vzhledu a může se tak lehko stát, že sice pes odpovídá jeho ideálu psí krásy, ale povaha a vlastnosti se absolutně nesejdou s představou majitele.  

Ono co si budem…lidi si kolikrát pořídí i “normálního” psa, ale tak nějak předpokládají, že pes umí poslouchat sám od sebe a pak když neposlouchá, tak o něm říká, že je úplně blbej.

⋮
Sardullah
Sardullah 06.03.2025, 17:55:45 xxx.xxx.189.104

Holky v jiném vlákně jsem se ptala, jestli nevíte o nějaký kvalitní chovce jorkšírů…už jsem i typ dostala (za což děkuji, info jsem předala), ale zkusím to i tady, protože si myslím, že sem vás nakoukne asi víc…

Takže kdybyste nějaká měla nějaký typ na dobrou chovku, tak budu ráda, když mi ho sdělíte…známá mojí dcery by si chtěla na podzim pořídit štěňátko, ale protože se v tom moc neorientuje a já teda u těchto plemen taky ne, tak shání informace. Je docela vyděšená z existence množíren a překupníků a i když chce štěně s PP, tak má obavy, aby i tak nenalítla…

Poradila jsem FB skupinu, ale tak zeptám se i tady …

⋮
Sardullah
Sardullah 06.03.2025, 15:44:13 xxx.xxx.189.104
Trickyvoo:

Takže zvládá náročné laparoskopické operace jo? 😂

Tak naše Gina provádí plyšákům kupírování uší, někdy i ocásků…nevim, proč se do toho tak najednou pustila…Maťula na ní vždycky tak vytřeštěně kouká, co to tomu plyšákovi dělá a jakmile jí plyšák upadne (kupírování provádí zásadně na gauči), tak běží a plyšáka sebere a zachrání. 

⋮
Sardullah
Sardullah 06.03.2025, 12:59:41 xxx.xxx.189.104
hmn:

mám to úplně a zcela stejně
včetně výběru plemene (i pohlaví 🙃)
zjihlá “maminka” (slovo panička se tady vůbec nehodí) je pro tu bílou princezničku ten nejlepčejší parťák 🥰

Jo jo…bílé princezničce furt říkám, když mě zlobí (když se zabejčí).."to se dělá hodný mamince, která tě má tak ráda a furt se tě jenom zastává" a kanimůra otočí hlavu a prozpěvuje si “spadla bomba neslyšim…” a já říkám “já ti dám…neslyšim…si polib zadel” a ona “ty mi taky můžeš”…tak to asi toliko k té “zjihlé mamince”, ale pak ta potvora přijde a dá mi pacinku a něžňoučkou pusinku a “zjihlá maminka” je zpátky…jedno oko nezůstane dojetím suchý…😍…no a u berňuchy, tak tam je to daný tím, že on už je z podstaty věci mamáneček, tak co by dělal s “paničkou”.

⋮
Sardullah
Sardullah 06.03.2025, 12:49:34 xxx.xxx.189.104

Nemám zkušenost s tímhle plemenem, ale obecně bych řekla, že tohle plemeno má svoje specifika…stejně jako Akita, stejně jako Shiba a stejně jako chrti a stejně jako pastevci a určitě se najdou i další plemena….prostě jsou psí plemena, která se prvoplánově ze svého páníčka nepopo.

Z mých zkušeností…pokud chci “normálního” psa, tak na taková plemena ani nemyslím. Na druhou stranu jsou lidi, kterým se lépe funguje právě s těmi psími speciály, protože je to pro ně v mnoha ohledech jednodušší…takže jde jen a pouze o to sednout si, po pravdě si říct, co od psa očekávám…protože jsou lidi, které samostatná psí jednotka dožene k šílenství a jsou lidi, pro které je takový pes velmi příjemný společník.  Ale člověk dle mého musí mít takové spíš kočkopsí smýšlení a svatou trpělivost. A dle mého je potom nejdůležitější vztah se psem a vzájemný respekt, pak se dá i s takovým psem na spoustě věcí dohodnout, člověk musí často přemýšlet, jak to udělat, aby pes CHTĚL poslechnout…ale i to má svoje limity.

⋮
Sardullah
Sardullah 06.03.2025, 07:33:36 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 25.02.2025, 20:07:48

Prostě jsem stářím tak nějak zjihla.

No to bych taky řekla… s každým dalším psem jsem větší a větší měkoň…. jako bejt taková jako jsem teď, když jsem měla ovčandu, tak nevim, ta by nám asi skákala po hlavě…. ale zase nejsem blbá, tak si vybíràm plemena, kde si to zjihnutí můžu dovolit…