Tak u mě se to teda taky řádně rozežralo. Zima byla taková rozpačitá, zdaleka jsem toho nezkrmila tolik jako minulou zimu, ale teď dosypávám každej den, lojový koule doplňuju obden a kolem krmítek je to jak na Václaváku.
Tak u mě se to teda taky řádně rozežralo. Zima byla taková rozpačitá, zdaleka jsem toho nezkrmila tolik jako minulou zimu, ale teď dosypávám každej den, lojový koule doplňuju obden a kolem krmítek je to jak na Václaváku.
Tak ještě zkuste kouknout třeba i na tenhle https://www.rostlinna-akvaria.cz/eshop/akvarijni-filtry/aquael-turbo-filter-500
Filtry aquael jsou z mého pohledu sice takový fórový, ale na druhou stranu tichý a spolehlivý, alespoň ty, co jsem měla já… já používala filtry aquael Fan jako čerpací hlavu… sundala jsem tu plastovou nádobu a nasadila kostku akvacitu a byla jsem s nimi spokojená…
Do takhle malýho akvárka používala čerpací hlavu s kostkou akvacitu. Ono všechny “malý” vnitřní filtry jsou defakto honiče vody s žalostně malou filtrační hmotou. Za mě ideální a levné řešení. Když už, tak bych asi volila https://www.rostlinna-akvaria.cz/eshop/akvarijni-filtry/eheim-biopower-160-2411-vnitrni-filtr nebo něco podobnýho.
Teď už mám jenom externí filtry, aby mi v akvárku nezabíral filtr místo…záleží na tom, jestli je pod akvárkem místo, naopak mi zvětší objem vody, která akvárkem proudí a můžu použít i keramická filtrační média…i když dost akvaristů tvrdí, že je to defakto předražená pemza.
Měla jsem filtr něco podobného jako https://www.rostlinna-akvaria.cz/eshop/akvarijni-filtry/sunsun-hw-602b-vnejsi-filtr-pro-mala-akvaria akorát od jiné firmy, ale nevyhovuje mi při údržbě, nemá sundavací adaptér hadic.
Já u akvárek používám filtry JBL, na takhle malý akvárko by stačil https://www.rostlinna-akvaria.cz/eshop/akvarijni-filtry/jbl-cristalprofi-e402-greenline , ale je to přeci jen dražší záležitost. Levnější varianta je třeba https://www.rostlinna-akvaria.cz/eshop/akvarijni-filtry/aqua-nova-vnejsi-filtr-ncf-600.
Já mám filtry nacpaný filtračním médiem Seachem Matrix a akvacitem.
Ono taky hodně záleží na tom, co je v akvárku za osádku, jak je to zarostlý…akvárko se dá provozovat i bez filtru, ale chce to mít opravdu nepřerybněno a ne holobyt.
Třeba v 72 litrovým akvárku jsem chovala 15 kusů pavích oček (gupka), což je živorodka a produkuje tudíž více odpadu, než třeba nějaká tetra a v pohodě i bez filtru.
Píšete, že máte molitanový…jestli chápu dobře, tak takový ten bublifuk napojený na vzduchovací motorek? Proč se vám zdá, že to není dostačující? Za mých mladých let to měla většina akvaristů, protože se defakto běžně nic jiného koupit nedalo…on byl problém kolikrát sehnat i ten vzduchovací motorek…a fungovala nám na tom podtatně větší akvárka.
A když už jsme u černobílých komedií, tak já miluju Světáky..
Orionka:Kdybyste byla stará, tak by vašimi oblíbenými filmy byly Lásky jedné plavovlásky, Černý Petr a třeba Valčík pro milion (ale to už byste musela být velmi stará 😃), Ostře sledované vlaky…
Jé…Černýho Petra miluju…"Ahóóóój…hoj"🙃
No já teda doufám, že byl myšlenej tenhle seriál…😎
Bobca:no,a tohle bylo co?..taky nerozumím..hm?🙂
Haló, haló! (v anglickém originále "Allo "Allo!) je britský sitcom z období druhé světové války vznikající pro BBC1 v letech 1982 až 1992.
No vidíte, tak to by mě ve snu nenapadlo, že by tohle někoho mohlo napadnout. Ta naše knihobudka je ve vestibulu polikliniky…kolem jsou lavice na sezení a furt tam někdo dřepí, tak si myslím, že tam se tohle asi neděje, že by někdo bral knihy ve velkém na topení.
No tady je vidět, jak já jsem povrchní stvoření…u mě je to samej Vetřelec, Predátor, Transformens, Avengers, Venom, Deadpool, Pacific Rim, ale je fakt, že na spoustu těchto filmů chodím do kina…na plátně jsou velmi efektní, ale v televizi na ně pak už nekoukám.. apod. a z druhé strany spektra zase trilogie Slunce, seno…no a něco mezi tím…
Ze seriálů určitě Červený trpaslík, Doctor Who…
Když sáhnu do vážnějšího žánru, tak musím zmínit film Život je krásný (od Benigniho)
Jako neumím si představit, že by mi pes bez důvodu zaútočil na spící mimino….naopak, mojí ovčandu jsem nechávala u kočárku se spícím synem na zahradě, aby ho hlídala a ona mi přišla vždycky oznámit, že už se kočárek probudil.
Mimino, které ještě není schopné se ke psu dostat vlastními silami a byť neúmyslně mu ublížit, je z mého pohledu pro psa bezpečné…takže jediné na co bych dávala pozor je, aby pes nebyl zavřený v jedné místnosti s intenzivně brečícím miminem delší dobu…bez možnosti odejít….z toho hrabe i mě, tak si myslím, že i některému psu by to mohlo vadit…
Jako mít psa, který mi jde po miminku…to je noční můra…naopak, hned jak jsem se vrátila z porodnice, tak byla ovčanda s děckem seznámena a zapojena do péče. Afgán spal s mojí roční dcerou v posteli.
Nikdy jsem neměla malé psy, nikdy jsem neměla jezevčíka, teriéra a pod. ale mám pocit, že zrovna jezevčíci mají na triku dost pokousání.
S mými velkými psy jsem nikdy neměla ani stín pochybnosti, že by zaútočili na moje dítě…bohužel u dětí do určitého věku, když ještě nemají rozum a nejsou spolehlivé, to říct nemůžu, protože tam by z nevědomosti nebo i vinou ještě nedokonalé motoriky mohlo dojít k tomu, že by psu bylo ublíženo….takže u nás to spíš bylo o tom hlídat dítě, aby nechtěně neublížilo psu.
Obecně, když se něco stane, když pes napadne “svoje” dítě, tak všichni říkají, že pes je prostě šelma a že mu tudíž člověk nemůže věřit. Já jsem v tomhle asi lehkomyslná, ale pokud jsem psa vychovala od štěněte, pes je zdravý, tak svým psům v tomhle ohledu věřím na stopro…malým dětem nee, ty se musí hlídat.
Jo množení akvárek znám… povedlo se jim to na 5 kousků… protože ještě chci tyhle ryby a tyhle ryby sa chci jednodruhovku na tyhle ryby. Naštěstí se mi to zase časem povedlo zregulovat na dvě nádrže, ale hodně si musím sedět na rukách, protože ty akvárka furt mám, techniku taky, tak to je velký pokušení, ale držím se.
Ve své podstatě by mi stačilo jedno jediný třeba 1200 litránků, ale na něj nemám místo a i kdybych měla, tak bychom se asi s akvárkem propadla do západního Německa… tak to zůstává jen snem.
Tohle je nejhorší… i když člověk udělá max, tak to takhle skončí. Ta bezmoc, když nemůžu zvířeti pomoci.
Sestře přeju hodně sil… nové kotě té bolesti člověka nezbaví, ale když je nutné starat se o zvířecí mimino, tak není tolik času patlat se ve svých pocitech… mě to teda pomáhá.
No tak to si objednám…akorát s tím čtením jsem poslední dobou na štýru…teda spíš na sardel. Ale furt si říkám, že jednou…
bambule:Můj problém je to, že se žádné ze svých knih neumím vzdát. Ráda se k nim vracím. Jsem sběratel a křeček k tomu 😃📚📚📚📖📖.
Jo tak je fakt, že ze svého zlatého fondu taky nedám nic. Knížky, co jsem pryč dala, mi většinou někdo podaroval a nebyl to můj šálek kávy.
Na druhou stranu po antikvariátech zase kupuju knížky, co jsem kdysi četla … měla půjčené a chtěla bych je vlastnit, znovu přečíst. Je super, že antikvariáty mají eshopy a spoustu toho se dá i poshánět.
I
Dafi:bože,já Vás tak obdivuju!!
bych se zabila a psa taky-o toho bych se přerazila…..
To já taky… zase na druhou stranu, kdybych nastoupila s Ginou, tak to nehrozí, protože bychom se zasekly hned u první překážky… já bych řekla “ hopinky” a ona “ a proč?”… no na to nemám odpověď, tak bych začala blekotat něco o tom, že je to zábava a ona by otočila hlavu a koukala jinam a čekala až se vykecám.
Mě přijde až neskutečný, že jsou psi takoví torpéda a běží to s nasazením a nadšením, protože doma mám pravej opak, který mě pošle na tři doby do zadele, i když po ní chci, aby přeskočila resp. při její velikosti překročila 30 ti centimetrovej plůtek kolem trávníku a to se s ní ještě otočím a naklušu jak s kobylou a výsledek… já udělám hopsá a Gina zůstane stát, tak nakonec popojdeme 4 metry a ten plůtek obejdeme… prostě já skákat nebudu a fertig.
A tak to má být, ani jedna nejsme parkůrovej typ. A je super, když se sejde dvojka, která je a pak je na to radost pohledět.
50kilový tele by mě hned tak nikdo nevenčil..
Tak to může být opravdu problém…s mojí pyrenejkou na prochajdu nemůže ani nikdo z rodiny, protože ona je sice slušně vychovaná a dodržuje pravidlo nevláčet paničku za sebou na vodítku, ale problém je, že pouze mě…se synem se chová jako nevychovaná reaktivní čůza…a myslím, že kdyby s ní vyrazil manžel, tak ho potáhne jak lokomotiva.
S berňuchou je to jednodušší, neboť on už se vychovanej narodil a je to prostě rodinný pes, i když mamánek, tak venku ho může vést kdokoliv.
Je super, že existujou knihobudky…já knihy do antikvariátu nenosím, ale do tý knihobudky ráda odevzdám. Teď jsem vyklízela dcery studentský pokoj a měla tam spoustu knížek na které už je “stará” a už je nechtěla, tak jsme sbalili do tašek a odnesli…a když jsem šla kolem za týden, tak už tam nebyla ani jedna…tak jsem ráda, že se někomu hodily a při dnešních cenách knížek….
Tap:Zleva: Tobiášek, Ňufíček miláček (jejich strejda)
a Jyrka si dávají mletou vepřovou panenku.
Jyrka je autista, proto se píše s Y.
Super trojka 👍
Já su ráda, že mám psy, neboť nemít psy, tak bych určitě nikam trajdat nešla…a můj pocit zodpovědnosti vůči psům mě k těm procházkám nutí resp. já se psy chodím na procházky ráda, ale nějak mi dělá problém se k tomu dokopat…jak vylezem z branky, tak už je to dobrý a užívám si to.
Jde spíš o to, že když jsem nemocná nebo jako teď začátkem roku jsem byla nonstop v práci nebo je počasí, že by psa nevyhnal, tak prochajdy vynechám nebo to max oběhnu kolem komína (když teda chodím nonstop do práce)a pesani to v pohodě přežijou…obzvlášť pyrenejka, to je pes ve své podstatě ležící a nebo ležící spící, tak tam jí na tu procházku táhnu už jen z toho důvodu, protože prostě nemůže celý dny jen ležet. Ale já už od éry chrta pořizuji psy neakční, přiměřeného temperamentu vyhovujícího mé osobě a ty, kteří v případě nemoci se se mnou budou klíďo tejden válet v posteli.
Jo měla jsem knihu (před 36ti lety) “Pes a jeho výcvik”, kde se štěkání mělo učit tak, že člověk vzal proutek a švihal (teda jemně) psa po plamě (z boku)…a defakto výsledek měl být ten, že psu nakonec došla trpělivost a začal štěkat…no a pak k tomu člověk přidal povel. Neumím si představit, že bych takhle učila psa štěkat…
Já to teda nepraktikovala, protože spousta metod pro mojí outlocitnou dušinku nebyla použitelná, proto jsem ani nechodila na cvičák a cvičila jsem si ovčandu sama a literaturu brala jako inspiraci.