Držte pěsti, když všechno klapne jak má, tak se tento malý bílý vílý kluk od začátku března venčí s mýma bráchama. Smečka se rozrůstá 😻😻😻.
Ještě bych k tomu chtěla říct, že tohle je taková nespravedlnost… někdo nemá žádnýho barzoje a někdo bude mít tři😪 Tak alespoň těma fotečkama se můžu kochat🥰
Odpověď na příspěvek uživatele Pavel z 22.02.2025, 12:09:29
Na chemii se vyprdněte….důležitá je rovnováha…když bude rovnováha a nebo stav rovnováze se blížící, tak řasy sice budou taky, ale ve snesitelném množství…
Navíc chybí informace, jak je akvárko staré…ono často, když je akvárko čerstváček a ještě si to nesedlo, tak řasy můžou být problém…záleží na mnoha faktorech…jak to mám osázený…mám přerybněno, funguje dostatečně filtrace atd atd…
Dlouhá štětičková…jakože ruducha??…černá řasa ??…tu stejně většina řasožroutů neřere…možná parmička černopruhá (siamská)…mladí jedinci, ale pokud budou mít na výběr, tak se na ní taky vybodnou…
rasa na kryptokorynach…pokud byly rostliny zakoupeny v emerzní formě a přechází do submerzní formy, tak emerzní listy můžou odumírat a může na nich růst řasa…já třeba na echinodorech staré listy nechávám, rostlina z nich čerpá živiny, ale kdyby byly napadené ruduchou, tak je odstraním…pokud rostlina prosperuje a rostou nové listy, tak na těch by se už řasa dělat neměla…
po stenach svetle zelena(bez vlaken)…no napadá mě, jestli v akvárku není příliš světla…já si teda osobně s řasou na sklech moc hlavu nedělám, to se dá vyřešet setřením skla…
Naléváním zázračných vodiček do akvárka se možná na chvíli problém vyřeší, ale…rozhodně to ale nevyřeší příčinu a navíc bych se bála, že mi to akvárko ještě víc rozhodí…
Tak já si neumím představit, že bych měla víc jak dva psy neboť mám dvě ruce a kolikrát je potřeba mazlindat a drblindat stereo…a o posteli ani nemluvím, Gina je strašná almara neskladná, máme co dělat, abychom se tam všichni tři…já, Gina a Maťula vůbec poskládali…
Úplně stačí, když přijede dcéra s klukama…navíc to jsou podstatně větší akčňáci, než moji psi a 4 psi už je docela šrumec…si nakonec oddechnu, když odjedou, už jsem zvyklá na ten náš klídeček.
Nicméně, kdybych ještě měla finanční kapacity na dalšího psa, tak bych asi Maťulkovi pořídila ještě jednoho berňáka…ono s tou pasteveckou Kanimůrou není žádná bžunda…ta se nechá ukecat na pár minut večer a Maťulka by nějakýho kámoše uvítal…ale zase by to byla sázka do loterie, protože Maťula by potřeboval někoho s podobným temperamentem a s podobnými zájmy a to by se taky nemuselo povést…
Jak se říká, pes vás naučí mnohé, např. uklízet si věci.
Jo jo…a když má člověk psa zloděje a popeláře…jé jé…to je potom pořád uklizená linka a koš nikdy nepřetéká 😄…pokud se jedná jen o boty, tak je to zívačka.
Moji pesani třeba boty neničí, ale…nemám uzavřený botník, jen takový policový systém, tam se berňák bot nedotkne, ale běda, jak zůstanou mimo botník a zapomenu si je následně uklidit nebo si je vyzuju s tím, že potřebujou vyčistit a že to udělám později a je období tepla, kdy jsou dvéře na zahradu dokořán…to pak začíná hra “najdi druhou botu”…pracovně mu říkáme “uklízečka”, protože to vždycky odnese někam za zahradu…když mám štěstí, tak je bota jenom na dvoře, když mám smůlu, tak jí ani nenajdu a čekám, až jí berňák odněkud přinese na dvorek. To je potom radosti, když vylezu ven a bota leží u dveří…po týdnu od únosu psem…😇
A úplně nejhorší, když třeba koupím zeminu v pytli a neuklidím…to se mi může stát, že pytel roztrhaný a celý dvůr zasypaný zeminou…to by člověk nevěřil, jakou plochu ta zemina pokreje…
Předevčírem berňucha pro změnu sypal ptáčkům…nechala jsem na stole venku dva pytlíky se slunečnicí, že nejdřív krmítka vyčistím, než to tam nasypu a nebylo co sypat, protože berňák to mezitím rozsypal všude…
A to bych mohla pokračovat do nekonečna…
Vybouchlé polštáře a zahradní polstry ani nepočítám…to je člověk ve své podstatě rád, že se psu nic nestalo, když to vybouchlo…co je proti tomu taková bota, která se dá někam zavřít…🙂
Ti u nás puknou. Letos jsem už zkrmila 2metráky slunečnice a dnes koupila další metrák + 300 lojových koulí , pár kilo sádla a furt to řve že nemají dost pakáž jedna pernat á 😂
Tak já toho letos moc nezkrmila… oproti minulým rokům… nicméně naservírováno mají nonstop…. já jsem z těch lidí co krmí celoročně.. …a je mi úplně buřt jaký kdo má na to názor. V létě teda ne tak štědře, ale krmím.
já dostala před chvílí od Yody přes hubu… Blbnul, vytáhnul z pod ledosněhu velikou roztřepenou větev a jak se konec náhle uvolnil a vymrštil, trefil mě těsně pod oko. A to byl ode mě docela velký kus. Dvě ranky skrz a líp mi drží na nose brýle 😄
U nás ráno -8 … teď mi to ukazuje -5, ale svítí slunéčko, nefouká vítr, tak je pocitově fajn.
Jako já zimu nesnáším, tak nadávám jak špaček, aby už bylo jaro….ale pak si představím, až to všechno roztaje a z naší trasy se stane bahnitá stezka a na louce bude stát voda, tak už mi to tak idylický nepřijde a už teď je mi jasný, že budu říkat “zlatej mráz a sníh”….
Vši začal být docela problém, alespoň co slýchám od rodičů děcek, co to přitáhly dom…přesně…dřív se vzal Orthosan a bylo vymalováno, dneska jsou ty mrchy pěkně odolný. Ideálně k nějakému přípravku nasadit ještě mechanické odstraňování hřebínkem - všivák.
Já po zkušenostech před lety s dětmi, tak po umytí hlavy, kdy jsou vlasy ještě mokré, tak jsou vši docela zpomalené, takže se dá dobře nejen tím hřebínkem, ale i ručně odstraňovat…plus na suchých vlasech ještě likvidovat případné hnidy…záleží na tom, v jaký fázi člověk to zavšivení chytne…
Už si napamatuju, co jsem používala u dcery, ale vím, že jsem vystřídala těch přípravků více a stejně jsme se těch potvor dokonale nezbavily…takže jsem opravdu jak Popelka ty potvory odstraňovala mechanicky…dlouhý vlasy jsme zachránily, ale byla to teda týdenní makačka.
PS: plus jsem teda suchý vlasy ještě brala žehličkou na vlasy a nebo kulmou, to mi přišlo, že hnidy to docela likvidovalo…
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 17.02.2025, 12:08:31
…tak já pokračuju a najednou dojdu na konec stopky, tak se otočím, 😀 😀 nemá to být obráceně? Źe pes dojde na konec stopky a otočí se? 😀 Pardon. Já musela 😀
Tak u nás v 99% případů dojdu na konec stopky já, protože i pomalá chůze je rychlejší než tempo, kterým se pohybuje Gina při průzkumu terénu…a to jedno procento je, když mi Ginu něco rozhodí…povětšinou nějakej štěkající pes nebo podezřelá osobnost…tak to potom dojde na konec stopky ona a říká “děléj, budeme je sledovat” a já jí říkám “co blbneš, já nikoho sledovat nebudu”…a naopak, když dojdu na konec stopky já, tak říkám Gině “tvl dělej…jdeme” a ona “ panebože, to je furt spěchu, vždyť už letím…”…jo letím, to bych si snad stihla dát i cígo, než ujde těch 20 metrů (ale pozor, ona u toho umí nasadit výraz jakože …letííím..ale neletí, courá se….a nedej bože, když má klusat…to teda kluše, ale s výrazem “no to jste se snad pokakali…kam letíte proboha…procházka je od slova PROCHÁZET SE a ne že běžíme”
Ale všechno je lepší, než když byla mladej plašan a lovila mi terénní motorky, osamnělé chodce, běžce, cyklisty, cizí psy na vzdálenost i 100 metrů a dokonce i stíny aut, co jezdila na mostě nad námi a jejich stíny se pohybovaly před námi na zemi….to bylo fakty o zdraví a zavánělo to vykloubeným ramenem a nebo já, jak mě za sebou potáhne v poloze ležícího střelce….jeden čas to vůbec nešlo ani na couračce, ani na flexině, protože to fakty bylo o zdraví….to zlatá čuchací a courající se Gina….
Tady na vsi psi před obchodem naprosto běžně. Ti, co jsou větší a budí respekt, nestojí přímo uvázaní u bezpečnostní mříže dveří samošky, ale jsou uvázaní ve slepé ulici vedle u železného sloupku plotu. V jiné samošce mají pro psy v meziprostoru mezi otevíracími dveřmi jedněmi a druhými uvazovadlo a misku s vodou. A to mají taky v Tescu. U pekárny moc není kam uvázat, tak jsou psi buď odložení navolno a nebo symbolicky cvaklí k takové té stojací ceduli, co je na ní křídou napsaná denní nabídka (a kterou vítr občas shodí) 🙂
nebo symbolicky cvaklí k takové té stojací ceduli
No když si vzpomenu na Jacka…to byl takovej mamáneček, že měl problém počkat před obchodem i se zbytkem rodiny a svojí psí sestrou…ten by za mnou přišel dovnitř i s tou cedulí😂