Slepýš křehký je v ČR chráněn jako silně ohrožený druh. Proto je nanejvýš žádoucí mít pro slepice omezený výběh, prostý chovatelského baroka, kde se slepýš může schovávat.
Slepýš křehký je v ČR chráněn jako silně ohrožený druh.
Myslím, že mnohem víc slepýšů (a užovek) zahyne pod koly aut. Co tak potkávám při turistování.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 17.03.2025, 11:30:27
To nebyla tělesná ani psychická dospělost, jenom pohlavní. Předčasné zabřeznutí mi touto optikou přijde lepší (pokud fena a štěňata přežijou) než kastrace mimina.
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 16.03.2025, 17:09:55
Ale to právě není jenom o té velikosti. U štěňat to musí být podobné, ne? Nemůžu velikostně porovnat stejně staré štěně čivavy a irského vlkodava. Ale právě ten stupeň vývoje. Viz výše.
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 16.03.2025, 16:14:59
To je samozřejmě další věc. Ukážu načančané “rodiče” a nikdo neví, jak vypadají ti opravdoví. Ale jak jste psala, je to marný, je to marný, je to marný…
A věk se dá jakž takž poznat. V práci mám v šuplíku schovaný takový tahák, podle čeho se orientovat. Z hlavy to nevím.
já myslela, že je to srnčí čelist… ale moc jsem to nezkoumala
Ta mě na první dobrou napadla (pár jsem jich v lese taky našla), ale… ten špičatý tvar prvních dvou zubů se mi nezdá. Možná nějaké staré srnčí? Jak jsem psala, potřebovala bych pohled seshora.