11.12.2023, 13:17:39 xxx.xxx.224.101
Kéž by.
Kéž by.
Taky vám to háže příspěvky dvakrát…
balu:To je pak těžké. A co je tedy možné ty děti učit?
To je pak těžké. A co je tedy možné ty děti učit?
Tak já mám výhodu, že učím na SOŠ. Ale když mi do písemky z anatomie napíše dítko bíložravec, tak to bez komentáře nenechám. Vždyť budou z českého jazyka maturovat!
Espiro:No, dámy, nevím o tom, že by se neučila násobilka nebo vyjmenovaná slova. Tohle kopání do dnešní mládeže, tak moc oblíbené, je s ohledem na to, že osnovy jsou víceméně stejné už nějaký ten pátek, trochu mimo.
Kometo, vy tuším neučíte na prvním stupni, tak proč tyhle řeči?
Zníte zapškle, obě dvě. A to říkám jako milovník našeho jazyka.
Kometo, vy tuším neučíte na prvním stupni, tak proč tyhle řeči?
Proč? Protože za 26 let mého pedagogického působení vidím sešup dolů. Nejen já, ale třeba i kolega o generaci mladší, kterého jsem mimochodem učila. Který se chytá za hlavu, že to, co chtěl po žácích před šesti lety, je teď nad jejich síly. Nemluvě o tom, co jsme po nich chtěli my.
Když dítě nestačí, seženou rodiče papír, že potřebuje úlevu - protože má fobii, je plačtivé, pomalé, nesnáší stres…Jak se chce pak uplatnit v životě? To budou všichni pracovat v archívu? Nepřijde mi to fér hlavně kvůli těm ostatním. Jejichž rodiče nemají takové konexe.
Oni jsou prostě takoví. Nebožka sousedka, Romka, prima ženská, sama říkala - našla jsem si bílého manžela (nebo on ji), protože vím, že bych korunu neudržela.
Já teda úplně nevím, ale za mě by takové kotě mělo být ještě u mámy. A ne na špagátku venku. Který je navíc ovázaný kolem krku. Ale možná blbě vidím.
Zakrývat nebo zarývat? To druhé mi dává větší smysl.
Tak u mě obráceně. Minulé pondělí po víkendu krmítko vymetené, dneska ne.
U zvířat se to jmenuje stejně. Nikdy jsem neslyšela ani nečetla. Ale třeba má Míša světovou raritu. A dá foto. Nic není nemožné.
Ale my po těch dětech nemůžeme chtít vyjmenovaná slova nebo malou násobilku - to je přece dril a ten se dneska nenosí.🤒
Planeta pozitivní.🙂
Já taky ne. Jediné, co jsem pro studijní účely vygůglila, byla polydaktylie.
kometa:A vy víte, o čem jsem s pánem mluvila a jak jsme si hezky popovídali?
A proč sem taháte naši soukromou korespondenci?
Admini, proč zase dvakrát?
Takže otázku považujete za zákaz… V tom případě končím.
kocoura219:Není to ta samá kočka? 😀
Je. Video staré 3 roky. ???
Jéžišmarjá , jak je na tom zábradlí 😱, to vidět, dostanu infarkt
Já si taky musela zvyknout. Utěšovala jsem se tím, že pád z druhého poschodí by kočka měla zvládnout. A že na rozdíl ode mě netrpí závratěmi a má vynikající smysl pro rovnováhu.
S postupujícím věkem naštěstí kocour velmi omezil.
Perfektní! Prolétající paprsek přejasný. Problém - předlouhé pojmenování. Postačí Prolétající.
A vy víte, o čem jsem s pánem mluvila a jak jsme si hezky popovídali?
A vy víte, o čem jsem s pánem mluvila a jak jsme si hezky popovídali?
Formulace - divoké plemeno koně domácího mi přijde poněkud zvláštní.