Aktuálně: 2 321 inzerátů270 092 diskuzních příspěvků19 351 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa správce
06.08.2023, 08:06:00 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Pak utřít a spálit? Asi lepší než lopata nebo perlík nebo co tak bývá po ruce?

Obrázek Obrázek

Upřímně, já mám problém nacpat v případě potřeby svého starého domácího kocoura do přepravky. Takto strčit polodivokou kočku do pytle je pro mě sci -fi.

kometa
kometa správce
06.08.2023, 07:59:51 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Je pravda to co se říká že kuna v blízkosti jejího doupěte neloví? Mám podezření že u souseda ve stodoly, kde mají klid se usadili protože skoro každou noc slyším jejich skřeky. Slepice na noc zavírám ale když jdu v týdnu do práce pouštím je v 5 ráno za chvíli už bude tou dobou tma a já se začínám bát. Je pravda že kuna doma neloví zažil to někdo z vás?

Kamarádka má kuních bobků plny dvůr a slepice k tomu. Starší zavírá na noc do kurníku, mladší má v prázdném boxu pro koně ve stáji, která rozhodně není nedobytná (součástí je otevřená stodola na seno a slámu). A na ztráty si nestěžuje.

Ale má tam i kočky a psa, což možná pomáhá.

kometa
kometa správce
06.08.2023, 07:56:04 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Ahoj, máme rok a půl starého kocourka, pravidelně nám začal ničit sedačku, brousí si o ní drápky i přesto že má k dispozici škrábadlo? Dost nás to štve, nemůžeme si kvuli němu nechat zničit domácnost, taky vám to dělají? jak ho mám přinutit věnovat se škrábadlu?😢

Můžete zkusit škrabadlo “navonět” kozlíkem nebo šantou.

Ale viz výše. Kočky bývají trochu demoliční. Můj kocour si vybral křeslo. Nejdřív serval tapecírunk, pak papírovou výplň a teď už je na dřevěné konstrukci. Doufám, že ta vydrží do doby, než kocour zestárne a pak nechám přečalounit. Kamarádky dcera jde na příslušné učiliště, tak to třeba budu mít se slevou.🙂

Prostě, buď mám doma zvíře, nebo domácnost bez chlupů, škrábanců a načinčanou. Výjimkou jsou rybičky nebo šneci. Tam nic z toho nehrozí.

kometa
kometa správce
06.08.2023, 07:41:34 xxx.xxx.147.163
lesnizinka:

Já vím😉 jen si nedovedu představit, protože jsem se s tím nikdy nesetkala analgetikum, které právě v tomto případě funguje. Všichni příbuzní u nějakých vyšetření či menších zákrocích dostávali do žíly. 

Však jo. Tramal intravenózně. A nemohla jsem si stěžovat. 

kometa
kometa správce
06.08.2023, 07:38:01 xxx.xxx.147.163
Xerxova:

já mám ráda déšť i mlhu a voda ve vlasech ani za krkem mi vlastně nevadí… A tak jsem teď ráno venčila (od půlnoci napadlo už 14 mm) v tričku (je léto 😉) a sandálech. Teda měla jsem i kalhoty (pod kolena). Psík se tvářil, že pro pár kapek (no pršelo dost) se první procházka zkracovat nebude, ale teď doma se nechal vysloveně požitkářsky vydrbat ručníkem. A voda padá a padá…

To jste dobrá! Mně už to nějak vadí. Při turistice i na koni. Prší mi na brejličky (tím pádem nic nevidím). V terénu to klouže, kůň se boří a vůbec.

kometa
kometa správce
06.08.2023, 07:35:16 xxx.xxx.147.163
Trickyvoo:

Taky jsem dneska musela v dešti. Mám goratexové boty v zimní i letní verzi a goratexovou bundu a je to super. Včera byla Malina na hlídání u tchýně, ale nevzali jí na procházku, takže dneska byla ochotná jít i do deště. Bylo to tak hezké, když jsme šly liduprazdými ulicemi, déšť mi ťukal na kapuci. Jak je člověk v suchu, tak je to vlastně moc příjemný zvuk. Pak už říkala Malina, že jí to už nebaví a šla by zas domů. Tak jsme šly. U baráku už tahala, jak se těšila domů 😀.  

Edit: chtěla jsem reagovat na Rezzy, pardon

Máme to podobně.

kometa
kometa správce
06.08.2023, 07:34:07 xxx.xxx.147.163
Rezzzy:

Holínky mám, ale blbě se mi v nich chodí a moje oblíbené kožené boty,  už jsou na odpis, děravá podrážka 

Já do hnusna, pokud se teda vyloženě nemusím brodit kalužemi (pak nic jiného než holinky není - mmch včera jsem viděla takto kráčet dámu i ve městě - za současného počasí velmi praktické), beru turistické goratexky.

kometa
kometa správce
06.08.2023, 07:29:40 xxx.xxx.147.163
Kaša:

děkuji a já mám za to jak jim podstrojuji. Ale jsou v roce přece období kdy je snáška utlumená. Koupím směs pro nosnice na zkoušku jestli se to zlepší.

Viz výše. Nepodstrojujete. Věřte všem zkušeným. A hezky vám to vysvětlila bodlinka.

Dnešní slípky jsou holt jiné než ty našich babiček.

kometa
kometa správce
06.08.2023, 07:19:42 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

Ne ne, Doron. 

Kvůli té mé kamarádce (která byla dříve muž) jsem celou problematiku začala dost sledovat. A dr. Fifková rozhodně patří k těm konzervativnějším. 

Liberální sexuologové jsou schopni a ochotni nasazovat hormony opačného pohlaví, bojují za možnost změny pohlaví bez jakékoli chirurgické “přeměny” atd. Fifková je skutečně oproti těmto mladším dr. spíše zpátečnická.

A “hra na Boha” - může se to tak na první dojem zdát. Ale nedovedu si představit moji kamarádku, kterou znám vlastně jen po tranzici, že by žila v těle muže. Ona je šťastná, odsuzuje aktivismus, který v tomto ohledu bují, a…je prostě ženou. Nedovedu si představit ta muka těch, co se narodí v “jiném těle”. Což je ostatně název dokumentu ČT, který opět velmi velmi zkritizovala Lenka Králová (mnou zmíněná někde výše).

SJá dr. Fifkovou slyšela párkrát v televizi a za mě mluvila rozumně.

kometa
kometa správce
05.08.2023, 18:47:18 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Vlastním 5 letého hřebce Welshpony. Nemám ho odmala, zakoupili jsme ho již se zlozvykem - kouše a chňape po rukách a po nohách. Nechci ho trestat bitím, mám dostatek trpělivosti ale nevím, jak ho to odnaučit. Je to poměrně temperamentní koník, pod sedlem zvladatelný. Poraďte, děkuji.

Vykastrovat? Vyřádí se ve výběhu s kamarády? Není to dvorkový odchov? Při čištění uvazovat? Při vodění trvat na osobním prostoru.

Já se potkala jenom s vychovanými hřebci, kde s problémy pracoval někdo zkušenější, tak se mi to píše. Ale i tak jsem se musela občas prosadit.

kometa
kometa správce
05.08.2023, 15:15:56 xxx.xxx.147.163
MikroMarika:

děkuji, já právě myslím že to může být z těch veder a sucha co v červenci byli. Ale tak sádlem asi nic zkazit nemůžu ?

Já na sádlo nedám dopustit. A navíc není pravděpodobné, že vám to kozy olížou.

kometa
kometa správce
05.08.2023, 15:09:24 xxx.xxx.147.163
Bodlinka:

zvíře, co má znaky obou pohlaví, není transsexuální, ale intersex.

ale ono v zásadě nejde mít oboje a jsou spíš různé stupně, jakože: mám samce, který je ale feminizovaný - má malý penis a zkrácenou anogenitální vzdálenost, může tam být hypospadie, nesestouplá varlata a třeba i rudimentární šourek; ale je to pořád samec, mullerův vývod regredoval a není tam žádný samičí vnitřek

nebo mám samici, kde je nadbytek samčího pohlavního hormonu a bude to samice, co bude mít místo klitorisu penis, extrém takového stavu je hyena skvrnitá 

nebo mám samici, do které její bratr pumpuje antimullerianský hormon a tím pádem její mullerův vývod regreduje, nemá žádný samičí vnitřek nebo jen nějaké různě průchodné zbytky a pak je z ní freemartinka

nebo je to samec, jehož tkáně nereagují na testosteron, takže se samospádem staví samice, ale antimullerianský hormon působí, takže nemá žádný samičí vnitřek, má varlata a pak je to nejčastější intersex u lidí, jsou to neplodné fenotypově normální ženy

no a pak jsou divnosti jako bezrohé kozy hermafroditi, tam totiž úplně není jasný, o co přesně geneticky jde. Genotyp je normálně samičí, není SRY a přesto to má varlata.

ale vyloženě intersex kde máte na jedné straně varlata a na druhé vaječník nebo nějaké ovotestes, to nebývá časté, jak budou vypadat vývodné cesty v podsatě vždy záleží na tom, jestli mullerův vývod ani nebo ne a nikdy tam neposkládáte funkční všechno, aby bylo možné si nějak “vybrat”. vždycky je to víc “něco” tak maximálně můžete uříznout to, co případně hodně přebývá.

Máte pravdu, intersex. Nevím, na co jsem myslela.

Ale já právě ten ovotestes viděla. Dvakrát. Bilaterální.

U toho kozla byl šourek, ale prázdný. Výrazně zvětšený klitoris, ale hypoplastická vulva a téměř neprůchodná děloha.

A v pubertě začal smrdět a naskakovat na kozy. Genotyp se nedělal.

U té prasnice to bylo taky tak. Chvíli jsem zírala a přemýšlela, co to u těch vaječníků je, než mi došlo, že to jsou varlata. Děloha a pochva byla normálně vyvinutá, ale vulva chyběla (jako, že ji z jatek neposlali).

kometa
kometa správce
05.08.2023, 15:05:50 xxx.xxx.147.163
Bobca:

Já mám někde uložené video,kdysi mi někdo poslal operaci z muže na ženu…Po zarostení jizev ochlupením nebylo vůbec nic poznat…Normální vzhled  ženských orgánů...Vymodelovali jí i to,co žena potřebuje k sexuálnímu životu(ze žaludu)..Ano,kůži penisu jí vsunuli dovnitř jako vagínu…

Něco takového jsem viděla před léty taky.

kometa
kometa správce
05.08.2023, 15:02:36 xxx.xxx.147.163
lesnizinka:

Jste mě předběhnula, než jsem to sesmolila. Injekci😲Tak to by mě zajímalo, k čemu je tohle dobré? Jedině tak morfia možná😉

Na colono jsem byla objednaná před skoro 20lety. S díky jsem odmítnula. Už i vím proč😛😉

Kvůli analgézii.

kometa
kometa správce
05.08.2023, 14:59:06 xxx.xxx.147.163
Doron:

Jsou jedovaté .

Koupila bych někde v Hornbachu takovou tu trávu pro kočky, potřebuje takovou tu ostřicovou..

Já vysévám obilí.

kometa
kometa správce
05.08.2023, 14:56:05 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Poradí mi někdo jak naučit koně na povel lehat. Moc by mě zajímalo jak se to muže naučit. Nebo neznáte nějaké internetové stránky na toto téma? Moc děkuji.

Proč? Jenom jako cirkusový trik?

Kdysi jsem četla o slonovi, který byl zvyklý na poklepání na zadní nohu si sednout. Jednou táhl cirkus městem, pěšky a za oním slonem to jeden řidič nestihl dobrzdit a lehce do slona ťuknul. A slon se posadil… Řidič přežil, auto ne.

Já jsem asi suchar, ale po koni chci, aby byl ovladatelný a základně přiježděný. A při kování a ošetřování klidně stál. Nepotřebuji, aby si lehal.

kometa
kometa správce
05.08.2023, 14:47:00 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Jaké rostliny dávat kočkám, aby nechali na pokoji ty okrasné? Můžou třeba i pampelišku nebo lichořeřišnici?

Já vysévám obilí.

kometa
kometa správce
05.08.2023, 14:45:36 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Dobrý den, naše rodina časem uvažuje o koupi menšího koně pro rekreační ježdění. Uvažujeme o plemenech hucul nebo hafling a zajímal by mě Váš názor na využití těchto koní. Mám obavy, že dospělý člověk si na malém koni moc pohodlně nezajezdí a že takovýto kůň nemá vlastně jiné než rekreační využití pro děti. Dá se např. s huculy absolvovat putování na koních? Bude stačit "velkým" koním? Je schopen zvládnout stejnou vzdálenost jako oni? Za Vaše názory předem děkuji.

Nepopulární připomínka - chcete koně jednoho nebo dva? A kde bude (budou) ustájeni?

Jinak, ano, s huculy se dá absolvovat puťák bez problémů. Jsou-li teda natrénováni.

kometa
kometa správce
05.08.2023, 08:36:24 xxx.xxx.147.163
Přímka:

Dobrý den, co jsem udělala špatně, že došlo k následujícímu problému? Mám už sedmiletého koně…hrozně to letí … poslední měsíc, měsíc a půl pozoruju, že nedokáže chodit rovně, po rovné čáře nedokáže jít, je jak opilý 🙂 předtím jsem si toho nevšimla ale je pravda, že jezdil hlavně v jízdárně až teď venku. Mohlo by to snad být tím, že nemá oporu v udidle, protože se snažíme dělat western, ale to je jen domněnka, nějaký fígl jak na rovné ježdění?

Taky mě napadla ataxie, video a vet.

A dostal tedy nějakou injekci? To jsem z vašich příspěvků nevyčetla.