30.06.2023, 19:40:30 xxx.xxx.147.163
Horsana:Glykogén máme vo svaloch všetci, koľko z neho odporazeným koňom vo svaloch zostane, toť otázka, isto sú na to nejaké štúdie.
Jedla som žriebäcinu, ktorá bola vydávaná za bravčovinu- boli to minútky a boli výborné, pýtala som si pridať...potom sa ma majiteľ stajne začal významne pýtať, či mi chutí a keďže som vedela, že si jeho žriebä zlomilo nohu a vet ho zastrelil, tak mi došlo. Chutilo fakt skvelo, ako bravčovina, ale bolo aj dobre okorenené.
Druhý krát som si dala- to už vedome, na polovicu s priateľom konský steak, asi to chcel skúsiť, neviem, on zo zvedacvosti pojedol občas kde čo, nezriedka aj s následkami (napríklad po guláši z medveďa mi pripadal, že je akoby priotrávený, mal aj teplotu, zvracal, hnačkoval...). Takéto lahôdky som ale ja fakt nejedla :D
Najpr to chutilo výborne, sladké fakt nebolo, asi bol medium, neviem, ale po nejakej chvíli som začala cítiť pach, ako smrdí strašne spotený kôň- myslela som si, že Gorali prišli s vozom, alebo z lesa, ale nikde nikto, potom mi došlo, že to ide z toho steaku- zrazu som z neho zacítila koninu a to bolo už pre mňa no go, hodila by som tam šabľu, keby som to dojedla, priateľ nič necítil a dojedol to bez problémov.
Asi jako když občas cítím z anglické slaniny kance.