Odpověď na příspěvek uživatele LK z 01.01.2025, 13:54:55
Potkala jsem hodně dětí v pásmu geniality, dokonce jedno moje dítě tyhle kritéria splňuje:).
Pro tyhle děti je důležité, udržet je co nejdéle v dětském světě a mezi vrstevníky, emoční vývoj za rozumovým zaostává, tohle prostředí by pro ně nijak obohacující nebylo..
Mysl si můžou tříbit třeba v Mense, jsou tam progamy pro nadané děti, i různé hry atd. nebo třeba v nějakém kroužku mladých přírodovědců, jsou tady v Praze na opravdu vysoké úrovni a zase, potkají se tam podobně nadaní vrstevníci.
Skaut, sport, to tyhle děti potřebují, ne tady lovit drby a v jedenácti ponocovat🙂.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 01.01.2025, 10:22:09
Můj bratr s sebou všude nosí kleště🙂)) a když vidí strom v nesnázích, stažený páskou nebo drátem, osvobodí ho ;)) Už pro tenhle svůj koníček, získal i svou manželku ;).
Naposkedy působil v nejmenované trampské osadě, kde vysvětloval šerifovi , že vysazením stromů péče o ně nekončí, vedl k němu dlouhou nudnou přednášku “ počkejte, to vás bude zajímat” a pak se přes jeho protesty nezištně ujal nápravy.🤣
Často se u nás stává, že město vysadí stromy, přivážou je k těm opěrným tyčím a pak nechají pásku zarůstat do kmene. Je to škoda. Mají štěstí, že můj bratr šel zrovna okolo🙂)).
My se dnes preventivně ukrýváme doma a na zahradě, protože dnes nemám auto a bála jsem se jít po ulici do lesa, protože si už děti hrajou s bouchacíma kuličkama a Gučánek se na starší kolínka začal bát a Framíka zas nechci pokazit.
Trochu to tady bouchá, ale jenom zdálky, celkově situaci hodnotím jako výrazně lepší než vloni, půlnoc ale asi bude zase výživná ☹️.
Gučka je nejdřív statečný, ale po takové půlhodině rachomejtlování se začne třást, a ten největší nápor u nás trvá tak hodinu..
Zakoupila jsem na radu Plaky Alavis calmimg, tak zítra poreferuju, jestli fungoval.