Jo, jo Stelli, určitě to tady starší generace taky zná.
Přesně tak. Já si ještě pamatuji, že zánět slepého střeva mi udělá i polknutá žvýkačka (přesněji řečeno, že mi ho zalepí). A škvor mi vleze do ucha a procvakne bubínek.
..ten škvor a zvýkačka se u nás také tradovalo…žvýkačky jsem polykala často a slepak pořád bez úhony…
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 29.12.2024, 15:35:00
Zdravím Canko, tak začínám tak trochu koketovat s během….který jsem v životě nedělala a z duše nesnáším, jenomže jsem zjistila, že skrzeva tu svou rychlochůzi jsem schopná i popoběhnout….zatím jsem si objednala a jdu si vyzvednout boty a krokoměr….s ostatním zatím počkám až jak mi to půjde….
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 29.12.2024, 16:09:10
…ale tak všeobecně se varovalo před polykání pecek…z melounu jím dodnes a maminka chroupala jablka a hrušky běžně s jadřinci, ale co má problemy se střevy, tak nesmí, ja ty jablka a hrušky vcetně jadrinců až do 40 let, kdy jsem chytla na ně alergii…o jadrech ořechů nebo mandlí jsem to tedy neslyšela nikdy….
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 28.12.2024, 13:13:04
…mně taťka učil sekanou pořádně uhladit mokrýma rukama a také nepraskla…Bobi vy jste neuvěřitelně šikovná a se širokým záběrem…škoda, že nejste na dojezd ode mně….dečky by jste napínala, plést vánočky naučila, obšivaka mně a tak všelijak podobně a ja bych vás zlatem platila 🙂
…my jsme si a mamčou nadělily knihy navzájem, máme obě stejný vkus, takže nesáhneme nikdy vedle…..od bráchy teplé merino ponožky na cvičák…. ještě jsem dostala dvě knížky a voskovou svíčku od kamaráda…..od kamarádky krásnou tašku obdivovanou na 4dox zhruba dva roky….a od mladých el. kartáček na zuby…no a sama sobě jsem si nadělila barefoot tenisky…takže jsem velmi velmi spokojená s letošním naježenim pod stromek….Keliš dostal slona, prý nerozbitného pravil prodejce na psi výstavě v Letňanech, no trvalo cca 5 minut než Keliš rozkousal a částečně popzřel ucho slonovo, pak to letělo do koše….když se dávaly dárky pod stromek, Keliš nemilosrdně vyhodil obě kočky, které pod ním mívají přechodné bydliště a bránil jim jít se pod stromek na dárky byť jen podívat ..kdyby nebylo Štedroně a jeho babička se strýčkem u nás na návštěvě, dostal by za to hnusné chování nasekáno na zadek….
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 27.12.2024, 11:13:59
..děkuju, ale to přehániš….určitě moc ráda, byla bych ti opravdu moc vděčná, ony jsou ty dečky krásné a věkovité a určitě si nezaslouží moji macešskou péči/nepéči….
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 27.12.2024, 11:13:59
..děkuju, ale to přehániš….určitě moc ráda, byla bych ti opravdu moc vděčná, ony jsou ty dečky krásné a věkovité a určitě si nezaslouží moji macešskou péči/nepéči….
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 27.12.2024, 08:12:02
..kolotoč jsme měli se svíčkama také, byl asi v každé rodině včetně Pelíšku…pak se dali sehnat jenom ty co máte vy, ale před cca třemi roky jsem viděla v TV reportáž o české firmě, která skoupila stroje na výrobu těch původních z našeho dětství, až kdesi na Slovensku a rozjeli výrobu, kupovali jsme si ho tehdy s kolegou za cca 1 000 korun…ta vánočka je nádherná…mně se nechce plést, tak mám od kamaráda krásnou velkou kameninovou formu….
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 27.12.2024, 08:25:45
….jj to vím, ale musí mi to přesně někdo ukázat, ha jsem v tomhle motovidlo…a raději někomu zaplatím, kdo sI s tím vyhraje….moje mamca kdysi tím škrobem, co se vařil škrobila taky jde co…ručníky, to byla tedy masáž…
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 27.12.2024, 00:59:57
….dečka je krásná, pár jich doma mám po kolegově prababičce…ale neumím je napínat a sháním, kdo by to uměl a za peníz provedl….já je henom vyperu, naškrobim a vyběhlim, ale není to pravé ořechové…také bych se chtěla naucit háčkovat, kdysi jsem moc ráda vyšivala, je to úžasnej relax, ale co už jsem skoro slepá, rak to háčkování by bylo fajn .kolotoč vypadá jako starobylý…já tyhle čepice nosila cele dětství a dospívání, oak už jen s holou hlavou….pletla nebo háčkovala je moje teta….