Aktuálně: 2 699 inzerátů262 815 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 06.01.2025, 22:57:47 xxx.xxx.88.96

Mívám otevřenou ventilačku, i v zimě. Zavřela jsem ji, jak začaly ty celodenní mrazy a nechala jen mikroventilaci. Když byla ventilačka otevřená přišlo mi, že je v ložnici fakt zima. Při prozkumání teplomněru(je nimravý) jsem zjistila, že je tam 19st, takže žádná strašná zima se nekonala😏tolik nemá ani mamka v obýváku…většinu času🙄Při nějakých 16st, jak lidi často píšou, bych asi nevydržela spát. Spím nahatá, nedovedu si představit, že bych na sobě něco měla. Vypěstovala jsem si slušný blok, když jsem to i zkusila, úplně mě zachvacovala panika, že se v tom oblečení udusím, uškrtím, nebudu se moct otočit…🙄 Když jdu tedy spát, je tam chladno, zakutám se do duchny, než se mi trochu ohřeje, ale pak hned musím ven vyhodit nohy, protože teplo na chodidla nesnesu. I teď v zimě, když přijedu k tchánům, kteří doma nijak vedro nemají, třeba těch 20st, tak já zouvám boty i s ponožkama. Když přijdu na návštěvu a někdo mi pořád nabízí papuče, že ať nechodím jen ponožkách, tak já právě koulím očima, protože už to v ponožkách je pro mě skoro nesnesitelné, v papučích bych zdechnula😛

lesnizinka
lesnizinka 06.01.2025, 22:43:20 xxx.xxx.88.96

Tipla bych a nevím, čí to vlastně byla chalupa, že ji tam prostě skladujou, v paneláku na to není většinou místo😉

lesnizinka
lesnizinka 06.01.2025, 18:56:04 xxx.xxx.88.96

Niki, jak noha, zvládlas to dneska poprvé v práci? Myslím, že to poprvé v novém roce, bylo horší, než ta noha😜

Psala jsem včera vůbec, že mi zase nesvítí ten jeden stromek? Včera se nerozsvítil, zkoušela jsem to zapnout, vypnout, zkontrolovala jistič, zástrčky, závadu nenašla🙄 Říkala jsem si, že včera a dneska už by to stejně bylo naposled…a pak to někdy zkusím najít, tu závadu…do příštího roku, aby to svítilo😉 Ten stromek se rozsvěcuje s tím osvětlením garáže, na stmívání. Dneska jde Tom naposled rozsvítit tu obrubu baráku+druhý stromek a hle…volá na mě, že ten stromek normálně svítí. Jsem z toho trochu jelen…sám se asi neopravil😏

lesnizinka
lesnizinka 06.01.2025, 18:43:37 xxx.xxx.88.96

Díky, v pohodě, já jsem stejná, takže vím, o čem mluvíte. Myslím stejná jak taťka, mám problémy, k doktorovi nepůjdu ani za nic, dokud mám pocit, že to můžu zvládnout sama. Jednou to se mnou zřejmě taky sekne, ale jak píšete. Vždycky říkám, že když děti nemám, tak je to jedno, siroty po mě nezůstanou😉Teď k tomu přidávám, že stejně nechci být stará😏 

lesnizinka
lesnizinka 06.01.2025, 15:59:17 xxx.xxx.88.96

Hm, taťku skolila v 51. Určitě jsem na tom měla taky podíl🙄 naštěstí mi to mamka nikdy nevyčetla, ale někdy na to myslím. Ale to už bylo v době, kdy jsem byla dávno dospělá a emoce zklidněné. Ale hlavní příčina byla jeho nekompenzovaná cukrovka. A jedna moc zlá událost s jeho synovcem. 

lesnizinka
lesnizinka 06.01.2025, 15:17:09 xxx.xxx.88.96
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 06.01.2025, 14:31:16

Vy jste byla já?😜 Člověk by si myslel, že to ani nejde zkopírovat😉

lesnizinka
lesnizinka 06.01.2025, 14:26:24 xxx.xxx.88.96

No a co Bobi. Kdyby jsi chtěla, toto tam taky ušiješ, ale šiješ zase jiné, své. A hlavně, alespoň šiješ. Já se už druhý, no ten jsem odmávala😜 takže zítra bude třetí den…nutím do toho žehlení😏 Vždycky si raděj vymyslím něco jiného, abych nemusela žehlit. Přitom dobře vím, že to není nic hrozného, za chvíli to mám, ale keců zase kolem toho🙄 V pátek jsem i ten koš přinesla(a pak zase odnesla) ale raděj jsem si natloukla pár ořechů, kdybych chtěla něco péct, ať mám nachystané. Šikly se hned v sobotu, tchýně pečení bojkotuje, že je ještě cukroví, tak jsem večer pekla pak perníkový závin(s povidly a ořechy) Dneska místo žehlení, jsem vybrala z krabic zbytky použitelného cukroví a dala ho v jedné větší do mrazáku, krabičky poumývala. Uklidila už něco z výzdoby(takové blbiny, jako větvičky z mísy na ovoce třeba) papírové krabice naházené na pytli ve špajzu jsem musela porozdělávat, případně potrhat a nacpat do toho pytle, příští týden je odvoz(ráno jsem chystala na odvoz igelit😉)

lesnizinka
lesnizinka 06.01.2025, 10:27:37 xxx.xxx.88.96

Fujtajbl to byla dneska obchůzka…že já tam blbec lezla🙄 Naše cesta i cesta vedle v dědině poledovica. Takže ne, že rychlochůze, ale plížila jsem se po křivé krajnici. Kde to nejde, protože bych sjela do příkopu, nebo tam neobejdu keře, jsem musela po té cestě, na které se prostě nedal udělat normální krok. Ráno bylo skoro 5st, tak jsem myslela, že to bude už rozčvaňhané. No nebylo🙄 Jinak je u nás 6,5st a sluníčko, jen zase fouká. 

Bobi šak právě, člověk na to musí ,,chytit slinu" a ke všemu, když to dělá dlouho, už ho to pak přestane bavit, těšit. To mluvím ale hlavně o sobě😏

lesnizinka
lesnizinka 05.01.2025, 22:59:13 xxx.xxx.88.96

Bobi, tvůj elán ti závidím, mě děsí jen ta představa, že začnou normální dny a já budu muset naběhnout na režim: musím něco dělat😏 Já jsem myslela, že s riflovým jsi skončila, že už jsi toho…jak to napsat..přežraná prostě😏 A ona jde a nakoupí další pytel riflí😛 Si držák čéče👍 Ještě pořád máš na něco ,,objednávky"?

lesnizinka
lesnizinka 05.01.2025, 22:40:57 xxx.xxx.88.96

Niki tak to jsem moc zvědavá, jestli ti to pomůže, hlavně od té hlavy myslím. A říkal, že to máš opravené jako nafurt, nebo máš třeba za měsíc zase přijít. Už jsem to psala mockrát, mě takhle opravil záněty močových cest. Měla jsem je pořád, snad každý měsíc, bylo to peklo. Prolupal mi páteř a byly pryč, navždy, doufám(je to 30let)

lesnizinka
lesnizinka 05.01.2025, 22:36:35 xxx.xxx.88.96

Bože Eli, vy jste normálně posedlá pohybem😲 V dobrém samozřejmě👍 Já jen prostě nechápu, jak se k tomuto dá dopracovat. Nemohl by mi to někdo vsugerovat, třeba na nějaké hypnoze..že bych zašla😉

lesnizinka
lesnizinka 05.01.2025, 22:22:47 xxx.xxx.88.96
Irma19:

Těžko říct, možná ano. Zkuste si o tom něco víc přečíst…

Z vašeho popisu některých situací by to na ADHD i sedělo. Minimálně reaktivita, impulzivnost…

Jo, jo, četla. Jenže jak jsem psala Megííí, ono vždycky toho část sedí a část vůbec🙄 Asi by jsme si každý něco dokázali diagnostikovat😜 Já jsem se o tom, že jsem byla přidušené dítě dozvěděla bezmála v 50letech🙄 A v tu chvíli mi došlo, z čeho moje problémy s chováním mohly vyplynout. Mamce to myslím nedošlo doteď. Taťka nevím, to už se nedozvím, jestli si to myslel, nebo taky neměl šajn. Před těma 50 rokama neměl šajn nikdo. Pokud dítě na první pohled vypadalo normálně, tak se jako normální bralo. Každá odchylka byla ,,jen nevychovanost". 

lesnizinka
lesnizinka 05.01.2025, 20:26:12 xxx.xxx.88.96

zacala som milovat Ramstein, pripadala mi ich hudba ako ta najdokonalejsia melodia na svete, lubezna, uchu lahodiaca. A to bolo velmi divne 🤔 - ha, ha tak to bylo 🤪😉

lesnizinka
lesnizinka 05.01.2025, 20:17:11 xxx.xxx.88.96
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 05.01.2025, 19:57:47

Jako, že mám tuhle diagnozu? Já nevím, něco z toho sedí, něco ne. Týká se to i dětí? 

lesnizinka
lesnizinka 05.01.2025, 20:10:54 xxx.xxx.88.96

Irmo, ale kupříkladu já jsem psala, že handicap mám. Nebudu teď, ve svých letech blokovat psychology, aby mi dali správnou diagnozu, u mě už je to jedno. 

lesnizinka
lesnizinka 05.01.2025, 19:48:28 xxx.xxx.88.96
Irma19:

Nejstarší dítě se věnuje vědě, nyní dokončuje doktorát, ve škole nikdy žádné úlevy nemělo, natož asistenta. Velmi rychle se naučilo problém kompenzovat vysokým intelektem, na druhou stranu ale bylo trochu pomalejší v sociálním rozvoji.

Prostřední dítě je ajťák, ještě studuje a při studiu již i pracuje na ½ úvazek v IT firmě. Ve škole mělo trochu problémy, vynikalo v předmětech své oblasti zájmu (komplet přírodní vědy+ cizí jazyk), vypouštělo humanitní okecávačky. Bez úlev ve výuce i bez asistenta. Opět pomalejší sociální rozvoj. 

Nejmladší je teď čerstvě na střední škole, na základce cca od druhé třídy nejnižší stupeň podpory (= vesměs o trochu více času na písemky, případně třeba o pár příkladů méně v matematice), v sociální oblasti naopak v souladu s vrstevníky. Makali jsme doma cca do 7. třídy, teď už přiměřeně zvládá samostatně. Při přijímačkách i teď na SŠ již bez úlev.

U všech nám velmi pomáhal pravidelný sport, u holek pak i umělecké kroužky (= zdroj zažívání úspěchu).

ALE věc se má zhruba takhle: Systém je nastaven tak, že kdybych o to stála a tlačila na pilu, minimálně pro to třetí dítě bych vyběhala i toho asistenta. Místo toho jsem asistovala já doma, dokud nervová soustava nedozrála natolik, aby mohl být problém s pozorností kompenzován. Bylo to velmi náročné, ale myslím, že to stálo za to.

Zatím to vypadá, že se ani jedno z dětí v životě neztratí. 🙏🍀

Velká gratulace👍 Víc k tomu  snad ani nechci dodat, ale musím. Já jsem měla na sport nadání, jsme taková sportovní rodina. Brácha atletiku, hrál fotbal. Já gymnastiku, atletiku, střelecký. Jenže jako všechno…do každého kroužku jsem vydržela…no jestli jít 5x, tak to hodně. Atletiku vedla tělocvikářka, naše rodinná známá, pořád chodila za našima, ať mě nějak donutí, že je toho talentu škoda. Naši si mysleli, že když taková chvála, že mě pro to nadchnou..nevyšlo to🙄 A to nám chodili fandit atd. 

To je odpověď Janaa, že na nás sr...Tak to vůbec nebyla pravda. Samozřejmě, že když byla práce, nedalo se. To znají asi všichni, co žili v té době na vesnici. Ale hráli si s náma, hráli jsme hry atd. prostě normálně fungující rodina. Že já už jako starší děcko o to nestála, je věc jiná. Pro někoho, co tam psal, že je rodiče jen bili a nadávali jim. Tak to je taky absolutně mimo, jestli to tak vyznělo, tak to asi jen proto, že to se rozebíralo, tak jsem to vypíchla, ne to ostatní, co bylo hezké a prostě normální. Mazlili jsme se navzájem všichni, naši byli mazlící. To jsem taky pochytila😉 Mazlení v životě prostě potřebuju, někdy jsem s tím až otravná, má zvířata by mohla vyprávět😉

lesnizinka
lesnizinka 05.01.2025, 19:13:46 xxx.xxx.88.96
megi-the-pes:

Lidé s ADHD jsou chytří. Je to slušně výkonný počítač. Dřív se to bralo naopak, posílali se do zvláštní školy, protože zlobili…

Tak to jistě nemám😉 Dělám si srandu, ale nevím, já ty děti neznám, znám jen autistu. O těch se samozřejmě ví, že jsou nadprůměrně inteligentní, jenže je problém, že to často neumí ,,prodat" Autismus má mnoho podob, záleží jak těžká forma to je. 

Megííí, mám kámošku, která právě dělá asistentku takovým dětem, takže to není, že o tom nic nevím. Ale jak přesně, co všechno se jim toleruje, protože jsou nemocní nevím, raděj se moc neptám. Ona sama si totiž do péče vzala těžce postižené dítě a pro mě to není úplně příjemné téma k hovoru. 

lesnizinka
lesnizinka 05.01.2025, 18:37:49 xxx.xxx.88.96
Q_:

Čerstvé mléko vs UHT.  Máme doma většinou to z obchodu. Kravské čerstvé mi voní, kozí třeba ne. A někdo to má jinak.

Netvrdila bych o sobě, že mám skvělý čich, po několka covidech už snad ani žádný🙄 ale jsem strašně háklivá na živočišné pachy. Když se napiju(ježíš to je blbost, já bych se k němu asi ani nepřiblížila😜) čerstvého mléka, prostě k němu jen přičichnu, tak bych si myslela, že olizuju to vemeno přímo😏 Sestřenka si vozila čerstvé kravské, ona na mléku žila, je vegetariánka a právě mi stačilo, jen trochu přičichnout, aby mi to převrátilo žaludek naruby🙄 Z kozího, co mi vozila, jsem dělala psům jogurty, bylo to pro mě sice peklo, ale co by mamička pro ně neudělala😏 Nepište mi, že záleží na chovu, jak je opatřený, to byla volná pastva jerseyek(jen pár kusů) a ovcí, jinak se tam chovají koně, takže myslím, že chov to byl dobrý, to mléko tu bralo hodně lidí.  já jsem byla na kravském mléku odkojená, krávu jsme prodali, když mi bylo 7, pamatuju si když ji babča na stoličce dojila a dávala mi (u nás se říká z hrotku) napít. Děcku tohle asi nevadí, to přišlo až s věkem. Pak žádné opravdové mléko nikde nebylo, dokud tcháni neměli kozy, to mi bylo asi 30 a když ho převařovali na plotně, nemohla jsem ani vlézt do kuchyně, jak mě napínalo, vlastně už na chodbě. No a pak začala móda automatů na mléko, prodeje z farem, pokusy byly, no nelze😏

lesnizinka
lesnizinka 05.01.2025, 18:24:25 xxx.xxx.88.96

U krabicáku jsem zažila jen, že zhořknul. Neokusil jste, jestli není také spíš hořký?

lesnizinka
lesnizinka 05.01.2025, 18:13:10 xxx.xxx.88.96
Irma19:

Takhle to s těmi diagnózami nechodí. Toho, kdo je skutečně  má, čeká naopak spousta práce navíc. 

To vám píšu jako matka 3 ADHD dětí 😉

Zase do toho lezu, ale prostě jsem zvědavá. Takže čistě jen ze zvědavosti: jak se zvládají učit do školy, učí se normálně, jako ostatní děti, nebo se prostě ani učit nemusí, nevadí, že něco neví, nebo nejsou vůbec schopní pochopit(jako já například matematiku) Ale tedy nevím, jak staré ty děti máte. Jestli se nepletu, nejste úplná mladice, ty děti už jsou dospělé? Takže to berte v čase minulém😉