Aktuálně: 2 670 inzerátů245 552 diskuzních příspěvků18 806 uživatelů

Příspěvky uživatele

Jesie

Jesie
Jesie 02.04.2025, 11:50:54 xxx.xxx.224.171
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 01.04.2025, 13:59:11

Tak o tom žádná…na bolavá záda nepatří sedlo ani jezdec. V tom jsme určitě za jedno.

V jakémkoliv ,i lidském sportu,to vždycky odnese tělesná schránka. Méně či více. Tak to je. Každý atlet by se měl snažit udělat maximum,jak pro svého parťáka,tak pro sebe

Jesie
Jesie 01.04.2025, 11:11:45 xxx.xxx.224.171

Tak já to mám také trochu jinak. Beránek pod sedlo dávám pokaždé (sedlo mám napasované právě s touto rezervou od p.Frantlové ) i když mi každé 3 měsíce sedlo kontroluje. Beránek dávám,abych odtlumila ještě více nárazy do sedla,protože co si budeme,nikdo z nás není tak skvělý jezdec,aby občas koni nedrcnul do zad a protože si chci záda svého koně uchovat co nejdéle,udělám maximum. Mám beránek od Mattes,sice drahý,ale po roce používání vypadá jako nový.

Gelovou podložku dávám pod podsedlovku přímo na hřbet koně. Můj kůň trpí na záněty chloupků pod sedlem,takže po každém ježdění musím hřbet umýt vodou nebo betadinou a podsedlovku dávám až na gelovku (koupila jsem tenkou Acavallo). Tohle mám doporučené od veterinářky a - funguje to. Žádné pupínky. Záda nejsou zapařená,jak jsem již slyšela názor a jsme takhle v pohodě.

Takže určitě nepadnoucí sedlo neřešit jakoukoliv výplní (i když chápu,že dočasně než přijede sedlář/ka se to dá použít) ,ale může to mít terapeutický důvod.

A ještě bych ráda podotkla,kdo trochu sledujete světové dění,že na závodech světové úrovně je naprosto běžné,že koně mají pod sedlem beránek a není to z toho důvodu,že by sedlo nesedělo 🙂 

Jesie
Jesie 19.03.2025, 12:38:43 xxx.xxx.224.171

Já bych ještě doplnila,že určitě je rozdíl mezi závodními jezdci a jezdci,co se vzdělávají kvůli sobě.

Když chcete závodit a jít do vyšších soutěží,tak vás nikdy neposune člověk,které ty soutěže nejezdil a neví,jak se cviky provádí popř. jak najet na skok,aby to vyšlo a řešit krizové situace. Není to jen o připraveném koni,ale i o věcech,které mohou nastat nečekaně,o jiném chování koně na závodech. A třeba jen korektní cval v drezuře je poměrně složitá věc.

A já tedy ještě koukám,kolik koní ten člověk zažil,prošly mu pod rukama…čím více,tím více zkušeností a různých situací…

Jesie
Jesie 19.03.2025, 12:31:21 xxx.xxx.224.171
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 17.03.2025, 14:07:38

a s nimi ještě Barbora Uhrová Marešová 🙂

Jesie
Jesie 24.02.2025, 11:24:14 xxx.xxx.224.171

Oficiální závody se mohou v ČR pořádat pouze pro jezdce s licencí,tzn že má hotové zkoušky ZZJV nebo Hobby jezdce (od 1.4.2025). Jinak se paní může zůčastnit jakýchkoliv sranda setkání,které si někdo uspořádá,ale nejsou to závody,ale jen takové přátelské posezení. Z takovýchto akcí není žádná výkonnost ani dohledatelné výsledky.

To jen pro pořádek 🙂

Jesie
Jesie 14.01.2025, 12:12:08 xxx.xxx.224.171
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 13.01.2025, 10:45:13

Suunto nedoporučuji ☹️ Za mě velké zklamání. Hodinky po 2 letech začali špatně měřit tepovku a i trasy nejsou úplně ok,jezdectví je tam spíš jako okrajová funkce a nic moc se z toho nedozvíte.

Kamarádka má roky Garmin a je to úplně jiná liga,do těch chci jít,až tyhle definitivně doslouží…

Jesie
Jesie 16.12.2024, 10:54:01 xxx.xxx.224.171
jbb:

Kdo se bojí, nesmí do lesa… 

Ne, nerozumím tomuhle “profesionální přepravce je king”. 

Za mne - zkušenosti je možné získat a pak je úplně zbytečný jakýkoliv přepravce, když je vlastní technika. Naopak, stáj (i domácí) by spíše měla mít vlastní přepravu, z celé řady důvodu je to velmi dobrá až nezbytná věc. Nevím kolik seženete přepravců ve tři ráno, když je skutečný proooser (což může být i povodně).

Spíš si musí každý příčetný člověk zhodnotit,jestli je sám King a nebo má toho koně rád a nechce řešit někde na dálnici průser….a mezi námi,mě dost rozhodila i prasklá pneumatika u hengru na okresní silnici ,naložená koněm. A jak jsem psala,nejsem ořezávátko,naježděno a nacouváno mám několik let,všechny povolení,řidičák….Možná proto mám pokoru a jsem si vědoma,co vše se může stát.

Za mě vždycky lepší natrénovat v klidu a pak si dovolit jezdit dálky 🙂 . Být King pro mě znamená,že jsem rozumná a umím si zhodnotit,na co ještě mám a na co si radši řeknu o pomoc ;) 

Jesie
Jesie 09.12.2024, 11:25:06 xxx.xxx.224.171

Dobrý den,

já si jela pro koně cca 5 let zpět do Šamorína. Ale domluvila jsem si člověka,který má kurz přepravce a řidičák sk.E. Jednak je to povinnost,jedete do zahraničí a jednak mám jistotu,že  s tím umí jezdit. 

Jezdit s hengrem s koněm je jiné než s klasickým vozíkem. Jezdím v sezoně každý víkend na závody nebo tréninky,troufám si říct,že mám celkem naježděno,ale např. v zimě,pokud to není vysloveně nutné,tak nejedu. Naposledy jsme jeli na kliniku do Berlína v listopadu minulého roku a prdel mi cvakala,i když sníh nebyl.

Pro váš klid a klid koně se vyplatí investovat do odborného přepravce.

Pochybuji,že manžel,který nikdy s hengrem takovou dálku nejel,bude vědět v případě krize…

Jesie
Jesie 03.12.2024, 10:37:52 xxx.xxx.224.171

V létě jsme museli utratit jednu pony - bohužel výběh je blízko lidí a i když jsou všude mraky cedulek s vysvětlením proč nekrmit….dopoledne vše ok,večer jsme ji našli ležet,ve velikých bolestech. Po 3 hodinách boje o její život jsme to s veterinářkou ukončili. CO si na lidech vezmete ? Nic. Většina vám ještě hrdě do očí řekne,že to mysleli přece dobře,co se jako rozčiluju. Asi tak.

Jesie
Jesie 18.09.2024, 11:44:10 xxx.xxx.224.171
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 12.09.2024, 15:59:57

koukáme a častokrát se nám to hodně vyplatilo. Mimo interakce ještě hlavně zneužívání analgetik. Objevila se nová diagnosa fibromyalgie,kdy jsou lidi medikovaní od každého doktora,kde projdou. Každopádně jejich “léčba” vlastně neexistuje a tak se jen tlumí. A tam jde v kombinacích někdy vážně o život ☹️

Jesie
Jesie 12.09.2024, 07:48:08 xxx.xxx.224.171

Nám ten erecept nepřijde tak k ničemu,protože máme konečně možnost nahlédnout,jaké léky a který lékař pacientovi předepsal. Například starší lidi si často léky nepamatuji a pak jsou také ti,co zneužívají předepisování analgetik. Před ereceptem se psalo mnohem více léků,protože ta kontrola nebyla. A to ani nebudu zmiňovat to,že některé léky se kombinovat nesmí.

Jesie
Jesie 11.09.2024, 10:13:40 xxx.xxx.224.171
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 07.09.2024, 10:57:59

Prosím,ještě dotaz,vzhledem k tomu,že omeprazol je v tobolce,která se má rozpouštět až v tom tenkém střevě,tak se nabízí otázka,jestli má smysl dávat koni lidský omeprazol,který vlastně znehodnotím tím,že tobolku sundám. Protože tam je tedy to vstřebávání již v žaludku,což není úplně úmysl?

Jesie
Jesie 11.09.2024, 10:10:45 xxx.xxx.224.171
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 10.09.2024, 17:48:09

Tak to máte asi opravdu štěstí,u nás při výpadku el,.proudu byl okamžitě telefonát z lékarny,proč píšeme listinný recept a ne elektronicky - opakovaně. Takže naše amb. se do takového dobrodružství nepouští,pokud nejsou technické problémy a i tak si píšeme seznam pacientů,kterým chceme vystavit recept a dodatečně posíláme pro vyřešení IT problému. Vystavení ereceptu je tak jednoduchá záležitost,že ani není co řešit.

Jesie
Jesie 09.09.2024, 10:58:28 xxx.xxx.224.171
Jesie:

No,abyste to dokázala ukrmit pro koně,tak musíte mít nějakého spřáteleného lékaře a rozepsat předpisy na celou rodinu. Vychází to 1 balení 40mg Omeprazolu denně….takže 14 balení na 14 dní. Každý den jsem do krmení rozsypávala tablety (v pevné tobolce jsou takové malé kuličky,takže tobolku rozevřít a nasypat jen kuličky). S receptem to vyjde cca 50kč doplatek dle pojišťovy/balení. A bez receptu se sehnat nedá.

a ještě doplním,že recepty musí lidský doktor předepisovat pouze elektronicky. Pokud vystaví recept v papírové podobě,musí mít vážný důvod - nefunguje elektronické odeslání (chyba SUKL) nebo jiný,technický problém. A přísně se sleduje,jak často má lékař tyto “technické” problémy. 

Jesie
Jesie 09.09.2024, 10:30:24 xxx.xxx.224.171

No,abyste to dokázala ukrmit pro koně,tak musíte mít nějakého spřáteleného lékaře a rozepsat předpisy na celou rodinu. Vychází to 1 balení 40mg Omeprazolu denně….takže 14 balení na 14 dní. Každý den jsem do krmení rozsypávala tablety (v pevné tobolce jsou takové malé kuličky,takže tobolku rozevřít a nasypat jen kuličky). S receptem to vyjde cca 50kč doplatek dle pojišťovy/balení. A bez receptu se sehnat nedá.

Jesie
Jesie 02.09.2024, 08:36:00 xxx.xxx.224.171
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 28.08.2024, 08:04:51

Mám stejnou zkušenost s p.Frantlovou….sice  mě při první návštěvě naštvala,protože mi vyházela všechny sedla mimo jednoho (a fakt to nebyly Kentaury) ,ale pak mě její přístup úplně dostal a dneska mám objednáno další sedlo. Kůň je šťastný,já jsem šťastná a mám klid. Fakt překvapivý člověk na českém trhu.

Jesie
Jesie 02.05.2024, 07:27:35 xxx.xxx.224.171

Mě spíš vyděsilo,že někoho vůbec napadne takovou metodu použít…to prostě je mimo moje chápání. A že se to klidně děje i tady v čechách,nedělám si iluze….