“A svým vyprávěním o rozmetadle hnoje jste mistrně odvedl pozornost, za koho valstně kopete pane Goro?”
…TOM vyzval ste ma aby som si spomenul ako to bolo… keď napíšem o rozmetávaní maštalného hnoja, nesmiem to napísať hoci sme tak hnojili väčšinu polí, ak to spomeniem, tak som obvinený z odvádzania pozornosti… proste mám písať v línii ktorú ste vytýčil, nie tak ako som to zažil…😂
Ok, ešte dlhujem odpoveď "za koho kopem"… nebudete veriť ale za seba..😉
Že ste vy napísali pred rokmi aby sa včely minimálne stresovali a nehynuli to oceňujem, ale poľa vás ja to už ako dôvod straty imunity nemôžem napísať? 🙄…môžem, proste je to fakt, stres u včiel znižuje imunitu!
ešte by som rád uviedol dva údaje jeden je zo Slovenského včelára z roku 1929 kde pozorovacie včelárske stanovištia v Modre, Rimavskej Sobote a v Sučanoch hlásili redakcii, že uhynulo 70-80% včelstiev , pričom niektorí včelári zostali bez včiel úplne… a druhý údaj je z knihy “Racionálne včelárenie", kde rakúsky včelár Anton Zolner uvádza že v roku 1940 bolo nažive len 30% včelstiev voči minulému roku 1939!…
Údaje z územia Čiech nepoznám, u vás začali včely asi vo veľkom hynúť až pri mobiloch… 😕
k vašej poznámke “když pojmenuju PŘÍČINU a tou je EU, k tomu se nevyjadřujete” len toľko, že ak peľ obsahuje škodliviny, ktoré znižujú imunitu včiel, tie látky dal na rastliny ten kto pestuje a vy chcete aby som sa “vyjadroval”? pokojne napíšete že “My, pokud jsme slušní a inteigentní lidi, bychm neměli nadávat a obviňovat oběti zločinů, ale pachatele zločinů.” …tak vy chcete len jedno, aby včelári nadávali na EU…. keby to malo nejaký efekt a pomohlo by to včelám, tak by som sa aj modlil, aj vonné sviečky k panubohu zapálil, a možno by som aj na tú EU nadával ale ono to nepomôže… nepomôže to preto, že nechápete kto je obeťou zločinu, obeťou sú tie včely! ..a ten jed dali na rastliny farmári … vy ich obhajujete, vám sú asi včely ukradnuté, viac ľutujete farmárov ako včely….ano som demagóg ale vám sa nevyrovnám, vy staviate VINNÝCH farmárov do role nevinných…. ináč fašistickí vrahovia, ktorí likvidovali židov v koncentrákoch v Norimbergu vyhlasovali : ja som nevinný, …ja som nič iné nemohol robiť…☹️