Možná, že toho kohouta ta antibiotika dorazila, pokud to byla “pouze” zlomenina.
Stále si myslím, že kvůli zlomenině křídla je zbytečné drůbež zabíjet. Zlomenina se hojí 3 - 4 týdny. Musí se to ale zafixovat, ne aby se křídlo vahou peří neustále plandalo a motalo se zvířeti pod nohy. To se pak špatně hojí a každý pohyb bolí. To je pak fakt lepší zvíře utratit.
Příspěvky uživatele
Ladd
Předpokládám, že v chovu proběhne ta chřipka více méně najednou a po prodělání chřipky nejste trvalý bacilonosič.
Odkaz od veta mě nepřesvědčil v tom, že by malochovy čistokrevných plemen neměly být ušetťeny vybíjeni hlava nehlava. V odkazu se jasně píše, že někteří divocí ptáci (nespecifikují se pouze vrubozubí) jsou bezpříznakoví. A tomuto vývoji se kompletním vybíjením zamezuje. Pokud onemocní a vidím, že je špatná, zabiju ji a spálím. Pokud je fit a nebo jen lehce zasažená, nechám ji žít.
Velkochovy jasně, - logistika.
Píšete správně, něco ho vyrušilo, proto jen užral a nechal ji tam. Buď ji něčemu zkrmte, nebo ji odneste někam na pole, tam se o ni něco postará.
Když tak pročítám diskusi…
Chápu, že ve velkochovech je nezbytné celý chov zlikvidovat včas, než pak likvidovat hromadu hnijících mrtvol. Pokud mám ale chov maximálně v nízkých desítkách kusů, asi by bylo záhodno, nechat tomu volný průběh a dát tomu šanci, zda nepřežijí jedinci, kteří by byli schopni založit odolný chov. Myslím na čistokrevná plemena, ne hybridky.
Zrovna tak např. likvidace včelstev. Dát zkrátka přírodnímu vývoji šanci.
U hrabavé drůbeže je údajně úmrtnost 100%. Kam by tak podle vás zakopal 100 a více mrtvolek.? Už asi jen z tohoto důvodu to musel nahlásit.
Asi před měsícem jsem viděl přes okno u krmítka útok krahujce na hrdličky. Jednu lapil a zmizel mi s ní za rohem baráku.
Minulý týden, jsem na ně znovu koukal, jak se na zemi pod krmítkem hrdličky živí. Vykouknu za chvíli a kolem krmítka ani ptáček. Náhodou se podívám z druhého okna a tam se ve sněhu živila samice krahujce. Krmila se tam snad hodinu. Pak se vznesla na plot a ještě si kousek úlovku nesla v pařátu.
Druhý den ráno se tam dva krahujci o zbytky prali, byl to jen mžik, než jeden odletěl. Druhý tam zase hodoval, dokud ho nevyrušila kočka. Vyletěl s kouskem kořisti na sloup a tam pokračoval v krmení se.
Místo Praha východ.
Ano. Odstraní se děloha i s králíkem.
Osobně bych v případě vykloubení volil sekyrku- tuto variantu jsem i navrhl.
V případě podezření na zlomeninu křídla, mi přijde zbytečné jinak zdravé zvíře zabíjet. Volil bych tu fixaci po dobu srůstání křídla. Po zhojení by byl kohout, pedpolládám, po stránce plodnosti v pořádku. Maximálně bude hůře létat a to nepotřebuje ( stejně to bude asi nějaké těžší plemeno).
Ještě. Pokud je to vykloubený, tak buď veterinář nebo sekyrka, protože to se samo nespraví a musí ho to bolet jak prase.
Jestli je to zlomené, tak veterinář. Nebo peří na křidle ostříhat, ať ho to v tě zlomenině netíži, lépe to udrží v klidu, než když se bude křídlo tíhou peří klimbat. Nebo naopak pera v křídle svázat dohromady a tím to zafixovat.
Pokud má drůbež svěšená obě křídla, je to známka nemoci (markantní to bývá u kuřat). Kohout tahá jen jedno křídlo, přikláním se k úrazu Zkoumal veterinář jestli to neni zlomené nebo pohmožděné? Nemohl někdo kohouta praštit? Nebo něco čapnout za křídlo? - tomu by odpovídalo i pošlozené peří.
Podívejte se na křidlo z vnitřní strany, jestli neuvidíte modřinu, otok zlomeninu. Jaká je pohyblivost v kloubecch - jestli to bude kohouta bolet, tak na to kohout třeba taky zareaguje. Porovnejte se zdravým křídlem.
“Podržtažka” není vulgární výraz. Je to jednoslovný názor někoho na někoho (možná to tedy příslušný mohl zdůvodnit).To za mne ke smazanému příspěvku. Další smazané příspěvky jsem nečetl, tam tedy vulgarity nehodnotím.
Jsem se tedy informoval. Bylo mi doporučeno vzít češky z Ústrašic nebo od pana Šlehofera.
Pokud má v každém kmeni více kohoutů tak pak ta odrbaná záda u oblíbenkyň chápu.
V přípěvku mne ale třeba zarazilo, jak se kvočny vracely z polí až s odrostlými kuřaty. Že někde kuřata vysedí, Ok. Že ale pak přežijí tak dlouho v přírodě? Liška uloví bažanta, natož slepici..
Ještě to pro mne není na pořadu dne, ale časem se k inzerátu vrátím a dojedu se podívat, pokud bude možnost. Třeba budu příjemě překvapen (bylo by to super).
V odkazech jsou i nějací lidé jmenováni, takže je i možnost je zkontaktovat a vzit si reference.
No já čtu November.
S tou krčmou to tedy radší nepřehánět.
Řekl bych, že si to pamatujete správně- plodové obaly. Až po porodu se samice čistí a vychází placenta.
Jasně, snáška. ☺️ . V další větě už to mám naštěstí správně.
Taky mě to irituje; stádečko slepiček, narodila se nám kuřátka, kočička je těhotná,…
Jasně, snáška. ☺️
Taky mě to irituje; stádečko slepiček, narodila se nám kuřátka, kočička je těhotná,…
Ten dotaz jako myslíte vážně? Většina ptáků, když je ve snůšce, snáší každý den. A i ty slepice, i když se nejedná o nosné plemeno nebo hybrid, snáší každý den, pokud jsou v obdobi snášky. Respektive několik dní den co den nese, pak si dá den, dva pauzu, pak zase nese. U starých vynesených slepic to platit nemusí. I když, po zimě, na začaátku snášky taky nejspíš ano.
….kdyby se tam ti ekoteroristi….