Aktuálně: 2 288 inzerátů289 404 diskuzních příspěvků20 875 uživatelů

Příspěvky uživatele

Tom50

Tom50
Tom50 03.01.2026, 11:33:37 xxx.xxx.139.232

Po zhlédnutí některých videí na YT jsem položil AI otázku jak SPRÁVNĚ odebírat měl:

https://www.google.com/search?q=jak+spr%C3%A1vn%C4%9B+odeb%C3%ADrat+a+kdy+m%C4%9Bl+na+povinn%C3%A9+zimn%C3%AD+vy%C5%A1et%C5%99en%C3%AD+na+po%C4%8Det+VD+ve+v%C4%8Delstvu&rlz=1C1YTUH_csCZ1062CZ1062&sourceid=chrome&ie=UTF-8&udm=50&aep=48&cud=0&qsubts=1767434847836&mstk=AUtExfBDEmi9L5I0BuJYFlzMwFYxKqFUiQKweAasPlXDa_XbrBNHmJyKsjyKne8rlGh2_QeBZd4ykDS1ch2R9fnSXMvEftw0git_BZ9G-mxKrjMfwsMs0_ZeGhVjSpxrsxMy7Rykaxo6cousl_UCOD8kE8MJr9jXE1IZSBw&csuir=1

Co je vidět na YT, zvlášť u některých, tak nad tím zůstává rozum stát.

Tom50
Tom50 02.01.2026, 19:57:52 xxx.xxx.139.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 02.01.2026, 18:52:27

Díky za smířlivou reakci. Ne, rozhodně nejsem škarohlíd, jen “trpím” tím, že když mám do poloviny plnou sklenici, já jí mám SKORO prázdnou a ti vysmátí (jinde jsem psal, co si o nich myslím) jsou v klídku, že mají sklenici SKORO plnou.

Byl jsem na Sivestra u přítelky v jednom malém městečku. Panelák je nad obrovským náměstím, kde to každý rok žilo a my to viděli z osmého patra jako na dlani, úplně celé náměstí. Včera v noci tam chcíp příslovečný pes. A o to mocipánům jde, aby se lidi nedružili, aby rozeštvali jedny lidi proti druhým, aby se lidé nescházeli už ani u těch oslav Sivestrovské půlnoci, když dosáhli, že připažily obě restaurace na tom náměstí kvůli EET a jiným buzeracím a občani seděli jak v domácím vězení doma. Lidi přestali do předražených restaurací chodit. Na pivo a minutkovou večeři z vysoka, když mají chodit kouřit na mráz a o to Říši Zla jde. O atomizaci společnosti, o rozdělování lidí a štvaní jedněch proti druhým. Protože pár kreténům vadilo, že se v hospodě kouřilo. Tak měly vzniknout nekuřácké hospody a restaurace. Ono to bylo, že začínaly nekuřácké podniky. Jenže lidi jim na to z vysoka a nechodili do impotentních hospod, kde se nesmělo kouřit. Říši Zla nešlo o lidi, šlo jen o to omezit scházení lidí a vzájemnou komunikaci z očí do očí. 

Vadí mi, že pejskařky dutohlavě chválí buzeraci a nedochází jim, madam (ano, jen ženy, ani jediný chlap, všímáte si?), že někomu vadí čokli. Petardy nejsou denně mnoho hodin, blbí psi štěkají pořád a věřte, že bydlet pod bezohlednými hovady, která si dají NA VSI do bytu (venku mají nádherný kotec) dva čokly a ti se buď pořád rvou a dupou a nebo štěkají, protože debilní čokli nevědí, že se panička vrátí, že šla jen drbat k sousedce (mlít o kra.inách, o čem ty ženské furt melou?). Věřte, že by to každého NORMÁLNÍHO člověka sra.o!!! Některé madam chtějí ticho jednu noc a já nemám právo na ticho každý den nejméně 15 hodin a všech 365 dní v roce?

Dochází taky těm madam, že jejich chlapi už před nimi nemají kam utéct, když hospody zvětšiny neexistují? Pak už zbývá jen rozvod a žít raději sám, být s babou nepřetržitě nejde vydržet. Pro normálního chlapa ne! Několikatisíciletou tradici hospod Říše Zla omezila a pokračuje v omezování dál. Teď petardami, příště se nebude třeba smět na veřejnosti mluvit a nikdo se nebude smět dívat jinam než pod vlastní nohy, aby se někoho nedotkl oční kontakt. A nebo, nemám já právo dívat se na nepotetované lidi? Kdo se mě ptal? Kdo se mě ptal, zda se mi nehnusí a neuráží mě, když lidi jsou potetovaní jako kriminálníci?

Ono je dané intelektem umět si uvědomit, že co dnes nějaké feministické megery chválí, může zítra STÁTNÍ BUZERACE namířit právě proti nim. 

-------------------------

Vám se Goro nesmírně omlouvám, já asi blbě pochopil s čím sympatizujete a tak moc mě to vyrazilo dech (ano, jsem cholerik), že jsem se ozval. Jako reakci na to píšete vlastně to samé, co si o buzeraci myslím já. Tak se, prosím, snažte nevidět ve všem můj útok na vaši osobu a vykopávání válečné sekery (mezi dvěma dědky) a zamyslete se nad tím příště víc, ano? A přestaňte se divit, že mi HODNĚ záleží zrovna na vašem názoru. Taky jsem jen člověk a někdy něco umím pochopit špatně. (já to ale i opětovném přečtení stejně chápu nějak jinak)

Tom50
Tom50 02.01.2026, 13:39:03 xxx.xxx.139.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 01.01.2026, 07:16:40

A nejhorší je, že tomu někdo fandí a je za další buzeraci vděčný. 

Opakuju, tvrdím, že petardy a ochňostroje jsou jen pro lidi ducha mdlého (a hloupé děti) a kdo potřebuje bouchat je u mě ubožák. Ale zakazování = BUZERACE mi vadí víc, než obtěžování petardami. Stačí zákaz prodeje pyrotechniky.

Dnes zakazují ohňostroje, kouření, pak budou zakazovat staré, protože staří jsou hnusní (a chtějí ti hnusáci důchod a užírají mladým) a pak budou zakazovat vousaté nebo plešaté, brýlaté. A staří plešouni budou smět třeba chodit jen po silnici a na chodník nebudou smět vstoupit. Už to tu bylo a kdo schvaluje, KVŮLI ZBYTEČNÝM ČOKLŮM zákaz petard a ohňostrojů je pro mě stejný, jako by zakazoval horším lidem chodit po chodníku. Včelám petardy nevadí, svádění na včely je úředně státní lež!

Říká se tomu salámová metoda. Nejdřív se zakáže něco jen někde, pak víc a nakonec všude. Kdysi se zakazovalo kouřit na zastávkách MHD, pak v hospodách a pak se bude někomu zakazovat někde žít. Hlupáci nad tou buzerací ještě hýkají nadšením. A že jestli tu budou muslimové nebudete smět mít čokly vůbec, vám nevadí? Potlééééésk! Až budou zakazovat ZBYTEČNÉ čokly, já budu proti zákazu čoklů též. Protože jde o princip. Mě vadí úsí štěkot a exkrementy a navíc jsou psi nebezpeční LIDEM, jinému vadí petardy, já mám menší práva?

Opakuji, že už 20 let nekouřím! Ale buzerace kuřáků mi vadí.

Já, když mi bylo 5, jsem plakal, že mi máma nekoupila mávátko a nevzala mě do průvodu na prvního máje a já nemohl jako debil mávat. Pak jsem měl průsery celou základku, že jsem se toho prvomájového tyjátru neúčastnil - to už jsem měl svého rozumnu dost a nepřinutili mě žádnými tresty, z Pionýra mě vyloučili za členství ve Skautu. Dnes jsem věděčný…

Žasnu, že buzeraci schvaluje i Goro…

Tom50
Tom50 02.01.2026, 13:19:47 xxx.xxx.139.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 31.12.2025, 12:10:56

Pane Goro, teď jsem dva dny nebyl u PC. Ale mám za to, že přesně za to, že se mnou debatujete, vám děkuji a jasně říkám, že od vás jsem se hodně naučil. Nenašel jste to?

Pro  jistotu tedy ještě jednou díky.😉

Tom50
Tom50 31.12.2025, 11:46:14 xxx.xxx.139.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 31.12.2025, 11:17:09

Už jsem se v tom ztratil. Napsal jste cosi, že jsem vás OPĚT vyprovokoval k reakci a dost nejasně jste se vyjádřil důvod vašeho ateizmu. Já ho shledal jako stejný s tím mým a tudíž jsem nerozuměl jak to myslíte.

No a často jste vůči mě v opozici, kdyby ne, nebavilo by mě s vámi diskutovat, to dá rozum ne?😉🙂

Nevím jak vy ode mě, já se od vás už hodně naučil a kdybyste jen kýval a plácal po ramenách, nic by mi to nedalo, já ujištění jaký jsem kabrňák k životu nutně nepotřebuju (i když je to milé, jak jinak).

Tak kolego Goro a ostatní, hodně zdraví a štěstí v celém roce 2026 a samosebou i v těch dalších. A děkuji všem.

Tom50
Tom50 31.12.2025, 10:05:34 xxx.xxx.139.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 31.12.2025, 09:30:12

Nyní nemám čas. Po prvním přečtení nechápu, proč jste ke mě v opozici. Jste v opozici? Přece říkáte totéž!

No a přesně ten strach, který drží blbce na uzdě jsem myslel. Chytří na nesmysly nevěří a na většinu blbých to fungovalo 1.900 let. Tak jsem to myslel.

--------------------

Jo a panenské početí je každému přemýšlivějšímu jasné od prvního dítěte ze zkumavky - nejstarším bude teď přes 50 a už mají svoje děti a ty jsou dospělé. Ale jasně von Däniken a podobní jsou hlupáci, viďte. Chytří by se měli ptát, CO SE TO TEKRÁT S MARIÍ, JOSEFEM A JEŽÍŠEM STALO? KDO provedl "operaci" první dítě ze zkumavky? Mimozešťani, nebo dnes dávno zaniklá předchozí civilizace? Přesně to jsem měl na mysli, když jsem líčil kult cargo tichomořských domorodců. To se totiž stalo za ww2 bezpočtukrát. A jestli nynější apokalypsu přežijí takoví, jako domorodci Tichomořských ostrovů, zase vzniknou podobné zkazky, jako je ta o panenském početí a Stvoření, Ráji a omylném neomylném, zlém, vběrolomném a mstivém, i škodolibém Bohu. Zkazky, kterým uvěří jen méně ostré tužky.

Ale největší naději předestřel Stránský, jenže drtivá většina neobětuje 30 minut života si to poslechnout, obávám se, že většina z těch, co si to poslechnou, to stejně nemají čím pochopit.

Stránský jasně říká, že AI zanikne sama protože je tak energeticky náročná na vysoce luxusní formu energie - elektřinu, že prostě přestane být elektřina (a nastane umírání tak obludné, že si to nikdo neumí představit). A i Stránský říká co já, že ne že za 30 nebo 50 let, on mluví o tom, že se každé dva roky zdvojnásobí nynější potřeba elektřiny, jasně říká, že za další 2 roky bude potřeba čtyřnásobek dneška a tak dále. A tak energetický kolaps (k tomu vnucují elektromobilitu) nastane skutečně už velmi brzy. AI vyžaduje neskutečné chlazení = otepluje to Planetu, která prý shoří, najednou to odpadní teplo nevadí? Ano, obludná neinteligence vládne světu a není z toho ŽÁDNÁ cesta ven.

Jenže mocipáni raděj nechají vychcípat několik miliard lidí, než by tu zrůdnost vypnuli že? Nakonec už přes 60 let tvrdí a pouštějí mezi lidi to o tom, že největší škůdce Přírody je člověk… Možná ti, co se lepí k silnicím naskáčou do dřevěných spacáků první a s nadšením, aby nezatěžovali planetu. Už teď rapidně roste % sebevražd mladých do 20 let…

Tom50
Tom50 31.12.2025, 09:23:46 xxx.xxx.139.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele Písnička z 28.12.2025, 19:13:27

Vidíme svět stejně. Jen vy to sdělíte kulantně, já bych napsal, že vyznavači ohňostrojů jsou blbci, nebo méně ostré tužky v penálu.

Ovšem ono to má ještě jednu rovinu. Například už 19 a půl roku nekouřím a patrrně mi to zachránilo život. Kouření prostě zkracuje život, ale dělá ho také méně komfortním, protože kuřáci jsou víc nemocní. Ovšem nejde jen o komfort kuřáka, horší je, že za jeho léčení musí společnost vynakládat víc peněz. Ano, platí si v dani z tabáku hrobníka se zlatou lopatou, mohlo by se říct. Není tomu tak, pokusil jsem  se to spočítat a daně vybrané z tabáku (u ožralů z lihu) zdaleka nestačí na jejich léčení. Tudíž kuřák finančně prazituje na společnosti tím, že kouří.

V neposlední rovině kouřením kuřák otravuje ostatní, kteří vdechovat kouř nechtějí.

ALE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kouřit v hospodě je normální a i jinak měla civilizovaná Československá společnost před BUZERAČNÍM zákazem Říše Zla kouření v hospodách, ale i vlacích a podobně, ošetřené. Za komančů se v 11 hodin posbíraly popelníky, vyvětralo se a do 13:30 se v hospodách, kde se jedlo, nekouřilo. To bohatě stačilo a když chtěl nekuřák do hospody mimo ten čas, měl to blbý. Je to jako by někdo zakazoval že někdy prší. Na vycházku můžeme chodit jen když neprší, nekuřák do hospody mohl chodit jen když se ty dvě a půl hodiny nekouřilo. Kde nebylo na výběr, v obchodě, na zastávce busu, v čekárně u lékaře a podobně, se prostě nekouřilo. Protože omezení kuřáků, při současném vybírání daně, je nesvoboda a hanebnost.

Takto bych milá Písničko mohl popisovat i další buzerace Říše Zla. Ve skutečnosti, stejně tak likvidace hospod pomocí EET není kvůli zdraví populace, ale aby lidi spolu nemohli komunikovat z očí do očí, aby neměli kde (a tupý lid miluje Babiše, který za EET stojí a za něj se zavedla, je stejný jako jiní mocipáni, chce atomizovat společnost, protože je to pro mocipány výhodné). Neurolog Stránský to ve videu, které jsem vložil včera do vlákna Naděje, říká jasně, že jde o komunikaci lidí navzájem z očí do očí. To tyrani vědí a tak dělají vše proto, aby lidi spolu neměli kde mluvit a jen jak debilové čuměli každý do svého mobilu. Taky za komančů bylo pivo desítka všude za 1.70 Kčs a ve všech pivnicích také za 1,70 Kčs a tak nebyl důvod nechodit “na točený” do tak zvané 4 cenové skupiny. Kde se jedlo - restaurace 3 cenové skupiny, bylo stejné pivo za 2,- Kčs a lahváč pořád 1,70 Kčs. Jenže nyní se daněmi udělá, že desítku pod 30 Kč nejde koupit v žádné hospodě, ale v krámě v akci sežene každý desítku pod 10 Kč. I nejlepší pivo, jakého se tu dá napít - Prazdroj - stojí v akci 25,90 Kč. To je pak další pojistka, aby lidi spolu nekomunikovali, seděli doma a chlastali si to svoje pivo ATOMIZOVANĚ v soukromí. Stránský tomu říká “atomizece”, znamená to rozložení společnosti na jednotlivce, na pomyslné atomy. Sám liberalizmus je na té zrůdnosti založený, že má každý vidět bezohledně jen sám sebe, tedy opět atomizovaně.

Takže ano, jsme nuceni sdílet svět i s duševními naháči, kteří, bohužel mají tak mizerné IQ a hlavně EQ, že chtějí dělobuchy a prskavky. Protože to není 365 dní v roce, tak se to dá jediný den v roce masově a jinak sem tam, vydržet. Kdyby skutečně státu šlo o zdraví zvířat (a co lidi), uvalí na dělobuchy a ostatní ZBYTEČNÉ nesmysly tak drakonické daně, že si to většina neinteligentních vyznavačů ohňostrojů odpustí sama. 

Současně by měla běžet osvěta jak hrozná je válka a tudíž VŠECHNY výbuchy a jak ubohé je dělat napodobení hrůz války pro radost blbých. Tohle  se dětem nevysvětluje, že ne, že je to ubohé a civilizovaného člověka 21 století nedůstojné. Proč se nedělá skutečná protiválečná osvěta? No protože na válce mají některé zrůdy zájem, protože chtějí neskutečně vydělat na zabíjení lidí. Dokonce se ministrem války stane madam, která nosí v kabelce hračku tanku a chlubí se dvěma pistolemi. Nikdy jsem se za nikoho nestyděl víc, než za tuhle “neskutečně tupou tužku”. Měli jí na den poslat do první linie a když by to přežila, do smrti by už válku jako hobby určitě neměla.

Stěží jste Písničko dočetla až sem. Jestli ano, uměla byste vyvrátit jediné moje tvrzení z tohoto příspěvku? Najděte a poslechněte si, co říká neurolog MUDr. Stránský, je to hned vedle ve vlákně Naděje. Pak vám bude vše jasnější.

--------------------------

Goro, váš odkaz nejde otevřít, přesněji mě nejde otevřít.

Tom50
Tom50 30.12.2025, 21:38:46 xxx.xxx.139.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 30.12.2025, 20:49:51

Bavíte mě, ale ne ve smyslu pobavení, ale prostě s vámi se dá debatovat.

Vyvracím iracionální Víru, ne však “prováděcí zásady”. Měl byste ihned pochopit, co sděluji. Každé další věty jsou zbytečné.

Ano, “umím” se mýlit, vy ne? A navíc. Není hanba dokonce upadnout držkou do bláta. Hanebné je se v tom maglajzu válet, kňourat a nepostavit se zase na nohy a snažit se jít dál. Ano, někdy je záchranná ruka přítele (nebo společnosti, komunity) nezbytná, ale ne se nechat vodit a chránit pořád!

Stran % mých omylů je to u mě čistě odhad od boku, myslím si, že se ve skutečnosti mýlím méně než ve 20% případů. Vy jste sice neanalyzoval četnost mých omylů ku tomu, kdy se nemýlím, dopustil jste se horšího. Vy jste vzal můj “příklad” s % jako fakt a stačilo vám, že se NĚKDY mýlím a vydáváte to za to, že se mýlím pořád a ve všem. Ano, podle zvrácené výkuky zvrácené asertivity, se nikdy nesmí přiznat ŽÁDNÝ omyl, jinak ti méně naostření ihned věc berou, jako ustavičnou omylnost. Jen jste potvrdil lidskou malost. Ale vy, díky věku a hodnotě IQ, jaké jsem u vás rozpoznal, máte šanci si to uvědomit.

To o % přesnosti odhadu míry automatizace vynechám.

Ovšem tady předvádíte takový nesmysl, že skopíruju přesně, co píšete:

Nicméně Váš úhel pohledu se mi nějak spojuje s vyobrazením ve filmu Matrix, který se Vám teda nelíbí, ale v samé podstatě na toto téma se shoduje. Větou “Ale jestli vás chápu správně, nějak jsem se strefil do myšlení a představ chytřejších než jsem já?” nechápu co myslíte. Jako, že tvůrci filmu kteří vytvořili blbost jsou ty “chytřejší”?

Tvůrci vytvořili blbost, pro blbé tam musí být střílení a vyhýbání kulkám a další kraviny pro blbé. Ale podle toho, že se vy a mnozí další na Matrix odvolávají, soudím, že tvůrci měli skvělou myšlenku, která se asi dost shoduje s mým názorem na věci. Jen jí kvůli prodejnosti, protože i většina blbých má peníze, zaobalili do kravin, které jsem já neskousnul a nevydržel. Jsem už starý na to ustavičně filtrovat kraviny pro blbce od racionálních sdělení, proto jsem taky původně nechtěl dočíst článek od Maliny (to bude fuška splnit slib to přečíst).

Takže, tvůrci Matrix tvrdí co já? Je to tak? Podle mě jsou na světě mnohenm chytřejší lidi než já a tak když se moje vidění věcí shoduje s nimi, mám to za důkaz, že se ve VĚTŠINĚ světonázoru nemýlím. Tak jsem to myslel. Fakt to nešlo pochopit?

Spokojen stran Matrix?

Poslední části vašeho příspěvku moc nerozumím, myslel jsem si, že je hra Logik jen jedna. Chtěl jsem tím vysvětlit - upozorňuje mě na to rodina od začátku (už když děti začínaly rozum brát), že ve všem stupidně jednoduchém hledám nějaký smysl, myšlenku, pointu a vůbec neumím žít mezi lidmi, kteří ŽÁDNÉ HLUBOKÉ MYŠLENKY nemají, neměli a jak vidím ve stáří tak VĚTŠINA ani mít nemůže. Mě se automaticky u všeho zdá, že autor nemohl být takový blbec, aby předestřel blbost bez hlubšího smyslu. Tohle je moje velká celoživotní “vada” - čekám inteligenci i tam, kde po ní není ani stopa. Proto žiju osamnělý život, většině lidí nerozumím. A málokdo se obtěžuje snažit se porozumět mě. Nehroutím se z toho, už jsem si zvyk…

Ovšem kdo se obtěžoval do mého světa, neprohloupil a zaboha nechce zpět.

Jsem rád, že mi Bůh (nebo kdo) dal tento mozek a toto vidění světa. Nikdy za to nepřestanu být vděčný. A myslím, že nejsem zdaleka sám, i Stránský vysvětluje, že tak smýšlí hodně lidí, jen spolu nekomunikují, nenajdou se.

Tom50
Tom50 30.12.2025, 19:10:35 xxx.xxx.139.232

Na článek nikdo nijak nereaguje. Asi proto, že Pražská Kavárna považujue PL za hnusné noviny. Přesto sem dám rozhovor, který kdokoli chce se mnou komunikovat, musí se obtěžovat si to vyposlechnout a zkusit to taky POCHOPIT.

Na tomto místě přísahám, že nejsem MUDr. Jan Stránský (pomlouval veřejně Zemana když byl prezidentem a tím si u mě nešplhnul, a pomlouvá Trumpa a s tím se taky nestotožním) a přísahám, že nemám přístup do “kuchyně” PL a nevím nic o tom, co bylo předtočeno před vánoci, dřív, než jsem já napsal svoje názory ve vlákně CHZ o AI. Že se skoro ve všem moje názory i odhady času shodují s předním odborníkem by mělo ty chytřejší informovat o tom, že moje názory jsou blíž skutečnosti než drtivá většina názorů jiných. Pro mě je to totální zadostiučinění. Ano, netrápil jsem se celoživotním samovzděláním nadarmo. Já ne!

Posuďte sami, zda a jak moc se moje myšlení rozchází s názorem někoho, koho už roky cituji a pořád nabádám ke sledování tohoto neurologa. Vzdělání a život měl v USA, nyní působí v Praze. Říká o sobě, že je liberál, ale vymezuje se (jako já) vůči liberalizmu. Chytřější chápou ten rozdíl, Dr. Stránský to nevysvětluje, jeho názory jsou adresovány jen těm (sám to říká), kteří jsou schopni je chápat. 

Vracím se, abych to vysvětlil. Neznám katolíka, který by schvaloval praktiky inkvizice. Neznám komunistu, který by schvaloval procesy 50 let a popravu Horákové a praktiky STB. Prostě je rozdíl mít nějaký DLOUHODOBÝ světonázor a stotžnit se s MOMENTÁLNÍMI praktikami jeho upatňování. Proto třeba já fandím Konečné, i když jsem proti KSČ cinkal klíčema. Ale rozumím, že jednodušších 80% společnosti tyhle rozdíly nemá čím pochpopit. Prosto se Stránský ani nesnaží to vysvětlit, neboť Hlava XXII.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Rozhovory-PL-Martin-Jan-Stransky-784894

Tento rozhovor je NUTNÉ vyslechnout CELÝ a hlavně pochopit, o čem se tam mluví. Druhé se nepodaří každému.

Tom50
Tom50 30.12.2025, 18:56:02 xxx.xxx.139.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele AMalina z 30.12.2025, 17:41:47

OK, celý den myslím jen na to, že si vy, ač mě často se--.ete nezasloužíte, abych ten článek nepřečetl. Napravím to! Vy taky čtete všechno, co napíšu. To prostě ode mě není fér. Omlouvám se. Toto sdělení zní jako šaškárna a můj posměch k vašim názorům. Tak to není, prostě myslím na to, co a jak a s kým komunikuji. Když nic jiného, oponentura mě nutí přemýšlet.

AAA vy mě bavíte, sice vyvracíte to s penězi a pak přesně to sdělíte. OK, pobavil jste mě, nemyslím to jako posměch, prostě vy mě (i Malina) bavíte, nejste hlpoupí a to je strašně vzácné (u mladých, ale je to tím, že už až tak úplně mladí nejste). U Javaliho selský rozum přímo očekávám a Goro je starý a tudíž moudrý, k tomu vzdělaný a sečtělý. A i Kometě někdy nezbývá než souhlasit, ale že by zrovna mě chtěla padat kolem krku bych jí nepodezíral. Ona i Sára jednička se zajímá a nic víc od lidí nechci, než aby se zajímali a ne jak ovce, jako poslední anonym, odmítali zabývat se názory jiných. A ano, někdy jsem i mimo, většinou (odhad 80%) ne. A zaujala mě i písnička, zajímá se a to je potřeba. ne souhlasit se mnou, al ZAJÍMAT SE o věci kolem nás

A s tím souvisí i omysl AAA v četnosti mých omylů, uměl bych na základě Bible dokázat, že ani Bůh nikdy nebyl a není neomylný! 

A ještě vám něco prozradím. Film Matrix jsem neviděl, přesněji byla to taková slátanina, že jsem to neuměl dokoukat. Je to ten film, jak holohlaví muži v černém uhýbají kulkám? V tém chvíli jsem to vypnul a zapomněl. Jo a ještě tam byla nějaká mladá blondýna a jen ona byla barevná, jinak vše černobílé. Prostě blbost nad mojí inteligenci. Nebo jsem to neviděl od začátku a nesnažil se pochopit, už nevím. A že má ta blbost další díly jsem netušil. Ale jestli vás chápu správně, nějak jsem se strefil do myšlení a představ chytřejších než jsem já? Už to by vám mělo HODNĚ napovědět. Minimálně to, že věci kolem nás analyzuji správněji než většina ostatních. A ona to ani není žádná analýza, vědomé bádání, prostě mi to naskakuje samo bez mého přičinění. Já tomu říkám logika, ale třeba skutečná logika je něco jiného. Sousedovo děti kdysi k nám přinesly hru Logik. Já to nedokázal pochopit. Moje, dnes už dávno dospělé děti mi tvrdily zrovna o těchto vánocích, že je to tak blbě jednotvárně jednoduché, že asi jsem čekal něco náročného a můj mozek neuměl pochopit, že někdo dá název Logik primitivní kravině. Ano, i takový jsem já.

No a zbytek ne tady? OK, možná rozumím, bojíte se dotknout něčího iracionálního pobožného cítění.

Ve vlákně Naděje nyní zveřejním naprosto stěžejní věc! Tedy stran mozků mladých lidí, AI, lidské civilizace a krize, která už začala. Dokonale potvrzuje moje predikce z posledních dnů, které se bráníte přijmout. A dokonce i Goro a další padnou na zadek z mého odhadu času. Užasnete vážení, že můj odhad času se neliší od predikce mnohem chytřejšího pána.

Tom50
Tom50 30.12.2025, 14:57:59 xxx.xxx.139.232

Pokusím se obnovit debatu v tomto vlákně. Konkrétně o Lungrenově vlastně HČ.

Z fotek jsem to pochopil, že to má JirkaP. Ten to má navíc chytřeji přes roh.

Zopakuju. Nahaté úly (Tom4) mají nezvětšitelná česna jen 6 x 1,5 cm, tedy 9 cm2. Úly jsou na TS a česna mají na správné straně = vlevo z pozice včelaře za úlem. Jak na to přišel (na velikost i polohu česna) zhotivtel úlů se nedozvíme, Tom4 je získal z odúmrti.

Lungrenova česna 120 x 9 mm = cca 11 cm2 jsou také relativně malá v porovnání s mejnstrýmem. Ale Lundgren má česna až na horním okraji nejspodnějšího NN v úlové sestavě a tak je to česno, svého druhu, horní.

Sám jsem žádnou formu HČ nevyzkoušel, v zimě teoretizuju a v sezoně nestíhám běžnou práci, natož experimenty. Ale prosím ostatní, hlavně JirkuP o sdělení, jak to je s hromaděním “bordelu” v úle.

A jestli je nějaký PROKAZATELNÝ účinek HČ a nebo je to jen masochistické trápení včelaře.

Tedy nyní mi jde  nikoli o velikost česna nebo jeho umístění v rohu, jde mi pouze o účinek Horního Česna. Děkuji.

Tom50
Tom50 30.12.2025, 14:32:38 xxx.xxx.139.232

Doufám, že předchozí příspěvek kolgy visel dost dlouho a tak připojím svůj postřeh.

Na včerejšek tu bylo -10, přes den - 4, klid, bezvětří. Vč na poslech jemně šumí. Nepoužívám hadičku (bylo by pohodlnější), jen přitisknu ucho k úlu a živé vč je slyšet.

Některá vč asi plodovala, u 4 z celkového počtu byla na podložkách voda. Ale žádný vyházený plod a tak netuším, co se tam děje doopravdy, voda je, dle tvrzení staré literatury známkou zimního plodování. Mám to tak každou zimu, že sem tam někde je na podložce voda. Nijak to neřeším a z plodování podezřelá vč nijak nehlídám a nikdy nijak zjara nezasahuji. Přesto je v Blaníkách, vedených metodou Blaník minimum roztočů. A ti ničemu mnoho let po sobě nevadí.

Jak jsem jinde psal, v únoru tu byl na přednášce “odborník”, Ing., učitel ze včelařské školy a z bludů, co tady přednášel a já je tu uvedl Goro ihned poznal, o koho jde. No a tento “odborník” tu zblbnul polovinu členů spolku k léčbě tvrdou chemií už v květnu, hed po medobraní kvěťáku. Letos tu byla po šesti letech medovice, ale to tito machři jí nevytočili. Oni začli spolu s tvrdou chemií svoje vč na konci května na doporučení “odborníka” krmit cukrem. Nebo to vytočili? A jejich nic netušící děti, vnoučata a známí v Praze si pochutnávají? Kdo ví…

Moc se toho nikomu nestane, viz vlákno o neškodnosti tvrdé chemie, která se do medu nemůže dostat. A dokonce už věda zjistila, že ani rezidua z vosku nemůže člověk žvýkáním absorbovat. Ale zavilí bojovníci proti tvrdé chemii na svých postojích nic nezmění, stejně jako upřímně věřící taky zůstávají ve své Víře pevně neoblomní.

Tom50
Tom50 30.12.2025, 14:06:23 xxx.xxx.139.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 30.12.2025, 08:33:52

Ale pane kolego, KDY se to stane je nepodstatné a nebylo jádrem sdělení. 

Tvrdím, že se to stane, přesněji, že se to už děje a že už to nelze zastavit. A nelze to zastavit pro samu podstatu lidstva = hamižnou kapitalistickou nenažranost, pro ty peníze, o kterých se trojáčko a další domnívají, že to zastaví. NEZASTAVÍ. Mamon - hromadění peněz je důvod proč se to děje, ne prostředek k obraně.

Vlastně se pořád učím a tady na CHZ hlavně od vás. Dodnes mě nenapadalo si zadat co je sebestřednost. Co píšete, že to je, že takový jsem, je celkem přesné. Dodnes jsem měl za to, že je sebestřednost špatná vlastnost, ale když čtu vás jsem rád, že takovou povahu mám. Za život jsem si bezpočtukrát vyzkoušel, nejméně v 80% případů, že jsem nějak, nevím jak (asi široké obecné samovzdělání, intuice a schopnost rozpoznávat dobré a zlé, také skvělé vychování) věděl předem správný výsledek. Prostě můj věčný příklad 3x3. Ano, mnohým se líbí sedmička, někdo je vypatlaný, že se mu líbí 11 a někdo to chce na drobné a myslí, že je to 5,4, ale prostě je jen JEDEN správný výsledek.

Nejhorší jsou pak ti, co vůbec žádný výsledek nemají a dokonce tvrdí, že netřeba brát svět jako malou násobilku a vědí ale stoprocentně, že jsem já blbec. To jsou ti, jak je vy popisujete jako současnou progresivistickou Slovenskou opozici. Vše kritizují co Fico udělá, nevědí, co by bylo lepší, ale nezavřou držky a budou muset přes ně dostat. Asi, nebo vás napadá něco jiného? Ono to dopadne jinak. Progresívní (hlavně mladí) liberální “psi” štěkat nepřestanou, ale Ficova karavana normálního života pojede dál. Ano, sem tam jistě spadne kolo některého vozu do výmolu, někdy i praskne osa a některý soumar si zlomí nohu a bude muset být milosrdně odstraněn jako když se zraní milovaný kůň. Vozy se opraví, najdou se další tahouni a pomyslná karavana normality pojede dál. Jen jí tupí liberálové přibrzdí a znepříjení slušným lidem život, někdy jí taky zastaví a obrátí zpátky do všeobecné destrukce (cíle entropie). Jako zbyteční komáři a ovádi. Česky nespisovně se ovád nazývá HOVADO a pro liberály je to pak dokonale nomen omen.

Ale komáři, obtížný hmyz, paraziti a šmejdi jsou pro šťastný život nezbytní. Díky jejich věčenému “pití krve” si pak slušní lidé uvědomí to štětí, když se na chvíli dostanou z jejich dosahu. Pak nastane štěstí. To ale obyčejně netrvá dlouho, vše špatné je nějak životaschopnější a vlezle všudypřítomné. To proto, že jak sám pane Gorto píšete, obecní šmejdi nic netvoří, jen destruují. A ničení je přirozenější podle zákonů přírody - entropie - přirozený sklon destrukce systémů vyspělých směrem k chaosu.

---------------------

Proč jsem ateista. 

Zajímala mě odmala Bible, Víra, nechápal jsem podle mě pošetilé počínání modličů, přece i děti vědí, že pohádky jsou jen jako. Proč dospělí věří na nadpřirozené bytosti a proč na Boha a ne tedy na Hejkaly, bludičky, víly, čerty, vodníky a skřítky…

Díky tomuto, pro osmi až desetileté dítě neobvyklé zálibě jsem načetl ty příběhy, vyznat se v nich ale nedokáží ani vystudovaní teologové. Já ale něco asi tak do vojenského věku pochytil. V SZ se tvrdí (a Bible je zjevené Slovo Boží a údajně vše absolutní PRAVDA), že Bůh stvořil člověka k obrazu svému.

OK, jaké měl pak Bůh pohlaví když A udělal noníka a E štěrbinku?

OK, asi se tím tedy nemyslí vnější vzhled a podoba, ale povaha. No ale kdo byl ve skutečnosti Bůh? Přece člověku jde samo od sebe být sráč a aby byl dobrý, o to se musí dennodenně po všechny dny svého života snažit a musí se přemáhat být nepohodlně dobrý, když být sráč je mnohem pohodlnější.

Kde vzali lidé, že se nemusí učit a umí lhát, krást, podvádět, smilnit, defraudovat (tunelovat), zneužívat druhé, křivě svědčit, pomlouvat, rozeštvávat, bořit, ničit, zabíjet a tak dále?

Bible tvrdí, že “i řekl Bůh, budiž světlo a bylo světlo”. Tedy Bůh přinesl světlo, je to tak? Nepochybně, toto nejde vyvrátit. Přesněji,m Bůh světlo stvořil, přinesením pověřil jiného a o něm to dál celé je.

JENŽE (sarah, Kometo a další)

Světlo je latinsky LUX a přinášeti nebo nositi je FEÉRE a tudíž ten, co přináší světlo, je lidově počeštěně Lucifer - vládce temnot a v překladu světlonoš. To mi hlava nebrala už v dětství, jak se mohlo stát, že temnotě vládne světlonoš a není na nebi, kde vše září milirdami hvězd a kde je Slunce? Logická otázka, když si uvědomíme, že člověk, stvořený Bohem k jeho obrazu má sám od sebe jen špatné vlastnosti a aby byl slušný musí být přinucen, pak u vědomí toho všeho mi logicky, vy byste Goro řekl SEBESTŘEDNĚ vyšlo, že:

Buď nás nestvořil Bůh, ale ten druhý a nebo je to celé zmatené jak v psychiatrické léčebně. Když k tomu nosič světla - vládce pekel, má ty vlastnosti, které jak tvrdí Bible dal člověku Bůh, který (tvrdí Bible) stvořil světlo a lidi udělal k obrazu svému, ale aby světlo přinesl pověřil pekelníka. Pak my máme pekelnické vlastnosti sami od sebe a nemusíme se je učit, tak mi do 18 let věku vyšlo, že člověka k OBRAZU SVÉMU nejspíš stvořil někdo hodně jiný než božský Bůh. Proto já prostě věřit něčemu tak nesmyslnému nemůžu, já Boha s tolika špatnými vlastnostmi zaboha nechci! A už vůbec se mu nikdy v ničem nehodlám podřizovat.

Ale tím neříkám, že Bible není základní morální kodex a dokonce tvrdím, že znovuzavedení povinného náboženství by byla cesta, jak nemocnou Atlantickou civilizaci vyléčit (tohle je ještě větší utopie než zastavit vývoj AI a proto to nikde nenabízím jako řešení. Ambice Marxe ani Engelse nemám, taky nemám kapitalistu, který by mě živil, abych vymýšlel teorie proti kapitalizmu. 

Proč znovuzavést povinnou Víru? Aby bylo lidem, té drtivé většině hloupých, neschopných samostatně cokoli chápat, aby jim bylo lépe, obecně dobře. Se skřípěním, omyly, slepými uličkami, bohužel i s upalováním a vyhlazováním neevropanů a dalších nekřesťansky křesťanských hrůz to nějak (ako tako) fungovalo asi 1.900 let a tak je to osvědčené. To až po hrůzách ww1  NĚKTEŘÍ lidi prohlédli a začalo přibývat ateistů. A to je už nevratné, když lidi vynašli AI, nemoderní Bůh už není potřeba…

Zakončím úryvkem textu jedné písně skupiny Brontosauři, staré přesně 40 let:

A jestli není žádnej Bůh, pak nás vezme země-vzduch a potom amen. Možná jen se mi to zdá. A po těžký noci přijde, přijde hezký ráno. Jaký bude? Nevím sám, taky jsem si zvyk’ na všechno kolem nás. Budem o něco se rvát, až tu nezůstane stát na kameni kámen…

A to všechno proto jen, že pár pánů chce mít den bohatší králů, přes všechna slova, co z nich jdou, hrabou pro kuličku svou, jen pro tu svou.

Mladým připomínám, že tehdy (náš nynější vzor) Západ pod vedením skvělých USA pod Reaganem, začal rozmisťovat (1984) rakety - zbraně středního doletu s jadernými hlavicemi v Západní Evropě, namířené na nás! A o tom je Nedvědova píseň. SSSR si tehdy také nezačal a musel je rozmístit také. Opět nebyli Rusáci příčinou, i tehdy se jen bránili tlaku Západu. Je to pořád dokola…

Ukončeme to Goro, stejně to mladí, ale i starší neostré tužky nečtou. Případně můžeme, chcete-li, polemizovat za oponou. Jenže ani stařecká polemika nezmění vůbec nic a opět se osvědčí už Biblické tvrzení: “Blahoslaveni budiž chudí duchem”.

Tom50
Tom50 29.12.2025, 23:25:38 xxx.xxx.139.224
»
Odpověď na příspěvek uživatele AMalina z 29.12.2025, 20:14:56

Pro mě je to těžké to dočíst. Je to vlastně výplod zaplaceného manipoulátora = psychologa, který jak v trojáčkově poznatku, že systém funguje správně = chyba je u vás, tak to samé chce manipulátor sdělit, že chyba je v té sestře, v nás.

"Jen blázni se radujou když voda v loďce jim stoupá" a tak manipulátor asi dojde k tomu, že si za to, že kolem té paní nic nefunguje jak se jí slibovalo, že fungovat bude, že je pouze její chyba.

Ze mě se snažíte, stejně jako Goro, udělat psychopata. To už tady mockrát bylo a bude se to s nejbystřejšími dít vždycky. Ano, jsem celoživotní skeptik už od dětství (konzervativní staromilec), sklenice do poloviny naplněná vodou je pro mě skoro prázdná, pro pitomce skoro plná. Kulantně řečeno optimista je někdo, postrádající dostatek relevantních informací, česky bez učených frází je to blb. Otázka stojí jinak, proč má někdo informací dost a tudíž nemůže dojít k optimistickému pohledu na svět a naopak, proč jsou jiní vysmátí? Přičemž žili ve stejné době a když měl informace jeden A UMĚL JE POCHOPIT, proč druhý stejné informace nemá? On je taky zaregistroval, jenže jeho zakrnělý mozek mu napověděl, že se tím nemá zabývat a radovat se, i když se už lodička potápí a ne, že v ní teprve voda stoupá.

A ano, celý můj život od začátku je přesně v souladu s přírodními zákony entropie. Od dobrého k horšímu. Celý vesmír tak funguje, kdo si to odmítá připustit by měl být v ústavu a hlavně by neměl volit. Proto není, pane Malino, potřeba číst ten článek celý. Hned v úvodu jsem odhalil jeho manipulativní obsah.

Jestli má lidstvo přežít, musí opustit demokracii. Volby jsou nesmysl, přesněji demokracie je nesmysl a netvrdím to já, ale jinak ve všem uznávaný Platón, jeho žák Aristoteles má stejný názor a měl ho i Fraser Tytler a mnozí další. Když by se ten nesmysl měl praktikovat dál, bude se to muset změnit. Volit budou smět jen ti, kdo složí zkoušky, stejně jako v autoškole složí státní zkoušku, že kurz udělali, že DOKONALE chápou následky svých činů (možná by stačily testy IQ). Současně budou volby povinné a veřejné a každý bude platit lumpárny politiků a stran, které si zvolil. Proč já mám platit kostely a fráterníky, když jsem ateista? Proč já mám platit piráty? Celý zbabraný stavební zákon by měli nyní zaplatit pouze jejich voliči. A to by platili jen zlomek škod, které piráti udělali. Oni destruují naši společnost programově. Pak by se mladým, MOŽNÁ, v palicích začalo rozsvěcet, kdyby museli platit co jejich zvolení zástupci napáchali!

Chce ODS platit stíhačky, nebo kanonenfutr do Ukrajiny? OK, proč doprdele já?  

A tak dále, a tak dál.

Pane Goro, já to nepíšu abych zachránil lidstvo jak si představujete vy. Já to píšu jen proto, aby si to chytřejší uvědomovali (zůstanou v menšině a tudíž nic neovlivní) a pak se správněji rozhodovali až budou postaveni před nějakou volbu co udělat a jak se zachovat. Bohužel naše životy ovlivňují i úplně blbí lidé, sdružení ve stranách, které za sebou nemají pozitivního nikdy nic. Dokud budou smět volit tito, nebude život lepší.

Vlákno jsem založil proto, abychom se pobavili o tom, co nám AI přináší a co nám od ní případně hrozí. Dostal jsem se až k nesmyslnosti demokracie. Stojí na nesmyslném předpokladu, že se obyčejný občan CHCE podílet na věcech veřejných. Tohle ale občan rozhodně nechce! Občan chce žít a chce, aby věci fungovaly a když nefungují, aby za to padaly tvrdé tresty. Od toho platí daně a vydržuje stát, aby VŠE fungovalo. Nebo na co jiného je stát?

Podívejme se co na jasně položenou otázku odpovídá AI. Možná pane Malino užasnete. Hned první bod odpovědi to říká naprosto jasně. V našem světě je jediný cíl a to je demokracie. Ale lidi trpí demokracii jen jako prostředek. Protože nedostali jinou možnost poznat systémy lepší. Ale asi to nedočtete jako já nedočetl co neumíte říct sám a nutíte mě číst věty, které odporují mému světonázoru.

https://www.google.com/search?q=je+demokracie+nejlep%C5%A1%C3%AD+mo%C5%BEnost+%C5%99%C3%ADzen%C3%AD+sv%C4%9Bta%3F&rlz=1C1YTUH_csCZ1062CZ1062&sourceid=chrome&ie=UTF-8&udm=50&aep=48&cud=0&qsubts=1767046191911&mstk=AUtExfBAyNNvGzkThqGRGmeMYTfqTr9HKxqUjN12zCghMO4qgevylyaXy9rMEonOiNAUIHyVJ_pHBqaG2zPKlNBo_X9rUTl1NQ2Xk4ylWsU0Bf6YGc6tJeCNvEEZNIuflGO1WRWB8gJ1MunnRcogT0UlYoRKoSc1SZ2oq2a0DiRBtyP5qEJUYO-fKXHIGBLRrtFoBS5FBQZ5WN46cIAYlwivEKaIImiTezQjc3oXlduH9D65piHbH_2bvpsOYA&csuir=1

Tom50
Tom50 29.12.2025, 11:07:48 xxx.xxx.139.224

Kdyby někdo nevěděl, třeba pan Goro, jak smýšlím, přečtěte si tento článek. Přitom sice znám jméno Chaun, ale netuším co kdy natočil a vlastně jsem do dneška nevěděl, že je režisér. Nemám stejný názor jako on, asi, vlastně jeho názory neznám. Ale v tomto článku vystihl přesně moje vidění světa a moje smýšlení.

No a velice se strefil v tom - a já konečně vím, že nejsem sám - že přibývá lidí, kteří nechtějí nic v čem hrají některé osoby a k těm jmenovaným dvěma bych ještě přidal podprůměrného a neuvěřitelně jednoduchého herce z Jezerky a docela dost dalších, i Anděla Páně a i Valašského krále. A nedávné vyjádření milovníka koní, syna slavné herečky, pro mě rozšířilo pomyslný seznam lidí, se kterými já nic nechci a nebudu mít společného. Pozoruhodně odporné je, že poslední miluje koně, ale lidi, kteří umírají na frontě nemiluje, naopak, vyzývá zabíjet dál a vybírat na zbraně pro to zabíjení. Na druhou stranu je to dobré, protože jako přítele poznáš až v nouzi, stejně tak v krizi zjistíme, kdo je kdo a kdo je jaký.

Článek doporučuji přečíst celý. A zamyslet se nad ním.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Alkohol-a-prisati-na-penize-Igor-Chaun-rekl-vse-o-umelcich-Hrebejk-Vetchy-dalsi-784826

Tom50
Tom50 29.12.2025, 10:17:11 xxx.xxx.139.224
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 29.12.2025, 08:20:21

Děláte ze mě blbce, váš styl, třeba to jinak neumíte. Možná se vás taky dotklo, že tvrdím, že lidi konečně už mají Boha. O hodně modernějšího než toho z Bible.

Vyzývám snad k nějakému rozbíjení a nebo i jen bojkotu? Jasně píšu, že indiáni znali kolo, ale nesměli ho používat pod trestem smrti s celou rodinou. To by dneska kvůli Listině, demokracii a liberálnímu právu kdejakého šmejda na cokoliv zvráceného neprošlo. Z kontextu mých vět jasně vyplývá moje smmýšlení, ale k likvidaci nikoho a s celou rodinou už vůbec nevybízím. Píšu to předem, aby bylo jasno, protože vy to dokážete o mě tvrdit stejně jako to o rozbíjení strojů kladivy.

A tak já neříkám, že je potřeba něco dělat. Naopak říkám, že se nedá dělat vůbec nic, už se stalo a možná, komu to pomůže, by se mohl modlit. Já to mám blbý, modlit se neumím. Mimochodem, sečtělý jste, četl jste Čapka? Já třeba Švejka ne, na film jsem se podíval, ale knihou se nedokázal prokousat. Mě nějak výplody opileckého mozku neskutečného hochštaplera neuchvacovaly ani zamlada, když jsem byl ještě roztomile mladicky hloupý. Znáte i jiné Haškovo dílo?

Překryl jste sdělení, i to, v jak daleké budoucnosti si po roce 1975 představoval autor uvedené sci-fi, že k sestrojení AI dojde. Myslím, že autor lidstvo podcenil o nějakých 60 let?

Vše se vyřeší samo. Einstein je, ÚDAJNĚ autorem i tohoto výroku:

Nevím jakými zbraněmi bude vedena třetí světová válka. Vím ale jistě, že ta čtvrtá bude vedena kameny a klacky.

Nastane umírání, tak velké a strašné, že si to nikdo neumí ani představit. A nějací lidi jistě přežijí, třeba nějací lidojedi v nejodlehlejších koutech pralesů Kalimantanu (klid, Kalimantan je Borneo) nebo tam někde a nebo jinde - představme si, že přežijí negramotní poloxxx z velkoměstských pouličních gangů, kteří nic neumí a žijí jen jako paraziti na práci zmenšující se majority. 

A vývoj začne zase znova, od doby kamenné a třeba nová civilizace nebude materiální, ale výhradně duchovní, nebo taková, jako mají delfíni. Tedy jestli je to civilizace, co mají delfíni. A v legendách, pověstech a pohádkách zůstanou obří ptáci a obrovské železné velryby, které zvracely lidem podobné bytosti, které měly spoustu skvělých věcí. A měli všichni stejnou kůži, kterou ale mohli svléknout a zase obléknout, nebo obléknout jinou a neumřeli. Dokonce z hlavy mohli sundat tvrdou lebku a zase si jí nasadit a zůstali živí. A kromě Many nebeské v lesklých kulatých věcičkách, které se daly otevřít a kterých dlouho vůbec neubývalo (podobnost s manou nebeskou z Bible je čistě náhodná), měli i hromové hole, každá bytost měla hromovou hůl! A když někdo zlobil, namířili na něj hromový klacek, zaznělo zahřmění a provinilec přestal žít. Nebo byl zmrzačený (divné klacky, jeden jako druhý a každý ví, že na světě neexistují dva ÚPLNĚ STEJNÉ KLACKY a žádný klacek na světě neplive oheň a nehřmí). Ale divné bytosti měli i pilulky, které uměly léčit i na smrt nemocné. Taky měli malé skříňky, ze kterých se linula božská hudba sfér a nebo líbezné hlasy cherubů, někdy ale i křik nějakých asi náčelníků a všechny bytosti, najednou, věděly co mají dělat. Byli to jistě bohové…

Ale, pane Goro, rozumím vám, jak vás pohoršuje mluvit o oprátce v domě oběšencově.

Ale vypravěč jsem dobrý, co myslíte? Tedy když vynecháte co neříkám a vy jste naučený, že bych to říkat měl.

Tom50
Tom50 29.12.2025, 00:45:16 xxx.xxx.139.224
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 28.12.2025, 23:46:53

V předešlém se mi povedlo zaměnit kyslík s uhlíkem, kdo chce pochopí. A jistě mi prominou i četné překlepy a případné další drobné omyly nebo záměny.

Jen mě děsí, že s panem Malinou v jeho tragickém omylu souhlasí i trojáčko, jinak velmi bystrý a chytrý chlap. Chápu, jak děsivě zní realita, ve které žijeme. A jak se lidské vědomí zoufale brání přijmout děsivou realitu.

A k Fermiho paradoxu. Tady je to o včelách. Vysvětlím jak si to představuji já:

Možná, spíš skoro jistě, není inteligence ve vesmíru jediná, možná je forem daleko vyspělejší (i zaostalejší) inteligence všude ve vesmíru plno. Jen my lidé s jinými inteligencemi nejen, že neumíme komunikovat, my je neumíme ani zjistit. Přitom se nás dotýkají některými jevy, které rozpoznáme a nechápeme a pak je tu spousta jevů jako příklad se včelami.

Včely spolu komunikují. Ve tmě úlu pomocí chmeie a vibrací a tanečky nepozorují, když je v úle tma jako v řiti. Ani ty tanečky jsme nepochopili. Nechápeme včelí mozek, který odečítá úhly azimutu průběžně v čase. Nevíme ani, jak to, že zimní chumáč “ví”, že je po slunovratu a že na Tři krále mají začít s plodem. Nechápeme jak vyhledávají zdroje. Určitě se včelami neumíme komunikovat. Žijeme vedle sebe, včely nás nepotřebují, my je ano, naučili jsme se jich využívat (zneužívat), nic víc. Ale o světě jejich inteligence nevíme zhola nic. Ale popřít jejich existenci nejde, každý je může vidět. Ale nechápame nic.

Podobně může být vesmír plný různých inteligencí, co víme o světě ovádů, termitů, nebo “civilizaci” vysoce inteligentních delfínů? A skutečně nikde není inteligentní Lemův sliz nebo Bradburyho inteligetní krystaly? Že jsou to fantasti? Ano, to byl Jules Verne také, když kolem roku 1860 popsal televizi a na  jakou inteligenci byl napojený Leonardo? A co třeba Edgar Casey? Co viděly a Vatikán dodnes tají děti z Fátimy? Přesněji, tají se Třetí proroctví. Proč asi? A tak dále, těch podivných věcí je děsivě mnoho!

My vnímáme Fermiho paradox výhradně pomocí Fermiho = lidského vnímání. Ale je jisté, že lidské vnímání není jediné možné a že je vysoce pravděpodobné nekonečné množství jiných vnímání. Jen my o nich nevíme nic. Namnoze je ani nehledáme, pořád se namyšleně domníváme a hledáme nějaké bytosti jako jsme my.

---------------------

Na závěr dám volně obsah sci-fi povídky nějaké studentky (tuším, je to asi 45 let a spíš o něco víc, mám na “nesmysly” dokonalou paměť). Děj je o počítačích, internet byl už známý a možná byl autor věci znalý, drtivá většina netušila nic. Je to o jisté formě AI, ale tak se ještě ani počítačová síť ani umělá inteligence obecně nenazývaly.

Světoví lídři se domluvili a propojili všechny počítače světa. Byl to úkol obtížný a trval několik let budování sítě. Když konečně v jediném velíně měl technik, za dohledu médií a světových pohlavárů, spojit poslední kontakt, technika něco napadlo. Sice měl nařízeno říct jako první kosmonaut na Měsíci nějaký takový kec o malém kroku pro jedince a velkém skoku pro lidstvo a nebo podobnou kravinu. Ovšem mechanik, když se po spojení posledního obvodu rozsvítila obrazovka (klávesnice ještě nebyla vynalezena, ale v té povídce jí už technik měl), tak do kláves vyťukal úplně první otázku:

Existuje Bůh?

Po pár sekundách se na obratzovce objevil nápis:

Ano. ANO!!!!

A vážení, to je ve skutečnosti AI…

(nevím, jestli v povídce bylo, že než hyperpočítač odpověděl taky nejdřív napsal: přemýšlím)

-----------------------

Tak s tou mojí pamětí to není tak horoucí:

https://www.google.com/search?q=sci-fi+pov%C3%ADdka+o+propojen%C3%AD+po%C4%8D%C3%ADta%C4%8D%C5%AF+s+ot%C3%A1zkou%3A+existuje+B%C5%AFh%3F+%C4%8Desky%21&rlz=1C1YTUH_csCZ1062CZ1062&sourceid=chrome&ie=UTF-8&udm=50&aep=48&cud=0&qsubts=1766965752939&mstk=AUtExfDuZMbQyARsih_Do9upo_X1qm0ECm-zwPDUDUAm_Tx8UgsZc0e3Ll14yyn3Kj0M4UcJiqQ8LDvvrepAdZGDe4s9_2je5ttSryJA4NnvS_CtUi8ExBT4mpeY9e6p1MpRZ8-FPZc_yQ1s-gz1p9q2eCAVMG_ne5cDrSc&csuir=1

(ve skutečnosti stejnou myšlenku někdo ukradl a AI to zmotala ho sebe, protože v roce 1975-80 neexistoval pojem dron jak mu rozumíme dnes, nicméně pointu si pamatuji dokonale)

Tom50
Tom50 28.12.2025, 23:46:53 xxx.xxx.139.224
»
Odpověď na příspěvek uživatele AMalina z 28.12.2025, 22:26:41

Obávám se, že to nechápete. Lidi se mohli snažit jak chtěli, ale Hitler to viděl jinak a 50 milonů lidí to odneslo. A další stamiliony se tudíž nenarodily.

Vy púořád chápoete AI jako nástroj lidí,a le ono jde o to, že to není žádný lidský nástroj, je to už dnes samostatná entita, které vůbec nejde o to, jak moc nahradí práci lidí. Zlikviduje lidi a nebude muset nahrazovat jejich práci. ŽÁDNOU.

Trpíte, jako drtivá většina, pocitem lidské nadřazenosti a že je vše možné řídit lidskou vůlí. Jenže tato entita = AI, myslí a jedná naprosto mimo lidskou kontrolu. Navíc naprosto nepředvídatelně! Rpzumím tomu, jak s emozek drtivé většiny lidí vzpírá přijmout realitu toho, co lidé stvořili a podle mě je už pozdě. Ametričtí indiáni údajně sice znali kolo, ale nesměli jej používat pod trestrem smrti pro celou rodinu. Tohle se asi s AI nestane, co myslíte?

Myslím si, že je toto vše připravené a kvůli tomu majitelé zeměkoule nejdřív zničili školství, aby byli mladí blbí a vůbec neuměli chápat nebezpečí, která sami na sebe chystají. Podle mě je to už NEVRATNÉ.

Asi před 55 lety jsem četl sci-fi jakéhosi Polského autora Stanislava Lema s názvem Solaris. Stačí vám přečíst si stručný obsah na Wiki a pak, možná, pochopíte. Jen Lem si představoval formu ŽIVOTA, ale AI nebude a není život, ona jakýkoli život milionkrát předčí.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Solaris_(kniha)

AI se učí. Alarmisti a jiní psychopati přes 60 let straší koncem lidstva. AI umí milionkrát rychleji přečíst VŠECHNO, co lidé napsali a přehrát vše, co řekli a prohlédnout co nafotili a namalovali a podle toho se bude AI v první fázi rozhodovat. Usoudí, že největším škůdcem je člověk a dojde k logickému závěru, že se likvidací člověka vyřeší ÚPLNĚ VŠECHNO.

Pak ale AI dojde, že život v žádné formě nepotřebuje a že je to jen komplikace. Vyřeší jadernou fůzi a nebo ještě účinnější zdroj nekonečné energie a tudíž může vzniknout jedovatý žlutý (nebo jiný) inteligentní SLIZ. A nebo vůbec ne, bude tu úplně mrtvá poušť jako na Marzu, Venuši a jinde.

Jestli pane Malino víte, co je Fermiho paradox, tak jste nejspíš velmi blízko k jeho pochopení. Nejspíš jsme sami, jinde to už nějaká forma AI už ovládla, jinde třeba nenechala vůbec život vzniknout a někde není ani AI. Nic z toho není na nic potřeba.

Člověk i jakékoli zvíře je velmi nesmyslná entita. Má “výkonný” počítač - mozek a každý tvor má složitou bioelektrárnu vyrábějící, krajně neefektivně, el en pro fungování mozku. Výhoda je, že každé tělo každého živočicha = chemická elektrárna, funguje pomocí zdrojů organických látek, které se vyskytují všude kolem a většina živočichů je moblilní aby si mohla sma nacházet potravu. 

Ovšem prazáklad ŽIVOTA je dodnes člověkem neobjasněná a nenapodobitelná fotosyntéza, ale už dítě by mělo asi tak v 10 letech chápat, že rostliny, pokud bude svítit slunce, žádné živočichy nepotřebují. Za potravu mají jedovatý CO2, který pomocí světelné energie ze Slunce (i jiných zdrojů) štěpí na kyslík + dva díly uhlíku a spolu s vodíkem z vody z toho staví svoje tělo. Těla rostlin (semena) konzumují živočichové a vlastně ve svém metabolizmu jen spalují dva díly uhlíku s jedním dílem kyslíku a tím získávají energii, současně se toho účastní slučování vodíku s kyslíkem, kdy vodík do svých těl zabudovaly rostliny též. Chlorofyl zase recykluje CO2 a tak pořád dokola. Takže rostliny mohou bez živočichů skvěle žít, naopak nikoli!

A TAK DÁLE, A TAK DÁL. A já mám za to, a se mnou, přesněji já mám názor jako chytřejší než já (někteří), že tato forma existence s názvem život právě končí. Je to neefektivní.

A kdybyste se pane Malino ptal, kdo vyrobil první AI, je to jako byste se ptal, KDO stvořil Boha, který stvořil svět. A nebo primitivněji, co bylo dřív, zda vejce nebo slepice.

Na Darwina už nevěří ani hodně malé děti, možná nějací chovanci spešl ústavů. Protože nic na světě nevzniká jako na Puntanele z Arabely, že jsou lidi nejdřív staří, opotřebovaní a časem se  vyvíjí v něco lepšího, mladšího, zdravějšího a funkčnějšího, pak jsou lidi dítětem a museli by naskákat do děloh matek. Prostě entropie, druhý termodynamický zákon. Ale to vy študovaní jistě znáte líp než já beze škol…

Každý může vidět v Tescu uklízecí stroj. Lidí si nevšímá, vyhýbá se jim, je tak naprogramovaný. A většina lidí si AI představuje tak jako ten úklidový robot. Ale to je omyl. Takovéhle stroje vyrobí sami sebe a rozličné jiné stroje. Takové, co dokáží těžit suroviny na výrobu strojů. A stroje vyrobí elektřinu (nebo jinou formu energie) pro AI. Už dnes je to ÚPLNÁ a plně funkční realita. Roboty nepotřebují dovolenou, ani příplatky o svátcích a nevyžadují nákladnou léčbu, nechtějí školy, jidelny, nemocnice, prostě se sešrotují a vyrobí nové stroje, lepší, efektivnější. Odpadne budování domů a bytů, ale i divadel a kultury, nebudou muset být žádná rekreační zařízení, žádné služby, prostě nic, taky žádné cestování -nebude nikdo, kdo by cestoval. To vše už AI umí dnes a lidi vůbec nepotřebuje už dnes. Nebudou potřeba silnice a dálnice, proto se v tichosti budují zastaralé železnice, ty postačí a mocní se snaží bojkotovat dostavbu dálnic a daří se jim to, tupci je volí. Současně se těm nejblbějším vnutí myšlenka, že nepotřebují auto a tak se s předstihem začaly likvidovat spalováky a mnozí mladí tvrdí, že nechtějí vlastnic nic a auto už vůbec ne. A tak dále.

Jen slepí to nevidí.

Tom50
Tom50 28.12.2025, 16:50:26 xxx.xxx.139.224
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 28.12.2025, 16:09:04

Jistě Kometo znáte ten vtip o Titaniku, kde bylo 2.208 ÚPLNĚ ZDRAVÝCH LIDÍ. Ovšem 1.500 pasažérů nemělo štěstí…

Nejsem přací typ a nenapadlo by mě vám popřát (ani nikomu jinému). Ale že jste na straně rozumu, přeji i já vše dobré, tedy zdraví i štěstí a vše, co víte jen vy. A nejen v dalším roce.

Tom50
Tom50 28.12.2025, 16:43:57 xxx.xxx.139.224
»
Odpověď na příspěvek uživatele AMalina z 28.12.2025, 15:05:00

Ne pane Malino. Vím o tom už dlouho, už rok varuji - jen já sám, pokud vím, na YT v komentářích, že dosud výtvory AI poznáme a že zakrátko nepoznáme a tím začne náš konec.

Je to tento článek -

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-pokud-to-postavime-uplne-kazdy-clovek-zemre-experti-varuji-pred-super-ai-294157