»
Odpověď na příspěvek uživatele
goro z 30.12.2025, 08:33:52
Ale pane kolego, KDY se to stane je nepodstatné a nebylo jádrem sdělení.
Tvrdím, že se to stane, přesněji, že se to už děje a že už to nelze zastavit. A nelze to zastavit pro samu podstatu lidstva = hamižnou kapitalistickou nenažranost, pro ty peníze, o kterých se trojáčko a další domnívají, že to zastaví. NEZASTAVÍ. Mamon - hromadění peněz je důvod proč se to děje, ne prostředek k obraně.
Vlastně se pořád učím a tady na CHZ hlavně od vás. Dodnes mě nenapadalo si zadat co je sebestřednost. Co píšete, že to je, že takový jsem, je celkem přesné. Dodnes jsem měl za to, že je sebestřednost špatná vlastnost, ale když čtu vás jsem rád, že takovou povahu mám. Za život jsem si bezpočtukrát vyzkoušel, nejméně v 80% případů, že jsem nějak, nevím jak (asi široké obecné samovzdělání, intuice a schopnost rozpoznávat dobré a zlé, také skvělé vychování) věděl předem správný výsledek. Prostě můj věčný příklad 3x3. Ano, mnohým se líbí sedmička, někdo je vypatlaný, že se mu líbí 11 a někdo to chce na drobné a myslí, že je to 5,4, ale prostě je jen JEDEN správný výsledek.
Nejhorší jsou pak ti, co vůbec žádný výsledek nemají a dokonce tvrdí, že netřeba brát svět jako malou násobilku a vědí ale stoprocentně, že jsem já blbec. To jsou ti, jak je vy popisujete jako současnou progresivistickou Slovenskou opozici. Vše kritizují co Fico udělá, nevědí, co by bylo lepší, ale nezavřou držky a budou muset přes ně dostat. Asi, nebo vás napadá něco jiného? Ono to dopadne jinak. Progresívní (hlavně mladí) liberální “psi” štěkat nepřestanou, ale Ficova karavana normálního života pojede dál. Ano, sem tam jistě spadne kolo některého vozu do výmolu, někdy i praskne osa a některý soumar si zlomí nohu a bude muset být milosrdně odstraněn jako když se zraní milovaný kůň. Vozy se opraví, najdou se další tahouni a pomyslná karavana normality pojede dál. Jen jí tupí liberálové přibrzdí a znepříjení slušným lidem život, někdy jí taky zastaví a obrátí zpátky do všeobecné destrukce (cíle entropie). Jako zbyteční komáři a ovádi. Česky nespisovně se ovád nazývá HOVADO a pro liberály je to pak dokonale nomen omen.
Ale komáři, obtížný hmyz, paraziti a šmejdi jsou pro šťastný život nezbytní. Díky jejich věčenému “pití krve” si pak slušní lidé uvědomí to štětí, když se na chvíli dostanou z jejich dosahu. Pak nastane štěstí. To ale obyčejně netrvá dlouho, vše špatné je nějak životaschopnější a vlezle všudypřítomné. To proto, že jak sám pane Gorto píšete, obecní šmejdi nic netvoří, jen destruují. A ničení je přirozenější podle zákonů přírody - entropie - přirozený sklon destrukce systémů vyspělých směrem k chaosu.
---------------------
Proč jsem ateista.
Zajímala mě odmala Bible, Víra, nechápal jsem podle mě pošetilé počínání modličů, přece i děti vědí, že pohádky jsou jen jako. Proč dospělí věří na nadpřirozené bytosti a proč na Boha a ne tedy na Hejkaly, bludičky, víly, čerty, vodníky a skřítky…
Díky tomuto, pro osmi až desetileté dítě neobvyklé zálibě jsem načetl ty příběhy, vyznat se v nich ale nedokáží ani vystudovaní teologové. Já ale něco asi tak do vojenského věku pochytil. V SZ se tvrdí (a Bible je zjevené Slovo Boží a údajně vše absolutní PRAVDA), že Bůh stvořil člověka k obrazu svému.
OK, jaké měl pak Bůh pohlaví když A udělal noníka a E štěrbinku?
OK, asi se tím tedy nemyslí vnější vzhled a podoba, ale povaha. No ale kdo byl ve skutečnosti Bůh? Přece člověku jde samo od sebe být sráč a aby byl dobrý, o to se musí dennodenně po všechny dny svého života snažit a musí se přemáhat být nepohodlně dobrý, když být sráč je mnohem pohodlnější.
Kde vzali lidé, že se nemusí učit a umí lhát, krást, podvádět, smilnit, defraudovat (tunelovat), zneužívat druhé, křivě svědčit, pomlouvat, rozeštvávat, bořit, ničit, zabíjet a tak dále?
Bible tvrdí, že “i řekl Bůh, budiž světlo a bylo světlo”. Tedy Bůh přinesl světlo, je to tak? Nepochybně, toto nejde vyvrátit. Přesněji,m Bůh světlo stvořil, přinesením pověřil jiného a o něm to dál celé je.
JENŽE (sarah, Kometo a další)
Světlo je latinsky LUX a přinášeti nebo nositi je FEÉRE a tudíž ten, co přináší světlo, je lidově počeštěně Lucifer - vládce temnot a v překladu světlonoš. To mi hlava nebrala už v dětství, jak se mohlo stát, že temnotě vládne světlonoš a není na nebi, kde vše září milirdami hvězd a kde je Slunce? Logická otázka, když si uvědomíme, že člověk, stvořený Bohem k jeho obrazu má sám od sebe jen špatné vlastnosti a aby byl slušný musí být přinucen, pak u vědomí toho všeho mi logicky, vy byste Goro řekl SEBESTŘEDNĚ vyšlo, že:
Buď nás nestvořil Bůh, ale ten druhý a nebo je to celé zmatené jak v psychiatrické léčebně. Když k tomu nosič světla - vládce pekel, má ty vlastnosti, které jak tvrdí Bible dal člověku Bůh, který (tvrdí Bible) stvořil světlo a lidi udělal k obrazu svému, ale aby světlo přinesl pověřil pekelníka. Pak my máme pekelnické vlastnosti sami od sebe a nemusíme se je učit, tak mi do 18 let věku vyšlo, že člověka k OBRAZU SVÉMU nejspíš stvořil někdo hodně jiný než božský Bůh. Proto já prostě věřit něčemu tak nesmyslnému nemůžu, já Boha s tolika špatnými vlastnostmi zaboha nechci! A už vůbec se mu nikdy v ničem nehodlám podřizovat.
Ale tím neříkám, že Bible není základní morální kodex a dokonce tvrdím, že znovuzavedení povinného náboženství by byla cesta, jak nemocnou Atlantickou civilizaci vyléčit (tohle je ještě větší utopie než zastavit vývoj AI a proto to nikde nenabízím jako řešení. Ambice Marxe ani Engelse nemám, taky nemám kapitalistu, který by mě živil, abych vymýšlel teorie proti kapitalizmu.
Proč znovuzavést povinnou Víru? Aby bylo lidem, té drtivé většině hloupých, neschopných samostatně cokoli chápat, aby jim bylo lépe, obecně dobře. Se skřípěním, omyly, slepými uličkami, bohužel i s upalováním a vyhlazováním neevropanů a dalších nekřesťansky křesťanských hrůz to nějak (ako tako) fungovalo asi 1.900 let a tak je to osvědčené. To až po hrůzách ww1 NĚKTEŘÍ lidi prohlédli a začalo přibývat ateistů. A to je už nevratné, když lidi vynašli AI, nemoderní Bůh už není potřeba…
Zakončím úryvkem textu jedné písně skupiny Brontosauři, staré přesně 40 let:
A jestli není žádnej Bůh, pak nás vezme země-vzduch a potom amen. Možná jen se mi to zdá. A po těžký noci přijde, přijde hezký ráno. Jaký bude? Nevím sám, taky jsem si zvyk’ na všechno kolem nás. Budem o něco se rvát, až tu nezůstane stát na kameni kámen…
A to všechno proto jen, že pár pánů chce mít den bohatší králů, přes všechna slova, co z nich jdou, hrabou pro kuličku svou, jen pro tu svou.
Mladým připomínám, že tehdy (náš nynější vzor) Západ pod vedením skvělých USA pod Reaganem, začal rozmisťovat (1984) rakety - zbraně středního doletu s jadernými hlavicemi v Západní Evropě, namířené na nás! A o tom je Nedvědova píseň. SSSR si tehdy také nezačal a musel je rozmístit také. Opět nebyli Rusáci příčinou, i tehdy se jen bránili tlaku Západu. Je to pořád dokola…
Ukončeme to Goro, stejně to mladí, ale i starší neostré tužky nečtou. Případně můžeme, chcete-li, polemizovat za oponou. Jenže ani stařecká polemika nezmění vůbec nic a opět se osvědčí už Biblické tvrzení: “Blahoslaveni budiž chudí duchem”.