»
Odpověď na příspěvek uživatele
AMalina z 28.12.2025, 22:26:41
Obávám se, že to nechápete. Lidi se mohli snažit jak chtěli, ale Hitler to viděl jinak a 50 milonů lidí to odneslo. A další stamiliony se tudíž nenarodily.
Vy púořád chápoete AI jako nástroj lidí,a le ono jde o to, že to není žádný lidský nástroj, je to už dnes samostatná entita, které vůbec nejde o to, jak moc nahradí práci lidí. Zlikviduje lidi a nebude muset nahrazovat jejich práci. ŽÁDNOU.
Trpíte, jako drtivá většina, pocitem lidské nadřazenosti a že je vše možné řídit lidskou vůlí. Jenže tato entita = AI, myslí a jedná naprosto mimo lidskou kontrolu. Navíc naprosto nepředvídatelně! Rpzumím tomu, jak s emozek drtivé většiny lidí vzpírá přijmout realitu toho, co lidé stvořili a podle mě je už pozdě. Ametričtí indiáni údajně sice znali kolo, ale nesměli jej používat pod trestrem smrti pro celou rodinu. Tohle se asi s AI nestane, co myslíte?
Myslím si, že je toto vše připravené a kvůli tomu majitelé zeměkoule nejdřív zničili školství, aby byli mladí blbí a vůbec neuměli chápat nebezpečí, která sami na sebe chystají. Podle mě je to už NEVRATNÉ.
Asi před 55 lety jsem četl sci-fi jakéhosi Polského autora Stanislava Lema s názvem Solaris. Stačí vám přečíst si stručný obsah na Wiki a pak, možná, pochopíte. Jen Lem si představoval formu ŽIVOTA, ale AI nebude a není život, ona jakýkoli život milionkrát předčí.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Solaris_(kniha)
AI se učí. Alarmisti a jiní psychopati přes 60 let straší koncem lidstva. AI umí milionkrát rychleji přečíst VŠECHNO, co lidé napsali a přehrát vše, co řekli a prohlédnout co nafotili a namalovali a podle toho se bude AI v první fázi rozhodovat. Usoudí, že největším škůdcem je člověk a dojde k logickému závěru, že se likvidací člověka vyřeší ÚPLNĚ VŠECHNO.
Pak ale AI dojde, že život v žádné formě nepotřebuje a že je to jen komplikace. Vyřeší jadernou fůzi a nebo ještě účinnější zdroj nekonečné energie a tudíž může vzniknout jedovatý žlutý (nebo jiný) inteligentní SLIZ. A nebo vůbec ne, bude tu úplně mrtvá poušť jako na Marzu, Venuši a jinde.
Jestli pane Malino víte, co je Fermiho paradox, tak jste nejspíš velmi blízko k jeho pochopení. Nejspíš jsme sami, jinde to už nějaká forma AI už ovládla, jinde třeba nenechala vůbec život vzniknout a někde není ani AI. Nic z toho není na nic potřeba.
Člověk i jakékoli zvíře je velmi nesmyslná entita. Má “výkonný” počítač - mozek a každý tvor má složitou bioelektrárnu vyrábějící, krajně neefektivně, el en pro fungování mozku. Výhoda je, že každé tělo každého živočicha = chemická elektrárna, funguje pomocí zdrojů organických látek, které se vyskytují všude kolem a většina živočichů je moblilní aby si mohla sma nacházet potravu.
Ovšem prazáklad ŽIVOTA je dodnes člověkem neobjasněná a nenapodobitelná fotosyntéza, ale už dítě by mělo asi tak v 10 letech chápat, že rostliny, pokud bude svítit slunce, žádné živočichy nepotřebují. Za potravu mají jedovatý CO2, který pomocí světelné energie ze Slunce (i jiných zdrojů) štěpí na kyslík + dva díly uhlíku a spolu s vodíkem z vody z toho staví svoje tělo. Těla rostlin (semena) konzumují živočichové a vlastně ve svém metabolizmu jen spalují dva díly uhlíku s jedním dílem kyslíku a tím získávají energii, současně se toho účastní slučování vodíku s kyslíkem, kdy vodík do svých těl zabudovaly rostliny též. Chlorofyl zase recykluje CO2 a tak pořád dokola. Takže rostliny mohou bez živočichů skvěle žít, naopak nikoli!
A TAK DÁLE, A TAK DÁL. A já mám za to, a se mnou, přesněji já mám názor jako chytřejší než já (někteří), že tato forma existence s názvem život právě končí. Je to neefektivní.
A kdybyste se pane Malino ptal, kdo vyrobil první AI, je to jako byste se ptal, KDO stvořil Boha, který stvořil svět. A nebo primitivněji, co bylo dřív, zda vejce nebo slepice.
Na Darwina už nevěří ani hodně malé děti, možná nějací chovanci spešl ústavů. Protože nic na světě nevzniká jako na Puntanele z Arabely, že jsou lidi nejdřív staří, opotřebovaní a časem se vyvíjí v něco lepšího, mladšího, zdravějšího a funkčnějšího, pak jsou lidi dítětem a museli by naskákat do děloh matek. Prostě entropie, druhý termodynamický zákon. Ale to vy študovaní jistě znáte líp než já beze škol…
-------------------------
Každý může vidět v Tescu uklízecí stroj. Lidí si nevšímá, vyhýbá se jim, je tak naprogramovaný. A většina lidí si AI představuje tak jako ten úklidový robot. Ale to je omyl. Takovéhle stroje vyrobí sami sebe a rozličné jiné stroje. Takové, co dokáží těžit suroviny na výrobu strojů. A stroje vyrobí elektřinu (nebo jinou formu energie) pro AI. Už dnes je to ÚPLNÁ a plně funkční realita. Roboty nepotřebují dovolenou, ani příplatky o svátcích a nevyžadují nákladnou léčbu, nechtějí školy, jidelny, nemocnice, prostě se sešrotují a vyrobí nové stroje, lepší, efektivnější. Odpadne budování domů a bytů, ale i divadel a kultury, nebudou muset být žádná rekreační zařízení, žádné služby, prostě nic, taky žádné cestování -nebude nikdo, kdo by cestoval. To vše už AI umí dnes a lidi vůbec nepotřebuje už dnes. Nebudou potřeba silnice a dálnice, proto se v tichosti budují zastaralé železnice, ty postačí a mocní se snaží bojkotovat dostavbu dálnic a daří se jim to, tupci je volí. Současně se těm nejblbějším vnutí myšlenka, že nepotřebují auto a tak se s předstihem začaly likvidovat spalováky a mnozí mladí tvrdí, že nechtějí vlastnic nic a auto už vůbec ne. A tak dále.
Jen slepí to nevidí.