Děláte ze mě blbce, váš styl, třeba to jinak neumíte. Možná se vás taky dotklo, že tvrdím, že lidi konečně už mají Boha. O hodně modernějšího než toho z Bible.
Vyzývám snad k nějakému rozbíjení a nebo i jen bojkotu? Jasně píšu, že indiáni znali kolo, ale nesměli ho používat pod trestem smrti s celou rodinou. To by dneska kvůli Listině, demokracii a liberálnímu právu kdejakého šmejda na cokoliv zvráceného neprošlo. Z kontextu mých vět jasně vyplývá moje smmýšlení, ale k likvidaci nikoho a s celou rodinou už vůbec nevybízím. Píšu to předem, aby bylo jasno, protože vy to dokážete o mě tvrdit stejně jako to o rozbíjení strojů kladivy.
A tak já neříkám, že je potřeba něco dělat. Naopak říkám, že se nedá dělat vůbec nic, už se stalo a možná, komu to pomůže, by se mohl modlit. Já to mám blbý, modlit se neumím. Mimochodem, sečtělý jste, četl jste Čapka? Já třeba Švejka ne, na film jsem se podíval, ale knihou se nedokázal prokousat. Mě nějak výplody opileckého mozku neskutečného hochštaplera neuchvacovaly ani zamlada, když jsem byl ještě roztomile mladicky hloupý. Znáte i jiné Haškovo dílo?
Překryl jste sdělení, i to, v jak daleké budoucnosti si po roce 1975 představoval autor uvedené sci-fi, že k sestrojení AI dojde. Myslím, že autor lidstvo podcenil o nějakých 60 let?
Vše se vyřeší samo. Einstein je, ÚDAJNĚ autorem i tohoto výroku:
Nevím jakými zbraněmi bude vedena třetí světová válka. Vím ale jistě, že ta čtvrtá bude vedena kameny a klacky.
Nastane umírání, tak velké a strašné, že si to nikdo neumí ani představit. A nějací lidi jistě přežijí, třeba nějací lidojedi v nejodlehlejších koutech pralesů Kalimantanu (klid, Kalimantan je Borneo) nebo tam někde a nebo jinde - představme si, že přežijí negramotní poloxxx z velkoměstských pouličních gangů, kteří nic neumí a žijí jen jako paraziti na práci zmenšující se majority.
A vývoj začne zase znova, od doby kamenné a třeba nová civilizace nebude materiální, ale výhradně duchovní, nebo taková, jako mají delfíni. Tedy jestli je to civilizace, co mají delfíni. A v legendách, pověstech a pohádkách zůstanou obří ptáci a obrovské železné velryby, které zvracely lidem podobné bytosti, které měly spoustu skvělých věcí. A měli všichni stejnou kůži, kterou ale mohli svléknout a zase obléknout, nebo obléknout jinou a neumřeli. Dokonce z hlavy mohli sundat tvrdou lebku a zase si jí nasadit a zůstali živí. A kromě Many nebeské v lesklých kulatých věcičkách, které se daly otevřít a kterých dlouho vůbec neubývalo (podobnost s manou nebeskou z Bible je čistě náhodná), měli i hromové hole, každá bytost měla hromovou hůl! A když někdo zlobil, namířili na něj hromový klacek, zaznělo zahřmění a provinilec přestal žít. Nebo byl zmrzačený (divné klacky, jeden jako druhý a každý ví, že na světě neexistují dva ÚPLNĚ STEJNÉ KLACKY a žádný klacek na světě neplive oheň a nehřmí). Ale divné bytosti měli i pilulky, které uměly léčit i na smrt nemocné. Taky měli malé skříňky, ze kterých se linula božská hudba sfér a nebo líbezné hlasy cherubů, někdy ale i křik nějakých asi náčelníků a všechny bytosti, najednou, věděly co mají dělat. Byli to jistě bohové…
Ale, pane Goro, rozumím vám, jak vás pohoršuje mluvit o oprátce v domě oběšencově.
Ale vypravěč jsem dobrý, co myslíte? Tedy když vynecháte co neříkám a vy jste naučený, že bych to říkat měl.