Nová:Proč to nedáte do FB skupin o jezevčíkách ? Aspoň by si kupující dali pozor.
Tam už to proběhlo několikrát a stejně milion lidí koupí štěně u pumpy….
Nová:Proč to nedáte do FB skupin o jezevčíkách ? Aspoň by si kupující dali pozor.
Tam už to proběhlo několikrát a stejně milion lidí koupí štěně u pumpy….
kometa:Nabídka dovozu z Itálie zavání spíš podvodem než množkou. Inzerát je tak jako tak pryč.
A co si myslíš o inzerátech Happy z JH? Nabízí jezevčíky, yorkšíry a maltipoo.
V JH je prý taky nějaká množka. V Šumperku je množka , jestli i oni nabízí dovoz z Itálie ( jako podvod )nevím
fata:Reagovala jsem na inzerát trpasličího jezevčíka a co mě zarazilo, byla cena 6000kč. Nabídka je ze Šumperka. A dnes mi přišla podivná odpověď, nabídka dovozu z Itálie. Prostě podvod jako Brno…a když už jsem u toho Brna, v inzerci je tatáž nabídka za 6 tis. z Brna a tady už něco smrdí. Máte někdo zkušenost? Samozřejmě nemám v úmyslu už reagovat. Na uvedeném tel. čísle to nikdo nezvedá.
Šumperk je množka jako prase a ty štěňata jsou převážně nemocný
Bacha na to, Idorkovi se šprajcnul kousek klacku mezi stoličkama. Bohužel nedal nijak najevo, že tam něco má a během týdne mu vyhnisala díra až do nosu. Dělali mu plastiku z kůže ze tváře.
No mě to různý venčení taky asi brzo bude čekat. Zatím 3x denně chodí dva stařečci ( Idorek 13,5 roku, Bess 14-15 ??) ) s Mirďou, dávají odpolední hodinu a půl s přehledem, Idor by se zbláznil, kdyby nešel. Nejmladší ze stařečků Mijunka 12,5 roku odpo chodí jen velmi vzácně. Nevím proč, v létě jsem si říkala, že je jí největší horko, když je černá, ale nechodí ani když se ochladí. Tak počká na zahradě. Ráno a večer jdou všichni. Minulý týden překvapila a šla i odpo asi 3x s náma.
Buggyra:Hodlám si zajít (až bude čas) do útulku jako do koloniálu ve vsi - sice tam nemám takový výběr jako v hypersuper (taky jak kterém), ale vyberu si, co chci, a cena psa mě moc zajímat nemusí, protože je bagatelní. Jen teda musím počítat s různými “skrytými vadami”,
například kamarádka, co má osadního labradora, zjistila, že umí překousávat vodítka - a to se vyplatí! Měla ho uvázaného u koní, naštěstí, protože kdyby ho měla uvázaného někde na zahrádce u hospody vedle silnice… tak to zjistila ještě celkem nevinně 🙂
Takže pokud ho bude chtít někde odložit, tak holt na řetěz nebo ocelové lanko. A taky se umí vyvlíknout z postroje a překousat vodítko i dalšímu psovi, takže bájo, na řetěz všechny, také postroje mít nepřekousatelné, a konkrétně jemu teda dávat takový ninža kombo postroje, obojku a pastě na medvěda, aby se z toho, když o něco půjde, nevyhudýnil 🤣
to nic není, lidožravá Bess se dokáže podvlíct pod plotem mezerou cca 5 cm. A tak placatá teda fakt není…😀
S hromadou klád mám taky zkušenost, lidožravá Bess se nějak dostala ( možná myš nebo ježek ) dospodu hromady. Ven to nešlo předem kvůli pařezu kterej zrovna byl v jedný skulině a nahoru pozpátku mezi kládama taky ne. Vyprošťovali jí hasiči, měli kluci plný ruce práce asi 2 hodiny a taky mi řekli, že jsme udělali dobře, že jsme na to nešahali. Tak ono by to ani nešlo, ty klády byly hodně tlustý a těžký.
BaLu:No a to je problém??
Co má být problém
acher:Tohle jsem si kdysi zkopírovala z nějaké diskuse,co všechno je možné.
Můj strejda má autodopravu, obrovské garáže plné drahých kamionů, k tomu sklady, autodílnu apod.. prostě všechno co se týká aut... Pozemek má samozřejmě oplocený, vybaven kamerou a má tam i nočního hlídače (člověka) a 4 speciálně vycvičené hlídací psy. Objekt je obvěšen cedulema v podstatě na každém kroku. U vchodu a na každé straně zdi objektu je navíc obrovská tabule (osvětlená!!!), že objekt je střežen 4mi psy. Navíc ještě všude jsou rozvěšené tabulky menší upozorňující na hlídacího psa v objektu. Jednoho dne se stalo, že tam vlezl chlap a psi mu poměrně pěkně vysvětlili, že tam nemá co dělat. Měl vážnější zranění (ALE neohrožovalo ho na životě!!!) a byl v nemocnici. Strejda se mu musel jít omluvit (na radu právníka), hradit mu náklady na léčbu a ještě ho finančně odškodnit. Zloděj se mu po propuštění z nemocnice ze široka vysmál
Přesně tak, snaše otec kriminalista řekl že by ten dotyčný, který by k nim vlezl a ona se bránila, nesměl pak už promluvit Doplňte si sami……
BaLu:Ale ne, Varaxi, k nám ne. Jedině, že by přijeli hasiči hasit naši nemovitost. Jinak nemá nikdo důvod na náš pozemek vstupovat. Není tam vedení plynu, elektroměr je na hranici pozemku a přístupný z vně plotu. Vodovod máme soukromý. Stejně tak to mají sousedi. Dluhy nemáme, takže exekutor nehrozí. Ještě nějaký důvod neoprávněného vstupu?
No moje snacha se na tohle ptala svého otce kriminalisty ( nebudu psát přesně na co se ptala, když bydleli na samotě a ona byla přes den doma sama s malým dítětem). Tak kdyby jim někdo vlezl do zahrady a ona mu nechtěně nějak ublížila, tak je to blbý, protože ten co tam vlezl může tvrdit, že se potřeboval třeba zeptat na cestu někam.
Byl podobný mojí Mácince, chodila s náma s jezevčíkama na procházky, byla trochu kočkopes. Opustila mě a jezevčí holky ve 22ti dvou letech.
Verun:Přesně.takovej malej ….
Míra Turek, Vás taky trénoval ? Já tam byla do roku 1987.
Verun:To už se tu probíralo 🙈…a dětem kterým se to nepokazilo a chodí přes špičku do teď vypadají dost komicky,vídáváme takových pár lidí s fakt divnou chůzí.přes špičku jsem byla schopná běžet jen sprintem…jako že jsem dřív běhávala závodně…Rudá hvězda České Budějovice.
Rudá hvězda ČB ? Já tam před 40ti lety závodně skákala výšku a dálku 😀, trenér pan Turek
Moje kastrovaný holky jsou v pohodě, na poslední čurací jdem v osm večer a pak chrní až do čtyř, to je vystrkám na zahradu, aby se vyčurali všichni, i kluci. Dřív bych to neřešila, chodili si ven sami ale co jsou nahoře dvířka, aby nemohl Mirďa běhat po schodech, tak se nemůžou v noci trousit podle svých potřeb.
Chodila mi jedna rodinka z novýho bytovýho domu naproti mě venčit psa na kamennej sloupek u mojí branky. Sami mají okolo byťáku plot dlouhej jak Lovosice a asi za 10 metrů zatáčku k louce, kde už je vedle jejich plotu pruh trávy. To už jim bylo daleko, když stačí přejít cestu, nechat vychcat psa na cizí branku a honem zase domů. V létě, když jsem připínala u branky moje psy na vodítka a měla jsem sehnutou hlavu, to byl smrad jak u lví klece, málem jsem se poblila. Když jsem je požádala, aby pes chodil chcát na jejich plot, přestali mě zdravit 😀 😀
efe:Tak pásy přišly, bohužel měli na zoohitu špatnou velikostní tabulku a tak jsou malé. Kdybyste někdo chtěl na pidipsa, tak pošlu zdarma. Obvod pasu do cca 38 cm.
Napište jim reklamaci, vrátí Vám peníze. Já u nich reklamovala psí bundu, která zase byla větší než měla být, poslali peníze zpět a napsali mi, ať bundu daruju třeba do útulku. Na velikost těch pásů se zkuste zeptat v JVN ( jezevčíci v nouzi ), používají ty z Temu ( Impact myslím dávala fotku ) a mají taky různě velké psy. Třeba poradí.
Co bych měla říkat já s mýma hubenýma jezevčíkama 😂. Prej jakej pán, takovej pes. Já 178 cm a 60 kg. Nesnáším tlustý jezevčíky, který mají záda jak stůl a břicho tahaj po zemi. Když byl Mirda na tom CT se zádama, má napsáno ve zprávě - hubený. A to má 6 kg. Kastrovaný holky mají 4,5 a 4,8 kg, kastrovaný Idorek 5,5 kg. A ti poslední tři jsou vlastně už i stařečci.
U nás krysa z Ikea vydržela asi půl hodiny. Pak ležel na zahradě jen vypreparovanej kožíšek, několikrát zmoklej. Přišla na návštěvu kamarádka a při chůzi zahradou najednou začala vřískat, že tam mám mrtvou krysu. No měla jsem, tu z Ikea 😀 😀
A povídal Mirďa, že se mu nemáte smát…..Bundy jsou zadara, tak prej se vzmuží bude držet hubu a krok 😀
4 trpasličí jezevčíci, 4,5 - 6 kg. Kupuju v akcích v Do psí misky, nebo výprodeje lidskýho v JIP. Zeleninu a ovoce mám vlastní, pesani milujou mimo rajčat a cibule snad všechno. Přidávám těstoviny, v Lidlu se když mají akci dají koupit za 10,- pytlík. Doplňky nepočítám, někdy dávám něco, někdy něco jinýho. Asi se vejdu do 1000,- měsíčně.