Aktuálně: 2 324 inzerátů269 701 diskuzních příspěvků19 342 uživatelů

Příspěvky uživatele

AMalina

AMalina
AMalina 03.01.2026, 15:02:47 xxx.xxx.16.40
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 03.01.2026, 11:56:24

1. Máte možnost jít za sousedy a domluvit se… v normálním světe by měl přijít na řadu kompromis.

2. Na bytovce máte domovní řád. Pokud ho majitelé psů porušují, tak by měla být stanovená pokuta

3. Máte právo na občanskoprávní spor, případně nahlásit vše na hygienu kvůli porušování hygienických/imisních limitů. Tyto jsou stanoveny jak pro den, tak i noc.

Ikdyž mám celý život minimálně jednoho psa. To i část života na bytovce, tak nikdy neštěkali v době naší nepřítomnosti. Takže majitelé dělají někde něco špatně…

Štěkot psa nikdy nikoho nezabil nebo nezranil. Ohňostroje často způsobí poranění až smrt zvířete (ptactvo, koně ve stájích) nebo i člověka (díky stupiditě jedinců). 

V tom je za mě velký rozdíl mezi ohňostrojem a štěkotem psů…

Chov psů by měl být regulovaný. Bohužel se to nedaří selský rozumem a respektem ke svému okolí. Spoustu majitelů nezvládá péči o své psy a už vůbec je nezvládá vychovat (zbytečný štěkot, separační úzkosti, agresivita díky nesocializaci), vycvičit k poslušnosti (jejich psi skáčou na cizí lidi a nedají se odvolat), uklízet po nich exkrementy atd.

Jsou lidi, kteří se přestěhují na vesnici a pak si stěžují na hluk sekaček, cirkulárek, kohoutů. Pak jsem potkal i jednu paní, která v 11 dopoledne nadávala dětem na dětském hřišti, že se moc smějí a jsou hlučné…

AMalina
AMalina 31.12.2025, 16:23:26 xxx.xxx.16.40
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 31.12.2025, 10:05:34

Stránský jasně říká, že AI zanikne sama protože je tak energeticky náročná na vysoce luxusní formu energie - elektřinu, že prostě přestane být elektřina (a nastane umírání tak obludné, že si to nikdo neumí představit). A i Stránský říká co já, že ne že za 30 nebo 50 let, on mluví o tom, že se každé dva roky zdvojnásobí nynější potřeba elektřiny, jasně říká, že za další 2 roky bude potřeba čtyřnásobek dneška a tak dále. A tak energetický kolaps (k tomu vnucují elektromobilitu) nastane skutečně už velmi brzy. AI vyžaduje neskutečné chlazení = otepluje to Planetu, která prý shoří, najednou to odpadní teplo nevadí? Ano, obludná neinteligence vládne světu a není z toho ŽÁDNÁ cesta ven.

Nic z toho co jsem zvýraznil MUDr. Stránský neříká. To že to z toho podle vás může vyplynout, je váš názor, může to být taky všechno jinak. 

Někdo změní program AI (jasně říká, že je  AI k růstu naprogramována), přestane růst nebo jí prostě vypnou a bude elektřina pro lidstvo. Navíc se lidstvo možná naučí (a mělo by se to naučit) s elektřinou (i dalšími zdroji) šetřit, neplýtvat, tak jak to dnes nedělá. Lidstvo umělo, umí a možná bude umět ještě lépe přežít i bez elektřiny nebo jen s menším množstvím.

Taky neříká, že elektromobilita způsobí kolaps. Jen říká že je green deal a elektromobilita blbost. 

To si myslíte taky, myslím si to i já. Není a nebyl vynalezen ekologičtější a lepší motor než z koncernu WV 1.9 TDI PD 66kw. Spotřeba tohoto motoru je 5-7l/100km a nájezd i kolem milionu km.. Za mě je budoucnost ve vodíku, jen podle mě odklon od ropy (nejen v automotive, ale i obaly) způsobí ww3 nebo při nejmenším konec Arabských států apod… 

AMalina
AMalina 30.12.2025, 17:41:47 xxx:xxx.6bef:29cb
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 30.12.2025, 14:06:23

V očích těch pár pánů, kteří chtějí den bohatší králů je kapitalizmus jenom snaha o racionalizaci jejich podnikání a výdělečné činnosti. Neřeší, že z tohoto konání bude třeba hůř někomu druhému, hlavně že je dobře jim… Chtějí vydělat oni a ne aby bylo dobře jiným lidem…

Vaše informovanost bohužel často začíná www. a končí .cz. Často jste předem znal výsledek, ale přesto jste nadělal spoustu chyb…trochu protimluv…

Kdyby jste přečetl článek z psychologie, pak by jste věděl, že z vás psychopata nedělám. Vaše vnímání minulosti a budoucnosti je přirozené, úměrné vašemu věku a vnímání reality. 

AMalina
AMalina 29.12.2025, 20:14:56 xxx.xxx.16.40

Článek, který sedí na vás jako zadek na hrnec pane Krška.

https://psychologie.cz/zklamani-ze-sveta/

Jen mě děsí, že s panem Malinou v jeho tragickém omylu souhlasí i trojáčko, jinak velmi bystrý a chytrý chlap. Chápu, jak děsivě zní realita, ve které žijeme. A jak se lidské vědomí zoufale brání přijmout děsivou realitu.

Děsí, tragický omyl…Silná slova…Lidské vědomí je velice subjektivní. Neznám nikoho komu by AI ublížila i ten váš vydíraný technik byl pouze v modelovém laboratorním pokusu

Praprarodiče zažily ww2 a přesto prapraděda když se trochu  zapomněl a nechal se unést, tak pronášel větu: “Dříve bylo líp”. Občas si to uvědomil, zamyslel se a pak to odvolal…

AMalina
AMalina 28.12.2025, 22:26:41 xxx.xxx.16.40
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 28.12.2025, 16:43:57

Diskutovat o tom co bude nebo nebude můžeme roky. Roky se můžeme určitých scénářů bát… Zůstaňme pozorní. Připravení na případné změny. 

Spoustu pracovních pozic zanikne díky AI, spoustu ne… 

Co bude s lidmi, které AI nahradí a jak se začnou tito lidé chovat. To podle mě může lidstvo ohrozit nejvíce.. Buďme na toto připraveni. Učme se samostatnosti, soběstačnosti a AI využívejme minimálně, spíše vůbec. Nepolevujme. Mysleme.

AMalina
AMalina 19.12.2025, 14:15:12 xxx.xxx.16.40
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 18.12.2025, 09:18:24

Dnes zažíváme fenomen kdy je kalorický příjem nadprůměrný, lidé jsou obézní. Přes to mají lidé určité nutriční deficity... Ve stravě chybí minerály, vitamíny, některé aminokyseliny, zdravé tuky atd…fronty se nestojí, ale kupují se sra.ky…

AMalina
AMalina 17.12.2025, 11:59:09 xxx.xxx.16.40
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 17.12.2025, 10:59:42

Na nepodložený aktivizmus se zeptejte vaší nové kamarádky AI. 😀

https://www.google.com/search?q=nejlep%C5%A1%C3%AD+potrava+pro+v%C4%8Dely&sca_esv=d40604f3f60c5a6f&rlz=1C5CHFA_enCZ826CZ826&udm=50&fbs=AIIjpHz8mDO5Cc0voi7AQgmHq8oIr4vmC6qCqA0CrDtfR1BYNLZGmcNctKyIUb35lZwqvrzp0XaFKh5mxufeKLObNGDz3D-Nd6P5_3FjYaukVOHEiCMhBpUm1_TbG0-faafR-6W94kTCM02uigkVYY70t9IV451mq5jzqjf6rYfJ6BvIg8028G-ZjMD-LunrSgUwPTPDbWvxMJtJ_a481k68bw-uGMS9bw&aep=1&ntc=1&sa=X&ved=2ahUKEwjCleCyu8SRAxWb9rsIHeO2C70Q2J8OegQIDhAE&biw=1440&bih=778&dpr=1&mstk=AUtExfAf8myT4ZqEYiqLLP2oNpUsJYxDWEB1DBWKyyHlxABN75_zP1VKUfo-orY_s-hg8RSSnNeLe7pMn2rbQnDsX1lXsvqI3NmqxDysAkvRshzNXOB_b1lZVjwqoY18Di2eI63_i2m8gnL9Jkv4Y63WeC6pVQjQwSWfVuE&csuir=1

AMalina
AMalina 14.12.2025, 17:29:37 xxx.xxx.16.40
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 14.12.2025, 16:29:22

Medný užitek lze mít, ikdyž se včelám nechá med. Mně medný užitek 40kg když včelstvu nechám 20kg stačí. Chci aby se mladé včely krmily kvalitní stravou a ne náhražkou.

AMalina
AMalina 14.12.2025, 08:24:06 xxx.xxx.16.40

Pane Krška, jak jsem psal, nebyl to útok na vás nebo vaši metodiku. Zaujatý nejsem, přeji vám, ať se vám ve všem daří. Podpásovka by to byla kdybych si to vymyslel, vysmíval se atd. ale taková je nebo byla realita. 

Podle mě problém s melecitózními zásobami nastane hlavně proto, protože se včelám odebere veškerý jarní med tv. MK=medná komora nad plodištěm. A včelstvo se pak musí krmit nebo přehazovat nástavky pod plodiště atd. Pokud děláte od prvního medobraní to co popisujete, že děláte, tak pak MUSÍTE pokračovat dalšími úkony. Vše souvisí se vším a úkony včelaře někdy způsobují nutnost provedení dalších úkonů a pak jsou včely odkázané na včelaře a dokrmování cukrem. 

U mě je to druhé léto včelstva tak, že i kdyby přišla melecitóza, tak včelstva mají dostatek medu s malým nebo žádným množstvím melecitózy nad sebou. V době kdy může přijít plná melecitóza, už se včelstvo nechce rojit a tak tolik nevadí, když s ní ulijou plodiště. Přijde lehká plodová pauza a během srpna a září melecitózu proplodují. Nástavek (tento rok i nástavky) jarního medu zůstaly nad nimi a nemusím včely nijak krmit, přehazovat nástavky. Míň práce, míň času,  ano i míň medu ale pořád dostatek pro mě, blízké a kdyby bylo více včelstev tak i na prodej. Kdyby včelař v druhém roce včelstvo nevytáčel, nebo jen tolik aby si včelstvo vytvořilo MK tak by v dalších letech krmit třeba ani nemusel. V druhém roce by včelstvo mohl vést jako ostatní produkční včelstva a chystat ho na další rok. Jenže většina včelařů chce med hned, často i v prvním roce roje nebo silnějšího oddělku. To kolik včelstvo potřebuje mít nástavků MK záleží na podmínkách, ale podle mojí krátké zkušenosti je jistota 1:1 velikost plodiště a MK. Takže např. 2NN plodiště + 2NN medných zásob koncem června nebo začátek července musí včelstvu bohatě stačit. 

AMalina
AMalina 13.12.2025, 22:24:37 xxx.xxx.16.40
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 13.12.2025, 21:58:39

Nemáte VD, podle vás ptákoviny vedoucí k úhynům neděláte, ale úhyny jste minulou sezonu měl i tak. Srovnávat vaše počty s nikým nechci, nechci totiž aby jste to bral tak, že vás napadám. Jen přijde fér aby to bylo zmíněno. 

AMalina
AMalina 13.12.2025, 22:04:26 xxx.xxx.16.40
»
Odpověď na příspěvek uživatele Grey Wolf z 13.12.2025, 09:23:15

Ať se vám daří a opatrujte se. Za omluvu se neděkuje, ta se buď přijme nebo nepřijme 😉

Posledním dobou se mi to tady totiž nechce moc číst a psát už vůbec ne. Nechci se nikoho nijak dotknout, ale jediné co jsem si v posledních dnech se zájmem pročítal, tak je téma pana Gora Co dělat u včel v prvním roce včelaření a příspěvky od pana Koziny. Myšlenek kolem včel mám spoustu, často o nich debatujeme s kolegy u stolu z očí do očí.

Navíc téma Co dělat v prvním roce… je tak nějak nadčasové, protože ten první rok je vlastně pořád a spoustu včelařů během života hledá “Svaté grály”, zlepšováky, jak zamezit úhynů, ale vlastně se to nikomu nějak nedaří úplně jak by si představoval a pak často hledá čím to bylo (po bitvě je každý generál) a tak to bylo Varoózou, Nosemou, tuháčem, léčení kyselinou, sousedem co neléčil, špatným počasím atd. Další rok se včelař pokusí těmto věcem předejít a stejně přijdou úhyny, v lepším případě úhyn protože v přírodě není nikdy nic stoprocentní a hlavně nic nežije věčně.

Jeden říká, že jsou zbytečné kejkle mít očka v nástavcích, druhý že jsou zastaralé plné dna kvůli složitějšímu varroamonitoringu, pak někoho napadne překlápápění celých nástavků tam i zpět, prodyšné/neprodyšné stropy atd. a nikde se to nezastaví protože člověk/lidstvo to dělá jen proto, že chce víc a víc. To co je potom nevidí, zahlídl jsem pár vět o dřevácích, botech atd… Dnes bohužel boty často vydrží rok a co je z nich potom? Odpad a ten skončí kde? Pak začnou stížnosti na mladé. Kdo za to ale může? Předchozí generace protože se snažila všechno zjednodušit, zefektivnit, zracionalizovat a mladí pak nic nemusí a degenerují. Silní lidé dělají lehké časy a lehké časy dělají slabé lidi, pro slabé je pak všechno zdánlivě těžké. Proto se dnes spoustu lidí hroutí kvůli výpadku Netflixu nebo se poškozují kvůli nezdaru ve videohře. Lidstvo jede pořád v cyklech místo toho aby se stabilizovalo a lidské činy se staly více udržitelné. Nejsem zelený aktivista, nikde se nepřivazuju, ale konzum/kapitalizmus (ikdyž jsou některé věci levnější, ale houby vydrží) se mi opravdu hnusí. Většina má všechno, žijeme v blahobytu jako nikdy a jen se vymýšlí jak z toho vytřískat ještě víc. Fungující věci, nástroje, auta atd. se vyhazují protože vyjde novinka. Vyrobí se tisícovky elektroaut, které se ale neprodají, ale vyrobit se musí protože to přikazuje racionální kapitalistická norma, vyhláška nebo co to je atd.

V Česku a Slovensku je krásně, krásná příroda, nedávno jsem měl delší pracovní cestu kolem Mladé Boleslavi a viděl po dlouhé době Labe, Sázavu, zahlídl jsem v.n. Švihov. Važme si toho co máme, opatrujme a nehuntujme svět kolem sebe. Dělejme pro to drobnosti, uberme ze svého pohodlí pokud to pomůže trochu prodloužit dobu, kdy tady bude tak krásně jako je teď. 

Nejde o to fandit nebo nefandit lidem, kteří se někde přivazují, nevěřit nebo věřit v oteplování nebo ochlazování planety. Jde o to jednat opravdu skromně, rozumně a s empatií k druhým a ke svému okolí, protože to je nás racionálních, myslících bytostí, pánů tvorstva jak by někdo řekl povinnost…

AMalina
AMalina 08.12.2025, 09:14:19 xxx:xxx.bef:d6e1

Když se tedy rozrostlo používání AI

Bible obsahuje mnoho pasáží, které zdůrazňují odpovědnost člověka za péči o Boží stvoření. Tento koncept se často označuje jako správcovství (stewardship). 
Klíčové biblické principy a verše zahrnují: Původní pověření v Edenu: V knize Genesis Bůh svěřil Adamovi a Evě Zemi a všechen život na ní. 
Genesis 1,28: "Bůh jim požehnal a řekl: "Ploďte a množte se, naplňte zemi a podmaňte si ji. Panujte nad mořskými rybami, nad nebeským ptactvem i nad každým živočichem, který se pohybuje na zemi."" (výklady slova "podmaňte si" a "panujte" často zdůrazňují spíše odpovědnou péči než neomezené využívání). 
Genesis 2,15: "Hospodin Bůh vzal člověka a usadil ho v zahradě Eden, aby ji obdělával a střežil". Zde je role člověka definována jako "obdělávat" (pracovat) a "střežit" (pečovat, chránit). Země patří Bohu: Bible učí, že vlastníkem Země je Bůh a my jsme pouze nájemci nebo správci. Žalm 24,1: "Hospodinova je země a její plnost, svět i ti, kdo na něm sídlí". 
Leviticus 25,23: "Půda se nesmí prodávat navždy, protože země patří mně. Vy jste u mne jen cizinci a usídlenci". Moudrost v přírodě: Příroda je považována za Boží dar a projev jeho moudrosti, ze kterého se lidé mohou učit. Spravedlnost a obnova: Bible také předpovídá, že Bůh napraví nespravedlnosti a obnoví Zemi do dokonalého stavu.

Bůh určitě neřekl vykácejte pralesy, vyhubte živočišné druhy, zabíjejte Bizony jen pro kožešinu a racionální zisk, lovte sítěmi a elektrikou ryby ať ve vodě nic nezbyde…pomalu se to obrací a lidi se zabíjí jídlem a prostředím ve kterém žijí viz civilizační choroby, neplodnost atd. 

Všimněte si pane Krška, že jakmile nemáte věcné, přesné argumenty začnete tahat příběhy z knih a hledat si v nich oporu, která je ale jen ideologií, domněnkou nebo názorem. 

Kdo přežije bez medu, člověk nebo včela? Když nebude včela, nebude med, ale člověk bude. 

Tímto končím diskuzi, nikam to nevede.

AMalina
AMalina 07.12.2025, 20:22:06 xxx.xxx.16.40
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 07.12.2025, 19:00:16

Marx Superjumbo 325 používal, ale přestal je používat, zřejmě kvůli zjednodušenní manipulací s celými nástavky při zootechnickém ozdravění včelstev, tvorbě oddělků atd. Inspirovaných metodikou Leoše Dvorského…

V roce 2007 nebo 2009 jste přišel o všechna včelstva kolem Vlašimy…neví se jak nebo proč jste o ně stejně jako většina včelařů přišel, ale to ještě nebyla metoda Blaník na světě?

AMalina
AMalina 07.12.2025, 20:01:03 xxx.xxx.16.40
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 07.12.2025, 17:18:07

O “Chovat včely a nebrat jim med” tu nikdo nepsal. O chovu včel a ponechání jim tolik medu aby na něm vyzimovali a nemuset je krmit cukrem bez používání chemie, pak ano, o tom jsem psal.

Protože věřím v dobro lidí a taky to, že tak ostrá tužka v penále jako vy, jen zase omylem dala slova do jinýho hrníčku jako kluk s babiččiným řetízkem v Ano Šéfe, tak se na Vás kvůli takové klukovině nezlobím. 

AMalina
AMalina 07.12.2025, 15:38:46 xxx.xxx.16.40
»
Odpověď na příspěvek uživatele M.S. z 07.12.2025, 13:43:14

Souhlasím, nic nesmí přerůst ve fanatismus a sektářství. Připodobnil bych to k Amišům, Jehovistům atd. spoustu myšlenek nemají špatných, ale jakmile jde například o zdraví dítěte a jeho léčbu například pomocí krevních transfuzí tak za mě není o čem mluvit ;-) 

AMalina
AMalina 07.12.2025, 12:40:54 xxx.xxx.16.40

Včelaří zde někdo podle tezí tohoto hnutí nebo je jeho členem?

Odkazy s informacemi.

https://www.sanceprovcely.cz/ 

https://jjvcela.cz/LD/index.htm

Je zajímavé jak se ve spoustě informací z diskuzí shoduje MVDr. Zdeněk Klíma i v nedávné přednášce ikdyž podle mých informací členem hnutí není.

https://www.youtube.com/watch?v=Tj3Eeiy0wS8

AMalina
AMalina 07.12.2025, 12:29:11 xxx.xxx.16.40

Zdravím, nelze vám poslat SZ, tak alespoň takto…

Do vašeho vlákna jsem se zkušenostmi a ani informacemi o šestirámku nijak nepřispěl a přesto do něj psal a za to se omlouvám. 

Zkuste si vaše téma projít a nahlásit veškeré příspěvky, které jsou mimo zadání, třeba je správci smažou a pro případné budoucí zájemce, které by mohlo to vše okolo odradit od čtení a přispívání… 

AMalina
AMalina 06.12.2025, 20:32:49 xxx:xxx.498b:84c2
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 06.12.2025, 14:35:27

Člověk jí, zvířata žerou, tak to prostě na světě chodí. Je zajímavé jak ve svých letech plýtváte psaním, jen aby jste se pokusil druhého pošpinit. Berte včelám všechen med, cpěte je cukrem, tlačte do nich léčiva insekticidy ikdyž se kleštíka nebojíte. Já vím, že pro včelu je lepší žrát med místo cukru protože to je přirozené. Vím taky, že nechci med s čímkoliv i kdyby toho tam mělo být 1 ppm.