Já si ráno přivstala, protože děti měly mít doktora, tak abychom těch obvyklých pět kiláčků stihli obejít včas. Bylo skvělý, jak byl všude klid, na trávě na vyhlídce se ještě držela rosa a bylo takové příjemné ranní růžovo. I mladý pán byl vcelku soustředěný a dokonce zvládl nevystřelit za hrdličkama.
Včera jsem ho chtěla vzít socializovat mezi lidi do občerstvovacího zařízení, ale plán se střetl s realitou. Totiž s pubertálním jelítkem. Takže jsme odešli, trochu pochodili a pocvičili ve Stromovce a zkusili to znovu. Vydržel relativně v klidu (sedět a mlčet) přesně tu cca čtvrt hodinu než jsem dojedla, tak jsme to pak ještě vzaly s kamarádkou na tramvaj procházkou přes Stromovku. Aspoň v tramvaji byl cestou tam i zpět za vzorňáka.
Mladej pán je ještě strašnej janek. Každej pes je pro něj kámoš, s každým by si hrál. Ale on samozřejmě každej není na mladýho jelimana zvědavej. Takže šňůra to jistí. Snažím se pracovat na tom, aby když jdeme tak jdeme a netancoval a nedělal koniny, protože “jé támhle je pes, chci se kámošit”, ale furt je to prdlý děcko a je hrozně vidět, jak je to pro něj těžký. Snad to jednou proteče. Starouš o psy nestál. Už jako mlaďoch se tvářil, jak mu nikdo nestojí ani za pohled. U toho bych si mohla být jistá, že psa mine maximálně loupne okem. Ale stejně jsem ho radši vždycky přivolala a připla na vodítko, když jsme někoho potkali.
Jinak jednoho našeho psího kámoše pokousala čuba asi mix bulla. No tak dneska jsme ji potkali v parku. Chlap ji vláčel za obojek, aby mu zase nevylítla na psy. Že prej vytratili vodítko. To asi vážně nepochopím. Mít startovacího psa, tak ho z vodítka nepustím.
»
Odpověď na příspěvek uživatele
Sardullah z 06.08.2025, 15:27:16
Jo to je. Je teda fakt, že jsou lidi, kterým se prostě vyhýbám, protože mi není sympatický majitel. Nicméně mladej má tak patnáct kilo, je přatelskej a máme problém potkat někoho, kdo by měl zájem o kontakt natož o hru. To se nám poštěst fak zřídka. Lidi s menším psy se nám vyhýbají už z dálky. Asi, že černe a jak je chlupatej vypadá větší.
My měli původně jet na Šumavu, ale muži se něco vykydlilo v práci, tak jsme alespoň zajeli za tchyní a švagrovou. Mají statek. Ovce a kozy už zrušily, ale pořád mají husy, slepice, osla a koně. Pro mladého pána to bylo první blízké setkání s hospodářskými zvířaty. Byl z toho celej paf. Každopádně to byl fajn den. Psisko se seznámilo s dalšími novými elementy, děti se svezly na koni a nakonec po asi osmi letech jsem si na koně sedla i já. Bylo zajímavý, že tělo si to pamatovalo, i když je po dětech rozpadlý na součástky. Při večerním venčení mě asi budou pěkně bolet nohy. 😀
»
Zrzavci z 01.08.2025, 14:02:02
Já to ani nebudu rozklikávat. Titulek stačí. A ano přesně, proto (sousedům ukradli čtyřměsíční müsterlandku, když ji pustili na deset minut vyčůrat) nenechávám mladýho na zahradě bez dozoru.
»
kometa z 01.08.2025, 14:00:24
Jako po včerejším “incidentu”, kdy mě chlapík přesvědčoval, že mám mladýho pustit si pohrát a já odmítla s tím, že vážně pubertálního jelimana nepustím, když xy zrovna hárá a týpek na to, že však to je příroda a byly by krásný štěňátka, se nedivím asi ničemu. Že je mladej ještě děcko nebo že dotyčná čuba je váhově i velikostně poloviční? Lidi prostě nemyslí.
»
kometa z 01.08.2025, 10:28:10
Jojo. “Když ona se k nám tak měla”. Když si vzpomenu, jak jsme se byli podívat na mladýho, tak se k nám měly samozřejmě všechny piraňky nejen mladý pán. A když jsem poznamenala, že mi to z jejího líčení přijde jako ukázková množka, tak ne. Tak jsou jen alternativní. Příští týden chce zkusit zase společné venčení. Jsem zvědavá, jestli čuba konečně něco ujde nebo bude zase celou dobu na mladýho ječet z tašky. 🙈
»
acher z 01.08.2025, 09:47:22
Starouška jsem na stopce vodila asi dva roky. A pak to na jednou šlo s ním jít mimo zástavbu na volno a i když jezevčík, tak se držel na pět deset metrů a byl z něj dobrý doprovodný pes na výlety.
»
kometa z 01.08.2025, 09:49:25
Jo když mi známá říkala, že za křižovatku dala polovinu toho, co já za psa s pp, tak jsem šla do kolen. Čuba nebyla ani čipovaná, kdoví jestli očkovaná a odčervená a z podmínek, že nechápu, že si ji vzali. Čip k ní dostali bokem. Totální uzlík nervů. No je jí sedm maximálně osm měsíců a už mi psala, že má asi epinu.
»
Tenurri z 01.08.2025, 09:26:48
Jo to je další věc. I na šňůře mu furt tahám z držky šišky, klacky, bordel. On to trouba žere. Úplně trnu, že si zacpe střeva, protože i když jsem pořád ve střehu, aby to nežral a odevzdával, stejně pak ve výsledném produktu často vidím šišky, dřevo a bordel. O silnici ani nemluvím. Jeden pes v rodině sraženej autem fakt stačí. Jinak u nás je lesík a vyhlídka ze tří stran obehnaná plotem a tam jsem ho ještě nedávno pouštěla, ale teď je fakt duševně úplnej mimoň. “Jé tráva, jé šiška, říkalas něco? Jé tráva.”
»
Tenurri z 01.08.2025, 08:56:03
Jako já to nechápu. Jsem tu asi jediná, kdo štěně/pubertálního jelimana vodí na stopovačce, 90 % místních pejskařů i štěňata vodí i v parku u hlavní silnice a v zástavbě na volno ani s nima nikak zásadně nekomunikujou prostě jdou a štěně těká kolem a ony teda třeba lítají za psy, ale až na pár případů nevletí k silnici. Jak!? Ten můj mamlas by byl určitě schopen vletět do silnice, protože by uviděl holuba nebo igeliťák nebo prostě protože by mu to zrovna přišlo jako skvělej nápad.
»
Zrzavci z 01.08.2025, 08:03:44
Já jsem fakt ráda, že už jsem u nás hodně dlouho neviděla chlápka s modrým asipitbulem nebo co to bylo za vobludu. Ten nenosil ani obojek, psy žral a chlap naprostej kikot. Když mi vystartoval po starouškovi a já bránila psa už v poměrně vysokým stupni těhotenství a řvala na chlapa ať si psa laskavě vodí na vodítku, tak mi ještě sprostě nadával. Teď tu snad nikdo vysloveně problémovej není. Uf.
Špatně se venčí. Špatně. Pubertální hluchota a bezmozek udeřili v plné síle. Stopovačka je zase nejlepší kámoška. Pokusy o cvičení jsou spíš trénink mé trpělivosti, protože mladej pořád čumí, kde co lítá. Ani nemusí jít kolem pes nebo člověk. Stačí tráva a vnímání je v čudu. Úplně se mi vybavuje ten pocit, že bychom měli chodit kanálama, když se starouškem mlátila puberta. A vím, že to přejde a když člověk nerezignuje, tak z pubertálního jelimana vyroste supr parťák. Tak za dva tři roky. 🙈😅
»
Sardullah z 29.07.2025, 20:31:32
Jo za ty první týdny než si to s dětma a mladým pánem sedlo, kdybych za každé “neječ a neutíkej, pak tě nebude lovit” dostala deset korun, budu v slušným balíku. Myslela jsem, že to snad nikdy neskončí. A teď už je to úplně v pohodě. Zas vymejšlí jiný pubertální hověziny. To se zpracuje. Tak za dva roky z něj bude možná rozumný zvíře.
»
Sardullah z 29.07.2025, 20:07:13
Staroušek byl zas strašně na chlapy. A já byla zlá teroristka, co ho nutí k pohybu. 😂
»
Doron z 29.07.2025, 11:30:30
Jsme zrovna vedli s mužem debatu, kdo bude večer venčit. Byla jsem přes den potěrem v herně a popravdě jsem z toho vždycky hrozně vyšťavená. Moc hluku. Moc lidí. A z muže vylezlo, že zatímco se mnou mladý pán kráčí hezky svižně, on ho musí přemlouvat, aby se uráčil udělat krok. Jestli von to nebude maminčin mazánek. 😂
»
Doron z 29.07.2025, 11:30:30
Oni se zakopou s vlkovou do skalky, leží vedle sebe, člověk by řekl, že bude odpočívat. Ne oni se i v kehu kočkujou. 🙈
»
Doron z 29.07.2025, 00:59:22
Jo když jdou s mužem, tak jim to trvá třeba taky hodinu a půl. Nevím, jak to dělají. 😀 Já to mám furt v poklusu, takže i když si třeba na vyhlídce nebo v parku pocvičíme nebo si polítá s nějakým kámošem, tak se přes hodinu a čtvrt nedostanu. A doma stejně ještě řádí. Zvlášť dopoledne. Zahradu mu teda musím dávkovat. Jednak ho tam nechci nechávat bez dozoru, a navíc on si tam neodpočine. Že by si někam jen tak lehl to neexistuje. Furt těká. To ho musím zavřít doma, aby si lehl pod lavici a spal/odpočíval.