Jo my těch 4,5 - 5 km dlouhýho venčicího okruhu máme tak na tu hodinu. A odpoledne teda někdy chodíme míň v závislosti na počasí, skvrnách na slunci a celkové logistice.
Příspěvky uživatele
šavlozubka
Tyjo si tu připadám jak úplná lemra, že s mladým aktuálně nechodíme cca 12 - 15 km. A ani ne na jeden zátah. Většinou ve třech cca hodinových procházkách plus zahrada. Jako zase nejdeme vycházkovým tempem. S mladým pánem je to hezky svižně. 😀
My včera vyrazili na výlet na druhou stranu řeky do Prokopáku. Po delší době jsme tak vyzkoušeli cestování MHD a nejdřív to vypadalo, že je z toho mladý pán poněkud nesvůj, ale cestou domů najednou zvládl i eskalátory, které ještě nedávno žraly malý černý psy, úplně jako profík. Doma jsem tedy měla trochu strach, jestli jsme to nepřepískli, ale dal si hodinku šlofíčka a pak byl zase připraven ke každé špatnosti. Nezmar. 🙂 Akorát fotit jsem vůbec nezvládla.
Napadlo mě přesně to samé. Nebo jestli si myslí, že vlk uloví pokaždé stejnou kořist.
My jsme dneska hned brzo ráno vyrazili k řece. Mladý pán si zcela dobrovolně smočil podvozek a nechal se přesvědčit i k pár tempům od břehu ke mě a zase zpátky. Nadšený plavec, který by se mi do vody vrhal za míčkem asi nebude, ale když do vody vlezu já a povzbuzuju, tak si dá říct. A cestou zpátky se i obstojně vylítal na louce.
Vždyť to vůbec nedává smysl, co říká. 🙈
To je správnej prdlouš. 😀
Rajčata zatím nic, ale švestky už jsou jedlý. Ale teda u nás by to spadaný psi žrali. Všichni tři. Si nemaj co vyčítat. Jeden větší pažravec než druhej.
Tedy s meruňkama to letos bylo slabý. Vykvetly už březnu a všechno zmrzlo. Zato švestky máme po několika letech doslova obsypaný. A padají jak zběsilý, takže než můžu pustit mladýho pána na zahradu musím sbírat. Oni by to všichni tři čtyřnožci žrali jak prdlý. Ten náš jeliman jde i po starejch peckách, takže lezu po kolenou hledám pecky v trávníku, abych jich co nejvíc vysbírala. 🤦♀️
Dneska jsme šli až za šera. Mám tyhle večerní (i ranní) barvičky moc ráda. 🙂 Mladej byl teda jak na perkách. Zas jsem měla pocit, že nevenčím psa, ale křížence tasmánského čerta s klokanem. 🙈😅
Asi. Pejska má paní z útulku. Taková dobrá odvážná tryskomyš to je. 🙂
Odpoledne jsou teď o prázdninách logisticky náročnější. Než se vždycky vypravíme, to je jako, když jde chudej král do boje. 😅
Jo přesně. Navíc brácha jak má mladý čévo, takže takový nic na chůdách, a ona ještě po úraze hrozně dlouho nemohla nabrat a byla fakt hodně hubená, takže to doma všichni srovnávají s ní. No oproti ní prostě mladej jako tlusťoch vypadat bude, i kdybych ho držela měsíc v hladomorně.
Jo pohmat je asi nejspolehlivější. My máme model na opačné straně barikády - krátkej a širokej (po jozefcovi, co byl taky takhle 2D je to nezvyk) a navíc chlupatej, takže to taky zvrchu není vidět a ještě věčně poslouchám, že je tlustej válec. Takže ho furt ohmatávám, jestli cejtím žebra tak akorát, protože představa tlustýho mlaďocha se mi vůbec nelíbí. No cejtím. Ale stejně mě ty řeči dovedou vykolejit.
Dneska se ranní vycházka mimořádně vydařila. Na vyhlídce jsme potkali ke hře svolné kámoše. To se nám moc často nepoštěstí.
Všechno nejlepší!
Taky mi přijde v pohodě. Prostě štíhlej mlaďoch.
Dneska odpoledne jsem šla s kompletní sestavou. Nejstarší mládě si vyžádalo, že mladého pána povede, a docela to fungovalo. Mladý pán se mládě nepokusil nikam odtáhnout, ani nezarůstal tlapama do asfaltu a celkem pěkně šlapal. Jakoby věděl, že na to malý stvoření musí být vstřícnej. Nepřestává mě fascinovat, jak hezky s dětmi funguje, i když je zrovna pubertální jelito.
A před večeří jsem ho ještě nechala na zahradě vyběhat s bráchovýma psiskama. Starej už není na omladinu zvědavej, ale za desetiměsíční vlkovou je jak litej. Akorát má nefér výhodu. Má delší nožičky. Takže mladý pán vždycky čumí jak péro z gauče, kam mu zase zdrhla. 😅
Tak teď snad…
Taky jsem včera venčila. Postupně koleno zátěžuju, tak chodím v poledne, když je muž v práci. Ale ještě nechodíme celej okruh na vyhlídku. Ráno a večer venčí muž. A předevčírem se mladý pán parádně vylítal s madam vlkovou. 🙂 A video mi nějak nejde nahrát. Achjo.