Skvělé, takže já zdůrazňuji, že ten peroxid musí být v takové koncentraci, aby nepoleptal 😀 Mám za to, že v lékárně vám prostě normálně prodají ten, co je určený přímo na rány, dokonce se na to třeba i zeptají - a je to.
Že vám do toho vstupuju😉všude na veterinách se používá betadina, doporučí vám ji i na proplachy na doma, ať už pro kočky či psy. Takže bych to nijak nekomplikovala a prostě použila betadinu, kterou má dnes už myslím každý doma. My jsme teda neměli nikdy ani ten kysličník, u nás se desinfikovalo výhradně slivkou a teda nepamatuju si, že by mi jako děcku vadilo, že odřené koleno chvíli zaštípe(stejně to o asfalt pálilo jak čert😜)
Buggyro, kolega byl myslím včera v Hejnici a podivoval se nad tím, jak zrovna v tom ,,zmrzlém koutě" může být +10st, když u nás byla nula😎A já jsem si zrovna dneska myslela na vás, že jste vzpomínala tu nemožnou holku, co se zaučovala a koukám, že vy už máte novou a lepší👍
nora si někde od podzimu zlomila špičák, pěkně do půlky, tak jsem se domluvila ve zlíně na lepší veterině, kde dělají i stomatologii, že by to nějak pořešilo. Chudák nora je na veterinách úplně ve smrti a na krev jsme spotřebovaly dvě nožičky (taky ona už měla kanylu asi všude, kde se dá zavést s tím svým tetanem a dgv) a vylezla tam lehce chudokrevnost. tak jsme se bavili, že slezinu už roky nemá, takže to nic takového nebude, tak že můžeme udělat ještě štítku? říkám jděme do toho, v létě měla asi 10x hotspot a to nikdy tak nebylo a co myslíte? je tam.
tak se nora musí nějak popasovat s dalšími odběry a já musím vymyslet, jak do svýho časovýho programu napasovat tabletu 2x denně (asi to bude muset být 5-17, což bude o víkendech zvláště krutý). pak budu chtít ještě kardio a pak se teprve může opravit ten zub.
ale jo, ze všech věcí, co člověk může takhle mimochodem objevit
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 16.01.2026, 14:55:32
Jojo, v Hejnicích bývá v poslední době teploučko, protože jsou často vyhlašovány jako nejteplejší místo ČR - to vídám ve zprávách pořád 😂 My tu máme chladněji, ale pořád ještě se nám tu asi díky Turowu drží nějak teplejší počasí, než zbytku republiky…
Tak jsem si dneska po celým týdnu pěkně mákla u zvířátek..v tom sněhu a mrazech jsem po práci vždycky řešila hlavně vodu a jídlo a nic moc se v tom nedalo dělat..dneska jsou u nás 2°C a už odtálo i dost sněhu(ale furt je ho ještě dost),tak jsem se pustila do kydání přístřešků a výběhu..a vyvážet to v tom sněhu v těch kolečkách byl zážitek😀Nadávala jsem,klouzalo to,zpocená jsem byla až za ušima..fakt pakárna..pak všude vyměnit vodu..naštěstí 1000 l nádrž rozmrzla,takže jsem to nemusela zahat nějak daleko a co se týče vody ve výběhu,tam teď jak to taje,tak chytám vodu rozmrzající ze střechy přístřešku..ale v příštím týdnu se mají zase vrátit mrazy,takže už teď jsem z toho otrávená..
Jinak Bobi chtěla jsem zase zkusit přidat fotky kočičáků aktuální,ale prostě z nějakýho důvodu mi to sem nejde vložit..vá fotky normál vložit jdou?
Konečně jsem se dostala sem kouknout. Krom toho, že mi stále nefunguje myčka(chlapi ji rozebrali, zjistili, že je celá zanešená, opravit, tedy vyčistit to prý umí, ale vůbec se jim do toho nechce😉) jsem dneska vařila na Tomův tenisový turnaj(on rád pořádá cokoliv😉) A taky všechno platí, mimo jiné😏Vyzvedávala jsem u řezníka maso a paní se ptá: a který už je to ročník? Hmm, vůbec netuším😲Ptám se doma a on: hmm nevím, tuším 6.tý? Zprvu vařila všechno tchýně, teď dělám já maso a polívku a ona omáčku. Pro cca 40lidí. Knedlíky už vzdala a objednaly se u známé v restauraci😉Večer jsem ještě pekla 6 jablečných štrůdlů. Teď jsem si sedla k obědu po 14.hodině a ještě musím vydrhnout kuchyň. Na obchůzce jsem dneska nebyla, ještě si slibuju, že vyrazím před setměním, ale úplně jistá si nejsem, moc se mi zatím nechce, jsem unavená, cvičit jsem sice ráno zvládnula, ale pak už jsem lítala jak hadr na holi. A venku jsou skoro 4st, obleva jak všude jinde a příšerně fučí. Kámoš přijel pro to jídlo a říkal, že tam, 30 kilásků odtud, se větvička nepohne🙄
Uz delší dobu jsem nezkoušela, ale onehdá jsem je fotila, zkusím. A připomněla jsi mi, že do těch štrůdlů mi včera volala sousedka, že jedou na hory, tak mám službu u slepiček a oveček🙂
Včera ta obleva 4st, dneska do rána -3. Super, až na ten adrenalin kolem potoka, neustálý monitoring toho, kam šlápnout, abych se v rychlosti 6km/h nezabila, byl vyčerpávající🙄 A občas jsem musela i zastavit a vyhodnotit kudy. Ale zase přestal ten včerejší uragán. Ráno jsem byla za slepičkama s vodou a zbytkama a jelikož přimrzlo(vymrzlo) povedla se mi zavřít i brána (to jsem asi psala, že myšák někde nahlodal kabel a jak je mokro probíjí to a vyhazuje jistič. Když mrzlo, tak to hezky fungovalo😉)
Tom na svém turnaji skončil s bronzem, takže super, už pár let nic, protože hned ho bolí záda, loket, teď si sice už přes rok stěžuje na koleno, ale tak dal to i tak👍Přivezl hromadu nádobí z restaurace, tak to všechno musím vydrhnout a musí se to vrátit.
Jedu za chvíli na tu rezonanci..u nás -7,8…večer o půl 7 jsem se šla projít se sklem do podzemního kontejneru na náměstí..Nikde ani živáčka!!nefoukalo,bylo sucho-teda chodníky mezi sněhem přes plac..ticho…i v ulici..Bylo to divné..
Raduš,asi jsem zasklila,co měl Tom..četla jsem,že vaříte,chystáte…
Ano, jak píše Buggyra, už pošesté pořádá v tenisové hale(půjčené) turnaj. Vaříme s tchýní, já ještě štrůdly, moje mamka kyškovou buchtu, od řezníka se berou obložené mísy a restaurace dodává pak k večeři řízky se salátem, guláš, ještě nějaké saláty, lososa, tatarák, wrapy…To vzpomínám, od čeho jsem pak umývala nádobí😉
A aby toho nebylo málo, netekla nám teplá voda, takže na všechno nádobí (takové to velké, restaurační) jsem musela vařit vodu v konvici, snad 10x🙄(a ještě to myslím bude zamatlané👎) Volali jsme klukovi od vody, jestli neví, co se mohlo stát a za chvíli volal zpátky, že už ho to napadlo, že odmontovali nějaké zpětné klapky ve sprcháči a tím pádem studená voda nějak v bateriích přetlačí tu teplou. Dnes to dá do pořádku. Zatím bojují s myčkou a vanovou baterií v ložnici(už třetí den)
U nás nebyl až takový mráz jak u Bobiš, jen -5st, ale zase fučí. Byla jsem na obchůzce(zlomení nohy je zřejmě jen otázka času🙄) teď jsem byla u sousedky u slepiček a je tam hnusná zima, -2,6st, ale s tím větrem skoro -7🙄