Aktuálně: 1 958 inzerátů277 251 diskuzních příspěvků19 731 uživatelů

Třetí víčko

Daja
Daja 19.03.2026, 05:59:24 xxx:xxx.cdbb:d107
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 18.03.2026, 20:31:29

Přikláním se k Lesnížíňce, podle mě kuna a nebo může být myš  i hryzec. Já měla to samé , ale jen krátkou hadičku do ostřikovače, lehce se dala vyměnit, 3X prokousla a našly jsme v motoru zrní podle toho jsme usoudili, že asi ne jen kuna. Máme na místě u auta plašič a 4 vuňky do WC🤣a tento rok klid.

Buggyra
Buggyra 19.03.2026, 08:00:17 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 18.03.2026, 20:31:29

Když to není s autíčkem nic horšího…. 🙂 Já mám teď octavku v servisu, táhla jsem s ní před 14 dny koně na trénink (po rovině 10 km… nerada…) a něco tam ruplo / puklo a začal neskutečný zvuk zespoda, teda… u jeepu by mi to divný nebylo, u octavky to zní jako ruplý výfuk, což byl taky můj soukromý tip, takže od pondělka je u servisáka a zatím nic nevím. Od objevení závady do předání do servisu ještě chudák octavka párkrát jela a duněla vesnicí, potřebovala jsem koním dovézt vodu v kostce a ještě někde něco odvézt, tak měla smůlu. To vy aspoň nebudíte pozornost 🙂

Jinak taky mě na první dobrou napadla kuna, ale ty repráky, to by musela běhat v palubce, a hadička od ostřikovače by asi nebylo její první místo na okusování. Navíc venku má teď daleko zajímavější věci k jídlu…

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 19.03.2026, 08:11:48 xxx.xxx.119.6

Bobča teminátorka suprčupr🙂, huž aby to taky viděla.

Ty jo, chlupy a nepořádek, já čučím, kolik tu toho máme. Jak mám nově ten robovysavač - Víťa Čistič jsem ho neoriginálně pojmenovala, tak má po každým vyjetí plno nebo v něm vždycky něco je - to záleží, jestli ho pouštím 1 nebo 2x denně. Druhý vysavač je sáčkový, tak mi plně nedocvakávalo, kolik toho nepořádku vlastně sbírám. 

Buggyra
Buggyra 19.03.2026, 08:12:50 xxx.xxx.198.226

Já jsem teď po darování krve (a heboučce předtím) dala nějaké udržování fyzičky a figury k ledu, teď odpočívám, a pokud o víkendu dorazí dornovkářka, tak pak ještě dalších pár dní odpočívat ještě budu 🙂 

Já mám první vlnu už zaseto a zasázeno, teď čekám, až mi ze zahradnictví zavolají, že naskladnili sadbové brambory, zrotuju políčko (to teda až nejdřív víkend 28.) a pak někdy je tam nastrkám. Foliovník je v podstatě připravený, takže také čekám, kdy zahájí zahradnictví distribuci sazenic okurek, melounů, cuket a možná i dýní, abych to tam mohla nastrkat. Česnek už je v poště, tak snad se ho dočkám do konce března, to jsem teda zvědavá, co z něj do zimy vyroste. Abych ho nemusela nechat v zemi ještě přes zimu, aby z něj něco bylo… 

Mně “záhony” (teda různé kouty u staveb, chovatelského baroka, zvýšených záhonů, stohu sena, palet a takových věcí…) vyhrabují slepice, vyhrabují tak pečlivě, až jsem k nově zasazeným modřencům s tulipány musela dát kusy dřeva, aby mi to porád nevyhrabovaly, cibule od tulipánů v metrovém okruhu od místa sázení…

Chtěla jsem ostříhat jabloně, ale máti zarazila, že do nich nechce stříhat, když nejsou dobře zakořeněné. Nechápu, dokdy chce čekat na zakořenění, jsou zasazené pět let… první rok plodily, druhý méně, loni skoro nic, ale to asi pomrzly nebo co, tak by se patřilo je ostříhat, trčí z nich metrové pruty, ale co, já si nasbírám u krajských silnic ovoce co hrdlo ráčí, ještě se prolévám moštem z loňska a ještě mám asi 50 litrů u chlapce v mrazáku, takže já ovoce nepotřebuji.

Okna a velikonoce mě tradičně netrápí 🙂 Na velikonoce asi pojedu na jih, ať se podívám na nové slepice a jejich ubikace, co známí pořizují, snad jim ty slepice vydrží než dojedu, protože budou kupovat od překupníka… Vynesenky rok a půl za stošedesát, nekupto.

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 19.03.2026, 08:18:35 xxx.xxx.119.6

Buggyro, prosím, odkud máte česnek? Já si řekla, že ho letos zkusím, ruším záhon s jahodami, dám je do pyramidy, mno ale vykoupeno, prázdno, není skladem.

Buggyra
Buggyra 19.03.2026, 08:32:42 xxx.xxx.198.226

Jo, jahody jsem se letos taky rozhodla koupit nové, ty staré nějak nezvládly zimu mi přijde. Ještě uvidím, kolik jich vyleze netkankou 🙂 Musím tu netkanku taky vyčistit a zamést, ať ty jahody vůbec najdu 😀

Buggyra
Buggyra 20.03.2026, 12:49:14 xxx.xxx.198.226

Tak včera mi poštou přišly česneky na sadbu. Tož jsem je hnedle zasadila. Včera asi nebylo kuní cvičení, protože jsem přijela k tělocvičně a tam zamčeno a hudbu jsem zevnitř vřískat neslyšela, takže se asi necvičilo. Žádná škoda, po darování krve jsem stejně neměla v úsmyslu se přeskočit 😂

Takže jsem aspoň úspěšně zasadila česnek a s česnekem mi přišla semena těch divokých rajčat, rozhodím je na hnůj, a ať se snaží.

Foliovník je hotov, na zem se mi i s 20cm cestičkou mezi vešly dva pruhy netkanky 1,6 m x 7 m, což jsou ohromné plochy a jen nákup sazenic mě hádám zruinuje. Ještě nevím, co tam všechno nastrkám, ale říkám si, že bych letos mohla teda prubnout zase ty papriky, když mám ten prostor. V noci ještě pomrzává, tak třeba se o víkendu dokopu zaběhnout se do folie podívat po ránu, jaká je tam atmoška a zda by se tam už dalo cos sít či sázet 🙂

No, další peníze budu mít v půlce dubna, tak nemusím spěchat s plánováním 😀

Tenhle víkend máme s koněm naplánovanou fyzioterapii, tak jsem zrušila všechny tréninky (nač dávat pětistovku za trénink, když můžu dát dvojku za fyzio… no né). Neděle tedy bude přísně odpočinková ☝️

Canka
Canka 20.03.2026, 23:15:59 xxx:xxx.910b:1885

Ahoj holkyyyy,

No nevím,jestli kuna..jak by se dostala ke kabelům od repráků,když ty kabely jsou jakoby ve dveřích.. uvidíme,co mi řeknou v servisu..v pondělí po práci to tam dovezu a budu se modlit,aby do středy nebo čtvrtka to auto bylo..protože budu muset do práce na skútru a ráno v tý zimě to bude o omarodění…ještě,že mám na sobě tolik tuku,co mě bude hřát😂

Těšila jsem se,jak zítra s kobčou vyrazíme někam na vyjížďku,zahodit do přírody všechny starosti a ono prd..má u nás pršet..i když..mě většinou nic nezastaví😂Tak uvidíme..musím říct,že čím jsem starší,tím míň chci venku moknout nebo jezdit ve větru😀Asi mě dohání stáří😂Ale aspoň na krátkou pohodovou prochajdu s kobčou vyrazit chci…a odpoledne i na krátkou prochajdu s Ričí,když klapne to počasí..

Objednala jsem si kempingové skládací lehátko na spaní na zahradu,má mít kolem 7 kg,protože letos už na zahradě na seně spát nebudu,protože všude je tam tolik myší,že nebudu riskovat,že tam po mě nějaká poleze..za 14 dní,až bude ten prodloužený velikonoční víkend,tak udělám generální úklid seníku a vyházím všechny blbosti a kde to jen půjde,musím dát nějaký nástrahy na ty myši…Bertík chytá jen ty,ke kterým se dostane,ty schované pod různými věcmi a bordelem,tam se bohužel nedostane…

Buggyra
Buggyra 23.03.2026, 06:01:12 xxx.xxx.198.226

Canko, můžete do seníku zkusit ještě hamaku, strejda si ji náramně pochvaluje 🙂 Na tu by myši taky neměly vylézt 🙂

Buggyra
Buggyra 24.03.2026, 13:01:33 xxx.xxx.198.226

Tak já jsem v sobotu absolvovala dornovku a neděli jsem proležela, tak jsem si nevšimla nějak ničeho zásadního, ale včera jsem teda slušně protrpěla. Holčina mi hooodně rovnala pánev a esíčko na páteři, které se mi po tom novoročním veselení s gluteus medius vytvořilo. Vyslovila dokonce myšlenku, zda jsem si ten gluteus nemohla natrhnout… No pěkné. Takže se šetřím, dnes už je mi lépe, v noci zase bolela záda (hrudní), ale klasicky se to přes den rozhýbalo. Pánev zatím dobré, uvidíme, až začnu pochodovat u koní, to bylo včera náročné, večer jsem byla ráda, že jsem padla. Já moc doufám, že si to rovnání sedne, ale při tom, jak moc tam s tím manipulovala, a při prohlášení dornovkářky, že tu pánev ani dorovnávat nebude, že by to bylo už moc, jsem si řekla, že se k ní objednám, tentokrát už bez koně, za dva měsíce. Musím to s ní domluvit teď, aby mi rovnou rezervovala nějaké okýnko, s časem je marná… Tak snad to dovedeme k lepšímu.

Pochlubím se založenými zvýšenými záhony, jsou v nich cibule (teď už i česneky), ředkvičky a mrkve. Jo a zbytek asi tři roky starého hrášku, který asi nevzejde, ale bylo mi líto ho hodit jen tak na hnůj. Tak uvidíme 🙂 Zasíťované kvůli slepicím a srnkám. V tom samostatném zvýšeném jsou cibule a česneky, co vyrazily nevysbírané od loňska, tak se je ON rozhodl zachránit, tak uvidíme, co z nich bude 🙂

Obrázek Obrázek
Daja
Daja 24.03.2026, 13:04:27 xxx:xxx.a101:5f0c

Týdenní hlášeni !!!!

Volala jsem Bobi tak, že v první řadě mám Vás všechny nechat pozdravovat už by sem i mohla, ale nejde se ji připojit na WI-FI i když má heslo.

Chodí  a dokonce dělala větší okruh, ale přišla na to, že si myslela, že to dá, dala jenže už ke konci nemohla, přecenila síly.

Měla jít domů tento pátek, ale tím, že se vlastně doléčovala tak o týden prozatím má prodloužení.

Bolesti asi tak na 80 % nemá jen při určitých pohybech jako třeba obouváni ponožek což ještě nesmí, ale snaží se. Cítit cítí, že tam má v páteři něco co tam nemá být.

Prozatím spokojena je, veselá a to je to hlavní.

Hau domluvil jsem😉.

Buggyra
Buggyra 24.03.2026, 13:05:51 xxx.xxx.198.226

Děkujeme za super hlášení, těším se, až Bobča zase zavítá, má tady co dohánět 🙂

acher (neregistrovaný) 24.03.2026, 13:10:35 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 24.03.2026, 13:04:27

Tak to je výborná zpráva. Hlavně ať zbytečně nespěchá, šetří se a nepřehání snaživost. Všichni, co po operaci páteře znám, říkali, že to  chce čas, pomalu, nepřetěžovat, že méně je často více.

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 24.03.2026, 13:10:50 xxx.xxx.119.6

Těším se na ni!😊

Já mám česnek a nebojím se ho použít😁. Jsem zvědavá, jak to s ním dopadne, ale beru to zenově.

Coudas (neregistrovaný) 24.03.2026, 17:12:09 xxx.xxx.126.83

Zdravím.

Jaro v plném proudu, a to je dobře, aspoň člověk nemyslí na ty špatný věci - problémy s lidmi, a že jsem tedy nejzlejší člověk na planetě. Já jsem agent sí aj ej jsem nebezpečnej a jsem zlej…. jak zpívá Pepa Nos. 

U nás se záhonky dělají bagrem, ještěže máme tu techniku, až na to pletí, to jsme dělali ručně. Cibule zasazená, musím záhon pořád polívat, protože nám sem lezou kočky od podnájemnice, a hrabou se v tom, nějaký cibulky mi vytahaly, svině (pardon, ale nejsou moje, ať si táhnou na své - i když je to vlastně zase na mé, já se o ně neprosila), česneček roste pod slámou, fialky jsou krásné, mám ráda, jak voní, modřince se taky klubou, narcisy jsou pozdě, na staveništi už byly před 14 dny. Jahody jsem zase přesadila, chudáci. Zatím jsem pro ně nenašla to pravé místo. Růže patrně odešly, a břečťan na zídce bude taky přesazen, zídku pomaličku ruším. Je to blbá práce z těch kakáčů vytahovat hlínu. Azalce jsem dosypala zase rašelinu, tak chudák pořád nějak živoří už mnoho let.

Na stavbě jsme pomalu začali něco dělat, teď se kope sklep, aby se mohla dodělat základová deska, zároveň s podlahou ve sklepě. Naštěstí jsem uhnala projektantku, do podzimu chci postavit stodolu - tedy hospodářskou budovu, jak jí projektantka nazvala - přístřešek pro osloponí gang, ovečky a slepice, vše v jedné dlouhé nudli. Administrativa je pekelná, nový stavební zákon (ne ještě ten úplně nový, to bude asi ještě větší peklo) je děs, stavba pak je brnkačka. 

A protože se nudím, tak jsem se jala probírat fotky a videa, za ty roky toho je tolik… A mám v plánu to protřídit a něco si nechat vytisknout, stejně na to nikdo nekouká. Dala jsem se do tvoření videí, nejen pro náš projekt Rok dvou farmářek, udělala jsem si takový malý flashback do minulosti a vytvořila jsem si sérii videí o mé cestičce koňským světem (kdo má chuť - https://katchabka.webnode.cz/videa/ ) . Mám youtube kanál, tak tam to všechno cpu, nedávno jsem oslavila 50 sledujících cha chááá, úspěch jak kráva. Akorát už mi nadávají doma, že jim moc žeru data. Taky jsem objevila kouzlo AI, ale to bylo jen chvilkové, utvořila jsem pár písniček, které ve videích můžu použít a nějakou tu fotečku upravenou, přikládám 🙂. Některé se AI povedou (třeba velký koňský žlutý zadek moc ne) jiné jsou děsné, například nevím, proč má manžel na svatební fotce před hradem v ruce zednickou lžíci a před sebou míchačku 🤔 a já foťák, který jsem neměla, tak prostě občas je to vtipný, co inteligence vymyslí. 

No a mám mladou kobylu, která staříkům vymýšlí zábavu, na kterou už oni nemají náladu, tak jsem jí zapojila do cvičení, a bývalá majitelka je nadšená, že bychom vyrazily na závody, když už takhle blbnem. Tak jsem vytvořila pár překážek, zatím provizorních, protože místo, kam je chci umístit, okupuje podnájemnice a do konce ukončení nájmu mně na mém pozemku nechce vidět, tak potom až “vypadne” (jak ona sama píše), tak udělám pořádný překážky. Závody máme v plánu za dva měsíce, no tak jsem silně zvědavá, co fúrie předvede. Ze všeho vypleštěná, ale jinak strašně snaživá a šikovná. Ale když máte z patra přejít něco, co v životě kůň neviděl, tak nic moc 🙂. Není to jako můj Žlutý kůň, který za mnou vleze do všeho, jenže ten je polámanej, tak ten už dozávodil. Ještě bude sranda. Trošku skrytě doufám, že se tam nepotkám s Buggyrou, ale to bohužel asi nemám šanci, není závodů v okolí, kterých by se ona se svým týmem neúčastnila. Ale co už.

Zdravím Bobču, ať jde vše co nejlépe, a přikládám pár odkazů na videa. Krásné jaro všem.

Káťa

Povídání o psech nejen na farmě - pro náš projekt - https://youtu.be/VOxi1WkxQvE

Koňské hřiště a můj Žlutý kůň, na závěr fúrie Glorie - https://youtu.be/_bF2hsW1-MM

Taková srandička - selfie tyčka z biče - https://youtu.be/Kc9zWvyHlTQ

A poslední povídání z farem - Život na farmě - https://youtu.be/NMCJXGgEOyM

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Coudas (neregistrovaný) 24.03.2026, 17:23:13 xxx.xxx.126.83

Ještě ten bagr v záhonku 🙂

Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.