Aktuálně: 2 421 inzerátů • 292 341 diskuzních příspěvků • 21 363 uživatelů

Třetí víčko

⋮
lesnizinka
lesnizinka 25.03.2026, 22:41:26 xxx.xxx.31.57

Ahoj holky, jen v rychlosti…letos jsem poprvé taky sázela česnek až na jaře👎ale nemyslím si, že by to byl až takový problém, on v zimě stejně neroste, jenom zakoření jen, že začne pak růst dříve zjara v době, kdy ten můj v zemi ještě ani není😉

⋮
Buggyra
Buggyra 26.03.2026, 07:18:07 xxx.xxx.198.226

Já ho na jaře sázela už dřív, když se mi nepovedlo v zimě, a dokonce to byla i podzimní sadba, a sice byl menší, ale urodil se 🙂

⋮
Zrzavci
Zrzavci 26.03.2026, 09:31:27 xxx.xxx.226.6

no mně to loni nevyšlo - prvně jsem sázela až na jaře. Jinak dřív na chalupě vždycky podzim. Mám myšlenku, zkusit prostě tam naprdnout někam jednu rozdělanou hlavičku toho, co mám koupený na jídlo.

⋮
acher (neregistrovaný) 26.03.2026, 10:09:56 xxx.xxx.222.196

Syn také sází česnek teď v březnu. Měl od p. Kozáka dvě odrůdy na jarní výsadbu. Vloni měl jednu jinou. Hlavičky sice nejsou tak veliké, ale česnek je pěkný a mně doma na verandě vydržel až do června.

⋮
Ronja s motejlem (neregistrovaný) 26.03.2026, 16:34:19 xxx.xxx.119.6

Česnek mám už v záhoně, samozřejmě, že můj drahý mi hrdě oznámil, že do záhonu zapracoval kompost, tak prostě uvidím, když něco bude, budu mít radost, když ne, budu snad příště moudřejší a rychlejší.

Po dlouhý době přiletěl na krmítko párek hýlů, já to tušila, že se ještě nějakých krasavců dočkám, když včera po přestávce zavítali zase milovaní mlynaříci.

A vysvitlo sluníčko, to je teda hodně fajn, i když vítr je docela nepříjemný.

⋮
Bobca
Bobca 26.03.2026, 16:53:55 xxx.xxx.223.74

Ahoooooj děvčata!!!!jsem tu!! konečně mi to nahodila sestra.. pořád mi to hlásilo, že jsem offline…je tu na víčkách 144 příspěvků,budu mít o vikendu co číst.. Spolubydlící zítra odjíždí,tak tu budu sama..Jinak jsem naprosto v pořádku, včera jsem byla hodinu venku,nachodila jsem po parku několik okruhů…je tu krásný park.. Záda cítím jen, že mám něco jako předmět v páteři,to budu cítit pořád..ukazoval mi na obrazovce 6 šroubu, spíš to vypadá jak hřebíky asi 5cm dlouhé.. chodím prakticky od 2.dne po operaci.. první byla 3.unora.a reoperace,bo to hnisalo asi16.uz přesně nevím..27.2.me převezli do Pasek a tady mě doléčili.. pořád tam bylo něco mokvaveho,čekalo se až to bude suché..a zítra budu mít 7.den,serii rehabilitace ..vanu,lampu a cvičení.. V pondělí se dovím,co dál..Moc vám všem děkuji za podporu a přání uzdravení..

⋮
Ronja s motejlem (neregistrovaný) 26.03.2026, 16:58:50 xxx.xxx.119.6

Bobčooooooo, Bobčooooooo❤❤❤❤. Ježiš marjá, moc ráda Vás vidím. Ještě jsem ani nepřečetla příspěvek😁.

⋮
Sarah01
Sarah01 26.03.2026, 16:59:43 xxx.xxx.162.253

Tak to jsem moc ráda, že jsi zase tady, a hlavně, že je všechno v pořádku. 🌼

⋮
Bobca
Bobca 26.03.2026, 18:19:09 xxx.xxx.223.74
Sarah01:

Tak to jsem moc ráda, že jsi zase tady, a hlavně, že je všechno v pořádku. 🌼

V naprostém pořádku.!.a Ronjo, děkuji,..jsem taky ráda, že jsem tu…

⋮
Kilian
Kilian 26.03.2026, 21:03:08 xxx:xxx.986c:d753
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 26.03.2026, 16:53:55

🌹🌹🌹

⋮
lesnizinka
lesnizinka 26.03.2026, 22:02:33 xxx.xxx.31.57

Jééé, úplné zjevení😲valím voka, Bobeš je tady👍❤️Tak to se budu už taky muset pochlapit a chodit častěj😛

⋮
Buggyra
Buggyra 27.03.2026, 05:54:20 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 26.03.2026, 16:34:19

Já pod cibuloviny dávám kompost vždycky, ale sázím do vrstvy, která prohnojená není… Teda, jako záměrně prohnojená - ale je to náplavová půda od potoka, takže vlastně údolí Nilu a Mezopotámie a tak, takže asi živinami bohatá bude až dost. Jen je to takový jemný materiál, tak se mi s tím dobře pracuje, tak do toho dávám všechno 😀 A pod tím je dva roky starý kompost ze sena, močky… Tak bych se toho nebála 🙂

⋮
Daja
Daja 27.03.2026, 06:27:12 xxx:xxx.d25f:ad7c
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 26.03.2026, 16:53:55

Jééééé Bobi, hurá konečně se podařilo a i tobě bude veselejší a tady ve vlákně se bude více drbat😉a já budu mít co číst a hlavně děvče ne přepínat a dokonce se i trochu šetřit😉. Dávat na sebe pozor abys sobě neublížila, já od operace mám stále strach abych nespadla protože já furt padala i na rovné ulici a museli mi lidičky pomáhat vstát, to bylyla taková vostuda🤪.

⋮
Buggyra
Buggyra 27.03.2026, 06:41:17 xxx.xxx.198.226

Bobčo, to mám radost, že jsi v cajku a záda nebolí! Já si teď užívám za tebe, od ledna mám natrhlou pr*l, teda fyzio povídala, že je dost možné, že jsem si ten sval pod bedry natrhla, to je sranda. Takže mě fyzio porovnala, tentokrát mi s tou pánví dělala strašné věci, to ti povím, jsem málem z toho masážního lehátka neslezla! Ale poctivě jsem držela pět dní klid, a včera už jsem se hecla, že jdu makat s koněm, on prostě potřebuje pravidelnou práci, a docela jsem to vymyslela, abych nic extra nenamáhala (na sobě).

V neděli jsem po ošetření měla absolutní klid, celý den jsem ležela nebo seděla, koně obstaral ON, jen jsem kibicovala (to by mi šlo). Pohybovala jsem se jak komparzisti v písni od Lady Gaga.

V pondělí v práci utrpení, ani jsem neměla ambici vytáhnout na sezení gymnastický míč, kecla jsem na židli a byla ráda, že jsem ráda, v autě jsem přemýšlela, jak se vysoukám ven, to bylo k popukání (ještě veselejší je, když se ráno potřebuji přemístit na záchod, ehm). Jógu jsem vzdala, i na popud fyzio, která prohlásila, že z toho dechového cvičení, protahování a balančních cviků by mi dovolila tak maximálně dýchat 😀 Koně obstarala z větší části holčička, vzala cvičit i naši začátečnici, a já opět kibicovala. Pravá noha a pravá kyčel mi moc nefungují, takže víc zatěžuji levou, a při nějakém větším pohybu kulhám. Levá po hodině pohybu začne bolet taky, jak je přetížená, takže pak už jdu tak nějak v předklonu a snažím se při každém kroku hodně nadehovat, abych nasátím vzduchu pomohla nohám v pohybu vpřed 😂

V úterý jsem začala pociťovat jisté známky zlepšení, ráno jsem kupříkladu zvládla vstát z postele asi za minutu a bez zkroucení v křeči. No nandat ponožky a punčocháče byla pořád tvrdá výzva a dost jsem se u toho zapotila. Na vystupování z auta už jsem měla systém, sice mám kvůli tomu, abych mohla dát obě nohy snožmo ven, posunutou sedačku, takže sotva dosáhnu na volant, což vyvolává u parkovišť a na křižovatkách komické situace, ale vystupovat se dá aniž bych se společensky znemožnila. U koní zamakala druhá holčička a dozorovala jsem ji při jízdě na koni. V práci jsem dostala od kolegyňky velký odkopek sněženek a menší odkopek krásných modřenců (mně ještě nekvetou, a to ani ty, které jsou v zemi od loňska a předloňska…), ty musejí počkat na zasazení, až budu jsoucí.

Včera už mnohem lepší, nejlepší ze všeho, že jsem večer pohlídala, abych nepila, takže mě nevzbudil v noci močák (a nemusela jsem se s hekáním v noci tarabit z postele, což byla poslední měsíc denní rutina, s těmi rozbitými zády a rozhýbanou pánví to bylo fakt utrpení) a ráno jsem to před vstáváním celkem pěkně rozcvičila, takže jsem vstala i celkem elegantně (tak elegantně, jak tak může slon z bahniska vstát). Do práce jsem už dorazila zvesela a pár pochůzek po výrobě jsem absolvovala bez kulhání, až mě to samotnou překvapilo, že při tom jednoduchém pohybu po rovině nic nebolelo. Odpoledne jsem pomáhala mamce a už jsem odvezla kolečko a leccos jsem podělala, ale kýble s vodou zatím netahám a vidlema jsem taky neházela. Levá kyčel už mě skoro nebolela ani po ťapkání i s koníkem, už asi tu pravou tolik neodlehčuji. Pravá se začala ozývat asi po hodině zase. No pořád se snažím pohybovat pomalu, a zjistila jsem, že dobře dělám, protože jsem potřebovala rychle skočit do auta pro papír a to mi teda ta pr*l zakřečovala, že jsem málem upadla. Tak musím opatrně.

Ale dnes už se chystám pomalu začít i fyzicky pracovat. A popracovala jsem včera s koníkem už sama, teda já jsem stála na zemi a on běhal okolo 😀 Dneska možná i nasednu, uvidíme 🙂 Taky je dneska jóga, uvidím, jak mi bude po koních, jestli na ni půjdu, to si domluvím s cvičitelkou, aby s tím počítala, že nemusím přijít.

Píšu si to sem taky abych to pak mohla zkopírovat fyzioterapeutce, chtěla vědět, jak mi po ošetření bude 🙂

Zítra je v Liberci první blešák, tak s NÍM vyrážíme 🙂 Kamarádka chce začít chodit ke koním, tak se jí podívám po holinách 😀

⋮
Coudas (neregistrovaný) 27.03.2026, 08:09:10 xxx:xxx.4d59:ece2

Bobča💪👍👍👍👌🤞✌️☝️

⋮
Zrzavci
Zrzavci 27.03.2026, 08:19:29 xxx.xxx.226.6

BOBČA IS BACK! No to je supr zprávička, vitejte zpět ženo železná 😀

Buggyra - asi mě po přečtení toho výčtu začlo bolet celý tělo. Moc to s tou aktivitou nepřehánějte. Supr, že teda fyzio zabírá, že ví , co dělá. To je radost, když člověk takhle natrefí.

⋮
acher (neregistrovaný) 27.03.2026, 10:40:11 xxx.xxx.222.196

Bobčo, paráda, že jste se ozvala a je vám fajn. Držte se, moc to nepřehánějte, ať je vám už jen lépe a lépe❤️

⋮
Bobca
Bobca 27.03.2026, 17:58:22 xxx.xxx.223.74
Zrzavci:

Tak jo

Obrázek

Tak tohle nemá chybu!!.jen nerozumím nápisu..dnes jela domů spolubydlící..fakt  bezva ženská .. moře operací, trubičku v krku.bude mi chybět..Jsme si rozuměly,poslouchaly od rána rádio,na Óčku retro vykopávky z 60-70.let.mela na mobilu nahrané nej písničky z našeho mládí.. má 64 roku,sedávala tureckým sedem…Dají, myslím, že psát budu víc až na počítači..se mi líp píše na klávesnici..musím se prokousat,co se stalo Buggyre,jedu od konce…

⋮
rapotačka (neregistrovaný) 27.03.2026, 18:39:20 xxx:xxx.365d:e70d

Bobí, zdravím. Tak přece  to "nekonečné" trápení skončilo.

🍀 Mějte se krásně a zdravě.🍀

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.