Aktuálně: 1 888 inzerátů279 621 diskuzních příspěvků19 964 uživatelů

Třetí víčko

lesnizinka
lesnizinka 25.03.2026, 22:41:26 xxx.xxx.31.57

Ahoj holky, jen v rychlosti…letos jsem poprvé taky sázela česnek až na jaře👎ale nemyslím si, že by to byl až takový problém, on v zimě stejně neroste, jenom zakoření jen, že začne pak růst dříve zjara v době, kdy ten můj v zemi ještě ani není😉

Buggyra
Buggyra 26.03.2026, 07:18:07 xxx.xxx.198.226

Já ho na jaře sázela už dřív, když se mi nepovedlo v zimě, a dokonce to byla i podzimní sadba, a sice byl menší, ale urodil se 🙂

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2026, 09:31:27 xxx.xxx.226.6

no mně to loni nevyšlo - prvně jsem sázela až na jaře. Jinak dřív na chalupě vždycky podzim. Mám myšlenku, zkusit prostě tam naprdnout někam jednu rozdělanou hlavičku toho, co mám koupený na jídlo.

acher (neregistrovaný) 26.03.2026, 10:09:56 xxx.xxx.222.196

Syn také sází česnek teď v březnu. Měl od p. Kozáka dvě odrůdy na jarní výsadbu. Vloni měl jednu jinou. Hlavičky sice nejsou tak veliké, ale česnek je pěkný a mně doma na verandě vydržel až do června.

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 26.03.2026, 16:34:19 xxx.xxx.119.6

Česnek mám už v záhoně, samozřejmě, že můj drahý mi hrdě oznámil, že do záhonu zapracoval kompost, tak prostě uvidím, když něco bude, budu mít radost, když ne, budu snad příště moudřejší a rychlejší.

Po dlouhý době přiletěl na krmítko párek hýlů, já to tušila, že se ještě nějakých krasavců dočkám, když včera po přestávce zavítali zase milovaní mlynaříci.

A vysvitlo sluníčko, to je teda hodně fajn, i když vítr je docela nepříjemný.

Bobca
Bobca 26.03.2026, 16:53:55 xxx.xxx.223.74

Ahoooooj děvčata!!!!jsem tu!! konečně mi to nahodila sestra.. pořád mi to hlásilo, že jsem offline…je tu na víčkách 144 příspěvků,budu mít o vikendu co číst.. Spolubydlící zítra odjíždí,tak tu budu sama..Jinak jsem naprosto v pořádku, včera jsem byla hodinu venku,nachodila jsem po parku několik okruhů…je tu krásný park.. Záda cítím jen, že mám něco jako předmět v páteři,to budu cítit pořád..ukazoval mi na obrazovce 6 šroubu, spíš to vypadá jak hřebíky asi 5cm dlouhé.. chodím prakticky od 2.dne po operaci.. první byla 3.unora.a reoperace,bo to hnisalo asi16.uz přesně nevím..27.2.me převezli do Pasek a tady mě doléčili.. pořád tam bylo něco mokvaveho,čekalo se až to bude suché..a zítra budu mít 7.den,serii rehabilitace ..vanu,lampu a cvičení.. V pondělí se dovím,co dál..Moc vám všem děkuji za podporu a přání uzdravení..

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 26.03.2026, 16:58:50 xxx.xxx.119.6

Bobčooooooo, Bobčooooooo❤❤❤❤. Ježiš marjá, moc ráda Vás vidím. Ještě jsem ani nepřečetla příspěvek😁.

Sarah01
Sarah01 26.03.2026, 16:59:43 xxx.xxx.162.253

Tak to jsem moc ráda, že jsi zase tady, a hlavně, že je všechno v pořádku. 🌼

Bobca
Bobca 26.03.2026, 18:19:09 xxx.xxx.223.74
Sarah01:

Tak to jsem moc ráda, že jsi zase tady, a hlavně, že je všechno v pořádku. 🌼

V naprostém pořádku.!.a Ronjo, děkuji,..jsem taky ráda, že jsem tu…

Kilian
Kilian 26.03.2026, 21:03:08 xxx:xxx.986c:d753
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 26.03.2026, 16:53:55

🌹🌹🌹

lesnizinka
lesnizinka 26.03.2026, 22:02:33 xxx.xxx.31.57

Jééé, úplné zjevení😲valím voka, Bobeš je tady👍❤️Tak to se budu už taky muset pochlapit a chodit častěj😛

Buggyra
Buggyra 27.03.2026, 05:54:20 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 26.03.2026, 16:34:19

Já pod cibuloviny dávám kompost vždycky, ale sázím do vrstvy, která prohnojená není… Teda, jako záměrně prohnojená - ale je to náplavová půda od potoka, takže vlastně údolí Nilu a Mezopotámie a tak, takže asi živinami bohatá bude až dost. Jen je to takový jemný materiál, tak se mi s tím dobře pracuje, tak do toho dávám všechno 😀 A pod tím je dva roky starý kompost ze sena, močky… Tak bych se toho nebála 🙂

Daja
Daja 27.03.2026, 06:27:12 xxx:xxx.d25f:ad7c
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 26.03.2026, 16:53:55

Jééééé Bobi, hurá konečně se podařilo a i tobě bude veselejší a tady ve vlákně se bude více drbat😉a já budu mít co číst a hlavně děvče ne přepínat a dokonce se i trochu šetřit😉. Dávat na sebe pozor abys sobě neublížila, já od operace mám stále strach abych nespadla protože já furt padala i na rovné ulici a museli mi lidičky pomáhat vstát, to bylyla taková vostuda🤪.

Buggyra
Buggyra 27.03.2026, 06:41:17 xxx.xxx.198.226

Bobčo, to mám radost, že jsi v cajku a záda nebolí! Já si teď užívám za tebe, od ledna mám natrhlou pr*l, teda fyzio povídala, že je dost možné, že jsem si ten sval pod bedry natrhla, to je sranda. Takže mě fyzio porovnala, tentokrát mi s tou pánví dělala strašné věci, to ti povím, jsem málem z toho masážního lehátka neslezla! Ale poctivě jsem držela pět dní klid, a včera už jsem se hecla, že jdu makat s koněm, on prostě potřebuje pravidelnou práci, a docela jsem to vymyslela, abych nic extra nenamáhala (na sobě).

V neděli jsem po ošetření měla absolutní klid, celý den jsem ležela nebo seděla, koně obstaral ON, jen jsem kibicovala (to by mi šlo). Pohybovala jsem se jak komparzisti v písni od Lady Gaga.

V pondělí v práci utrpení, ani jsem neměla ambici vytáhnout na sezení gymnastický míč, kecla jsem na židli a byla ráda, že jsem ráda, v autě jsem přemýšlela, jak se vysoukám ven, to bylo k popukání (ještě veselejší je, když se ráno potřebuji přemístit na záchod, ehm). Jógu jsem vzdala, i na popud fyzio, která prohlásila, že z toho dechového cvičení, protahování a balančních cviků by mi dovolila tak maximálně dýchat 😀 Koně obstarala z větší části holčička, vzala cvičit i naši začátečnici, a já opět kibicovala. Pravá noha a pravá kyčel mi moc nefungují, takže víc zatěžuji levou, a při nějakém větším pohybu kulhám. Levá po hodině pohybu začne bolet taky, jak je přetížená, takže pak už jdu tak nějak v předklonu a snažím se při každém kroku hodně nadehovat, abych nasátím vzduchu pomohla nohám v pohybu vpřed 😂

V úterý jsem začala pociťovat jisté známky zlepšení, ráno jsem kupříkladu zvládla vstát z postele asi za minutu a bez zkroucení v křeči. No nandat ponožky a punčocháče byla pořád tvrdá výzva a dost jsem se u toho zapotila. Na vystupování z auta už jsem měla systém, sice mám kvůli tomu, abych mohla dát obě nohy snožmo ven, posunutou sedačku, takže sotva dosáhnu na volant, což vyvolává u parkovišť a na křižovatkách komické situace, ale vystupovat se dá aniž bych se společensky znemožnila. U koní zamakala druhá holčička a dozorovala jsem ji při jízdě na koni. V práci jsem dostala od kolegyňky velký odkopek sněženek a menší odkopek krásných modřenců (mně ještě nekvetou, a to ani ty, které jsou v zemi od loňska a předloňska…), ty musejí počkat na zasazení, až budu jsoucí.

Včera už mnohem lepší, nejlepší ze všeho, že jsem večer pohlídala, abych nepila, takže mě nevzbudil v noci močák (a nemusela jsem se s hekáním v noci tarabit z postele, což byla poslední měsíc denní rutina, s těmi rozbitými zády a rozhýbanou pánví to bylo fakt utrpení) a ráno jsem to před vstáváním celkem pěkně rozcvičila, takže jsem vstala i celkem elegantně (tak elegantně, jak tak může slon z bahniska vstát). Do práce jsem už dorazila zvesela a pár pochůzek po výrobě jsem absolvovala bez kulhání, až mě to samotnou překvapilo, že při tom jednoduchém pohybu po rovině nic nebolelo. Odpoledne jsem pomáhala mamce a už jsem odvezla kolečko a leccos jsem podělala, ale kýble s vodou zatím netahám a vidlema jsem taky neházela. Levá kyčel už mě skoro nebolela ani po ťapkání i s koníkem, už asi tu pravou tolik neodlehčuji. Pravá se začala ozývat asi po hodině zase. No pořád se snažím pohybovat pomalu, a zjistila jsem, že dobře dělám, protože jsem potřebovala rychle skočit do auta pro papír a to mi teda ta pr*l zakřečovala, že jsem málem upadla. Tak musím opatrně.

Ale dnes už se chystám pomalu začít i fyzicky pracovat. A popracovala jsem včera s koníkem už sama, teda já jsem stála na zemi a on běhal okolo 😀 Dneska možná i nasednu, uvidíme 🙂 Taky je dneska jóga, uvidím, jak mi bude po koních, jestli na ni půjdu, to si domluvím s cvičitelkou, aby s tím počítala, že nemusím přijít.

Píšu si to sem taky abych to pak mohla zkopírovat fyzioterapeutce, chtěla vědět, jak mi po ošetření bude 🙂

Zítra je v Liberci první blešák, tak s NÍM vyrážíme 🙂 Kamarádka chce začít chodit ke koním, tak se jí podívám po holinách 😀

Coudas (neregistrovaný) 27.03.2026, 08:09:10 xxx:xxx.4d59:ece2

Bobča💪👍👍👍👌🤞✌️☝️

Zrzavci
Zrzavci 27.03.2026, 08:19:29 xxx.xxx.226.6

BOBČA IS BACK! No to je supr zprávička, vitejte zpět ženo železná 😀

Buggyra - asi mě po přečtení toho výčtu začlo bolet celý tělo. Moc to s tou aktivitou nepřehánějte. Supr, že teda fyzio zabírá, že ví , co dělá. To je radost, když člověk takhle natrefí.

acher (neregistrovaný) 27.03.2026, 10:40:11 xxx.xxx.222.196

Bobčo, paráda, že jste se ozvala a je vám fajn. Držte se, moc to nepřehánějte, ať je vám už jen lépe a lépe❤️

Bobca
Bobca 27.03.2026, 17:58:22 xxx.xxx.223.74
Zrzavci:

Tak jo

Obrázek

Tak tohle nemá chybu!!.jen nerozumím nápisu..dnes jela domů spolubydlící..fakt  bezva ženská .. moře operací, trubičku v krku.bude mi chybět..Jsme si rozuměly,poslouchaly od rána rádio,na Óčku retro vykopávky z 60-70.let.mela na mobilu nahrané nej písničky z našeho mládí.. má 64 roku,sedávala tureckým sedem…Dají, myslím, že psát budu víc až na počítači..se mi líp píše na klávesnici..musím se prokousat,co se stalo Buggyre,jedu od konce…

rapotačka (neregistrovaný) 27.03.2026, 18:39:20 xxx:xxx.365d:e70d

Bobí, zdravím. Tak přece  to "nekonečné" trápení skončilo.

🍀 Mějte se krásně a zdravě.🍀

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.