Aktuálně: 1 951 inzerátů277 218 diskuzních příspěvků19 716 uživatelů

Třetí víčko

Canka
Canka 29.03.2026, 23:05:09 xxx:xxx.910b:1885
Ahoj holkyyy Tak jsem doplatila na tu mojí životosprávu😀Byla jsem u doktorky na preventivce a naměřila mi pry extrémně vysokou hladinu špatného cholesterolu ve všech jeho aspektech..dostala jsem prášky a dietu a v říjnu prý mám přijít na přeměření ..upřímně nevím,jestli zvládnu tu dietu dodržovat..musím vysadit sladkosti,fastfood,uzeniny..všechno,co miluji🤣Ale jela jsem na zdravý nákup a musím říct,že tolik zdravého jídla v košíku jsem snad ještě neměla🤣A hlavně tolik ovoce a zeleniny...sladký jogurty jsem vyměnila za bílý,slaninu za vysokoprocentní šunku,máslo za ghí..no uvidíme,jak to zvládnu🤣 Holky ta Božka mě zase trápí....to,jak se třásla,je sice pryč zatím..ale po celým dni,jak baští,má večer břicho jako balón..tak nepřirozeně velký..podle mě nafouklý..přes noc jí pak vždycky splaskne a ráno je normální..ale opakuje se to teď den co den..večer se jí snažím to bříško masírovat,vždycky drží,a jakoby vykrkává..jako nevypadá,že jí to bolí..ťapká po výběhu,zlobí(chce krást jídlo z kyblíku Ričí🙂),má chuť k jídlu..jen už jsem vzdala do ní dostat jak ty pivovarský kvasnice,tak ten černý uhlík..ta potvůrka fakt vycítí všechno.. V pátek jsem si chytračka nechala po zaparkování auta rozsvícená světla,takže když jsem chtěla večer odjet,tak samozřejmě ani prd..musel přijet kámoš a nastartovat mě přes kabely..o víkendu jsem si hodila relax..v sobotu jsem byla v Jungle aréně v Praze(začala jsem se učit lézt a dost mě to baví),potom na jídle ve Stejkárně v Holešovicích,kde jsem si dala luxusní steak ze svíčkové a potom 2 hodinky wellnesu v Infinity Step v Praze..no a v neděli jsem totálně nezaregistrovala změnu času🤣Mě to prostě úplně uniklo... Přidávám fotku mega Božky🤣
Obrázek
rapotačka (neregistrovaný) 30.03.2026, 07:02:22 xxx:xxx.7f17:7534

Rapotacko nechápu, co jste si vyrobila na rukách buxusem? Jako, že alergickou reakci? To jsem nějak ještě neslyšela…na buxus🤔

Odzdola jsem potřebovala odstranit větve, nechtělo se mi vracet pro rukavice, (rozmýšlím si každý krok navíc). Větve byly poměrně silné, hrubé=drsné, tahala jsem je holýma rukama, měla jsem skoro pocit jako bych  tahala větve malin, ale to přece vydržím, šup šup a hotovo. Už hned doma bolesti a pěkně do hloubky, nikdy jsem se s tím nesetkala.  Včera jsem byla na hrobě, rozlezl se tam břečťan a ta samá=hrubá struktura větví - loni jsem tam nechodila, leda dát světýlko, takže větve taky silné. Udělám to, ale rukavice! Ruce pořád bolí, spíš pravá, konečky prstů brní=bez citu.

Buggyra
Buggyra 30.03.2026, 07:06:41 xxx.xxx.198.226

Canko, blahopřeji k změně životosprávy, věřím, že je to jen takové období 

(a taky mě hned napadlo, jestli to nezměřila sestra špatně, resp. jestli nebyly nějak ovlivněné výsledky - zajděte si na testy ještě jinam, cholesterol měří často i zadarmo v rámci různých dní zdraví, neměli jste i v práci něco takového? A naměřili zvýšený? Tohle se neděje ze dne na den… Teď jsem koukala, že nabízejí měření cholesterolu za pár drobných v lékárnách Benu, teda jen v některých, tak i tam se dá)

jinak ale zobání ovoce a zeleniny mě osobně baví, jen je to prostě drahé ☹️ Ale pro mě je drahý i fastfood 😄 

Co se týče Božky, zkuste napsat tady do kozího oddílu, Ančovička, Roklanka a další mohou poradit. Zkuste se podívat, jestli kozy mají nějaký problém s mrkví, fenyklem, kmínem, to jsou také dietetické záležitosti…

Jinak mě napadlo dát uhlík/jíl a kvasnice prostě do žrádla kobylám. Pokud koza má chuť ujídat, tak buď by ji to od ujídání odradilo (jedna výhra) nebo by ujídala pěkně i s těmi dobrými věcmi (taky výhra) 🙂

Buggyra
Buggyra 30.03.2026, 07:12:52 xxx.xxx.198.226

Mně zase AI na otázku “bolest po práci s buxusem” napsala, že to spíš bude od námahy, šlachy, karpály… u těch jsou taky neuro projevy jako brnění, karpály jsou podle kolegyně vlastně spíš neuro onemocnění. Na šťávu z buxusu prý může být alergická reakce, ale to by bylo spíš štípání, svědění, otok. Každopádně nějaké anti-mazání nebude od věci, a já bych teda osobně byla i pro konzultaci s lékařem…

Ony ty rukavice nejsou jen na ochranu kůže, ale zvyšují i průměr uchopených předmětů, zlepšují úchop, zvyšují tření (předměty nekloužou, není potřeba takovová síla na práci), takže s rukavicemi se vše na ruce méně namáhá.

rapotačka (neregistrovaný) 30.03.2026, 07:26:34 xxx:xxx.7f17:7534
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 30.03.2026, 07:12:52

Námaha to dle mého názoru nebyla. Bylo to pár větví a mám dobré nůžky na větve.

Vzniklo to až  uchopením a odtaháním větví na druhý konec.

BUXUS - ještě dodám, že na pokožce není nic vidět. Žádné zčervenání, ani puchýřek.

Buggyra
Buggyra 30.03.2026, 07:46:36 xxx.xxx.198.226

Včera bylo fakt mimořádně hnusně. Naštěstí instrukorka zrušila trénink, tak jsem dopoledne mohla využít na pojížďky. Odvezla jsem svářečovi nepovedené prodloužení rampy k přívěsu na koně od jiného zámečníka, aby to zkrátil, odlehčil, a připravil, abychom na to mohli našroubovat překližku a nasadit to na přívěs, to už bude docela slušné zařízení potom, že se nebudu bát do toho naložit ani hříbata. Ještě by to chtělo nějaký plůtek podél rampy, aby nemohli strčit nohu z rampy dolů, je to hodně starý přívěs, má podlahu nad koly, takže rozhodně není nízkopodlažní, a pod rampou je v místě začátku podlahy nějaký ¾ metr, takže kdyby tam strčil nohu, pěkně si ji dodře. Nějako pořeším… Nechám si k tomu udělat zámek na tažné, jsme hned u hranic, tak jistota. A ještě závory přes celý přívěs opravit, protože mi je kdysi jedna kobyla rozbila a od té doby jsem se nedokopala je nechat spravit. Tak super, že je to zadané. 

Pak jsme koupili nějaké ryby a ON udělal oběd, to je vám úžasné, když si jen tak hovíte (taky se můžete vymlouvat na bolavou kyčel jako já…) a ono se to samo 🙂 No běhala jsem mezitím zapínat myčku, protože zase stávkovala, vždycky zahlásí chybu a pozastaví program, pak je potřeba ji “vymáčknout” (čudlík) a ona se vypustí a ukončí program, tak zase spustit program, a tak dokola. Nakonec jsme tohle kolečko s myčkou udělaly asi pětkrát, než aspoň ohřála vodu a opláchla nádobí teplou. Ale nádobí  bylo díky tomu tolikrát předmyté, že je teď jak psí gule 😂

Zopakuji z Teplákovky: Přiměla jsem se zasázet do foliovníku saláty tří druhů, nakoupili jsme na blešáku. A letos novinka, zkouším květáky 🙂 Foliovník při posledním slušném větérku neodletěl, tak už mu docela věřím 🙂 Taky jsem rozstrkala do pár trojcípých květináčů begonie, petunie a macešky, tak snad to do závodů pěkně pokvete a bude to pěkné na pohled. Ještě mi zbývají, trojcípých květináčů mám šest, takže ještě založím čtyři truhlíky s těmi zbylými květinami. A pak nějak budu muset ještě dosadit další truhlíky a kyblíky, trochu spoléhám na květinářství, že mě zase zasponzorují 🙂

Záda, kdyčle, bedra, žebra a tak vůbec jsou den ode dne lepší. V pátek jsem dokonce lehce pocvičila na józe, ale hodně jsem se krotila, žádný turecký sed a protahovačky jsem taky jen tak naznačila. Snad vše půjde k lepšímu. Rameno už vůbec necítím, jen hybnost krku k tomu rameni ještě není obnovená, tak postupně. Můžu na něm i ležet v posteli 🙂 A záda mě z postele nebolí! Jen jsou třeba po ránu trochu ztuhlá, ale nebolí! Můžu spát na obou bocích, můžu se převalit, to je bájo…

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 30.03.2026, 08:56:08 xxx.xxx.119.6

Mně odkaz vložit nejde, našlo mi to, že manipulace s buxusem může u citlivějších jedinců způsobit “popálení” i brnění, domácí opatření omývat nebo kalciovka, panthenol, antihistaminika, lékař. Ale taky mě napadlo, jestli jste si pohybem nemohla něco skřípnout či tak. Nejjistější (snad) je ten lékař. Když se něčeho doberete, tak dejte prosím, vědět, může to být zkušenost, co se dá předat dál. Třeba mamča buxus má, na rukavice většinou kašle, taky bývají daleko…

hmn
hmn 30.03.2026, 09:34:02 xxx.xxx.113.169

“máslo za ghí…”

se musím zeptat - jak je tohle zdravé z hlediska cholesterolu?
když ghí je přepuštěné máslo a tedy takřka 100%ní tuk?

rapotačka (neregistrovaný) 30.03.2026, 09:47:08 xxx:xxx.7f17:7534
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 30.03.2026, 08:56:08

Je to od kontaktu s holou rukou. Myslím, že to dokáži vyhodnotit. Rady jsem dostala, k dr. jdu za chvíli, ale  k odbornému, nevím, zda  poradí a nevím, zda se odvážím zmínit😀. Chtěla jsem jen všechny upozornit = varovat. Mám ho 30 let a nesetkala jsem se s tím. Asi jsem mívala rukavice.

acher (neregistrovaný) 30.03.2026, 09:59:11 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 30.03.2026, 09:34:02

Z hlediska cholesterolu to zdravé není, ale mně spíš udivuje, že to lidi kupují na ty prachy a neudělají si ho doma. Už před více než 60ti lety ho dělala babička a měli jsme ho doma v hliněném hrnci ve špajzu. 

kometa
kometa správce
30.03.2026, 10:09:59 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 30.03.2026, 09:47:08

Je to od kontaktu s holou rukou.

Já měla brutální reakci po kiontaktu se siláží.

Bobca
Bobca 30.03.2026, 10:12:08 xxx.xxx.223.74

Jsem včera fotila z balkónu…je tu velký park,,jsem ho párkrát už obešla 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Bobca
Bobca 30.03.2026, 18:26:50 xxx.xxx.223.74
kometa:

Je to od kontaktu s holou rukou.

Já měla brutální reakci po kiontaktu se siláží.

Já při kontaktu s plodovou vodou..po každém telení nebo praseni,pokud se  muselo lovit mládě uvnitr,jsem byla slitá až po loket exemem..vet.mi na to předepisoval nějakou cernou voňavou mast pro kočku.. nesměl léčit lidí,ale každému pomohl..psal to na nějaké zvířátko..

Coudas (neregistrovaný) 30.03.2026, 20:24:27 xxx:xxx.867e:a058

Dneska super sauna relax. Oproti minulé sobotě, kdy jsme šli neobvykle večer a o víkendu, protože mladá chtěla do kina, tak my šli vedle do sauny, to byla parádička. Sice nám recepční řekl, že je uvnitř 32 lidí, a kapacita je 120, ale to byl slušnej masakr. Museli i rozhlasem upozorňovat obyvatele, aby na baru ztišili rozhovory, hroznej rachot. Dnesla nevím, kolik lidí tam bylo, ale to bylo tichoučko….

Na cholesterol mne můj nový ukrajinský praktik taky chtěl léčit. Starý praktik, jestě přidělený celní správou, mi na poslední preventivce v roce 2018 řekl, že mám vysoké železo, ale nevěděl, co jako s tím, a byl hrozně zklamanej, že jsem zdravá. Tak se mu aspon nelíbilo mých 85 kilo, i kdyz jsem mu přinesla měření z InBody, kdy mě měřili při 83 kilech a pan psycholog poradce byl chudák vykolejenej, že celou svojí nadváhu mám svalovou hmotu, to řek, že asi hubnout nebudu, že jo. Zato starý praktik vysušený mi poradil, ať jím vice zeleniny a podobně, že prostě BMI hovoří jasně a nesmim takové mít. Ted s mými 90 kg by asi omdlel. No a mladý ukrajinec se mě furt na něco vyptával, EKG mi udělal, v pořádku, i kdyz jsem byla vystrašená, protože na mě asi 3x sestra bafla, ze na mě bude stříkat vodu. Já mu asi 4 věci “zatajila”, řekla jsem, že jako nic, protože když poprvé rekl, ze mi dá na křeče prášky, tak už jsem pak říkala, že ne, že nic, bo bych byla opráškována jak důchodce.Tak aspon ten cholesterol… furt se vám zvyšuje, tak příště napíšeme prášky, když nezabere dieta. To mi řekl, že nemám jíst hovězí a vepřový, a že mám jíst kuřecí atd… zelenina, ovoce…. Tak jsem mu to vše odkývala, a v duchu jsem si říkala “jseš blbej? Já budu žrát hnusný polský kuřecí, který při pečení smrdí jak sviň, nebo Babišovy vodňany, místo svého domácího bio hovězího (nemám značku bio, ale jsou kluci bejci víc bio než bio) a kolegova domáciho prasatka, to jako zapomeň…” a tak jsem odešla bez ničeho jen s kuřecí dietou a pokračování s magnesiem na křeče. Zrovna jsem celý dopoledne před prphlídkou lezla po žebříku, tak mi vyskočila křečovka, ale já na křeče v nohách trpím od mala, babička mi kdysi řekla, ať jím drožďá, tak si občas koupím, protože jinak jej nepoužívám (myšleno na pečení atd) a žeru magnesium b6 forte, nebo teď mám nějaký “sticks”. No a pak už jsem tam byla jen pro potvrzení na přihlášku ke studiu, před dvěma lety, to mě nevyšetřoval, jen se zeptal, jestli něco potřebuju, já řekla že ne, a zas mě tam dlouho neuvidí😁.

Bobčo zahrada hezká 😊 a ze psaní “nesmyslů” si nic nedělej, já mám na telefonu vypnuto úplně vše, a stejně píšu jak trotl, a kolikrát pak koukám, co jsem to napsala, a nebo se protistrana  musí doptávat, co že to jako znamená….  Aspon je sranda. Ať se Ti daří, šetři se, pohodička, klídek a pozitivní myšlení. Držím palce 🤞

Já se asi před 4 dny byla po 150 letech projet na koni, a to byl děs… slyšela jsem, jak mi v páteři, tipuji bederní, nádherně křupe,  nebyla to vyloženě bolest, ale bylo nepříjemný. Manžel se mi smál, že přece hiporehabitace ne, tak co si stěžuju… no dalších 150 let zas na koně nevlezu 😁

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 30.03.2026, 21:47:24 xxx.xxx.31.57
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 30.03.2026, 10:12:08

A stejné ořímsování? jako máme na baráku my😉

No fakt, na překlepy prď, já když to po sobě nepřečtu 5x, tak by to byl totální blábol. Pořád se překlepávám, mám novou klávesnici a je trochu jinak uspořádaná, než ta původní a píšu mimo, někdy musím hodně přemýšlet, co jsem to původně psala, abych to mohla opravit😜

lesnizinka
lesnizinka 30.03.2026, 21:53:09 xxx.xxx.31.57

My jsme většinu buxusů(buxusových koulí) likvidovali pár let zpátky (kvůli zavíječi) a brigádník nehlásil žádný problém(a pochybuju, že měl pořád rukavice - jestli vůbec) Ale tak jasně, každý může být citlivý (vnímavější) na něco jiného. Taky se u mě už projevují alergie na kde co a jako děcko jsem neměla alergii na nic🙄

lesnizinka
lesnizinka 30.03.2026, 22:06:38 xxx.xxx.31.57

Niki, zrovna v sobotu jsem četla článek o tom, že zvýšený(vysoký) cholesterol má v dnešní době 70%lidí, po 60.ce už takřka 100%. O svém cholesterolu vím jen to, že jsem ho měla vysoký hodně už (překročený limit asi 2x👎) v 18 při vstupní prohlídce a to jsem měla 42kg a ani gram tuku na těle😏Asi mám familirielní hypercholesterolemii(bych tipnula) taťka umřel mladý na infarkt, tam to neporovnám, ale má ho překročený i brácha a dokonce i mamka, která má 56kilo🙄Mám známou, která je štíhlý prcek, jí strašně zdravě, protože má taky zvýšený cholesterol a strašně se o sebe bojí😏 bere na něj prášky a neklesá jí😏Takže já na to tak nějak prdím, stejně to se mnou sekne👎Tím tě nechci navádět, aby jsi nedržela dietu a nebrala prášky! Tím chci jen říct, že nejsi vyjímka a prášky ber, ať můžeš i hřešit😉

Daja
Daja 31.03.2026, 02:33:15 xxx:xxx.c39f:8feb
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 24.03.2026, 17:12:09

No konečně byl čas a já v klidu zkoukla videa, nejvíc pro mě bylo o pejscích moc zajímavé i poučné. Koňské hřiště no super. Sranda tyč🤣. Kozičky jedna báseň👍.

Coudas (neregistrovaný) 31.03.2026, 06:29:37 xxx:xxx.867e:a058
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 31.03.2026, 02:33:15

Díky 🙂

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.