https://e-coretvasa.cz/pdfs/cor/2023/03/24.pdf
Cholesterol, názor si udělejte sami.
Jo s tím cholesterolem máš recht… mám několik známých, co jsou fakt štíhlé, sportují, jí zdravě a ten cholesterol více či méně zvýšenej mají a já taková holka krev a mlíko… hodně krve a hodně mlíka, co zajídá zeleninu řízkem, tak mám vše ok.
Já mám taky cholesterol ok, před lety byl zvýšený, loni před vánocemi jsem si nechala dělat prevenci, a sestra mi tvrdí, že vše v cajku, ani zvýšený že nemám. A to se nijak nežinýruju. Proto Canku uklidňuju a spíš než k polykání prášků (nejsou úplně super) bych to směřovala k nějaké konfirmaci a když bude krize, tak ke změně životosprávy. Muž kolegyně vyřešil cholesterol (kritický) plus dokonce i cukrovku právě změnou stravování, ani nic jiného měnit nemusel. Nejprve bych ale chtěla vědět, zda je to objektivně pravda a nebo se mi jen zhouply hodnoty…
Já mám od 35 let stále vysoký cholesterol, okolo 7+ nějaká hodnota, ale měla jsem lékaře a ten zvýšený neřešil páč tvrdil, že mám vysoký ten zlý, ale dobrý cholesterol mám taky zvýšený tak se to vyrovná. No a řeší ho teď doktorka vykládam ji o tom co mi říkal doktor kdysi, ale na to nereaguje.
Ahoj holky,
děkuju všem za cholesterolové info😂No nadšená z toho nejsem,z těch prášků…ale tak vidina,že to musím vydržet do toho října,než půjdu na přeměření a tou dietou i by se to mělo zlepšit na tolik,že je zase vysadím,mě troški drží…ono se jako není čemu divit s mým životním stylem,že mám ten cholesterol takový,jaký je…jsem fast foodová a cukrová královna😂Jako tolik,kolik toho já dokážu zprasit,to není normální😂A hodně všechno jím za běhu,protože furt někam pospíchám😀Ale jako snažím se zatím,co to jen jde..i kolegové v práci se podovují nad moji jídelní změnou😂Dneska jsem odmítla i klobásy od kolegy a dort od kolegyně,a to bych nikdy neudělala😂
Dneska se mi konečně do Božky podařilo dostat trochu toho uhlíku černého a kvasnic..minimum,ale přeci jen..koupila jsem jí jinou misku,rozdrobila do ní nadrobno rohlík k tomu,co v tom má a paradoxně to snědla..měla jsem fakt radost..snad se postupně povede jí to navyšovat na dávku,kterou by měla dostávat..
Tak mi to prodloužili o další sérii procedur..7 dní.. jelikož mi do toho vlezly velikonoce,je to do příštího pátku a jdu domu..4 dny bez ničeho..loni jsem vychytala taky velikonoce,1.a 8.kveten taky ve špitále,kdy se nic neděje…ještě že má být pěkně,tak pujdem ven s kolegyní z přízemí,co chodíme každý den,asi jsem psala,taky je tu do příštího pátku..vemu tablet, začíná svítit slunickotak budou lepší fotky..na pul 10 mám vanu.a bublinkovou!! Jsem nesměla a asi už muzu..odpol.lampu a cvičení.Co se týče cholesterolu,ubrali mi tu že 44 na 20tku,ale nevím, kolík mám.. V pondělí bylo vážení,tak mám 90🙏heč..chci taky zatočit s cukrem.skace mi to….nevím kolík mám momentálně….ale i tady mi dávají jídla,co bych si doma nedala..ale je to vyvážené a vhodné pro mou dietu🤭 hezký den všem..tady už svítí sluníčko..pa
Bobca:Tak mi to prodloužili o další sérii procedur..7 dní.. jelikož mi do toho vlezly velikonoce,je to do příštího pátku a jdu domu..4 dny bez ničeho..loni jsem vychytala taky velikonoce,1.a 8.kveten taky ve špitále,kdy se nic neděje…ještě že má být pěkně,tak pujdem ven s kolegyní z přízemí,co chodíme každý den,asi jsem psala,taky je tu do příštího pátku..vemu tablet, začíná svítit slunickotak budou lepší fotky..na pul 10 mám vanu.a bublinkovou!! Jsem nesměla a asi už muzu..odpol.lampu a cvičení.Co se týče cholesterolu,ubrali mi tu že 44 na 20tku,ale nevím, kolík mám.. V pondělí bylo vážení,tak mám 90🙏heč..chci taky zatočit s cukrem.skace mi to….nevím kolík mám momentálně….ale i tady mi dávají jídla,co bych si doma nedala..ale je to vyvážené a vhodné pro mou dietu🤭 hezký den všem..tady už svítí sluníčko..pa
Paráda, tak to se brzo uvidíme. 😊
https://e-coretvasa.cz/pdfs/cor/2023/03/24.pdf
Cholesterol, názor si udělejte sami.
Ráda bych na vědomost dala, že včera mě nic nebolelo. Ani ve dne, ani v noci, ani jednou se mi nepovedlo šibnout sebou tak, aby mě potáhl nějaký sval, večer jsem padla do mdlob na boku, v noci jsem se teda probudila s močí, ale vyskočila jsem, doběhla na záchod, zachumlala se na záda (nic mě nebolelo!) a dospala 🙂 Včera jsem si odpoledne dala relax, nepřišly holčičky, tak jsme to jen s máti pomlátily u koní a hodila jsem kopyta nahoru. A bylo to bájo.
Pustila jsem si film Hannah Montana, mám ráda ten taneček uprostřed filmu, některé scény jsem teda přetáčela, ale bylo to přesně to pozitivní, relaxační, co jsem potřebovala, cpala jsem se u toho samýma dobrotama (kupodivu ráno jsem vážila míň než ráno předtím) a pflákala jsem se!
Dobrá investice do fyzioterapeutky!
Bobčo, to je dobře, že jste v pohodě…občas jsem si na vás vzpomněla, ikdyž vás neznám…ale nepletu se, jste to vy z Uničova? Bydlí tam můj táta…Tak se držte a hodně zdraví!
Ad cholesterol: několik let jsem odmítala statiny s tím, že to vyřeším dietou…nevyřešila jsem nic…na podzim jsem si volala rychlou, myslela jsem, že mám infarkt…a ze strachu jsem je tehdy začala brát…jeden starý doktor mi kdysi říkal ( zastupoval tankrát mého doktora ), že proč mi doktor píše léky, když mám cholesterol kolem 5-6…tak nevím, jestli si tím nakonec víc neuškodím ( mám na mysli játra )…ono by to chtělo asi opravdu radikálně změnit stravování a víc se hýbat…ale to se lehce řekne a hůř provádí…zvláště pokud má člověk ještě doma stresy a nervy..
Tak ona se doporučená hranice pro cholesterol neustále snižuje. Zatímco dříve bývala 7 možná i 7,5, tak dnes už tlačí na 4 aby mohli psát prášky.
eva:Bobčo, to je dobře, že jste v pohodě…občas jsem si na vás vzpomněla, ikdyž vás neznám…ale nepletu se, jste to vy z Uničova? Bydlí tam můj táta…Tak se držte a hodně zdraví!
Ano,z Uničova..a dnes mi dali další -jinou spolubydlící.. už 18tou za 2 měsíce..jsem to počítala.. celkem kolík jsem poznala lidí..tady v Pasece 4…tahle má demencí,ta před ní ležák, samá modrina, natažená žebra..jsem si na ní zvyklá..ach jo…čím jsem si to zasloužila
čím jsem si to zasloužila
Vydrž, Prťka, vydrž! Ber to tak, že je to jenom dočasná situace a zase se vrátíš domů.
Oni ti je tam dávají proto, že ty jsi pohyblivá, psychicky zdravá a rozumná, tak abys je hlídala a kdyby něco, dala vědět 🙂 Aspoň máš společnost, doma budeš sama, aspoň už můžeš do okýnka nebo si zaskočit pokecat za holkama z okolí 🙂 to bude super!
Přesně tak, takhle to dělá personál páč ty jim usnadníš práci pokud paní by chtěla něco podat -podáš, pokud by chtěla napít dáš ji napít a to je plus pro sestřičky a ošky.
Asi ano. Když jsem byla po operaci plotýnky, tak to přesně takhle vycházelo. Nevím, jestli to byla náhoda nebo záměr, ale vždycky tam byl aspoň jeden člověk před operací, který obsluhoval ty ležící.
Jojo…. já to mám v povaze…jenže kdo pomůže mě?sestry se na mě brzo vyprdly.co se týče oblékání ponožek a kalhot..musela jsem si poradit.utrit si nohy..Jak jsem tu byla v září,obsluhovala jsem 2.nacapala mě sestra,vynadala mě, že to dělat nemám,samá jsem se nemohla zohnout a jim jsem oblékala ponožky, pomáhala do kalhot,bolesti…nebylo to zrovna to pravé..tahle sestra se jí zeptá,jestli chce zvednout pod hlavou,ona,že je,a jak odejde,tak to chce po mě..a já vstanu a jdu..přitom bych ji nejradši řekla, že tam byla teďka sestra..mám tu prodlouženou rukou, takže na zvedání věci ze země mám pomocníka..Jako,někdy mi připadne,že se nechám zneužívat..ale to jsem celá já..
Prostě vypadáte jako hodný člověk a lidi to asi poznají.
Já po letech “trdla” získala vzhled “všechno vím”, protože se mě pořád někdo na něco ptá. Co si vytisknout na poště za číslo, co koupit vnoučatům za bonbóny, co koupit, když nesmí bonbóny, jestli roční dítě už může třeba tohle, jestli nevím, kde mají tamto, na cestu kamkoliv… až mě někdy mrzí, že fakt nevím všechno a jednou za čas musím někoho zklamat 😄.
Tak nám začly dny volna.. paní ráno, jak jí donesla sestra prášek v 6,tak přišla ke mně,a že “ve dnes nebodete stávat , či co?”..ona je Hanácká jak poleno.. kašle pořád,kapky nezabírají, nejhorší ten obrkapesnik,co pořád rozdělává a třepe bacily po místnosti..jinak u nás svítí sluníčko půjdeme odpolko ven…
Kdysi jsem dělala dozor při zkouškách psů na letišti. Chodila sem tam po place, a za mnou neustále chodili cestující, ke všemu na mě mluvili anglicky, a tazali se, kam mají jít na terminál, check in, kde si mohou vyzvednout kufr…. A já kolegovi říkám prosim tě mám na zádech napsáno celní správa, nebo airport information? A k tomu všichni předpokládali, že umím plyně anglicky 🤔 (což jsem uměla, to zas jo), no asi si mě spletli se security. Občas se holt dějou věci 🙂